2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
A
Galiba hepimiz arada ekim annelerini okuyoruz:) ama herkesin dogumu farkli oluyor onlari okuyup panik olmamak lazim bende bygun oglumu gordum 850 gr olmus doktor gayet iyi dedi 10 ocak gibi aliriz dedi cunku benim kizimda sezeryanla olmustu allahim hayorlisini versin hepimiz icin insallah.
amin canın benim.. Bende kızmda 22 saat sancı cektim...rabbm kucagımıza sag salim almayı nasip etsin... Yeterki saglıklı olsunşar..BEBEGİNEDE MASALLAH

kızlar merhaba, inşallah herkes ve bebişler iyidir, her şey yolundadır

biz de kızımıza yavaştan almaya başlayalım dedik cicilerini

uyku tulumu internette gördüğüm listelerde vardı ama alışveriş yaptığım yerde gördüğüm anneler ve satıcı kız yenidoğacak için gerek yok uyku tulumuna dedi kararsız kaldık sizler aldınız mı???

kızlar ankarada hastane odası için süsleme firma yani organiszasyon şirketi bildiğiniz varmı bi kac yere baktım 1.500 tl diolar daha uygununu bulursam benşm için daha iyi ya

Canım ben ist'da gayet abartı firmalar ile görüştüm önce Uçuk fiyat veriyorlar sonra düşüyorlar sonradan doğumumu burada yapmayacağım aklıma geldi geri sönmedim hiçbir organizasyona 4500lerdrn fiyat 700-800lete düştü ki bunlar en abartılı halleriydi...

Hastanenin kendi süslemecileri etraftaki çiçekler bile süsler 150den faZla verme içeride ikramlık Sofrası gibi özel bir şey hazırlıyorlarsa da 700-800 normal... Her şey gönlüne göre olsun. Ama aradıkları bulunuyor . 20 tl 9 tl fiyat aldığım lavanta keselerini 3 Tl ye yaptırıyorum :))

kızlar merhaba, inşallah herkes ve bebişler iyidir, her şey yolundadır

biz de kızımıza yavaştan almaya başlayalım dedik cicilerini

uyku tulumu internette gördüğüm listelerde vardı ama alışveriş yaptığım yerde gördüğüm anneler ve satıcı kız yenidoğacak için gerek yok uyku tulumuna dedi kararsız kaldık sizler aldınız mı???

Canım bana da aynısını söylediler ama ellerinde olmayınca öyle diyorlar herhalde daha sonra hem pantolonlu ayaklı hem de ucu etek gibi olan uyku tutumlarından aldım bende

kızlar ben ne kapı süsü ne ikramlık almadım daha geç mi kalıyorum:KK43: alışverişe yeni başladım :KK43:
Kız daha 2.5 ay var alırsın zağten mümkünse hastaneyede kimse gelmesin bir gece kalıcam alt üstü gelecek olan wve gelsin oda kış zamanı cok kimse gelmesin belki ameliyatlı olyrum emzircem emziremem ağlar susturamam zağten klima kullanıcam başka odaya gidemem aman enfeksiyon kapae falan bebişim ben babası olursa tek kişi annem veya ablam veya kv iyileşince gelsinler

prego nirvana 2050 kesinlikle tasvsiye ederim biz aldık çok kullanışlı bişiy
bu aralar ben de bebek arabası arayışındayım, sürekli karar değiştiriyorum. görünce baktım da şimdi, çok ağır değil mi araba :KK43: çok güzel ve kullanışlı gözüküyor ama 15 kgmış arabanın ağırlığı, zor olmaz mı taşımak?

canım kaç aylık aldın ??? uyku tulumları vardı ellerinde ama baya büyüktü ordaki müşteri olan anneler de öyle deyince arada kaldım ben de, sarıp uyutcaksın dediler tulum hareketlenince alcaksın dediler

AYAKLI olanı 0-3 ay aldım sonra etekli olanı rahat edip kıpırdatsın diye büyük aldım. Evet kundak yapacaksın ama sonra sarmak Lazım kış bebekleri.. Uyku tulumu Şart bence battaniye ile üzerini örtemeyeceğimiz için bunları giydirmemiz Şart.

kızlar ben ne kapı süsü ne ikramlık almadım daha geç mi kalıyorum:KK43: alışverişe yeni başladım :KK43:

Canım hiç genç kalmadın kendini kasma hatta sen doğrusunu yapmışsın. Biz heveslenip erken başladık ama acele ettik alışveriş zamanı değildi şimdi başlanır seninki gayet normal :)
Her şey gönlünce olsun ibş

Bdsayar Ankara dayim ama bilmiyorm acikcasi. Kadar maddiyat ayiramam hatane susleme olayina canim ben ogrtmn esim subay. Ama kendi kendimize anca yetiyoruz ozel haastanede dogum yapiyor olmak bile yetiyor bana ev kredisi oduyoruz:( masallah ne guzel in istedigin gibi en ozelinden organizasyon yaptirabilirsn ;)

Uyku tulmu acikcasi acil ihtiyac degil cocuk hareke edince lazm bi alti ay gecmeli o zamanda yaza geliyo bi yasa uygun alirsin canim simdi alirsan zaten surekli uyuyacak alti degisecek onunla zor olur ..yen nesil kundak var sezin almis o daha islevsel ben battaniyelere sarip buyuttum kizimi iki aya sonrada ustuun acamiyor daha ..ben kizima yeni aldim 3yasinda gecen kis almaliydim aslinda ama kismet olmad i bi sene kullanir seneye de ahmetm bi yasina gelr o kullanir diye aldim

bu aralar ben de bebek arabası arayışındayım, sürekli karar değiştiriyorum. görünce baktım da şimdi, çok ağır değil mi araba :KK43: çok güzel ve kullanışlı gözüküyor ama 15 kgmış arabanın ağırlığı, zor olmaz mı taşımak?
hayır aslında değil o üzerindeki tüm aparatlar çıkıyor oturma koltuğu ve oto koltuğu çok hafif bence ben hamile halimle bile taşıdım arabayı biz çok beğendik chicco litewayden filan daha iyi

Ben yaşıyorum cnm sağ kaburgam sanki etimi delmiş gibi acıyor sol kasığımda batma var .. Gitme doktora ben sordum büyüyo napsın dedi
canım nefes alırken mi oluyor batma?
slm kızlar doktorrdan geldimmmmm herşey yolunda 27+4 haflığız 980 gr ve 30 cmız herşey yolunda ocagın 5 de sezaryanla doğum olcam kendi istediğime göre korkularım var o yüzden normal kesinlikle istemiyorum bebişte gayet iyiymiş bidahi kontrol kasım 14 hadi hayırlısı bakalım :)
maşaallah canım
açlık ve tokluk kan şekerime bakılacak canım eğer yüksek ise şeker yüklemesi vericek doktorum. ama umuyorum ki güzel çıksın. :KK16:
inşaallah iyi çıkar
internette araştırırken ben de görmüştüm bu hastalığı ama onda bacaklar, sırt vs. de kaşınıyormuş, benim sadece karnım kaşınıyor :KK43: doktora haftaya gitmeyi düşünüyorum ama dayanamıyorum kaşıntıya, yazmak istedim buraya da :KK61:

benim kuzum da öyle, iki gündür tekme yok, sadece balık gibi dönüyor durduğu yerde :) dediğin gibi buna da şükür, sağlıklı olsun da kuzucuklar keyifleri bilir:KK49:

maşaallah kuzuna :nazar::KK46:
canım inşaallah bir ilacı falan vardır zor sürekli kaşınmak
evetttt güzel konu arkidişler şimdi şöyle nacizane fikrimi yazayım :KK66:

