2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
evet canım genelde o alındı

canım nerelerdesin sen eskisi gibi yazmıyorsun
evet canım benim pek girmiyorum. bazen girip okuyup çıkıyorum. facede takılıyorum genelde.
bir de yazın ana sayfa falan değiştiği zaman birdaha girmedim. bu arada yeni yeni bir sürü anne katılmış aramıza ne güzel

canım pozitif düşünelim kendimizi ve bebeğimizi strese sokmayalım. tamam bir sürü şey alıyoruz ama tecrubeli olanların bir bildiği oluyor genellikle.. 1 kişi deilde birden fazla kişi aynı şeyi söylüyorsa bi bildikleri vardır diye düşünüyorum ve bu söylediklerinden kendim için faydalı olabilecek şekilde davranıyorum. ayrıca benim de ilk bebeim

mobilya kokusu zor geçiyor ama bebek mobilyasının kokmaması gerekir diye düşünüyorum çünkü onlara başka malzeme kullanıyorlar bebeğe zarar vermesin diye. madem kokusu geçmedi dolaplarını çekmecelerini açık tut odayı bol bol havalandır ..bebiş doğara kadar geçer inş.

Evet bende öyle yapmıstım kızımda.. Bütün cekmeceleri dolap kapılarını acıp havalandırmıstım..

Merhabalar herkese,
Forumu takip etmekte zorlanmaya başladım. Benim de bir derdim var, işyerinden, işimden, çalışmaktan, insanlarla uğraşmaktan bıktım.
Sürekli evde olmak da istemiyorum ama şu gebelik izninden faydalanabilsem iyi olacaktı en azından 8-4 çalışabilecektim. Şimdi bazen mesaiye bile kalıyorum ve işler hiç azalmıyor. Gebelik izni konusu beni yıprattı iyice, geçen hafta dilekçe verdim çünkü sözlü olarak izin vermediler ben de yazılı cevap almak için yazılı başvurdum. Yasal hakkım olduğu için yazılı olarak hayır diyemiyorlar bir haftadır oyalayıp duruyorlar. Zaten 29 haftam geçmiş kaldı 8, en çok da ihtiyacım olacak günler. Resmen hak yiyorlar, son güne kadar mücadele edicem ama sinirim de bozuluyor.
Onun dışında yerime eleman yetiştirdiğim için o bütün gün tepemde, konuşmak bile içimden gelmezken ona iş anlatmak zorunda kalıyorum, zaten kendim yetişemiyorum işlere bir de ona zaman ayırıyorum. Bazen kafamı iki taraftan mengeneyle sıkıştırıyorlar gibi hissediyorum, monitörü fırlatıp gidesim geliyor. Herhalde çok iyi görünüyorum da kimse oralı değil.
Sadece içimi dökmek istedim, cevap yazmasanız da olur.

Evdeki işler de bir yandan yoruyor tabi ama onlar zevkli tarafı. Bebişin açık renk giysilerini yıkadım, dalan roxy ile 40 derecede, çift durulama yaptım. En ufak koku kalmadı çamaşırlarda. Aman kalmasın ne yapayım, deterjan kalıntısı olacağına.
Onlar zaten bir makina oldu, ütüsünü yapıyorum yavaş yavaş. Sonra renklileri yıkıycam, sonra havluları.
Kendi giyeceklerimi hazırladım hastane için pijama gecelik, çamaşır falan.
Hasta bezi kaç tane lazım olur sezeryandan sonra? Giyim dışındaki malzemeleri de koyayım çantaya da hazır olsun artık. Sizler çantaları hazırladınız mı?

iyi akşamlar annişler bizde bugün mevlütlük bebek şekeri sipariş verdik 50 adet
hemde bebişime mevlütlük elbise aldık arabada kaldı eşim işten gelsin çeker atarım onun resmini de

tanesi 3 tl ye çok mu pahalı oldu bilmiyorum ama değişk geldi kimsede görmedim bunu seçtim

bunu da kendim yaptım sepet almayalım dedim 35 tl pahalı geldi ama bunun da maliyeti 20 tl yi aştı keşke alsaymışım dedim sonra da

değişik oldu el emeği göz nuru :)
çubukları içine dikmek için köpük lazım kv bulurum ben dedi

Yok canım benim kızdığım nokta o değil, zaten bende soruyorum hep. Yapıcı olmayan sırf konuşmak için heves kaçırmak için yorumlara kızıyorum ben.

