2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Sanki daha doğuma çooook varmış gibi geliyor bana kızlar ya.

Canim ben bugun çok korktum birden ya çok az kaldı ne yapacağım diye .sanırım bebisimin eksikleri var ondan korktum daha eşyaları tam değil Odamıza boyanacak düşününce çok korktum bir an bana göre çok az zamn kaldı yaa ben korkmayacak korkutmayacaktim kendimi Of ya ben neden korkmaya başladım :( :( :(

BEBEK NEREDE YATMALI ??

kızlar baya bir forum okudum bu yazı çok hoşuma gitti ..paylaşıyorum..size yeni bir tartışma konusu açıyorum...

''Her insanın kendi düşüncesine saygı duyuyorum. size birçok araştırma linki verebilirimki "çocuğunuzu yanınızda sakın yatırmayın" diye. ama bunların çok anlamı yok. çünkü farklı ekoller ve inanışlar var ve herkez kendine yakın olan araştırmayı okuyor ve pişman olmuyor.

Bizim oğlumuz doğduğu günden itibaren kendi yatağında yattı ve çok hasta olmadığı sürecede yanıma hiç yatırmadım. Bu kararı henüz hamile kalmadan önce vermiştim çünkü İngiltere'de 2 sene Au-pair lik yaptım ve birçok çocuk bakımı gözlemledim. çocukların kendi odalarındaki huzura şahit oldum ve hamileyken kim ne derse desin kimse fikrimi değiştiremedi. zamanla gördüm ki çok doğru bir karar vermişim.

bu durum anne için başlangıçta biraz zahmetli oluyor ve sık sık bebek odasına gel git yapıyor ama;

1. ilk 2 sene odası ve yatağını son derece sade ve tehlikesiz hale getirdik.

2. odasına bebek yatağı harici bir emzirme koltuğu koyduk. Oğlum çok uzun saatler emen bir bebekti ve ben hep o emerken uyuya kalırdım. kendim bunu saniyelik iç geçmeleri olarak algılasam da bir gün saate baktığımda bir saate yakın uyuduğumu farkettim. dolayısıyla bu koltuk benim emzirirken uyumam durumumda hem benim rahat etmemi sağlıyor hem de çocuğun üzerine abanmayıp onu boğma riskini azaltıyordu. (en riskli durumlardan biride yatarak emzirirken uyuya kalan annenin memesinin bebeğin ağaz ve burnunu kapatıp nefessiz bırakması)

3. bir bebek telsizi edindik ve odasını sürekli dinledik. (en ufacık bir hareketini bile duyuyorsunuz)

bu bize neler mi kazandırdı;

1. evet oğlumun odasında ilk 2 ay çok uzun saatler geçirmemle beraber oğlumla sadece baş başa o odada olmak onu çok rahatlatıyordu. kolikli bir bebekti ve yabancılara karşı aşırı tepkiliydi saatlerce ağlardı. ama nezaman onun odasına girsek ve baş başa kalsak inanılmaz huzurlu ve keyifli bir bebek olurdu. en büyük kolik ağlamalarımızı ve krizlerimizi Can'ın odasında o koltukta rahatlıyarak geçirdik. ilk 6 ay bebeğinizin sizin sıcaklığınızı duymaya elbetteki ihtiyacı var. uyku (dinlenme ve büyüme zamanı) harici bol bol kucakta gezdi bol sarıldık bol bol koklaştık.

2. Oğlumuz enterasan bir şekilde en ufacık seslere uyanan bir bebekti. oda da bizler olmadığımız sürece kesintisiz 2-4 saat uyurdu ama bizim etrafta (nekadar sessizde olsak) bulunduğumuzda her 20dk.da bir uyanırdı. Kendimi çok yorgun hissettiğimde 1-2 kez yanıma aldım ve aradaki farkı gördüm. hem oğlum süt kokusunu aldıkça gece boyu normalde 3 kez uyanıyorsa 6-7 kez emmeye kalktı, hem de ben onu ezicem endişesiyle rahat bir uyku çekemedim ve her yanım tutuldu. gecenin sonunda her ikimizde çok yorgun kalktık. Aynı odada ayrı yataklarda yattığımızda da ben onun her harekitne uyandım.

