2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Bende koymadim emzik gerek olmaz diye düşünüyorum ihtiyac listelerinde de hic denk gelmedim bilmem koymak istiyorsan koyabilirsin canim

Bende koymadim emzik gerek olmaz diye düşünüyorum ihtiyac listelerinde de hic denk gelmedim bilmem koymak istiyorsan koyabilirsin canim
Aslında koymak istemiyorum. Ben de aynı fikirdeyim ihtiyaç olmaz diye düşünüyorum. Ama hani tecrübeli anneler lazım oluyor derse diye sormak istedim.
Biraz internetten baktım da ilk iki ay tavsiye edilmiyormuş. Şöyle deniyor :
bu aylarda çocuğun sadece Anne memesi ve emme alışkanlıklarının oturması gerektiğini düşünüyoruz. Bu aylarda kesinlikle çocuğunuza emzik vermeyiniz.

@eflalim canım çok geçmiş olsun. Allah Şafii ismiyle Şifa versin. Yar ve yardımcınız olsun.
Okuyalı bayağı bir zaman oldu cevap yazmadım.
İlk tepkim çok fazlaydı çünkü çok üzüldüm, arkadaşlarımda benim kendi verdiğim tepkiyi vermişler zaten.

Hemen yamak istemedim. İyi kide yazmamışım. Şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum.
Çünkü şimdi düşünüyorum da, insan tek böbrekle de gayet güzel yaşayabilir. Rabbim neden çift yaratmış zaten?
Bu hiçbir sorun teşkil etmeyebilir.
Yanlış görülmüş olabilir,
Başka bir yere yerleşmiş olabilir,
Bir böbreği gerçekten olmayadabilir. Bu anne babanın imtihanı olabilir.
Yani her şey olabilir bu hayatta.

Biz doktora gidiyoruz, detaylı ultrasonla hepimize bakıldı. Bu hiçbirimizde hiçbir sorun çıkmayacağının garantisi mi?
Belki var olan sorunlar ultrason cihazının durumundan, doktorun yanılgısından vs. fark edilmedi, belkide doğumdan sonra çıkacak.
O zaman diyeceğiz nasıl fark edilmedi bu!
Bazen sadece hayırlısı buymuş, olacağı varmış bunlar söylenecek tek şey olabilir.

Amaaaaaa bebeğin sağ ve sağlıklı be eflalim. Bu sana teselli olmaz şimdi bunu da biliyorum ama Allah başka dert keder vermesin.
Şimdi şimdi düşündükçe elhamdülillah diyorum, tek böbrekle yaşanır tabi.
Hem her şeyi sağlıklı bebeğin, kilo alımı da normal, diğer organların da inşallah bir sorun yok.
Arkadaşlarda örnek verdiler akrabalarından seneler sonra tek böbreğinin olduğunu öğrenmişler.
Ki diyorum; ben böbrek ağrısından doktora gitmeseydim, idrar tahlili yaptıktan sonra taş var mı diye ultrasonla bakmasaydılar nereden bilecektim ki 2 böbreğim birden var mı?

Sen tabi ki bu ihmalin peşini bırakma. Nasıl görünmez diye hesabını sor.
Üniversite hastanesine mutlaka git. Neler olabilir tabi ki öğren arkadaşım, yanındayız, yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa iste yapalım.
Ama ne olur kendini kahretme artık.
Şimdi seninde daha iyi olduğunu düşünüyorum. İlk olay anı atlatılınca insan daha sakin bakabilir olaylara.

Allah 2 evladını da size bağışlasın, sizi de onlara bağışlasın inşallah.

Bu arada az su içmekten olabilir diyen doktorun kalıbına suratına tüküreyim!
Kendilerinden atsınlar suçları, kadını suçlasınlar, kahretsin kadın kendini!
Yesin bitirsin ben iyi anne değil miyim, evladıma bakamıyor muyum, yetemiyor muyum diye. Vicdansızlar!
Beyni olan bir insan bunu nasıl söyler anlamıyorum. İşlevi bozulsa anlarımda yokluğunu su içmemeye bağlamak nasıl bir kafadan çıkıyor acaba?

Allah yar ve yardımcınız olsun arkadaşım. İşlerinizi rast getirsin. Kolaylıklar versin, çare yaratsın. Her şeyimizin ilacı Rabbimizde, tüm dertlerimizin devası onda... Şafii ismiyle Şifa versin.

Ne olur gelip sende iyiyim de bize ama gerçekten...

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır giremiyorum ama müjdeli haberle geldim 08.12.2014 tarihinde oğlum ali efe yi kucağıma aldım
Darısı bekleyenlerin basina☺

Kizlarr bu aksam 22.30 da kizimi kucagima aldimm Allaha Şükürler olsun. Allah sizede en hayırlı zamanda kucaginiza almayi nasip etsin. Ayrıntılari sonra yazicam. Kizimda bende iyiyiz cok sukur. Anlatılmaz bir duyguymus
. Gözünüz Aydın taze annişler bol bol kollayın bebişleri

adzeynep canım çok şaşırdım doğum yapmana. Daha bayağı zamanın vardı çünkü?
İyiymişsiniz çok şükür çok sevindim.. Allah bağışlasın, bol bol sütün olsun hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah.

Queen_21 çok sevindim. ELhamdülillah sende almışsın yavrunu kucağına. Allah bağışlasın hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah, gözünüz aydın.