Allah iyiligini versin aynen öyle herkesi takarsak benligimizi yitiririz yani kime nee

ben hazırlıklarımı tamamlamaya çalişiyorum suana yani daha yataktı yorgandı bebişin giysilerini yıkamadım daha erken diye kendi hazırlıklarımada geçmedim çantayı en sona koycm sanirim. Son aya girince hazırlamayı istiyorum çok acelesi yok bnce ama burdaki hamişlerin çogu hazırladı diye biliyorum ne olur ne olmaz diye aslında hazırlanmali ama işin en zevkli kısımlarını son aya saklamak istiyorum.

kızlar bir şey soracam sizlere yeni doğan bebiş için hangi oyuncaklar alınabilir ? alan var mı aramızda ? ben daha hiç oyuncak almadım
ben e bebekten çıngıraklı top aldım delikli çok hoşuma gitti sıkıca tutar el gelişimi için de çok iyi inş sever oğluşum topunu

canım benim geleli oldu baya ama hiç koku yapmadı direk sildim gelince
sonrada yıkayıp yerleştirdim hepsini
koku çıkmadan yerleştirme eşyalara siner

canım çok zor gerçekten ama sabret ,sabrın sonu selamettir inş hamile halinle bir insana meslek öğretiyorsun ne güzel:) bu bir geçiş dönemi hepimizde oluyor meraketme inş çabuk toparlarsın
ben daha hazırlamadm eksikliklerim var benim onları tamamlayım öyle hazırlayacağım

Yok canım benim kızdığım nokta o değil, zaten bende soruyorum hep. Yapıcı olmayan sırf konuşmak için heves kaçırmak için yorumlara kızıyorum ben.
Belkide yardımcı olmk için yorum yapıyorlardı cnm ilk bebekse insanlar yardımcı olmaya çalişiyorlar . Benim ilk hamileligimde soylemeseler bile soruyordum ne alınmali nasıl alınmali filan diye . Mesela bu benim ikinci hamileligim artık biraz daha tecrubeliyim bi tane arkadasım var ilk hamileligi geçen bebişe aldıkları kıyafetleri gosterdi ve bna sordu ben pek bilmiyorum ne alincagını nasıl alincagını ilk hamileligim eksiklerim varmi diye sordu bnde yardımcı olmaya çaliştim tabi. Ama senin dedigin sekilde hani çok biliyomuş gbi konuşarak ve begenmeyerek tavsiyede bulunurlarsa bnmde hoşuma gitmez tabi . Sonuçta bizde burda soruyoruz ne alalim nasıl alalim diye benim ikinci hamileligim oldugu halde yeri geliyor bnde soruyorum ilk hamileligi olan arkadaslardan cevap aliyorum tavsiye aliyorum sagolsunlar

kızlar bir şey soracam sizlere yeni doğan bebiş için hangi oyuncaklar alınabilir ? alan var mı aramızda ? ben daha hiç oyuncak almadım
Bence oyuncaklar çok gereksiz.. Ama ben ne kadar kıyafet süste çıldırıyorsam babamız da oyuncaklar da çıldırıyor şimdiden ayıcıkları barbieleri yürüteni topları uyku arkadaşı vs hazır. Çocuğa bi küçük top bile oyuncak aslında... Ama diş kalıtımı ve uyku arkadaşı alabilirsin onun tutacağı şekilde ve de renkli olarak... Bir de müzikali ses çıkaran şeyler ilgisini çeker..

Kızlar bu nezle ya da grip ilaçsız kaç gün sürer? Sizin kaç günde geçti?
Canım kendine dikkat edersen bi haftada geçer ben ne zaman iyi olsam ya üşüttüm ya da terledim sonuç iki aydır çekiyorum bir haftadır da antibiyotik kullanıyorum. Bol su c vitamini bir de..

Canım ben mobilyalar gelince sildim raflara bez serdim yıkanan kıyafetleri de ağırlamadan yerleştirdim valla.. Sonra odayı açıp havalandırmam ama koku çıkmıyor kolayca malese..

Ben de genelde tavsiyelere kulak vermeye çalışıyorum gereksizlerden kaçınıp mutlaka denilen şeyleri almaya çalışıyorım ilk bebek sonuçta :)

Sezincim Allah kolaylık versin işyerindekilere de merhamet.. Bir de sen her şeye yetişmeye çalıştıkça onlar seni hiç umursamaz... Senin üzerindeki işleri yanında yetiştirdiğin elemana da böl yakında o sorumlu olacak zaten.. Ben Evlenirken her şeyi yapıp çıktım öyle olması gerektiğini düşünüyordum ve işyerindekilere hep başındaydı ama sonradan işyerinde başka arkadaş evlendi ve kız Leyla gibi davranıp o dönemi rahat geçirdi.. Oysa ben hem iş hem evlilik stresi koşturmadı yaşadım ama suç benimmiş sanırım.. Her şeye koştuğum için( kıymetim de bilinmiyordu :)) sen yazılı cevap iste artık ağırlaştığını söyle olması doktorundan rapor al.. Ama sindirini bozmadan kendine zarar vermeden ve işyerinde yavaş hareket ederek yap bunları... Allah yardımcın olsun..

