Yok canim her zaman yedigim seyler onuda dusundum ama nedenini bulamiyorum ins duzelir dedigin gibiAnladim canim. O zaman belki yedigin bir seyin tadini begenmemis olabilir, sarimsak yiyince filan sutun tadi degisiyormus. Umarim en kisa surede duzelir.
Doktorumuz tavsiye etti canımbiz de 4.5 aylık olduk, bebeğimin boy-kilo alımı gayet iyi
doktor anne sütü dışında hiçbir şey yedirmeyin diyor, ek gıdaya başlayanlar doktor mu tavsiye etti acaba?
Benim bebegim 4 aylik oldu oda bazen dedigin gibi reddediyo aglayarak kafasini ceviriyo sanki biyeri aciyomus gibi ama ayaga kalkip emzirince emiyo iyice memeyi tuttuktan sonra oturuyorum. Bizimki daha cok sinirlendigi agladigi zaman memeyi verince boyle yapiyo sende ona bi dikkat et bakalim ama bu ara forumda cok anne reddettigini soyluyo heralde etrafi kesfettikce emmekle vakit kaybetmek istemiyorlar. Sen hic kendini uzmeden o reddettigi zamanlarda olabildigince sakin kalip sabirla emzirmeye devam et benceYok canim her zaman yedigim seyler onuda dusundum ama nedenini bulamiyorum ins duzelir dedigin gibi
Canim herzamanki gibi emiyo yani sinirlenme aglama yok acikiyo biliyorum ac oldugunu kucagima aliyorum veriyorum gogsumu biraz emiyo birakiyo ben yaklastiriyorum kendini geri itiyo zorlayinca mizirdanmaya basliyo tabi bole almayacagi belli bende sarki ninni soluyorum heyecanli gibi anlatyrm birazda salliyrum bi yandan. aliyo pes etmicem yorucu ama olsun en az bi 6 ay emsinde deger her sey yapmayaBenim bebegim 4 aylik oldu oda bazen dedigin gibi reddediyo aglayarak kafasini ceviriyo sanki biyeri aciyomus gibi ama ayaga kalkip emzirince emiyo iyice memeyi tuttuktan sonra oturuyorum. Bizimki daha cok sinirlendigi agladigi zaman memeyi verince boyle yapiyo sende ona bi dikkat et bakalim ama bu ara forumda cok anne reddettigini soyluyo heralde etrafi kesfettikce emmekle vakit kaybetmek istemiyorlar. Sen hic kendini uzmeden o reddettigi zamanlarda olabildigince sakin kalip sabirla emzirmeye devam et bence
Benim kizimin uyku duzeni iyi canim cok sukur yani gece mesela 12 1 gibi emziriyim yatirim sabah 6 7 ye kadar uyuyo bunla ilgili egitim falan var canim ben bisey yapmadim ama dene zor olcaktir baslarda aglar falan ama bole yapmasinada dayanamazsin neden sonradan duzenleri degisir bilmem dislerine baktinmi peki dis cikaran bebek gece cok uyanir durmazmisKizlar geceleri uyku duzeni nasil bebislerinizn. Benim kizim 3./aya kadar gece sadece 1 kere uyanirdi. Simdi sayamiyirm bile kac kere uyandigini. Sabah zaten 5-6 gibi uyaniyobenim gibi olaniniz var mi
benimde aynı gibi eğer geç yatarsa 11 de falan emse 5-6 ya kadar yatar ama 9 da yatir yorum genelde o zaman 1 de 4 de 7 de kalkıyor yani kalkma saatleri yatma saatine göre değişiyor. Birde günü gününe tutmuyor bazen yattıktan yarım saat sonra bile kalkıyor uykuya dalamadığı için. Benimki birde yatarken karnını iyi doyurmuyor hemen uyuyakaliyor ondanda çabuk uyaniyor mesela yatmadan önce mama yiyen çocuklar daha iyi uyurmus öyle diyorlar. Sabah 6 da uyanmadi nada söyle bir çare buldum odaya köyü perde yaptım gün ışığını daha az alıyor 8 e kadar uyuyor.eskiden 6 da cin gibi olan çocuk 8 9 a kadar uyuyorBenim kizimin uyku duzeni iyi canim cok sukur yani gece mesela 12 1 gibi emziriyim yatirim sabah 6 7 ye kadar uyuyo bunla ilgili egitim falan var canim ben bisey yapmadim ama dene zor olcaktir baslarda aglar falan ama bole yapmasinada dayanamazsin neden sonradan duzenleri degisir bilmem dislerine baktinmi peki dis cikaran bebek gece cok uyanir durmazmis
Canim bende kizimi genelde 9 gibi uyutuyorum 12 1 gibi kaldirip emziriyorum onla 6 ya 7ye kadar uyuyo bazen 10 10.30 gibi yattigida oluyo ole olunca gece 2 gibi kaldirip emziriyorum yatiriyorum onlada yone 6 ya 7ya kadar uyuyo dedigin gibi gunu gununu tutmuyo ben 9 gibi yatirsam genelde yarim saat sonra iyaniyo tam uyku moduna girmiyo uyku moduna girincede kolay kolay uyanmiyobenimde aynı gibi eğer geç yatarsa 11 de falan emse 5-6 ya kadar yatar ama 9 da yatir yorum genelde o zaman 1 de 4 de 7 de kalkıyor yani kalkma saatleri yatma saatine göre değişiyor. Birde günü gününe tutmuyor bazen yattıktan yarım saat sonra bile kalkıyor uykuya dalamadığı için. Benimki birde yatarken karnını iyi doyurmuyor hemen uyuyakaliyor ondanda çabuk uyaniyor mesela yatmadan önce mama yiyen çocuklar daha iyi uyurmus öyle diyorlar. Sabah 6 da uyanmadi nada söyle bir çare buldum odaya köyü perde yaptım gün ışığını daha az alıyor 8 e kadar uyuyor.eskiden 6 da cin gibi olan çocuk 8 9 a kadar uyuyor