benim kızım 5 yaşında ilk 2 ay yanımda yatırdım çünkü sizin gibi acaba duyarmıyım sesini uyur kalırsam falan diye odasına götürmedim bide gece emzirmek daha kolay olıyordu al emzir ve yatır sonra 3. ayda odasına götürdüm yan oda olmasına rağmen telsiz aldım ve telsiz e gerek kalmadan yanına uçuyodum yani öyle bir kuş uykusuki hemen kalkıyosunuz (hala gık dese odasına koşuyorum bazen rüyasında konuşuyor ona bile gidiyorum hahah) sonra 8. ayda taşındık yeni evimizde yine odasında yatıyordu ve bir gün hasta oldu gece tıkanır diye yanıma aldım veee bidaha odasına götüremedim ama işede başlamıştım yanımd aolması ona dokunmak hoşuma gidiyordu kokusunu almak odasına götürmekten vazgeçtim ara ara denemelerim oldu ama yemedi :KK20: :KK48: sonra hamile kaldım babasıyla oda alıştırmalarına başladılar şimdi odasında yatıyor hiç sıkıntı çekmeden ve dün akşam kabus gördüğü için yanıma alayım dedim sen beni niye buraya getirdin ben odamda yatmak istiyorum dedi :KK57::KK57: peki dedim odasına giitik e uyudu yanii çok uzun yazımın kısası herkes bişey yazıyor uzmanlar bişey söylüyor kimi yanında kimi kesinlikle odasında diyo ama sizin canınız nasıl istiyorsa o anki psikolojiniz nasılsa öyle yapın ne bebişi kasın :stop: nede kendiniz kasılın uzun oldu kusura bakmayın :KK36:
çok güzel yazmışsın canım:)
Ah be canım ne diyeyim bu erkekler böyle işte.. Sen kendini yorma üzme rezil oldum diye hiç düşünme... Anlayışlı bi erkek doktor vardı ya ona randevu alsan..
Allah sana güç kuvvet versin..

Ben de öyle düşünüyorum kuzucuğumu koynuma alıcam :) Allah nasip ederse...

Üç ay istifradan hastanede yattım hiçbir şey yemedim yiyemedim hala öyle ama malesef deli gibi kilo alıyorum almışım malesef :KK43:(
sağol canım ona alayım dedim 31 ine var randevusu, hafta içi arıycam o dr u bakalım ne diyecek
Kızlar bebekleri aynı odadamı yoksa kendi odasındamı yatırmak konusu açılmış benim fikrim ilk zamanlar yani ilk 5ay yatak odanızda ama kendi yatagında yatırın.Hem geceleri size kolaylık olur zaten kış ayı uykulu uykulu kalkıp odasına gitmek yorucu olur helede ilk bebekleri olan arkadaşlara çok zor gelir.Ben kızımı yatagımın yanındaki beşikte yatırmıştım gündüzleride odasında yatagında yatmıştı.6Aydan sonra geceleride yatagında yattı ama çokzorlanmıstım ben sanki kızımı başka bir yere bırakmış gibi hissetmiştim arada bizimlede yatardı.Yani acele etmeyin her çocuk kendi anneye babaya ögretiyor zaten nasıl olması gerektigini :))
aynen canım
Selammmmm kızlar... Şüküür kavusturans.. Ya problm cıktı ben siteden zannediyorum.. Arkadaslarla kazen abiye msk attıryorum ... Rezil oldum ya rezil... Adam aradı sonunda... Söle böle derken sorunun bnm telden kaynaklandgını anladık..:D kızım safari ayarlarıyla oynamısssssssss...
En sonunda tesekkür msj cektim.. Arkamdab artık ne der bilemiyon.. Saolsun ama ugrastı yani 1 haftadırnerdeyse..
Yorum yazamadım ama takıpteydım tabiki....
sevindim canım sorunun halledilmesine
İlk önce bebek arabası konusu.. Bnce olmasssa olmazşardan.. Bn bi yere gityim mi arabaylada gıtsem bbk arabamıda mutlakaalıyorum.. Kızım iki yasında ıyuyo bişiler oluyo yoruluyo koyuyorum içine oh..