3. oğlumu hiç bir zaman sallamam ve ya uyutmak için extra çaba sarfetmem gerekmedi. kendi kendine uyumayı doğduğu günden itibaren yatağına yatıp başardı. (dönemsel gel gitler oldu tabiiki)
ve odasına nasıl alıştırıcam diye bir çaba sarfetmem ve ona istenmiyor hissi uyandırıp bir stres yaşatmam gerekmedi.

4. bir çocuğun uzun süre anne babasının yatağında yatmasını şahsen hem o çiftin ailevi mutluluğu ve piskolojisi açısından hemde çocuğun piskolojik gelişimi açısından çok doğru bulmuyorum. tatillerde çocukla aynı odada yatmak bile piskolojik açıdan eşime yaklaşmamı engelliyor ve beni huzursuz yapıyor.

Sonuç olarak: küçüklüğünden beridir kendisini odasında çok huzurlu hisseden bir çocuğa sahip oldum. şu anda saatlerce odasında kendi kendine oyuncaklarıyla oynıya biliyor. 2 yaşından sonra daha büyük bir odaya geçirdik ve hiç bir zorluk yaşamadık. her gelen misafirimizin çocuğunu büyük bir gururla odasına götürür, yatağını gösterir "bak ne rahat yatağım gel üstünde zıpla" demeyi de ihmal etmez:))

Kendine güvenli bir çocuk yetiştirmek en büyük idealim ve kendi odası ve yatağı bunun ilk adımıydı benim için.

1.dez avantajı ise bazen eşimle, oğlumuzu aramıza yatırıp öpüp koklamak istedik ve ya ateşliyken yanıma yatırmak istedim ama o " hayırr ben bu yatağı sevmiyorum kendi yatağıma" diye ağladı. (uyku saati haricinde aramızda bol bol yatırıp okşandı ve büyük keyif aldı)

2. tatile gittiğimizde genelde uyku sorunu yaşadık. (şu anda da yastığını tatile yanında götürmek istiyor ve "annecim ben böyle daha rahat uyurum" diyor:))

yine bir bebebeğim olsa hiç endişe etmem ve yine aynı şeyleri yapardım. Türkiye de insanlar bunu sevgisizlik diye nitelendire biliyor ama ben uykusunu almış bir anne ve çocuk kadar daha iyi vakit geçiren ve sevgisini birbirine net göstre bilen bir ailede çocuğun mutsuz olacağına inanmıyorum. Bana inanılmaz düşkün hergün "seni çok seviyorum annecim" diyen bir okadar da bana güvenip paçama yapışmayan bir çocuğa sahip olduğum için çok mutluyum:)) ''

sevgiler

Canim ben bugun çok korktum birden ya çok az kaldı ne yapacağım diye .sanırım bebisimin eksikleri var ondan korktum daha eşyaları tam değil Odamıza boyanacak düşününce çok korktum bir an bana göre çok az zamn kaldı yaa ben korkmayacak korkutmayacaktim kendimi Of ya ben neden korkmaya başladım :KK43: :KK43: :KK43:

oluyor bazen ..bende anlamsız bir korku hissediyorum.. çok büyük ihtimalle normaldir canım ....

maşşlah bebişine canım bende 5 kilo civarı doğmuşum senin gib hem bana benzesin kilolu olsun diyorum hemde normal doğum zor olur diye korkuyorum
ayrıca benim eşimde 1 ocak doğumlu vekızım 1 hafta önden gidiyor 4 ocak görünüyo doğum aynı süpris bizde de olabilir

canım bende 1 hafta önden gidiyorum bebişe göre 29 hafta olucak adet tarihine göre 27+5 sende ortasını bul git birgün bence

herzaman gidebilirsin canım musait olunca sıra almadan gösterebilirsin

takma kafana dilediğin gibi yaşa

yarısı bitti işimin canım silmek kaldı bi diğer yerleri de yarın yaparım zaten ellerimize sağlık

