*Canım biz haftaya 6 aylık olacağız ben de senin gibi yapıyorum sabahları bazen kan damlasından sonra 2 tatlı kaşığı meyve püresi veriyorum ağzının tadı degissin diye, yoğurdu seviyor bi de aksam 2 tatlı kaşığı sebze püresi ya da 3 yemek kaşığı tarhana veriyorum ama karni doymuyor fazla verince de öğürüyorBenim menu biraz zayıf kalicak :) ama paylaşayım öğleden sonra yoğurt aksamda sebze çorbası, sebze çorbasinin yerini bazen meyve puresi. Gerisi full emzirme. Ben 2 ogunu geçirmiyorum ek gida da.
Benimkide baslarda sik uspiyordu ama buara az yapiyo ama zaten dilini disari itebilmesi gerektigi zaman ek gidaya baslayin diyorlar doktorlar agzinda dilini donderip itmesi gerek yutmak icin tam bilmedikleri icinde dili disari cok si itiyorlar zamanla ogrenirler canimBir de bebeginiz dilini dışarı çıkarıyor mu ağzını açıyor mu ? Kızım bir haftadır kaşığı görünce ağzını açıyor istekli ama yerken diliyle dışarı itiyor öğrenemedi ağzını kapatarak yemeyi :) erken mi acaba
Canim ben miktari 1 cay bardagi olacak sekilde ayarlamaya calisiyorum ama bazen benimki huysuzlaniyor yerken ve o an bitirmeden birakiyorum.Bir de bebeginiz dilini dışarı çıkarıyor mu ağzını açıyor mu ? Kızım bir haftadır kaşığı görünce ağzını açıyor istekli ama yerken diliyle dışarı itiyor öğrenemedi ağzını kapatarak yemeyi :) erken mi acaba
Kızım en başından bu yana fazla emzirmek istedigimde de kusacak gibi öğürüyordu, ek gıda verdiğimde de hoşlanmadıysa ya da kendince doyduysa öğürüyor, senin minnak gibi herşeyi de midesi kabul etmiyor hassas olacaklar heralde...Canim ben miktari 1 cay bardagi olacak sekilde ayarlamaya calisiyorum ama bazen benimki huysuzlaniyor yerken ve o an bitirmeden birakiyorum.
Ayrica benim kizim da diliyle disari atiyor; ilk baslarda daha coktu ama gittikce daha az itmeye basladi; demek zamanla gelisecek bu dil olayi.
Bir de herkesin kendi karari tabi ki ama ben bu donem anne sutunun ya da devam sutunun hala daha onemli oldugunu dusunuyorum; yani ek gidayi ben de senin gibi biraz geri planda tutuyorum, zaten benim kiz da herseyi kabul etmiyor, kusuyor kimi zaman.
canım gunde ıkı kere emzırıyorum demıssınya ne zaman emzırıyorsun? ben de calısıyorum. gece sabaha kadar emiyor. oglenlerıde yanıma emmeye gelıyor. aksamda 5 te gıdıyorum eve emzırıyorum yatana kdr. bu oglen emzırmelerını kesmek ıstıyorum ek gıda yemesı guzel. havalar soguyacak ve oglen evden cıkmasını ıstemıyorum. sabah 8 den aksam 5 e kadar emzırmeyıp sagmasam sutum kesılırmı korkuyorum.Canim ben sabah tam yumurta sarisi, findik kadar tereyag, yagsiz ve tuzsuz beyaz peynir ya domatesle sulandiriyorum yada aptamilin kahvalti muhallebisiyle, oglen sebze puresi birgun yogurt bir gun tarhana , aksam ise meyve puresi cici bebe balli irmikli muhallebi yapip veriryorum mumkun oldugunca. Gunde iki kere de emziriyorum ben isteyken gerekli olursa devam sutu de iciyor. Bizim program boyle simdilik. Ama muhakkak yedigim herseyden tattiriyorum ve sofraya bzimle oturuyor kizim. Bu arada hepimizin bebeklere masallah guzel guzel yiyorlar annelerini uzmuyorlar. bir de bizim kizin bazen hic keyfi olmuyor pek yemek yemek istemiyor o zaman iste al basina is...
Canim peki adim atiyormu?Oglumla bas edemiycem heralde.Bizde ayni haldeyiz daha orumcek almadim ben simdi 5 bucuk ayligiz 6. Ayda alicam cunku kesinlikle oturmuyor. Oturtuyoruz biseyler ilgileniyor 1 dakika sonra poposunu havaya kaldirip kendini yere atiyor. Ayakta durmak istiyor. Ayni odadan bile 10 dk sonra sikiliyor baska odalara goturuyoruz.
Canim endisen icin cok tesekkur ederim. Bu konuda sansliyiz ki yasadigimiz yerde hersey organik domates pazarda yoksa sera oluyor onu da almiyorum zaten. Simdilik hala domates var veriyorum. Cok sukur alerji de yapmadi zaten 2 cay kasigi kadar veriyorum.Canim domatesin alerjisi cok yukek bizim dr biryasina kadar verilmicek dedi yaza yer yani hem simdikiler hormonludur yazin yedir taze taze canim istersen
Canim benim kizim sabah 6.30 da kalkiyor o zaman ve gece yatarken muhallebisini yedikten 1 saat sonra emziriyorum. Kizim anne sutu almayi pek sevmiyor simdilik iki enzirmeyi de anca uyku sersicanım gunde ıkı kere emzırıyorum demıssınya ne zaman emzırıyorsun? ben de calısıyorum. gece sabaha kadar emiyor. oglenlerıde yanıma emmeye gelıyor. aksamda 5 te gıdıyorum eve emzırıyorum yatana kdr. bu oglen emzırmelerını kesmek ıstıyorum ek gıda yemesı guzel. havalar soguyacak ve oglen evden cıkmasını ıstemıyorum. sabah 8 den aksam 5 e kadar emzırmeyıp sagmasam sutum kesılırmı korkuyorum.
