2015 Nisan Anneleri

Burda bir arkadaş paylaşmıstı bu tarifi ben miktarlarını azalttım 500 gr 1 su bardağı 250 gr olanlarıda yarım su bardağı olarak yaptım. Muhallebiyi şeker yerine pekmez katıyorum bazen birde süt yerine sadece su koyuyorum. Gercekten cok guzel oldu hem faydalıda her yaptıgımda eve kokusu misss gibi yayılıyor. Paylasan arkadası hatırlamıyorum ama cok teşekkür ederim

Eklentiler

• Screenshot_2015-08-29-23-09-48.webp
    47,5 KB · Görüntüleme: 226
Benim menu biraz zayıf kalicak :) ama paylaşayım öğleden sonra yoğurt aksamda sebze çorbası, sebze çorbasinin yerini bazen meyve puresi. Gerisi full emzirme. Ben 2 ogunu geçirmiyorum ek gida da.

Kizlar cok yoruluyorum gun icinde oglum cok hareketli yerinde durmuyor.yurumek istiyor kendini kucagimdan asagi atiyor.orumcek aldim onunlada durmuyor ben ne yapicam hiperaktif bi oglum var heralde.su bile icirmiyor bardaga vuruyor agzina goturuyor:))))(((vermeyince bagriyor cabuk yuruyecek belli

Sehriye corbasini nasil yapiyorsun? Normalde et suyuyla yapiyorum da bebisler icin 7. Ayda kullaniliyormus.
Ben veriyorum canim et kiyma koyuyorum 1 tatli kasigi bir kase corbasina zaten koyu kivamli veriyorum tarhanayada koyuyorum cok guzel oluyo zaten 10 gun sonra 7 bitiyo benim doktorum et suyu yerine etin kendisini yedir dedi annelerin en cok yaptigi yanlis bebeklerine suyunu vermekmis halbuki eti yemesi gerekiyormus 2 yada 3 defa cekilmis kiyma benim kurbandan etim var oyuzden blendirdan geciriyorum mecbur satin alirsan 3 defa cektir onunkini

Canim ekmek tam bugday ekmegimi veriyorsun ben henuz baslamadm ekmege nasil veriyorsun bide recel hangi marka yada ev yapimimi

Merhaba kızlar sizin fikirlerinize ihtiyacım var bebegimi carsamba günü sunnet ettiricem perşembede 6.ay asısı var bisi olurmu
CNm aşılar ile sünnet arası en az bir hafta olsun CNm. Sünnet 10 gün içinde tam iyileşme oluyor . Yazık çoçuğa ara vermeden acı çektirmeyin . Benim fikrim bu yönde CNm.

Kizlar gunde nekadar su veriyorsunuz bebislere benimki yarim cay bardagi anca iciyor oda yemeklerden sonra veriyorum bide ebebekten hayat bebekler icin sudan aldim kullaniyormusunuz

Ben öğlenleri sebze püresi ve yoğurt karışımı, akşamları da meyve püresi veriyorum.ben baya geriden takip ediyorum galiba sizi.daha kahvaltı ve çorbalara başlamadım

arkadaslar gun icinde bebislerimize verdigimiz gidalari paylassak ya .nasil kahvalti veriyorsunuz neler yediriyorsunuz.aksam muhallebisini nasil hazirliyorsunuz bunlari yazsak birbirimize yardimci olmus oluruz.
arkadaslar gun icinde bebislerimize verdigimiz gidalari paylassak ya .nasil kahvalti veriyorsunuz neler yediriyorsunuz.aksam muhallebisini nasil hazirliyorsunuz bunlari yazsak birbirimize yardimci olmus oluruz.
Canim ben sabah tam yumurta sarisi, findik kadar tereyag, yagsiz ve tuzsuz beyaz peynir ya domatesle sulandiriyorum yada aptamilin kahvalti muhallebisiyle, oglen sebze puresi bir gun yogurt bir gun tarhana , aksam ise meyve puresi cici bebe balli irmikli muhallebi yapip veriryorum mumkun oldugunca. Gunde iki kere de emziriyorum ben isteyken gerekli olursa devam sutu de iciyor. Bizim program boyle simdilik. Ama muhakkak yedigim herseyden tattiriyorum ve sofraya bzimle oturuyor kizim. Bu arada hepimizin bebeklere masallah guzel guzel yiyorlar annelerini uzmuyorlar. bir de bizim kizin bazen hic keyfi olmuyor pek yemek yemek istemiyor o zaman iste al basina is...