ben kendi uyaninca ya kadar hiç emzirmiyorum bir denesem mi bilemedim.seninki daha iyi uyuyormus maşallah canimCanim bende kizimi genelde 9 gibi uyutuyorum 12 1 gibi kaldirip emziriyorum onla 6 ya 7ye kadar uyuyo bazen 10 10.30 gibi yattigida oluyo ole olunca gece 2 gibi kaldirip emziriyorum yatiriyorum onlada yone 6 ya 7ya kadar uyuyo dedigin gibi gunu gununu tutmuyo ben 9 gibi yatirsam genelde yarim saat sonra iyaniyo tam uyku moduna girmiyo uyku moduna girincede kolay kolay uyanmiyo
Belki senin yaptigin dogrudur canim mesela suan yeni uyuttum saat 10 a geliyo normalde 9 9.30 falan uyuturum disardan gelince simdi uyuttum 12.30 1 gibi kaldirip emzircem kaldirmasam 3 te 4 te uyancak gece kalkma yapmasin diye hem ben uykumu bolmim diye vucudum kaldirmiyo artik hic dinlenemiyorum (yinede kalkip duruyorum ustunu aciyo diye :)) bilmiyorum iyimi yapiyorum gece kalkimiyo bu yuzden sabah genelde 7 gibi uyaniyo bole yatincaben kendi uyaninca ya kadar hiç emzirmiyorum bir denesem mi bilemedim.seninki daha iyi uyuyormus maşallah canim
bende 9.30 da başladım emme uyuma 10 oldu.Bu ilk uyudugu zamanlar tehlikeli oluyor dediğin gibi tam uyku moduna girmeyince uyaniyor bende tetikteyim:) Canim ben 12 1 e kadar uyanik kalmadığım için ondan birde uyandırmadan emzirmekde marifet canım bizimki memede direk uyku moduna geçtiği için iki fırtına çeker uyur galiba:) hiç denemedim o yuzden ama mantıklı seninki. Hiç uyanmiyor en azından uyanmadan doyuruyorsun sen. Bu aralar uyku duzeni gün be gün değişiyor diş mi çıkarcak ne ondan değişik bir uygulama yapmaya cesaret edemiyorum.üst açma sorununada söyle bir çözüm buldum uzun kollu ve altta uzun pijama giydiriyorum çorap da öyle yatiriyorum üstüne bir şey ortmuyorum çünkü eskiden örtücü açıyordu bende kalın giydirmek te çözüm buldum havalar daha iyi zaten .Belki senin yaptigin dogrudur canim mesela suan yeni uyuttum saat 10 a geliyo normalde 9 9.30 falan uyuturum disardan gelince simdi uyuttum 12.30 1 gibi kaldirip emzircem kaldirmasam 3 te 4 te uyancak gece kalkma yapmasin diye hem ben uykumu bolmim diye vucudum kaldirmiyo artik hic dinlenemiyorum (yinede kalkip duruyorum ustunu aciyo diye :)) bilmiyorum iyimi yapiyorum gece kalkimiyo bu yuzden sabah genelde 7 gibi uyaniyo bole yatinca
Canım belki o uyanana kadar emzirmesen daha iyi olur. 3-4 gibi Kalkıp emse onunla belki 8-9 a kadar uyur. Çünkü baksana 1 gibi emince 6 saat dahauyuyormuş.ben kendisi uyanıncaya kadar bekliyorum.Belki senin yaptigin dogrudur canim mesela suan yeni uyuttum saat 10 a geliyo normalde 9 9.30 falan uyuturum disardan gelince simdi uyuttum 12.30 1 gibi kaldirip emzircem kaldirmasam 3 te 4 te uyancak gece kalkma yapmasin diye hem ben uykumu bolmim diye vucudum kaldirmiyo artik hic dinlenemiyorum (yinede kalkip duruyorum ustunu aciyo diye :)) bilmiyorum iyimi yapiyorum gece kalkimiyo bu yuzden sabah genelde 7 gibi uyaniyo bole yatinca
Bende hergin dis cikarma belirtisi varmi diye dislerini kontrol ediyorum ins erken cikarmaz kuzucuklarimizbende 9.30 da başladım emme uyuma 10 oldu.Bu ilk uyudugu zamanlar tehlikeli oluyor dediğin gibi tam uyku moduna girmeyince uyaniyor bende tetikteyim:) Canim ben 12 1 e kadar uyanik kalmadığım için ondan birde uyandırmadan emzirmekde marifet canım bizimki memede direk uyku moduna geçtiği için iki fırtına çeker uyur galiba:) hiç denemedim o yuzden ama mantıklı seninki. Hiç uyanmiyor en azından uyanmadan doyuruyorsun sen. Bu aralar uyku duzeni gün be gün değişiyor diş mi çıkarcak ne ondan değişik bir uygulama yapmaya cesaret edemiyorum.üst açma sorununada söyle bir çözüm buldum uzun kollu ve altta uzun pijama giydiriyorum çorap da öyle yatiriyorum üstüne bir şey ortmuyorum çünkü eskiden örtücü açıyordu bende kalın giydirmek te çözüm buldum havalar daha iyi zaten .
