2015 Nisan Anneleri

Benim menu biraz zayıf kalicak :) ama paylaşayım öğleden sonra yoğurt aksamda sebze çorbası, sebze çorbasinin yerini bazen meyve puresi. Gerisi full emzirme. Ben 2 ogunu geçirmiyorum ek gida da.
*Canım biz haftaya 6 aylık olacağız ben de senin gibi yapıyorum sabahları bazen kan damlasından sonra 2 tatlı kaşığı meyve püresi veriyorum ağzının tadı degissin diye, yoğurdu seviyor bi de aksam 2 tatlı kaşığı sebze püresi ya da 3 yemek kaşığı tarhana veriyorum ama karni doymuyor fazla verince de öğürüyor üzerine emziriyorum yine.
*Arkadaşlar bir de miktarları yazsak daha güzel olur gibi,
* su miktari benim de aklıma takılmıştı burda görünce sevindim :) her ek gıdadan sonra iki tatlı kaşığı veriyorum ben de versem daha içecek ama

Son düzenleme:
Bir de bebeginiz dilini dışarı çıkarıyor mu ağzını açıyor mu ? Kızım bir haftadır kaşığı görünce ağzını açıyor istekli ama yerken diliyle dışarı itiyor öğrenemedi ağzını kapatarak yemeyi :) erken mi acaba

Benimkide baslarda sik uspiyordu ama buara az yapiyo ama zaten dilini disari itebilmesi gerektigi zaman ek gidaya baslayin diyorlar doktorlar agzinda dilini donderip itmesi gerek yutmak icin tam bilmedikleri icinde dili disari cok si itiyorlar zamanla ogrenirler canim

Canim ben miktari 1 cay bardagi olacak sekilde ayarlamaya calisiyorum ama bazen benimki huysuzlaniyor yerken ve o an bitirmeden birakiyorum.

Ayrica benim kizim da diliyle disari atiyor; ilk baslarda daha coktu ama gittikce daha az itmeye basladi; demek zamanla gelisecek bu dil olayi.

Bir de herkesin kendi karari tabi ki ama ben bu donem anne sutunun ya da devam sutunun hala daha onemli oldugunu dusunuyorum; yani ek gidayi ben de senin gibi biraz geri planda tutuyorum, zaten benim kiz da herseyi kabul etmiyor, kusuyor kimi zaman.

Kızım en başından bu yana fazla emzirmek istedigimde de kusacak gibi öğürüyordu, ek gıda verdiğimde de hoşlanmadıysa ya da kendince doyduysa öğürüyor, senin minnak gibi herşeyi de midesi kabul etmiyor hassas olacaklar heralde...

canım gunde ıkı kere emzırıyorum demıssınya ne zaman emzırıyorsun? ben de calısıyorum. gece sabaha kadar emiyor. oglenlerıde yanıma emmeye gelıyor. aksamda 5 te gıdıyorum eve emzırıyorum yatana kdr. bu oglen emzırmelerını kesmek ıstıyorum ek gıda yemesı guzel. havalar soguyacak ve oglen evden cıkmasını ıstemıyorum. sabah 8 den aksam 5 e kadar emzırmeyıp sagmasam sutum kesılırmı korkuyorum.

Canim peki adim atiyormu?Oglumla bas edemiycem heralde.

kızım 3 gün sonra tam 7 ayını bitirmiş oluyo 24 mart doğumlu. 5 aylıkken başladık başlarda hep alıştırmak için bi gün meyve bi gün sebze bi gün yogurt verdim. 6 aylıktan itibaren yarım cay bardagı yedi herseyden. 2 haftadırda işe başladığım için ek gıdayı arttırdık 1 su bardağı yiyor herseyden. öğlen emziyiorum. aksam 5- den yatana kadar yatıncada zaten saat bası kalkıp emiyor. meme manyagı zaten ben yanında oldugum her an yarım saatte bir emiyor.
bizim menümüz şöyle önceleri sadece yumurta sarısı verdim 4-5 gün dür tam yumusta veriyorum. alerji yapmadı
sabah 1 tam yumurta(yumurtaya toz fındık ekliyorum) 1 tatlı kaşığı kadar evde yaptıgım lor karstan kaşar gelmişti cok az ondan verıyorum bazen ıhlamur hepsini tek tek yıyor asla bulamaç yapmıyorum.
ara 1 cay bardagı ev yogurdu(bazen tarcın katıyorum)
öğlen 1 de emiyor
sonra sebze gün gün değişiyor kabak havuc patates bal kabagı brokolı karnıbahar bezelye bunlardan farklı yemekler yapıyorum bazen ıcıne irmik katıyorum.soğan sarımsak kesınlıkle koyuyorum kış hastalık ayı malum. kıyma ekliyorum 1 gunde 1 kabız olmasın dıye hergun kıyma vermıyorum.(piştikten sonra zeytinyağ ekliyorum) tavuk tattı ama henüz yemeklerıne koymadım balıkta tattı ama henuz menusune eklenmedı. koy eristesı yiyor arada. kırmızı yeşil mercimek nadiren yiyor gaz malum .
ara meyve ne varsa
akşamda artık eve ben geldiğim için daha cok emzırıyorum muhallebı yapmıyorum. akşam yemegınde ne varsa tadımlık oyle 1-2 verıyorum.
püreleri catalla eziyorum blenderım yok zaten evde. meyveler cam rendeyle. bu ara baya puturlu bırakmaya başladım. meyve yumusaksa doğruyorum 1-2 cm buyuklugunde kendısı cıgenyerek yesın dıye.
genel olarak ne yiyosak tattırmaya çalışıyorum. 7. ayını bitirince ceviz balık tavuk eklicem.
deli gibi su ıcıyo bızımkı bende ıcırıyorum normal bız ne suyu ıcıyosak ondan.oyun mu yapıyo gercekten susuyomu anlamadım alıstırma bardagı aldık onunla ıcıyor.

