Ayy yorgunluktan oluyorum kapı cam supurgelıklerı sıldım halıları verdm perdelerı yıkayp kocama taktırdım duvarları sıldırdım anam ne zormus halılr pazartesı dedı overlokta cekıyormus halılar gelmeden dogurmasam bari :)doguranlar mı oldu cok ılerlemıs sayfa sımdı uyuyum sonra okurm doguranlarn gozu aydın
kızlar şimdi unuttuğum bişey varmı die baktım herşey hazır hatta öyle bi tırstımki bu erken doğum olaylarından tırnaklarımı en dipten kestim kollarımı aldım sadece onlar kalmıstı oturma odası bide salon yastıklarını yıkadım nevresimi değiştirdim oğluşumun çantasını son kez kontrol ettim göğüs pompasını strıl ettim onuda attım çantaya ay heycanladım azcıkta korktum valla
ayy çok teşekkür ederim hem bu kadar ayrıntılı anlattığın hem de yolla dikeyim dediğin içincnm bak o yatagı dikeceksin . Dumduz duracak bak daha detaylı anlatayım. Beşigine gore olçuyu alacaksın ama pamugun kaldırma payını hesap ederek beser cantim en boy fazla olarak olçuyu al o olçulerde terziye beyaz astar diktireceksin sonra kendin o astarın içine pamugu duzgunce yerleştrceksin on bes santim yuksek olmali sonra guzelce agzını dikeceksin ondan snra buyuk çuvaldızlar varya ona kalin beyaz ip takacaksın onar santim alttan ustten çuvaldızı geçirerek dikeceksin kare biçiminde dolanacaksın bir kez yatagı . Yatagının duz durması için bu şekilde dikilmesi lzm yoksa duzen tutmaz oraya buraya salınır. Bu işlm bitincede ustune olçulernde ortu diktrp geçirip dikeceksn bu kadar . Ama kndn yapablrmsn bilmyrm bi bilen birinden yardm alsan daha iyi olur yada yolla bn dikiyim ; )
Gittim zaten canım doktoruma, nstye aldı bi problem yoktu onda çok şükürGecmis olsun canim. Toparlanmana sevindim. Bebeisi doktor bir gorseydi keske
Bana da çok oluyo canım bi yere gezmeye çıkmaya korkuyorum yolun yarısında çişim gelir diyekızlar erken doğum haberleri korkutuyorumarım herkes iyidir.. ben 29 aralığı beklemeyeceğim izin için 2 hafta önceden hastalık raporu alıp çıkacağım..... bebek hareket ettikçe vajinamda yada mesanemde garip bir his ve hafif baskı olmaya başladı.. sanki hemen çişe gitmem gerekiyormuş gibi.. gidiyorum birşey yok bilmiyorum..devam ederse dr gideceğim.. sizde de oluyor mu?
Teşekkür ederim tatlımbencede 38 baz alıyolar doktorlar galiba
Geçmiş olsun canım
Doğum günün kutlu olsun canım, Rabbim bebişinle güzel günler görmeyi nasip etsin inşallahAy cnm allah sizinle olsun bebisinle sağ salim evinize dönün inşallah bu gün benim doğum günüm ve iki bebiş dogdu çok duygulandım çok bildiginiz gibi değil allahım uzun ömürler versin analı babalı büyütün inşallah :)
Ben de yayım ben deDoğum günün kutlu olsun canım benimkide 29 kasımdı sende yay sın o zaman
Yok tatlim sanirim bazi arkadaslar da ben sanmislar diger arkadas yaomis dogum benim daha baya vakit var insallah hepimizinki zamaninda saglikla olurAyy bende sen doğum yaptin sandim
Tam süt mü ondan da emin değilim ama o gün işe gitmemiştim hep evde yedim öyle bozuk filan bişi de yoktu. Eşim de yedi aynılarından süt içmemişti o, içerken bunun tadı değişik gibi sanki biraz dedim her zaman içtiğim günlük süt aslındacanım ya çok geçmiş olsun neden oldu acaba sütmü gerçekten
içine sinmeden içmişsin onun da etkisi olabilir sen bebişin iyiysen sorun yok şükürler olsun