Belki haklisin canim ama mesela 6 7 gibi kalkinca sabah emiyo yarim saat geciyo miziklaniyo uyumak istiyo geri yatryrum diyodum acaba cokmu uyuyo diye sanirim cogu bebek ole 8 de 9 da kalkiyolar sabah 7 gibi yatsa 1 saat uyuyo 8 gibi kalkiyo ben gece kalkma aliskanligi olmasin diye yapiyorum ama belkide senin dedigin gibi olmali bilmiyorumCanım belki o uyanana kadar emzirmesen daha iyi olur. 3-4 gibi Kalkıp emse onunla belki 8-9 a kadar uyur. Çünkü baksana 1 gibi emince 6 saat dahauyuyormuş.ben kendisi uyanıncaya kadar bekliyorum.
Aynen canim bende ole yapiyorum sabah 6 7 gibi uyaniyo yarim saat falan geciyo uyumak istiyo diyodum yeni uyandi nasil uykusu geldi diye demekki normwlmis sonrada 8 8 bucuk gibi kalkiyoKızlar benim oğluşumda 10.30 da uyuyo hergün sabah 6 ya doğru uyandırıyorum zaten uyandırmasam da kendi ortalama 7 saat sonra Uyanıyor Altını değiştirip emziriyorum 45 dk da fln geri uyuyo 9 -9.30 a kadar uyuyor doktor bana artık gece kaldırma dedi gecen aydan beri kaldırmıyorum Alışkanlık yapar sonra 6.aydan sonra çok ararsın gece uykularını dedi
MasALLAH sanirim cogunun bebegi gece cok uyanmiyo. Disine bakiyorum bisey yok doktor da bakti yok dedi. Mama da veriyorum uyumadan once. Hatta gece cayi vermeye de basladim ama durum degismedi. Benim kizim 8 gibi uyuyo sabah 5 e kadar iste 2 saate bir emerek. 5 den sonrada 2/saatte bir ya yarim saat ya 45 dk uyuyo gun icinde. Ve hep sallayarak uyutuyorum. :/Benim kizimin uyku duzeni iyi canim cok sukur yani gece mesela 12 1 gibi emziriyim yatirim sabah 6 7 ye kadar uyuyo bunla ilgili egitim falan var canim ben bisey yapmadim ama dene zor olcaktir baslarda aglar falan ama bole yapmasinada dayanamazsin neden sonradan duzenleri degisir bilmem dislerine baktinmi peki dis cikaran bebek gece cok uyanir durmazmis
Benim kizim eskiden cok guzel uyurdu; 7-7.30 gibi yatirirdim, sahah 10'da ancak gozunu acardi, 3 saatte 1 emzirirdim ama hic uyanmazdi.MasALLAH sanirim cogunun bebegi gece cok uyanmiyo. Disine bakiyorum bisey yok doktor da bakti yok dedi. Mama da veriyorum uyumadan once. Hatta gece cayi vermeye de basladim ama durum degismedi. Benim kizim 8 gibi uyuyo sabah 5 e kadar iste 2 saate bir emerek. 5 den sonrada 2/saatte bir ya yarim saat ya 45 dk uyuyo gun icinde. Ve hep sallayarak uyutuyorum. :/
Yulaf puresi tarifini yazarmisin canim nasil yapiyosunBenim kizim eskiden cok guzel uyurdu; 7-7.30 gibi yatirirdim, sahah 10'da ancak gozunu acardi, 3 saatte 1 emzirirdim ama hic uyanmazdi.
Simdiyse aksam 8-8.30 da yatiyor ve gece en az 5-6 kere uyaniyor, geri uyumasi da cok zor oluyor, bazen sallamak bile ise yaramiyor, sabahlari da 6.30 da ayakta. Bu arada yatmadan once de yulaf puresi veriyorum yani karni da ac degil.
Uykusuzluktan esim de ben de kafayi yicez! Ne yaparsam yapiyim duzeltemiyorum uykusunu! Bu bir surec diye kendimi avutmaya calisiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?