Canim domatesin alerjisi cok yukek bizim dr biryasina kadar verilmicek dedi yaza yer yani hem simdikiler hormonludur yazin yedir taze taze canim istersen
Canim endisen icin cok tesekkur ederim. Bu konuda sansliyiz ki yasadigimiz yerde hersey organik domates pazarda yoksa sera oluyor onu da almiyorum zaten. Simdilik hala domates var veriyorum. Cok sukur alerji de yapmadi zaten 2 cay kasigi kadar veriyorum.

Canim benim kizim sabah 6.30 da kalkiyor o zaman ve gece yatarken muhallebisini yedikten 1 saat sonra emziriyorum. Kizim anne sutu almayi pek sevmiyor simdilik iki enzirmeyi de anca uyku sersi

Uyku sersemiyken veriyorum. Sen emzirebiliyorsan kesme bence. Sen bilirsin tabi canim.
Peki gün ortası sağıyormusun?. yanı o kadar aralıklı emınce sutte azalma olurmu?
dedıgım gıbı ıse yanıma getırıyorlar oglende.havalar soguyacak zaten sbh kalkıp anneme goturuyoryz bıde gun ortası bı daha cıkıp bana gelıyor zor oluyor.

Benim kizimda 6 aylik olana kadar emmeye geldi artik gelmiyor havalar da sogudu malum. Ben gun icinde en fazla 4 saatte bir sagiyorum yoksa azalir. Sut olayi arz talep meselesi oldugu icin sagmazsak vucutta bu kadar sut yeter der ve az uretir o yuzden ben 4 saati gecirmemeye calisiyorum bazen 3 saatte bir sagiyorum

Reactions: nix
Selam kızlar bizim menümüzde daha kavaltı yok doktor öbür ay baslanır dedi öplen 1.5 gibi yoğurt veriyorum içine günkurjsu ya da kuru inciri haşlayıp ezip katmaya basladım kanızlık için 4 gibi sebze püresi payates havuç pirinç pırasa kabak akşam 7-8 gibi meyve elma armut şeftali 10 gibide hipp elmalı yulaflı muhallebi bunların arasında da bol bol emİyor suda çok sewiyor 100-150 ml içiyor alıştırma bardağında doktor her yemekyen sonra 30-35 cc verebilirsi. Demişti.

Şehriye çorbasını Nasıl yapıyorsun ? Tarif :)

bebegın sabahları kacta kalkıyor canım. kacta uyutuyorsun akşam? bnmkı aksma 8 de uyuyor 8 den sonra psıkopata baglıyo bıraz gecıktırmek ıstıyorum uyumasını ama mumkun degıl. sabah cok erken kalkıyor cunku. 7 -8 arası uyanıyor. tabı tum gece 1-1.bucuk satte bır emmeye kalkıypo

Evet canim ogle arasinda sagiyorum ama biraz sut azaldi tabi Belki senin oyle olmaz canim.

BENDE İŞ YERİNDE SAĞIYORUM KIZIMDA GELİYO ÖĞLE AMA AZALDI MALESEFF İŞE BAŞLAYALI BEN 2,5 AY OLDU

Canım benim oğlum akşamları 10.30-11 gibi uyuyor akşam 9-9.30 gibi banyo yapıyor muhallebisini yiyor emip uyuyor nadir durumlar hariç gece kalkmıyor sabah 6-7 gibi uyanıyor emiyor tekrar 9.30 10 a kadar fln uyuyor birkaçgündür benimkide daha geç uyumaya basladı dün mesela 12 de uyudu ama sabah 9.30 a kadar kalkmadı.10.30 da uyurdu düzenli o zaman rahattı ama bu aralar biraz zor uyuyor.seninki güzel erken uyuyormuş ama gece sürekli emmeye kalkması Zor olur ve sanahta erken uyanıyormuş akşam 8 e doğru yıkasanız fln bira öyle vakit geçse belki 9 a fln alanilirsiniz saatini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…