Peki gün ortası sağıyormusun?. yanı o kadar aralıklı emınce sutte azalma olurmu?Uyku sersemiyken veriyorum. Sen emzirebiliyorsan kesme bence. Sen bilirsin tabi canim.
Benim kizimda 6 aylik olana kadar emmeye geldi artik gelmiyor havalar da sogudu malum. Ben gun icinde en fazla 4 saatte bir sagiyorum yoksa azalir. Sut olayi arz talep meselesi oldugu icin sagmazsak vucutta bu kadar sut yeter der ve az uretir o yuzden ben 4 saati gecirmemeye calisiyorum bazen 3 saatte bir sagiyorumPeki gün ortası sağıyormusun?. yanı o kadar aralıklı emınce sutte azalma olurmu?
dedıgım gıbı ıse yanıma getırıyorlar oglende.havalar soguyacak zaten sbh kalkıp anneme goturuyoryz bıde gun ortası bı daha cıkıp bana gelıyor zor oluyor.
Şehriye çorbasını Nasıl yapıyorsun ? Tarif :)Ben bugun canim kahvalti yumurta sarisi pekmez peynir 5 6 kasikta tam tahilli muhalebi 12 de muz yedirdim anne sutuyle ezilmis 3 de 5 6 kasik tarhana 6 da yogurt saat 8 dede muhallebi yapca bazen yulaf unuyla yapiyom icine pekmez katiyom azda devam sutu bazende aptamil tam tahilli veriyorum canim menude tek degisen corba tarhana ,segriye,sebze corbasi veriyom meyvadada muz elma armut veriyom ama kendimizlede mutlaka tokta olsa oturtuyorum azicik yeni tatlar denetiyorum mesela yemekteki patatesi ezip veriyrum yada tane tane pilav minicik tavuk tattiriyorum yani herseyden bencede ama herkes paylassa cesitimiz ve nasil beslendiklerini ogreniriz fikir aliriz
bebegın sabahları kacta kalkıyor canım. kacta uyutuyorsun akşam? bnmkı aksma 8 de uyuyor 8 den sonra psıkopata baglıyo bıraz gecıktırmek ıstıyorum uyumasını ama mumkun degıl. sabah cok erken kalkıyor cunku. 7 -8 arası uyanıyor. tabı tum gece 1-1.bucuk satte bır emmeye kalkıypoSelam kızlar bizim menümüzde daha kavaltı yok doktor öbür ay baslanır dedi öplen 1.5 gibi yoğurt veriyorum içine günkurjsu ya da kuru inciri haşlayıp ezip katmaya basladım kanızlık için 4 gibi sebze püresi payates havuç pirinç pırasa kabak akşam 7-8 gibi meyve elma armut şeftali 10 gibide hipp elmalı yulaflı muhallebi bunların arasında da bol bol emİyor suda çok sewiyor 100-150 ml içiyor alıştırma bardağında doktor her yemekyen sonra 30-35 cc verebilirsi. Demişti.
Evet canim ogle arasinda sagiyorum ama biraz sut azaldi tabiPeki gün ortası sağıyormusun?. yanı o kadar aralıklı emınce sutte azalma olurmu?
dedıgım gıbı ıse yanıma getırıyorlar oglende.havalar soguyacak zaten sbh kalkıp anneme goturuyoryz bıde gun ortası bı daha cıkıp bana gelıyor zor oluyor.
BENDE İŞ YERİNDE SAĞIYORUM KIZIMDA GELİYO ÖĞLE AMA AZALDI MALESEFFPeki gün ortası sağıyormusun?. yanı o kadar aralıklı emınce sutte azalma olurmu?
Canım benim oğlum akşamları 10.30-11 gibi uyuyor akşam 9-9.30 gibi banyo yapıyor muhallebisini yiyor emip uyuyor nadir durumlar hariç gece kalkmıyor sabah 6-7 gibi uyanıyor emiyor tekrar 9.30 10 a kadar fln uyuyor birkaçgündür benimkide daha geç uyumaya basladı dün mesela 12 de uyudu ama sabah 9.30 a kadar kalkmadı.10.30 da uyurdu düzenli o zaman rahattı ama bu aralar biraz zor uyuyor.seninki güzel erken uyuyormuş ama gece sürekli emmeye kalkması Zor olur ve sanahta erken uyanıyormuş akşam 8 e doğru yıkasanız fln bira öyle vakit geçse belki 9 a fln alanilirsiniz saatinibebegın sabahları kacta kalkıyor canım. kacta uyutuyorsun akşam? bnmkı aksma 8 de uyuyor 8 den sonra psıkopata baglıyo bıraz gecıktırmek ıstıyorum uyumasını ama mumkun degıl. sabah cok erken kalkıyor cunku. 7 -8 arası uyanıyor. tabı tum gece 1-1.bucuk satte bır emmeye kalkıypo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?