Benim eşim 1 ocak doğumlu aynı gün doğsa hediye olur eşime ne güzel :)

Ins bebislerimizi babalarının doğum gününde sağlıklı bir şekilde doğururuz. Çifte mutluluk yaşarız :)

günaydın kızlar,şeker yüklemesi yaptırıp sonuçları yüksek olanlar var mı acaba? benim açlık 98 tokluk 172 çıktı ve doktor perhiz verdi
Benim de açlık 76 1. saat 185 çıktı, doktor şeker ölçüm cihazı verdi ölçüm yapıyorum normal çıkıyor, henüz kontrole gidemedim tekrar ama yediklerime dikkat etmeye başladım, beyaz ekmeği eve sokmuyorum artık.

1 kilodan bişi olmaz canım vitaminli beslenmezsek bebek de çok iyi gelişmez :KK69:kilo alsak da veririz hayırlısıyla korkmuyorum:KK14:
ben son ay 2.3 kilo almışım sevinçten uçuyorum az diye :KK70:

bende alsam sevinecem işte az almışım ben maşallah hepinizin bebekleri 1000 gram olmuş ben 720lerde :cry::cry: ya prametüre doğarsa

bende ilk 4 ay 6,5 verdim. sonraki aylar 1-1 derkennn, sonrasında 4 haftada 3 kilo almışım :KK22: ekmek, pasta, börek yasak dedi direk..zaten fazla kilo ile başlamıştım belkide o kusmalar nedeniyle verdiğim 6,5 kilo kurtardı beni ama dikkat etmezsem kötü olacak gibi sonuç..

Bebeğin kilosu 1 kg.. Ben tatlıya ve ballı süte bağlıyorum. Normal zamanda ayda belki bir kere tatlı yerim yada yemem ama hamilelikte fazla düştüm, birde süt hiç içmezdim şimdi içmeye çalışıyorum ama bal koyarak.. Beyaz ekmek felan haftada bir yiyorum hamurişine düşkünümdür ama hamilelikte canım istemiyor, tatlılar mahvetti beni..

ben 4 ay hiç tatlı yemedim ve ben tatlıya bayılan bi insanım herkes şok oluyordu önümdeki tatlıları mutfağa bırakınca
hamilelik beni çok ters etkiledi... bi yandan diyorum hamilelikten sonra da böyle devam edersem bayağı zayıflarım :KK28::KK28::KK28:

yediklerin çok güzel çok sağlıklı kilo problemin yoksa ne ala. Ama ben şu fırlayan kilom dolasıyla kafayı yemek üzereyim. Her hafta 1 kilo alıyorum inanılmaz şekilde ama yemek derseniz aman aman bir şey yok eskiye göre ve çok üzülüyorum daha 3 ay var ve en hızlı kilo alınan dönem deniyor bunun üstüne daha 15 kg alırsam vay benim halime yerimden kalkamam 52 kilo ile hamile kaldım ve kilo sıkıntı veriyor. Senin program gibi o faydalı bu faydalı şunu ara öğünde bunu akşam yemeğinde diye program yapıyorum sonra bir tartılıyorum :KK57: bırak yemeyeyim diyorum ama bu seferde çocuğa yazık diyorum............. diyorum da diyorum.................

benim kuzenim 49la hamile kaldı 73le doğuma gitti 24 kilo aldı
sende öyle olma sakın :KK24: bebeğim toparlansın da alayım kilo umrumda değil

ya bir kizlar grip geciren arkadaslar öksurugunuzu nasil durdurdunuz nane limon kekik karabiber balli sut icmedigim kalmadi halen bogazim burnum tikali

bende alsam sevinecem işte az almışım ben maşallah hepinizin bebekleri 1000 gram olmuş ben 720lerde :cry::cry: ya prametüre doğarsa
Benimde o haftalarda 700 gramdı bol et yedim ikiye katladı 3 haftada maşallah birde muz ve kaju