Ama azcık anlatın müsait olduğunuzda lütfeeeen. Bunlar çok yetersiz bilgiler bize
Doğum nasıl oldu nasıl geçti, her şey nasıldı? Müsait olduğunuzda bekliyoruz.

@bugdaytanesi82 minione çook güzel olmuşlar hepsi.
Maşllah sübhanallah. Allah iyi günlerde kullanmak nasip etsin. Eti puflarda bir harika bayıldım fikrine.
Ayrıca kullanılmayan eşyanla yaptığın beşik süsüne bayıldım buğdaytanesi

sezin_uk daha ne yapacaksın. O sabunlar ne kadar güzel olmuş öyle.
Süslemesini geçtim zaten o harika olmuş, ama sabunların kendileri de çok güzel olmuşlar yaaaa
Çok beğendim çoook

Hah tam bende bu dedigin enerji patlamasi başladı dogum iznine ayrildim ayrilali ev temizliği yapiyorumgüya dinlenecektim ne dinlendim ama

Hah tam bende bu dedigin enerji patlamasi başladı dogum iznine ayrildim ayrilali ev temizliği yapiyorumgüya dinlenecektim ne dinlendim ama
walla hanş diyorlar ya bebek olunca evşn terazisi kaçıyor diye,,, walla benim ev şimdidn öyle oldu,,, ama yavaş yavaş kaçtı ipin ucu ondan eşim pek anlamadı taki bugüne kadar,,,bugün bana leble ev çok dağınık dedi,,, eee dedim alıştıyoruz kendimizi dağınık eve,,, bir banyo temizliyorum bide mutfağı,, gerisini koyuverdim,,, enerjim falan yok yani,, uykum var,,,

eflalim çok geçmiş olsun ne söylenir bilemedim ama hiçbirşey bitmiş değil ne olur yıpratma kendini paşanıda üzme

Tabi canim zaten her hafta daha da agirlasiyoruz bi de herkesin hamileligi bir olmuyor mesela ben hic uyku aramiyorum geceleri de cok uyudugum soylenemez ne güzel bak sen uykum var diyossun bosver uyu gitsin bırak dagınık kalsın senden önemli mi:)

uykum var ama uyuyamıyorum,,, uykum gelince yatıyorum 2-3 saat hatta bazen bir saat uyuyorum,,, geçen gün inat edim,, uykum gelince uyumucam adama gibi gece uykusu uyucam diye,,, 3. gün sonunda uykusuzlukdan yorgunlukdan başladım ağlamaya,, karnım çatladı diye,, çatlamadı ama bahane onu bulabildim,,, ama sonra baktım yan taraflarımda iki tane çizgi,,,ahh dedim leble böyle ağlarsan öyle olur işte he he he he

Takipteyim sizi canlar... Doğum yapanlar olmuş, Allah'ım analı babalı büyütsün inşallah.. Eflalim, geçmiş olsun, dualarımız seninle.. Gün doğmadan neler doğar Allah büyük.. Benim bebeğimde de böbrek büyümesi var.. Allah yardımcımız olsun canım.. Bol bol İnşirah suresini okuyalım..

Sana da cok gecmis olsun canım allah sifa verir inşallah.

Kizlar aranizda 15 kg dan fazla alip catlayip yada catlamayaniniz varmi?
ben 25 kilo aldım,, h ehe rekor,,,
benim göğüslerim çatladı, çünkü kremi oraya sürmeyi akıl edememişdim ama şimid bol bol sürüyorum geçiyor yavaş yavaş,,
karnım hiç çatlamadı,, sadece böbreklerin orada yani tam yan tarafımda iki tane çizgi oluşdu ( ama bikinin altında kalır,, 3-4 cm uzunluğunda) ve evet oraya d krem sürmeyi akıl edmedim,,,
ben her gece banyo yapıyorum bebe yağı sürüyorum sabah kalkınca da mustella krem sürüyorum,,,

herkese merhabalar,
son 2 gündür ellerim ve ayaklarım şişti ve acayip bi kaşıntı oluyor. Ellerim, ayaklarım ve göbeğimin altında kaşıntı var, kaşımamak için zor tutuyorum kendimi. Bu şekilde kaşıntısı olan var mı?Pazartesi doktorumla randevum var, ama bu saat oldu uyuyamadım kaşıntıdan

bence pazartesi falan bekleme yarın sabahdan bir hastaneye acile git,, eğer onu yapamıyorsan en azından bir tansiyonunu ölçtürt derim,,,

Geçmiş olsun.. Benımde bir kac hafta önce öle kasıntılarımmoldu butun vucudumda haatta
Dr gıttım gebelik kolestazı suphesınden tahlıl yapıldı şükr sonuclar temiz cıktı..
Böle kadıntı zamnında ılık bi dus önerdi vucudun esnemesinden dolayı olabilir dedı.. Hala kadınıyosan bı dus al rahtlarsın
Bnde kasıntı halen olup özellikle gece cok kasınırsam dusa gırıyorum

bence pazartesi falan bekleme yarın sabahdan bir hastaneye acile git,, eğer onu yapamıyorsan en azından bir tansiyonunu ölçtürt derim,,,

Tansiyonumda sıkıntı yok çok şükür, hergün düzenli olarak takip ediyorum tansiyonumu. Yarın sabahtan bi hastaneye gideceğim, çok teşekkür ederim.

ılık duş aldım biraz iyi geldi, teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…