2015 Nisan Anneleri

arkadaşlar, sanırım en kilolu hamile kalan benim...
zaten bu zamana kadar ne zaman kilo vermeye kalkışsam katlanarak geri döndü. tekrar bi diyetisyene gitmeyi düşünürken hamile kaldığımı öğrendim.
ve işte kilom... 108 ile hamile kaldım, doktorum ilk aylarda kilo almamam, mümkünse 1-2 kilo vermem gerektğini söyledi ama anlaşılan olmuyor... yarım kilo aldım bile. mide bulantım olmuyor pek, çok sık acıkıyorum. dikkat etmeye çalışıyorum. ama asıl sorunum canımın çok tatlı çekmesi...
herhalde 120 ile falan doğum yapacağım bu gidişle. işin doğrusu, şeker veya tansiyon sorunu çıkmadıkça endişelenmek için bir sebep görmüyorum. bu noktadan sonra çok fazla kilo almamaya çalışmaktan başka yapılabilecek bir şey yok sonuçta. bu yüzden endişelenip strese girmek falan da istemiyorum.
ama önümüzdeki hafta 8. hafta kontrolüne gidip, doktoruma da danışıp yüzmeye başlamayı düşünüyorum. hamilelikte yüzmek çok iyiymiş genel olarak araştırdığıma göre. yüzmek de beni biraz kontrol altında tutar diye düşünüyorum.
bu arada İstanbul Türkiye Hastanesinden Nihal Hanım'ın kontrolünde olan var mı?
bir arkadaşım tavsiye etti, ilk kez önümüzdeki hafta görüneceğim kendisine.

ballıböcek, biliyorum sen de hepimiz gibi endişelerle dolusun. ama öncelikle şunu söyleyeyim. benim de ilk kontrolümde 6 haftalıktı ve sadece keseyi görebildik. kalp atışı, bebek falan.. söz konusu bile edilmedi. inan endişe stresi, stres de daha çok sorunları getiriyor. içini ferah tut derim.

kızlar dün doğum yamış bir arkadaşım miden bulanıyor mu dedi yoo dedim hayet iyiyim hah tamam en az 25 kilo alırsın gari dedi :) zaten iki kilo almışım bile bugun artık durdum yeme konusunda.diyetisyene falan mı gitsem napsam.oboaawww

az önce doktora gittim hocam bende kusma bulantı falan yok dedim sadece tansiyonum düşük dedim o da sıvı tüket zaten bulantı tam anlamıyla 8 hafta sonrasında başlar dedi inşallah öyle olmaz canım sen gönlünü ferah tut rabbim bebişlerimize sağlık versin ben hamile kalmadan diyetisyene gidip 6 kilo vermiştim şimdi onları alıyorum :)

Günaydın güzel anne adayları
Ekim 8 de ikili tarama testim olacak . Malum kurban bayramından sonraki gün ve ben tatilde olacağım doktorumu aradım bir önceki hafta yada sonraki hafta olmaz mı diye sordum olmaz dedi şimdi ne yapacağımı bilmiyorum gideceğim yerde bir doktora gidip mi yaptırsam ikili testi yoksa kendi doktoruma mı kararsız kaldım. Samsun'da olup da doktor önerebilecek biri var mı acaba?

Benim

Benimde var maalesef gitmek en mantıklısı sanırım

arkadaşlar, sakıncası yoksa kaç kiloyla hamile kaldığınızı sorabilir miyim?
ben 108 ile kaldım, gideyim mi ki? öte yandan diyetisyene gidince daha da abartıp daha çok kilo almaktan da korkuyorum

Gulnurrr

Gulnur ben ikili test 11-14 hafta arasi yapiliyor diye biliyorum, yani illaha su gun yapilacak diye birsey yok. Bir de bu test kandan bakiliyor, yani nerdeysen orda bir laboratuarda yaptirip sonucu doktoruna yollarsin.

Gulnur ben ikili test 11-14 hafta arasi yapiliyor diye biliyorum, yani illaha su gun yapilacak diye birsey yok. Bir de bu test kandan bakiliyor, yani nerdeysen orda bir laboratuarda yaptirip sonucu doktoruna yollarsin.

bir hafta önce erken olur dedi doktor illaki 12. hafta olcakmış. Evet ikili testte ultrason görüntüleri ve kan tahlili yapılarak risk varmı yokmu karşılaştırılıyormuş. Sanırım samsunda yaptırıp daha sonra doktoruma göstereceğim.

ben 108 ile kaldım, gideyim mi ki? öte yandan diyetisyene gidince daha da abartıp daha çok kilo almaktan da korkuyorum
Canım ben 74le kaldım midem bulansada yemek yiyorum ama kesmiyorum bide canım hep köfte patates istiyo hatta şimdide istiyo hep istiyo Gidicem ama diyetisyene tabiii :))

Bence mitlaka git, kilo almak yerine kilonu kontrol edersin.