ben 4 ay hiç tatlı yemedim ve ben tatlıya bayılan bi insanım herkes şok oluyordu önümdeki tatlıları mutfağa bırakınca
hamilelik beni çok ters etkiledi... bi yandan diyorum hamilelikten sonra da böyle devam edersem bayağı zayıflarım :KK28::KK28::KK28:

benim kuzenim 49la hamile kaldı 73le doğuma gitti 24 kilo aldı
sende öyle olma sakın :KK24: bebeğim toparlansın da alayım kilo umrumda değil

ya bir kizlar grip geciren arkadaslar öksurugunuzu nasil durdurdunuz nane limon kekik karabiber balli sut icmedigim kalmadi halen bogazim burnum tikali
Cok gecmis olsun cnm zencefil ihlamur tarcin elma kabugu ama en onemlisi zencefil oksuruge birebir

Kızlar normalde 28.haftamizdayiz ama dün ultrasona göre böyle çıktı +/- demek 1 hafta 6 günlük hata payiyla mi demek istiyor ki?

Eklentiler

• IMG_20141016_093846-1.webp
    IMG_20141016_093846-1.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 116
Kızlar normalde 28.haftamizdayiz ama dün ultrasona göre böyle çıktı +/- demek 1 hafta 6 günlük hata payiyla mi demek istiyor ki?
evet canım 1 hafta 6 gün hata payı varmş doktorun doğru ölçtümü baktın mı sende ölçerken dr ölçümünden çok hata oluyor

evet canım 1 hafta 6 gün hata payı varmş doktorun doğru ölçtümü baktın mı sende ölçerken dr ölçümünden çok hata oluyor
Ölçüyordu 25-26 haftalik diyince 27 haftalik olmasi lazim 2 hafta geri de mi dedim oda yok böyle olabilir bi sorun yok gibi açıkladi..birde ultrasondan kalkip masasinin yanina gidince bana sonuçlara bakip sen daha iyi besleniyorsun dedi bende olumlu manada mi yoksa daha iyi beslen manasinda mi dedi anlayamadim...yani bebek 28.haftanin içinde olabilir bu hata payina göre dimi? Ve son adet tarihimin ilk günü 4 nisandı bunu 8 nisan yapalim deyip 8 nisan yazdi dosyama...böyle olunca bebek geridenmi geliyor diye taktım biraz dr. Herşey normal iyi dese de...

sonuçt benim alabilecek gücüm var çok şükür eskiyen kıyafetlerini vermek isteyen akrabalarımız da durumu kötüolan alamayan insanlara versinler ama alayamayanlara verin diyemiyorum bebeğim yeni şeyler giysin istiyorum

Biluo musun canim bugune kdr aman kimse kirilmasin diye icimden gecen cogu seyi soyleyemedim. Ama simdi anne oluyorum daha dimdik daha saglam daha ne istedigini bilen daha ayaklari saglam basan biri olmaliyim ki basariyorum da cok sukur :) gorumcem taaaa 10 yil once dogurdugu oglunun kiyafetlerini vermek istedi, eminim niyeti kotu dgl ama 10 kusur yillik seyleri de vermesi bence tuhaf. Acikca dedim ki tskler ama biz herseyi yeni almak istiyoruz. Illa vermek istiosan ihtiyaci olanlara ver dedim. Bunu soyledgme inanamadim ama sonuc olarak vermedi, gucenmedi ve ben de istedigimi demis oldum. Cok sukur halimize tatlim hatta benim ilk bebegim simdi, ikinci olsaydı aramizda eski seyleri toparlayip ihtiyaci olana yollayalim derdim mesela soma, veya neresi varsa başka

kızlar ben bu annemle napıcam bilmiyorum sürekli kıyafet alma bişiy alma diyip duruyor kendi de biraz almış ama genelde kuzenlerimin bebeklerinin kıyafetlerinden getirmiş yani sinir oluyorum hevesim var alasım geliyor alınca yok niye aldın ne gerek var zaten giyemezfalan filan ben de biliyorum çok giyemeyeceğini büyük alıyorum ama içimde kalıyor işte :S

Canım bebeğimi altın kafese koyup en ufak ayrıntısına kadar her şeyi en iyi marka ve en sağlıklı şekilde almak istiyorum:)) amma velakin başak burcuyum evim dolar diye alamıyorum. Ettafımdaki herkes de aman sen abartırsın Sakın alma vs diye başımın etini yiyorlar. Aldıklarım ya çok erken ya da çok fazla :)) milleti takmamak Lazım.. Hevesin varsa al fakat annene gösterme:) en iyi yol bu o da HAKLI kendince sen de Haklısın yoksa..