Kizlar gunde nekadar su veriyorsunuz bebislere benimki yarim cay bardagi anca iciyor oda yemeklerden sonra veriyorum bide ebebekten hayat bebekler icin sudan aldim kullaniyormusunuz
Canim benim dr um erikli onerdi kaynatmadan ver dedi. Ben de yemeklerden sonra veriyorum. Bazen cok iciyor bazen hic istemiyor.

Canim yanlış anlama ama bebegin anne sütünü az alıyor gibi geldi bana, günde 2 kez az gibi.Yani senin ek gida anne sütü olmuş tabi yine kendin bilirsin.
Ben öğlenleri sebze püresi ve yoğurt karışımı, akşamları da meyve püresi veriyorum.ben baya geriden takip ediyorum galiba sizi.daha kahvaltı ve çorbalara başlamadım
Hemen benımkıyle aynı canım zamanla kahvaltıyada baslariz:)

bende aynı suyu kullanıyorum, aynı şekilde toplamda yarım çay bardağı kadar anca veriyorum versem daha içer tabiki ama çocuğun karnını suyla sisirmeye gerek yok:) emziriyorum da xaten

bende aynı suyu kullanıyorum, aynı şekilde toplamda yarım çay bardağı kadar anca veriyorum versem daha içer tabiki ama çocuğun karnını suyla sisirmeye gerek yok:) emziriyorum da xaten
Aynn bende oyuzden az veriyorum suyu emmez yoksa

Canim domatesin alerjisi cok yukek bizim dr biryasina kadar verilmicek dedi yaza yer yani hem simdikiler hormonludur yazin yedir taze taze canim istersen

Bizde ayni haldeyiz daha orumcek almadim ben simdi 5 bucuk ayligiz 6. Ayda alicam cunku kesinlikle oturmuyor. Oturtuyoruz biseyler ilgileniyor 1 dakika sonra poposunu havaya kaldirip kendini yere atiyor. Ayakta durmak istiyor. Ayni odadan bile 10 dk sonra sikiliyor baska odalara goturuyoruz.

Biz de sanirim size gore geriden geliyoruz ek gida konusunda.

Ben oglen 12 de meyva puresi veriyorum (armut, muz ya da kuru erik); aksam 6 da da sebze puresi veriyorum (brokoli, patates, havuc, kabak); aralarda da emziriyorum surekli. Simdilik hepsi bu. Gunde 2 ogun yeterli oldugunu dusunuyorum cunku henuz daha 5.5 aylik.

Meyvalari yikayip soyuyorum ve blenderdan geciriyorum, icine de biraz anne sutu ekliyorum. Sebzeyi de yikayip hasliyorum ve yine blenderdan geciriyorum, icine de biraz zeytinyagi ve anne sutu koyuyorum. Butun bunlari o an yapip hemen yediriyorum, asla bekletmiyorum.

Bu arada zeytinyagini pisirirken degil, sonradan eklemek daha saglikli ve daha besleyici oluyormus arkadaslar. Bir de seker yerine pekmez ve keciboynuzu tozu kullanilmaliymis tatlandirmak icin.

Su konusuna gelince de meyva ya da sebzeden sonra 4-5 minik mama kasigi olacak sekilde agzina veriyorum cunku benimki biberon ya da alistirma bardagi almiyor inatla.

Onumuzdeki aylarda artik kahvalti ve et, tavuk filan eklemeyi dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…