L
Ben 74 le hamile kaldim ve 2 kilo aldim simdiden tartiya cikmayi dusunmuyorum yemegi az yesemde elevit pogrstan ve folik ister istemez kilo aldiriyor sen bebeğini düşün canim kilo nasilsa verilir vücudumuzun normalden fazla vitamince ihtiyacı var hamilelik doneminde kilo vermeyi saglikli bulmuyorum ve düşünmüyorum ayrıca bir arkafasim 48le hamile kaldi kisin gripten kurtulamadı ayrıca bebek bünyesini zorladi böbrekleri büyüdü çok agrilar çekti.ben normalde de kisin hic grip olmam inşallah bu Kosta bunyem sağlam olur

ilk hamileliğimde tam 35 kilo aldım.üstelik midem bulanmasına rağmen.şimdi de kilo almaya başladım belim bacaklarım kalınlaştı midem bulandıkça yemek yiyorum doktorumdan egzersiz hareketleriyle ilgili bilgi alıcam böyle olmaz

Canım bende öyleyim.senin kilon ne kadar bilmiyorum ama,ben cok zayif goruyorum kendimi,rahatsz oluyorum bu durumdan. cok korkuyorum bebege bise olcak diye.
canm evet sen zayıfsın bende tekrar 50 oldum birşey olmaz canm zayıflıkla ama sanırım uç aydan sonra bebek senle birlikte beslenecek doktorum sakın yeme duzenini bozma dedi bana ben anlattım çunku ne yediğimi...sabah sur yumurta peynir ve 5-6 zeytin yerim normalde de böyle yani ekmek yoktur hayatımda meyvemi eksik etmem akşam yemekleri yerim ama salatalı :) tabi ekmeksiz ..aralarda ceviz kaju fındık ve uzum yerim ara ara...

BEN 63 LE HAMİLE KALDIM ŞİMDİ 62YE DÜŞMÜŞÜM DAHADA DÜŞERİM GİBİME GELİYO İLK HAMİLELİĞİMDE 8 KİLO VERMİŞTİM :) BEN ŞUAN İÇİN KİLOMDAN MEMNUNUM BOYUMDA VAR ÇÜNKÜ İNŞALLAH SONRASINDA ÇOK FAZLA ALMAM :)

Ben 95 ile hamile kaldım canım. Boy 172. Öncesinde 7 kilo kadar vermiştim. Hamile kalana kadar biraz daha veririm dedim ama olan olmuş. Şu an 93 kiloyum. Hatta 92 küsür birşey. Karşıdan pek göstermiyorum ama tartıya çıkınca gerçekler ortaya çıkıyor malesef. Doktor dikkat etmemi söyledi. Nasıl oldu bilmiyorum işte 2 kilodan fazla vermişim. Çok bulantım falan da yok. Biraz iştahsızlık var sadece ama yine de öğünlerimi güzel yiyorum. Yumurta beyaz peynir, kaşar peyniri tüketiyorum sabahları. Gün içinde bir tane meyve. Onun dışında normal öğün. Nadir de olsa çikolata cips yemişliğim de var ama sıkıntı olmadı. Ama çoğu hamileler kabızlık sıkıntısı çekiyormuş ama ben günde 2-3 kere tuvalete gidebiliyorum o yüzden çoğu kişide olan şişkinlik bende yok. Hamileliği en fazla 105 ile tamamlamayı düşünüyorum. Tabi mümkünse yüzü bile görmek istemiyorum bir daha. Sana tavsiyem diyetisyene git. Çocuğa yararlı şeyler yemelisin. Sana o konuda yardımcı olur. Benim bir arkadaşım hamilelik şekeri geçirdi. Perhiz yapmak zorunda kaldı. Zaten kilolu değildi 10 kilo almış. Onu da doğumda vermişti. Dikkat edersen ve kilonu takip edersen daha kolay olur.

kızlar ya biz çok pimpirikliyiz sanırım her dakka bebeğim hala benimle mi acaba kalbi durur mu dursa ne belirti verir die sürekli duşunmekten hiçbirşey anlamazken bugün okulda arkadaşım 11 hafta hamile geçen hafta rafting yapmış şok oldum hiçbişeyde olmamış maaşallh..diyorum belki 4 sene sonunda olduğu için mi bukadar stresliyim ama sizlere bakıyorm sizlerde de stres var :)hepmi birbirimizi bulduk acep :)

aynen öyle canım biz cok takıyoruz ama napalım geç geldi bebişler bu yüzden olsa gerek senin 4 sene benim 6 sene sonra kavuştum bebeğime buyüzden cok dikkat ediyorum

ben de 83 kilo kaldım ve çok kilo almaktan korkuyorum

canım bende 9 sene sonra kavuştum Rabbim in izni ile o sebeple önceliğim onun sağlığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…