Ben doktora gittim sabah. özellikle senin için lökosit miktarını sordum. benimki 29 dan 18e düşmüş. normal bu tedaviyi kesiyoruz dedi. olması gereken bu civar dedi. yani seninki de normal. bana doktorum 3. aydan beri magnezyum ilacı vermişti. kasılmalar ve bebek kemik gelişimi içinmiş. o yüzden bacağımda falan olmadı benim. senin doktorun da verebilir belki. genelde doktorlar onu son aylarda veriyormuş. bana progestan verdi sancı olmasın diye fitil olarak kullanacakmışım. fitil dedi benim surat düştü hiç sevmiyorum onu kullanmayıcanım dediğin gibi uzanıyorum göbeğim öyle olunca hemen tabiki ilk işim zaten onu söylemek olucak sonrada bacağımdaki kasılmayı
inş iyidir bebişleriimiz
hiç vermedi dr magnezyum daha
en iyisi canm yaa
akşam bdsayr arkadaş ben sezeryan olacağım diyince bir izleyim dedimsezerya
ağla ağla gözlerim çıktı korkudanburaya da yazmıcaktım ama dayanamadım ben normal istiyorum ama rabbim nasıl uygun görürse öyle olsun
harbiden bakmadığım zaman daha mutluydum daha da izlemem öyle şeyler
canım gözün aydın inş tez zamanda bebeğin kucağında evinize dönersiniz
rabbim yardımcısı olsun inş onunda bebeğini sağlıcakla eline alsın
Canim kafan hala karisik sanirim doktor konusunda devlette bayan doktor yokmu ona devam etsem yada özelde baska doktor bulsan.bebegin icinde endiselenme haftaya bi bakarsin kapatmis arayi Allahin izniyle.Fazlada yorma kendini assagi indigine gore.doktor isinide bir an once sonuclandir istersen Allah gecinden versin tabiki ama ne olur ne olmaz :)Selam kızlar bugün devlette ki dr uma gittim, moralim bozuk iki hafta önce 2400 gr dı şimdi 2600dr normal dedi ama ben dedim ki ilk gebeliğimde de böyle oldu son ay durakladı kilo alması , o zaman her hafta gel bakalım dedi, çok gergin duruyorsun sakinleş dedi bebeğimin başı epey aşağı inmiş ultrasonla bakarken canım yandı tam kasığımda başı, aşağılamış epey dedi
Canım sıkkın niye böyle oluyor hep stresten tabi, daha dr umu kesinleştiremedim, özelde olacaktı bugün devlette ki dr da sıra beklerken sağlık ocağındaki ebemde ordaydı o da hamile ve özeldekini asla tavsiye etmedi, ben ortada kaldım resmendevlette bu gittiğim erkek ve eşim asla ona yaptırmaz sezaryanı, canım sıkkın ne olacak bilmiyorum
amin canim insallah hepimiz vaktinde sag salim bebislerimizle kavusuruzvar canım ben 10 dk lık yol geldim ne belim yürüttü ne kalçam
yürüdekçe hem belime hem bacağıma vurdu
eskiden sadece kalçam dı şimdi belim de eklendi
amin canm
ayy pıtır pıtır 2 tane ne güzel rabbim hayırlısıyla kucaklarımıza almayı nasip etsin bebişleri inş canm
chicco göğüs ucu aldım ben
çok güzel görünüyor canm eline sağlık
oyy maşallah :) çok sevindim yaaadarısı başımıza inş
Canım sakin ol, eşine anlatsan o doktor hakkında iyi bahsetmiyorlar diye ısrarcı olur mu acaba, belki o da sesini çıkarmaz şu an gittiğin doktora?Selam kızlar bugün devlette ki dr uma gittim, moralim bozuk iki hafta önce 2400 gr dı şimdi 2600dr normal dedi ama ben dedim ki ilk gebeliğimde de böyle oldu son ay durakladı kilo alması , o zaman her hafta gel bakalım dedi, çok gergin duruyorsun sakinleş dedi bebeğimin başı epey aşağı inmiş ultrasonla bakarken canım yandı tam kasığımda başı, aşağılamış epey dedi
Canım sıkkın niye böyle oluyor hep stresten tabi, daha dr umu kesinleştiremedim, özelde olacaktı bugün devlette ki dr da sıra beklerken sağlık ocağındaki ebemde ordaydı o da hamile ve özeldekini asla tavsiye etmedi, ben ortada kaldım resmendevlette bu gittiğim erkek ve eşim asla ona yaptırmaz sezaryanı, canım sıkkın ne olacak bilmiyorum
Cok tesekkur ederimm:) cok begendimbakarım şekerim arda:Algılaması yüksek, mantıklı, karar vermede tereddütlü olmasının yanı sıra sert bir mizacı olan, atılgan bir kişilik enerjisi verir.