Yanımızda yatırma konusuna gelince bn kıızmı ıkı yasında kendi yatagına ayırdım.. Yani baska odaya.. Kendi yatagında ama bizim odamızda yatıyodu.. Onn bana ihtiyacı var.. 2 yas ne demek ya.. Siz zannedebiliyomısunuz daha bebekken baska odada uyutabilwceginizi..
Bnce 2 yasına kadar bebegin kendisini güvende hissetmesi lazım.. Anne kokusunu alması lazım..hem yeni anne olacak arkadaslarım sizin ona ihtiyacınız olacak.. O kokusunu inize cekmedn uyuyabileceginizimi sanıyosunuz:)
Her cocuk bi degil.. Ama 6 aydan sonra ayırın yok söle yok böle.. Bunlar batılılıların bize geçiröeye calıstıkları şeyler..ve cokda basardıkları şeyler.. Cocugun annesine güveni yok.. Aralarındaki bag kuvvetli degil.. Neymiş özgüveni eksik oluyomus.. Geçen bi arkadasımız bişi paylasmıs.. Yazıda su yazıyo bi yere gidince pacama yapımayan i cocugum oldugu için mutluyum.. Bu ayrı yatakta yatıp güven sahibi olmasıyla degik anne babanın tawrıyla tutumuyla olur.. Bnm kızım 26 ayını dolduruyo.. Bi yere gidince pacama yapısmıyo.. Gayet mutlu ne cekıngen ne bişi..
Cinsel hayat için cocuklarınızşa aranızdakı temel olan bagları koparmayın..eşinizi afedersiniz ama her odada tatmin edebilirsiniz..
Bundan su cıkmasın.. Bebekle aynı ytakta sabahlamak degil.. Aynı odada sabaha sabahlamak önmli..hastayken ve özel durumlar haric..
Bazen kızım gece gelip yanıma beni uyandırıyo.. Elini yanaklarına koyup bni cocuk gibi seviyo.. Annem kalk sarılalım diyo .. Gidip yatagına saılıp yatıyoruz..uyuyana kadar beni şımartıyo sanki.. En fazla yarım saat sonra uyuyo mısıl mısıl .. Kalkıp yatagıma gidiyorun..
Onun bana annem demesini dünyalara degişmem.. Şöle bişide var..bunları şimdi düşünmeyin.. Zamana bırakın..bebegiiz size yön verir
katılıyorum canım:)
Kizlar kpss aciklandi ya 83.4 almisim saskinim acaba atanirmiyim diye düşünüyorum bibyandanda heyecan bastı kizimin sansina girmiştim sınava

gayet iyi canım hadi hayırlısı

Selam kızlar bi kac gündür giremiyorum herkes iyidir umarım bugün ilk defa bebeğe alışveriş yaptım cıtcıtlı body tek alt pijamalar aldım cok güzel bi duyguydu ama eşım hiç begenmedi ne kadar sade düz seyler almıssın dedi:(

Selam kızlar bi kac gündür giremiyorum herkes iyidir umarım bugün ilk defa bebeğe alışveriş yaptım cıtcıtlı body tek alt pijamalar aldım cok güzel bi duyguydu ama eşım hiç begenmedi ne kadar sade düz seyler almıssın dedi:KK43:
eşinde hevesini kursağında bırakmış dsene boşver canım kim bilir nasıl yakışcak o sade ve düz şeyler meleğine :KK36:

hele bi doğsun bi toparlansın görsün annesi neler alır ona.şimdi minnacık süsü püsü napcak.tek derdin kıyafet olsun boşver takma kafana :KK66::KK66:
canim zaten aldigim cıtcıtlı body ve alt pijama ne kadar süslü olabilir ki hem de erkek olacak bebeğimiz erkek kıyafetleri de malum tüllü dantelli olacak degil ya hic biseyden anlamiyor bu kocalar:)

canim zaten aldigim cıtcıtlı body ve alt pijama ne kadar süslü olabilir ki hem de erkek olacak bebeğimiz erkek kıyafetleri de malum tüllü dantelli olacak degil ya hic biseyden anlamiyor bu kocalar:)
deme öyle erkeklere ne güzel şeyler varr ama dediğin gibi sadece altta ne bekliyo yada altı üstü çıt çıtlı.benim kız ve belli olmadan çıtçıtlı almıştın beyaz yeşil sarı bı tane bile tüllü müllü yok.biz kendimizi 4 aydan sonra yaz a hazırlıyoruz :D:D
ama tabi yaz için bi kaç takım aldım tüllü müllü cicili bicili :KK76::KK76:

kızlar ankarada hastane odası için süsleme firma yani organiszasyon şirketi bildiğiniz varmı bi kac yere baktım 1.500 tl diolar daha uygununu bulursam benşm için daha iyi ya

ben hastane odasını kendim süsleyeceğim için sana ve oda süsletmek isteyenlere nacizane fikrim,eğerki bebek alışverişi çok yapmadıysanız ve bebek arabası chicconun düsürnürseniz,1500 liralık chiccodan alışveriş yapana hastane süslemesi bedava kampanyası var,bebek arabası,0-6 ay kıyagetleri o fiyata alınınca süsleme bedava geliyor,dediğin gibi zaten bu organize 700-1000 lira arasında,bana çok mantıklı geldi,eğerki bebek arabası ve giysilerini almadan önce bu kampanyayı görseydim kesinlikle kaçırmazdım

Back
X