- 7 Kasım 2014
- 1.959
- 2.434
- 158
Ya sacmaliktqn baska bisey degil imkansiz bence onlar sporda yapiyordur.bende surekli emziriyorum ama veremedim hala.Ece Erken'le aynı gün doğum yapmıştık kadın 2 ayda 20 kilo vermiş sadece emzirerek ben kaç aydır 1 kilo veremedim
Canim sadece emzirdin ve verdin baska bisey yapmadinmi?benimde 6 kilo fazlam var 15 kilo aldim nasil vericem bilmiyorum.gobegim sarkik senin gobek ne durumda?Ben burdaven cok kiloyu alanlardandim canim ozamanda paylasmistim 52 kilo ile hamile kaldim ve 80 kilo ile doguma girdim yani toplamda 28 kilo aldim ve suan 55 kilolyum 6.5 ayda herhangi bir diyet yapmadim emzirerek verdim bende ve bence bunye meselesi ben hayatim boyunca 52 uzerine cikmamistim bir tek hamilelikte bence cok dert etme her bunye ayni degil zamanla sende verirsin yanliz bende hizli kilo dususunden cok fazls bas donmesi oldu
Aynen canim hic bisey yapmadim zaten yapmaya vaktim yok benimde gobegimde hafif var sarkiklik ama oda zamanla gider dumduz degil yaniCanim sadece emzirdin ve verdin baska bisey yapmadinmi?benimde 6 kilo fazlam var 15 kilo aldim nasil vericem bilmiyorum.gobegim sarkik senin gobek ne durumda?
canım tecrübeli değilim de herşey tamamda keten tohumu kafamı karıstırdı bu gibi şeyleri sormak gerek bence. bide yulaf unu yulaf ezmesinden daha çok besleyici özelliği varmış.Yakında 7.ayımız bitecek.
Kahvaltı:
-yumurta sarısının yarısı
-1 çay kaşığı tepeleme tereyağı
-kibrit kutusunun yarısından az tuzu çıkarılmış peynir
-keçi boynuzu,ceviz,badem,keten tohumu çekilmiş halde 1 çay kaşığı tepeleme
-birazcık armut püresi ıslatmak için bide kabız olmasın diye
-ıslatmak için yulaf ezmesini azıcık suda pişirip katıyorum.
Öğlen yoğurt yada meyve püresi
Akşam:kabak,havuç,taze fasulye buharda pişirip sonra tereyağı ekleyip verdim.
Kırmıcı mercimek çorbası yaptım
Balığı buharda pişirip verdim.
Aklıma gelenler bunlar.tecrübeli anneler yaptığım yanlış birşey varsa uyarın lütfen.dr a fln danışmadım hiç.
canım biz doğurduk. sen nisan 2016 annelerine yaz :)günaydın kızlarrrrrr :)
nisan 16'da doğumum olacak inş :)
ilk bebeğim ve %80 kız :)
bu hafta ikili test yaptırdım 14. haftamın içerisindeyim.
nefes darlanmam var, bulantım yok, yorgunluk var.
sizler ne almedesiniz ? :)
Hayirli olsun canim kizin bu donemde hafif baslamasi normal ama son donemde bebek buyudukce daha fazlalisacak son aylar nefes yuzunden sirt ustu yatamamistim hic ama korkma geciyo atlatiyosunn dayanilmiycak degil Allah sabrini veriyor onu kucagina aldiginda hepsini unutuyordun senin hamilelik takvimini okuyunca gecen seneki halim geldi aklima benimkide 9 nisandi ama 30 martta dunyaya geldi zaman cok cabuk geciyor gecen sene buzamanlar bende senin gibiydim insan ozluyor bazen oyuzden hamileliginin tadini cikar bol bol dinlen canim sonra ararsin suan bebegim 6.5 aylik ve hic kosturmam isim bitmiyor ne yedigimden ne ictigimden bisey anlamiyorum ama herseye degerler onlar ballar goreceksin cok seveceksin onu hayirli dogumlar Allah kucagina almayi nasip etsingünaydın kızlarrrrrr :)
nisan 16'da doğumum olacak inş :)
ilk bebeğim ve %80 kız :)
bu hafta ikili test yaptırdım 14. haftamın içerisindeyim.
nefes darlanmam var, bulantım yok, yorgunluk var.
sizler ne almedesiniz ? :)
Hem sadece emzirmeyle öyle sıkı olunmaz ki.. Tamam zayıflanabilşr am göbek sımsıkı olmazYa sacmaliktqn baska bisey degil imkansiz bence onlar sporda yapiyordur.bende surekli emziriyorum ama veremedim hala.