Ölüyorum bitiyorum arada bal atıyorum ve ıhlamr içiyorum ama bunlarla geçecek gibi değil :KK43:(

Güzel annelerim,

Herkeste bi hastalık, Telaş, yorgunluk, alınganlık:)

Bende de hepsi var malesef... Bu haftasonu bebeğimizin Odası'nı yapacağız inş. Duvar kağıdını vs bitirdik. Tabi ben de bittim bunları hem düşünmek hem de ilgilenmek çok yorucu oldu.

Etrafından bebek Eşyası teklifi gelen anneler kırılmayın üzülmeyin.. Onlar da sizi düşünüp bu teklifte bulunuyor. Onlar da kendilerince eski bir şey değil bebeğinin değerli eşyalarını veriyorlar bir başka bebeğe... Her şeyi en baştan alacak hevesim ve çok şükür durumum var ( kendimi hep tuttum çünkü daha önce bir düşüğüm var.) ama ben de küvet takımı, lohusa gecelik Takımları, sallanan bambu Beşik, yürüteç, birçok Kıyafet vs ablalarımdan aldım. Bambu Beşik 10 yıllık.. Ben tülünü süsünü dış giydirmesin yeniden yaptırdım o kadar. Bazen kızıma ÇÖP bile alamadım ühü diyorum:)) üZülüyorum.
Ama bir şerleri vermeyi teklif edenLee oldukça beni ve bebeğimi düşündükleri için mutlu oluyorum. Malesef tek hediye alan ve teklif edenlerde kendi ablalarım:)) başka kimseden bir şey görmedim . Muhtaç Değilim tenezzül de etmiyorum en güzellerini alırım ama en azından lafta da olsa düşünmelerini isterdim...
Bence siz de iyi Tarafından Bakın en azından düşünüyorlar

Kızlar IKEA dan bebis için odası için neleri alabilirim. Kullanıp memnun kaldığı yada tavsiye ettiğiniz neler var ?

Ölçüyordu 25-26 haftalik diyince 27 haftalik olmasi lazim 2 hafta geri de mi dedim oda yok böyle olabilir bi sorun yok gibi açıkladi..birde ultrasondan kalkip masasinin yanina gidince bana sonuçlara bakip sen daha iyi besleniyorsun dedi bende olumlu manada mi yoksa daha iyi beslen manasinda mi dedi anlayamadim...yani bebek 28.haftanin içinde olabilir bu hata payina göre dimi? Ve son adet tarihimin ilk günü 4 nisandı bunu 8 nisan yapalim deyip 8 nisan yazdi dosyama...böyle olunca bebek geridenmi geliyor diye taktım biraz dr. Herşey normal iyi dese de...
Canim benimde 14 nisan son adet tarihim
Ama ilk bastan beri geriden geliyor
7 haftalıkken kalp atisini duyamadik 9. Haftada duyduk mesela
Ayrintili ultrasonda da geç döllenme cikti hep
Doktor da artik en son döllenme de 14 nisan olan son adet tarihini 27 nisan olarak değiştirdi
Artik geç döllenme olduğu kesinleşti
Seninki de geç dollenme dir telaş yapma

Canım İpad ve iPhone kullanıyorum bir türlü yükleyemiyorum yoksa ne ciciler birikti Mevlüt elbisesi odası abidesi duvar kağıdı vs vs
Resim boyutu büyük olduğu için yuklenmiyordur. Ekran fotosunu çekip resmin öyle yukluyorum ben. O zaman resim boyutu kuculuyor

Back
X