taha:Bu isimdeki kişiler ketum olup duygularını açmakta zorlanırlar, bunun yanında algılaması yüksek, mantıklı, atılgan ve enerjik bir yapıya sahiptirler. Hayat onlara bazı şeyleri sert dersler vererek öğretir.
bence iki ismin birleşimi ayrıca bir kişilik enerjisi verecek güzel olmuş uyumu :)
Evet KayseriliyimOTE="PINAR45, post: 38151280, member: 552876"]Rosa sana cvp yazamadım unuttum. Evet bn kayseride oturuyorum. Sendemi kayserilisin. Kayserinşn neresndensin ?
canım verirsin hiç merak etme senasıl ben napıyımm 60 kg ydum evlendiğimde 5 sene korudum kilomu 65 e çıktım 1,5 sene evvel hooppp gebe kaldım 3 ayda 69 a cıktım bebeğimi kaybettimşimdi yasasaydı 1 yasındaydı suan ,o kıloları veremeden 69 la bu nısanda gebe kaldım,16 kg aldım bugun 85 kg ydum bu fotodayken 60 kg ydum ben yokkk ben bu halıme geri dönememmm
Eki Görüntüle 1324493
maşaallah canım kuzuna:)İyi aksamlar kızlar.. Karseşimden baglnıyprum anca eve geldim..
Hastaneye gittim..
Bebegim 2800 durum iyi.. Sancım cıktı ama normal.. Nst oldu kısaca yazıyprum..
Kasıntı vcut genişledigi için olma ihtimali varmıs.. Krem verdi.. Şülür tahlılerim iyi cıktı..dogum 28 aralık!!!
Eksıklerımı aldım.. Kapı süsü yapıyoruz kardeşimle.. Telimin sarjı bittydi.. Yeni doldu anca girdim..
Bni merak eden arkadaslarım olduysa lütfen kusuruma bakmayın.. Cok yoruldum..
Bu arada saglık ocagı tahlıl istiyo zaten dısardan de istemesede.. İstesede yaptırmak zorunda nasıl bişimiş o git nerde istiyosan orda yaptır.. Yani bunu demeye hakları yok...!!!
Cok yoruldum kızlar.. Keske önceden yapsaydım vallahı varya mahvoldum..
İşini bitirmeyenler bnce herseyi tamamlayın son 1 ay yta yata geçirin...
bebek büyüyorya canım bende de oluyor aradaBayanlqr gobek deligi cevremde sabahtan beri agri var oturunca daha da fena uzaniyorum hep nedendir bu icten icten aci gibi agri oluyor
benimde var ve dr bugün bebek epey aşağı inmiş dediKizlar simdi gecmisi okurken bise gordum aklima takıldı sizede danismak istedim bi arkadasimizin cati agrisi oluyomus dr a gitmiş bebisi dogum yokuna girmiş ya..benimde son iki gundur ciddi şiddetli cati agrim var dun gece gram uyuyamadim da cabq bizdede oyle bi durum mu vardir kafama takildi
aaa canım benim nasıl oldu bebeğin inşaallah bir an önce çıkar küvezdenarkadaslar dogum yaptım şoktayım.bebegm kuvezde agrım var daha ayrıntılı yazıcam merak etmeyn
canım inşaallah sıkıntın dinerOkulda bi veliyle yasadigim olay mahkemeye tasindi, fazla detay soylemek istemiyorum canim su hamile halimle bide mahkemeye gidip gelicem cok canım sıkılıyor bu yüzden yasiyorum bu kadar stresi,sorunlarimla sizleri rahatsız ettiysem kusura bakmayin canim hakkinizi helal edin.
aaaaaaKIZLAR BU ARADA PINAR ARKADASIMIZ DA ( @kity79 ) suyu geldigi icin hastanede su an. Suyu az miktarda bosaldigi icin dogum olmamis, gozetim altindaymis. Ama her an ne olur bilinmez..
