2015 Nisan Anneleri

ben başladım kullanmaya ikinci kutumu aldım dr doğumdan sonrada kullanmam gerektiğini söyledi şuan kullandığım tek ilaç ta kan ilacı

Uzun bir aradan sonra herkese günaydın,
İkili test dörtlü test derken dün de ayrıntılı ultrasonumuza girdik.Bir problem görülmedi çok şükür.Ve ben de kısmetse oğlumu kucağıma alıcam.Dilerim herkes, hepimiz sağ salim kavuşuruz bebeklerimize.Mesajlara şöyle bir göz gezdirdim de aynı sorunlar bizde de var; maalesef isim mevzuumuz sıkıntılı, eşimi kırmak istemiyorum ama böyle olunca da ben kırılıyorum haliyle.Allah büyük diyorum o zamana kadar bi yol gösterir bana.Benim hamileliğim çok stresli geçiyor önce il değişikliği ev taşıma yorgunluğu, şimdi de hiç istemediğim bir yere tayinimin çıkması beni baya yıprattı.Ne zaman ultrasona girsem bebeğimi arkası dönük ve çok hareketsiz görmeyi de üstüme alınıp ben çok üzüyorum çocuğumu diye içerlemem de cabası :) Dün bunun üstüne 2 saat kadar hamilelik müzikleri, özellikle ninni dinledim resmen mutluluk hormonum arttı, albümü de almayı düşünüyorum, tavsiye ederim sizlere de.
Bu arada sıradaki aşama tetanoz aşısı :) Arkadaşlar kendi doktorunuzla konuşmadan direk aile hekiminde yaptırmayın derim.Her aşamayı Dr. ile yürütmek gerek bence.Benim Dr.um tek doz yeterli dedi.
Ciciler de almaya başlamışsınız ne güzel biz biraz ağırdan alıyoruz babamız endişeli sakin olalım diyor, benimse içimde resmen bir canavar uyandırılmayı bekliyor :)))
Herkese sağlıkklı hamilelikler kendinize iyi bakın kızlar

Günaydın arkadaşlar bende yarın kontrole gideceğim zaman geçmiyor bir türlü..

Arkadaşım inşallah her şey yoluna girer, bebişin toparlar.Sen moralini bozma ki yavrucak da mutlu olsun.

Arkadaşım inşallah her şey yoluna girer, bebişin toparlar.Sen moralini bozma ki yavrucak da mutlu olsun.

bebişim için dua ediyorum, yarın 3 lü test yaptırıcam. 22. haftayada detyalı usg yi tekrar yaptırıcam. aslında bi tarftanda amniyosentez yaptırıp bir an önce netlik kazansında istiyorum. aranızda amniyosentez yaptıran var mı?

Canım bişe sorcam şimdi memurlarda hamile olanlarda 1 saat erken çıkma gibi bi hakkımız var mı?

merhaba canım testlerin ve detaylı ultrasonun güzel çıkış gözün aydın. Yanlış hatırlamıyorsam senin ikili sıkıntılı cıkmıştı herşey yoluna girmiş çokşükür. yavrunuda sağ salim kucağına almanı diliyorm.

Bu arada 657'de izinlerle ilgili bölümler böyle memur arkadaşlara yardımcı olur belki. Verilir ve verilebilir kelimeleri arasındaki farkı bilelim arkadaşlar haklarımızı buna göre ararız.
D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda
günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez
kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.

B) Doğum yapan memura, 104 üncü madde uyarınca verilen doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden; eşi
doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin verilir.

A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık
izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen
doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın
memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora
dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum
öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum
sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar
izin verilir.

B) Memura, eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi
ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir.

benden de kan almıyorlar en son ikili test için vermiştim

Selam canım aslında benim ikili testim normaldi.Ense kalınlığımız 2.2. idi ve dr um güzel demişti ama burda şu an hatırlamıyorum bi arkadaşın da böyle çıkmış ve çok paniklemiş o paniklede aslında biraz beni üzmüştü.2 gün uykusuz kaldıktan sonra dr umla test sonucuna baktık ve her şey güzeldi.Dr um da bana kızdı kendimi üzdüm diye ve biraz da bilinçli bi şekilde forumdan uzak durmayı tercih ettim.Sizin dr unuz normal derken siz Türkiyenin herhangi bi yerinde başka bir dr un. dudak büzmesi yüzünden yıkılyorsunuz, biraz acıklı doğrusu Umarım o arkadaşımın da sonuçları her şeyi iyidir ve sağsalim bebeğine kavuşur, ismini gerçekten hatırlamıyorum şu an

canım benim çok saolasın bu güzel bilgi için :)

Herkes bu ayrıntılı ultrasona giriyor mu acaba ? benim doktorum alanında çok iyi bir riskli gebelik uzmanı olmasına rağmen hiç bahsetmedi.Önümüzdeki pazartesi randevumuz var dörtlü testi yapacak 2 hafta sonra da renkli doplere sokacağım demişti. Renkli doopler ile ayrıntılı aynı şey mi emin olamadım.Renkli de bebeğin kan damarlarını,kan akış hızını ölçecek diye biliyorum

Günaydın arkadaşlar bende yarın kontrole gideceğim zaman geçmiyor bir türlü..
canım vakit yaklaştıkça zorlaşıyor vakit hiç geçmiyor gibi geliyor..Bende cumayı 4 gözle bekliyorum.
GÜNAYDIN HAMİŞLER VE ONLARIN TATLI KUZULARI BİZİM DÜN CİNSİYETİMİZ BELLİ OLDU ARAMIZA BİR PRENS DAHA GELİYOR TEYZELERİ
gözün aydın güle güle büyüt oğluşunu
tamam canım yanlış hatırladım sanırım kusura bakma..
Dr dan geldim kızlar çok şükür 3lü test temiz çıktı içim rahatladı biraz daha.dr um omega 3 ede başlattı beni marincap isminde bir ilaç yazdı.
gözün aydın tatlım..darısı bizlerin başına ..

bunu bende merak ediyorum renkli dopler ayrıntılı aynı mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…