Giysileri bebişin kokutur inş sıkma canını :) ben çamaşırları 3 saatlik 60-70 derecedelik programda yıkadım:))) ne koku ne boy hiçbir şey kalmadı

Çantam ve bebeğin eşyaları hazır valize teptim aslında ama son bir düzenleme lazım bir de babamıza da kıyafet koymam lazım hiç koymadım.. Onun dışında tamam gibi bir iki eksik var hurma zemzem çıkış kıyafeti ve hastane evrakları gibi.. Hastaneye de bi paket koydum hasta bezi.. Az olmasın fazla olsun aklım rahat olsun diye..
Bir de valizde olanları bir kağıda yazıp valizin iç kapağına yapıştırdım ben yatarken eşim valize bakıp bulsun diye yolsa asla aramaz çantada:)) içinde her şeyin olduğunu görsün istedim.. Kasım ortası gibi de çantayı arabaya indireceğim inş..

Sorma cnm sırf bu bilmişlik yüzünden bazı yakınlarımla bile görüşmüyorum.Bekar olanlar bile yorum yapıp akıl verir oldu kaldıki bnm ikinci bebeğim Allah nasip ederse.Bende onlara akıl veriyorum artık netten tecrübem sayesinde bu seferde eskiden öylemiydi, eskiden böylemiydi diyolar gıcıklık işte

Bende ninnili uyku arkadaşım oyuncaklarından almayı düşünüyordum peluş olanlardan fiyatları çok uçuk geldi ninniyi tablettende dinletirim dedim sonra sağ salim doğsunda.

Kızlar bu nezle ya da grip ilaçsız kaç gün sürer? Sizin kaç günde geçti?

Cnm benim 1 haftayı geçti atlatmam bol su, narenciye, ve dinlenme. Geçmiş olsun.

Bayıldım çok hoş ve güzel sepet harika olmuş eline emeğine sağlık

kızlar butik bebeden bir hafta once sipariş vermiştim ama daha kargoya bile verilmemiş tedarik surecinde yazıyor . Bu siteden sipariş verenler varmi sizedemi bu kadar beklettiler. Odemesi filanda yapıldı ilk defa bu kadar bekledim anlamadımki

valla benim oglumun bi dunya oyuncagı var buyudukçe oynasın dursun . Her seyini hallettim hazırladım bi oyuncagım kalmişti

Çok ama çok tatlı ayrıca sepet de çok zarif olmuş büyüyünce bile tokaları için vs kullanabilir dışarıdakiler strafordan vs oluyor bu sepet çok güzel olmuş ellerine sağlık.. Bebişinin ismi ne olacak bir de:)) onu bilmiyorum ben:) süsler çok güzel mutlulukla kullanırız inş..

Canım yapıcı yorumları alıp diğerlerini duymamak lazım.. Ben de kıyafeti çok aldım diye laf söyleyenler vardı parasını kendi mi ödüyor ya da çamaşırları gelip kendisi mi yıkayacak ona ne.. Kaldı ki kaliteliveli ve ucuza diye alıyorum ileride doğacak yeğenlerim ya da. Çocuklarım da kullanır :)) Allah izin verirse ...
Bir de korkutanlar var.. Zaten berbat bir haldeyim bunlar iyi günlerin şöyle olacak böyle olacak depresyona gireceksin diyenler var çıldırıyorum.. Normal doğum isteğimi duyunca hep kötü hikayelerle korkutmalar.. Kimse hamileleri rahatlatmaya çalışmıyor ve bence bunu yapanlar iyi niyetli insanlar değil... O yüzden takmamak en iyisi.. Ben aldığım cicileri göstermiyorum mesela artık öyle kimselere.. Utanmadan benim bebeğime yaptığım masrafları bile hesaplamaları görünce böyle yapıyorum artık :) sen de boşver takma..

evet canım ben de 23 ekimde vermiştim siparişi daha dün geldi. ürüne tıklayınca açıklamalarında orada zaten kargoya verecekleri tarihi yazıyorlar . bazende aynı gün kargo yazan satışlar var. ama genelde satışları kapandıktan sonra kargoya veriyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…