canım benim inşaallah kuzunun kilosuda suyuda düzelir bir an önce canı gönülden diliyorumIyi geceler kizlar evde yoktum netimde olmadigindan yazamadim.bugun kontrolum vrdi yine gecenki gibi suyun sinirda dedi.bende ozele ve üniversite hastanesinde normal olduğunu soyledim oda anlik azalma ve çoğalma olabilir bebek cisini yapar belki çoğalır falan dedi.bebegim 2100 gram dedi fazlada tartabilir cihaz dedi hala aynı cihaz bozuk olduğunu dusunuyo bende 2 hafta once 1350 demisti bana ayni gun suyum az dedignde bolu universite hastanesine gitmiştim ordada ayni gram demişlerdi bozuk olsa ordada fark cikardi dedim.sonra zaten haftama bakti normal dedi.neyse geceyim onu.bana sen bizim hastaneye fazlasin dediyani ben seni riskli gebe durumunda goruyorum dedi Istersen kontrollerine üniversite hastanesinde devam et dedi eger dedi erken doğum gibi bisy olursa kuvez sikintisi olmasin dedi istersen burayada gel dedi ben oraya gidersem sana zaten gelmem daha her an hersey olabilir gunde 3-5 ten az hareket ederse acile git dedi.aspirininde su arttirdigini soyluyolar istersen fazla olmadan kullan dedi bende armutu soyledim ondan sonra hareketi duzeldi dedim.yani bizden haberler boyle.kilosu dogruysa eger dogsada sayet fazla korkmamam lazim sanirim coota ufak degil tabi Allah en gecinden versin ama.bu pzt degil diger pzt universite hastanesine gidicem ordan devam edicem kontrole duruma bagli inşallah bisey cikmaz.Bu arada hala ters kizim.
bu arada geçmişi okuyamadim ama face grupta paylasmislar sevdaangel doğum yapmış ayy ben cook panikliyorm.gecmisi yarin okurum Allahin izniyle haber vermek icin girdim.bi sutumu iceyimde unutmadan bizim için cok onemli bu aralar.
kızzz çok güldürdün beniMerveeee kz ikide br durtuyrm seni ama : ) çk gzl oluyr iyi oldu bu durtmeyi ogrendgm : ) gormemişşn bi durtmesi olmş tobe tobe. Aaa merve aklıma geldi kz sen durtulmeyi sevmiydun hatrldm bi ara kynan durttu die sinir olmştun bida durtmm kz : )
benimki almaz bir şey ilktede almadı zaten, seninkide hoşmuş yani:)Doğum hediyeleri konuşulmuş :) alıntı yapmıştım ama kayboldu hepsi(
Benim eşim de benden bilinen bir markanın saatini istiyor prens george olduğu ve ben bir doğururken onun "90" doğuracağı gibi bir şeye inandığı için :))
Bana hediye almayı düşünmüyor hediye alsa da kuşgözü gibi sembolik bir şey alır sanırım :) ama benden saat istiyor ve sen 1 doğuracaksın ama ben 90 doğurdum diyor:) ne hamileliğimde Yanımda oldu ne bir masajını gördüm ne desteğini ama bunu diyor:)) Ne bi bardak içecek hazırladı :))) ama çok yorulmuş paşam çok çekmiı:)) nasıl nazladıysam:))
Ben hem bebeğime hem bana kalıbı ve güzel bir hediyr almasını isterdim
bebeğinin kilosu ileriyse ondan demiştir canımKizlar bu arada ben bir sey soracagim. Simdi normalde benim sata gore dogum 21 ocak 40 haftam doluyor. İlk cocugum ve Allah izin verirse normal dogumu cok istiyorum. Ama doktorum bana tahmini gunu verirken ocak basina gitti. 8-9-10 ocak beklenen dogum. Bunun bir hafta oncesi de olabilir sonrasi da. Ocak ayinin basinda hazir ol dedi. Simdi 21 ocak neden olmadi? 37-39 hafta arasi ozellikle 38. Haftayi tahmini dogum diye soyluyor sizce? Her sey de normal kontrollerde.