Bence asidan sonraki bir zamana al cunku asi ates olmasa bile 3 gun huzursuzluklari gecmiyo bide zaten sunnetin ilk gunu agrisi oluyo oyuzden arada birkacgun araver hem derim kendimden biliyom yani tez zamanda insallah iyilesir canim benimki zor iyilesti 12 gun bana iskence gibiydi ama her cocuk bir degil Allah kolaylik versim kuzum ya sunnet olucak denilince bile yuregim kaldirmiyo benim artik ama suan cok iyi 2 ay gecti ustunden bileMerhaba kızlar sizin fikirlerinize ihtiyacım var bebegimi carsamba günü sunnet ettiricem perşembede 6.ay asısı var bisi olurmu
bence aşıyı 2 gün önce yaptır yada sünneti aşıdan 2 gun sonraya al. bizde 6 ay aşısı ateş yaptı bacaklar şişti yazık cocuga ıkısını bırden nasıl kaldıracak. 6 ay asısı cok agır gelıyo 4 aşı var. sen bılırsın ama aralarında en az ıkı gun olsunMerhaba kızlar sizin fikirlerinize ihtiyacım var bebegimi carsamba günü sunnet ettiricem perşembede 6.ay asısı var bisi olurmu
Bence asidan sonraki bir zamana al cunku asi ates olmasa bile 3 gun huzursuzluklari gecmiyo bide zaten sunnetin ilk gunu agrisi oluyo oyuzden arada birkacgun araver hem derim kendimden biliyom yani tez zamanda insallah iyilesir canim benimki zor iyilesti 12 gun bana iskence gibiydi ama her cocuk bir degil Allah kolaylik versim kuzum ya sunnet olucak denilince bile yuregim kaldirmiyo benim artik ama suan cok iyi 2 ay gecti ustunden bile
Cevabınız icin cok teşekkür ederim hemen sağlık ocağındaki hemşireyi aradım bugun yapalım dedi götürdüm yaptırdım aşısını diger türlü benimde içime hiç sinmemişti yavrum nasıl dayanacaktı. Kum olduğu için sünnet yaptırıcaz insallah çabuk igleşir kuzum ya evlat nasıl biseymis canı yanıcak diye ödüm kopuyobence aşıyı 2 gün önce yaptır yada sünneti aşıdan 2 gun sonraya al. bizde 6 ay aşısı ateş yaptı bacaklar şişti yazık cocuga ıkısını bırden nasıl kaldıracak. 6 ay asısı cok agır gelıyo 4 aşı var. sen bılırsın ama aralarında en az ıkı gun olsun
Gecmis olsun canim, Allah saglik versin yavrularimiza. İns en kisa surede sunneti de atlatir.Cevabınız icin cok teşekkür ederim hemen sağlık ocağındaki hemşireyi aradım bugun yapalım dedi götürdüm yaptırdım aşısını diger türlü benimde içime hiç sinmemişti yavrum nasıl dayanacaktı. Kum olduğu için sünnet yaptırıcaz insallah çabuk igleşir kuzum ya evlat nasıl biseymis canı yanıcak diye ödüm kopuyo
Sağol Canım insallahGecmis olsun canim, Allah saglik versin yavrularimiza. İns en kisa surede sunneti de atlatir.
Ben bugun canim kahvalti yumurta sarisi pekmez peynir 5 6 kasikta tam tahilli muhalebi 12 de muz yedirdim anne sutuyle ezilmis 3 de 5 6 kasik tarhana 6 da yogurt saat 8 dede muhallebi yapca bazen yulaf unuyla yapiyom icine pekmez katiyom azda devam sutu bazende aptamil tam tahilli veriyorum canim menude tek degisen corba tarhana ,segriye,sebze corbasi veriyom meyvadada muz elma armut veriyom ama kendimizlede mutlaka tokta olsa oturtuyorum azicik yeni tatlar denetiyorum mesela yemekteki patatesi ezip veriyrum yada tane tane pilav minicik tavuk tattiriyorum yani herseyden bencede ama herkes paylassa cesitimiz ve nasil beslendiklerini ogreniriz fikir alirizarkadaslar gun icinde bebislerimize verdigimiz gidalari paylassak ya .nasil kahvalti veriyorsunuz neler yediriyorsunuz.aksam muhallebisini nasil hazirliyorsunuz bunlari yazsak birbirimize yardimci olmus oluruz.
Canim ben sabah yarim yumurta sarisi, kibrit kutusunun yarisi kadar tuzu alinmis peynir, biraz ekmek ici, bir cay kasigi z.yagi, bir cay kasigi sekersiz recel ya da pekmez. Islatmak icin cok az ihlamur cayi..hepsini karistiriyorum. Bazi sabahlar da hepsinin tadini ayri ayri alsin diye karistirmadan veriyorum. Oglende sebze corbasi, yayla corbasi ya da tarhana veriyorum. Bazen de sebze puresi..aksam ya yogurt ya meyve veriyorum. Ya da meyveli yogurt. Muhallebiyi pek sevmedi hafta bir-iki kez veriyorum. Bence de herkes yazarsa bebeklerimiz icin alternatif olacaktir..arkadaslar gun icinde bebislerimize verdigimiz gidalari paylassak ya .nasil kahvalti veriyorsunuz neler yediriyorsunuz.aksam muhallebisini nasil hazirliyorsunuz bunlari yazsak birbirimize yardimci olmus oluruz.
Sehriye corbasini nasil yapiyorsun? Normalde et suyuyla yapiyorum da bebisler icin 7. Ayda kullaniliyormus.Ben bugun canim kahvalti yumurta sarisi pekmez peynir 5 6 kasikta tam tahilli muhalebi 12 de muz yedirdim anne sutuyle ezilmis 3 de 5 6 kasik tarhana 6 da yogurt saat 8 dede muhallebi yapca bazen yulaf unuyla yapiyom icine pekmez katiyom azda devam sutu bazende aptamil tam tahilli veriyorum canim menude tek degisen corba tarhana ,segriye,sebze corbasi veriyom meyvadada muz elma armut veriyom ama kendimizlede mutlaka tokta olsa oturtuyorum azicik yeni tatlar denetiyorum mesela yemekteki patatesi ezip veriyrum yada tane tane pilav minicik tavuk tattiriyorum yani herseyden bencede ama herkes paylassa cesitimiz ve nasil beslendiklerini ogreniriz fikir aliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?