canım çok geçmiş olsunGünaydın kızlar, kaç gündür ara ara takip etmeye çalışıyorum. Doğum yapan arkadaşımıza gözün aydın diyorum. İnşallah bebeği de kendisi de iyidir. Ben sanırsam salı günü zehirlendim kaç gündür berbat haldeyim anca bugün kendimi iyi hissedip işe gelebildim. Tahlil sonuçlarımda da bir şey çıkmadı ama ishal, kusma, sindirim sorunu çektim. Çarşamba sabahı uyandığımda yüzümün her tarafında kırmızı döküntüler vardı, ordan anladım zaten birşeyin dokunduğunu, içtiğim sütten şüpheleniyorum ama tarihi filan da geçmemişti. İçerken biraz tadı farklı geldi ama öyle çok çok değişik bi fark yoktu. Çok dikkatli olmamız lazım çoooook
canım doğmuş bebeğin ikinizede sağlık diliyorumKızlar geceden beri hastanedeyim.... Suyum geldi ..sancım tavan ama bende bişi yok... Birazdan sezeryana alıyorlar...hepinizi seviyorum....hepinize dua edicem...
maşaallah:)Göbüşte işte kızlar Eki Görüntüle 1325417
canım geçmiş olsun vaktinde gelsin yavrunbugün 33+0 olduk ve dün yine acili bekledim ama oğluşum şimdilik iyiymiş ama kasılmalarım varmış minik kuzum 2350 gr olmuş ama sakın daha şimdi doğurma yoksa kuveze girer dedi çok korkunçtu ama şimdi herşey yolunda gibi
karışık canım hem de çokCanim kafan hala karisik sanirim doktor konusunda devlette bayan doktor yokmu ona devam etsem yada özelde baska doktor bulsan.bebegin icinde endiselenme haftaya bi bakarsin kapatmis arayi Allahin izniyle.Fazlada yorma kendini assagi indigine gore.doktor isinide bir an once sonuclandir istersen Allah gecinden versin tabiki ama ne olur ne olmaz :)
Canım sakin ol, eşine anlatsan o doktor hakkında iyi bahsetmiyorlar diye ısrarcı olur mu acaba, belki o da sesini çıkarmaz şu an gittiğin doktora?
cnm bilen birine yaptrcaksan o ayarlar yapar zaten ama yinede sen soyle pamugun kumaşi kaldrma durumunu olçuleri ona gore yapsın . O dedgin yatak hiç kullanilmamişmi eger kullanıldysa yıkanması gerek bn olsam yıkar oyle yapardım sonuçta uyurkn terliyosun bşy oluyr yatagada geçyr . Sen bilirsnde . Bn soyleym yinede. Bn bbgime diktklerimi hep yıkadım kullanılmamiş oldgu haldeayy çok teşekkür ederim hem bu kadar ayrıntılı anlattığın hem de yolla dikeyim dediğin içinçok güzel anlatmışsın ama ben dikemem maalesef, hiç öyle becerilerim olmadı şimdiye kadar. annem yanımda olsaydı o hallederdi bir şekilde ama uzakta maalesef kayınvalidemin evinde bir yatak var kullanılmayan, onu bozup ondan diktirmeyi düşünüyorum. bu işleri yapan bir tanıdıkları var. ama ben emin olamıyorum düzgünce yapabileceğinden. o yüzden tüm ayrıntısını öğrenip kadına da iyice anlatmak istiyorum böyle böyle olsun diye.
yani ben kadına istediğim son şeklini tarif etsem yapar herhalde. yüksekliğini ve enini boyunu söylesem, bir de yatağın mutlaka düz durması gerektiğini, toplanmasını istemediğimi söylesem yapar dimi?
park yatağım 60x120. sen toplanma ihtimaline karşı beşer cm fazla söyle diyorsun, bu da aklımda olsun.
Teşekkür ederim canım. İşin de zor valla ama her söylenilene kulak asma yaa hiç mi doğum yapan olmamış özeldeki doktorda, yine iyice bi araştır çok olumsuz şeyler duyarsan başka doktorlara bakarsın. Yaşadığın yerde çok seçeneğin var mı bilmiyorum ama küçük yerdeysen bi de her kafadan bi ses çıkıyor içini ferah tut canımcanım çok geçmiş olsun
canım eşime söyledim eve dönerken, o da biliyor ama ben özel istiyorum diye eşim özele razı oldu doğum için, her dr a kötü diyorlar kimi iyi kimi kötü diyor dedi, devlette özel oda sıkıntı olduğu için özeli istedim eşimde hak verdi artık ama dr hakkında da olumsuz yorum var, bu devlette gittiğim erkek asla ona sezaryan yaptırmaz eşim razı olsa babası karışır çok muhafazakar, babası bilmiyor erkeğe gittiğimi duysa yüzümüze bakmaz o derecekaldım ortada moralim bozuk her anlamda, şimdi doğum olsa ben nereye gidicem bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?