2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

  • Kızımız Olacak :)

    OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

    OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

    OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

    OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

    OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

    OY: 1 0,3%

  • Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Yok kız öle degil..
canım oyun halısı derken evcılık falan oynasın dıye mı ordun elıne saglıkben kızıma 3aylık ken almıstım tıny love ustune takılan oyuncakları falan var onları cıkardım kullanıyor hala oglum 4aylık olunca ona kullancagm aslında baksan belkı o hale donsturebılırsın cunku plastık boru kaplayıp duzenleme yapanlar oluyor
Normal bildigin halı gibi bişi..
Üzerine oyuncaklarını koysun boyama kitabını koysun ona özel olsugunu bilsin diye ördüm.. Babam bnm triko dokumacı öle fazla gelen ipleri aldım ondan dedim kızıma bişileryapım.. Gerçi teyzeleri anneannesi babannase herkesin emegi vcar.. İki sıra cicek döşemem kaldı.. İrazdan paylasırım inş.. Çicekleride bildigin örgü çicek..hihih
 
Bişeylerle ıgras..ne bilim elişi su bu.. Bnada zaman yetmiyo ama kızım var ewde kimse olmasa bnada geçmez..

sınav çalışıyorum ama oda çok sıkıcı

Bayanlar merhaba
bugun ilk defa nst girdim öğlen .aksam tekrar nst istedi doktorum.yine girdim hafif sancı cikti yarin tekrar nst icin gel dedi.cok korkuyorum erken mi olur 36+2 deyiz.bilenler tecrubesi olanlar lutfen yazsin çok endiseliyjm :KK43:

canım hayırlı zamnında gelsin inş bebeğin, çok erken değil 36 hafta stres yapma dinlen bol bol
 
birde hanımlar ben ıslak mendil yerine kilo pamuk satın alıcam,, ( medikal ürün satan yerden),,
onuda su ile ıslatıp öyle silicem bebeşin poposunu,,, bana daha sağlıklı ve daha ekonomik gelir gibi geldi,,
ama biraz tereddütdeyim,, böyle yapanınız var mı?? bir zararı olmaz değil mi ??
birde biraz gazlı bez alıcam,, eğer bebek pişik olursa,, bebek besinin içine gazlı bez koyucam yada evdeki eski atletleri bol su ile dudrulayıp, bebek bezinin içine koyucağım,,, ( çok pişik olması durumda),,,tabii umarım pişik falan olmaz,,, hiçbirimizin bebişinde
Ben yurtdisindayim burda bebekler icin pamuk satiliyor, islak mendil ebatinda yassi pamuk, koparip koparip degil yani, kendi kesilmis bebek temizlemek icin, onu suyla islatip oyle temizlemeyi dusunuyorum, bence en sagliklisi, zaten ebeler oyle tavsiye ediyor, islak mendilde aldim ama poposu icin degil uzerine bisey dokulur kusarsa filn diye. Yaza dogru kakasini yapinca yikarim suyla diye dusunuyorum..
 
birde hanımlar ben ıslak mendil yerine kilo pamuk satın alıcam,, ( medikal ürün satan yerden),,
onuda su ile ıslatıp öyle silicem bebeşin poposunu,,, bana daha sağlıklı ve daha ekonomik gelir gibi geldi,,
ama biraz tereddütdeyim,, böyle yapanınız var mı?? bir zararı olmaz değil mi ??
birde biraz gazlı bez alıcam,, eğer bebek pişik olursa,, bebek besinin içine gazlı bez koyucam yada evdeki eski atletleri bol su ile dudrulayıp, bebek bezinin içine koyucağım,,, ( çok pişik olması durumda),,,tabii umarım pişik falan olmaz,,, hiçbirimizin bebişinde
canım bn kızımda ılk haftalar kullandım ama cok zorlandım cunku pamugu ıslatmak ıcın gece gunduz ılık su olmalı cocuk usumesın en sonunda ben pes etmıstım ısıtıcının onunde hep demır kapta su bulundurdum ıslattm ama dedıgım gıbı zor ıs yenıdogan ıslak mewndıle gectm rahatladm popoya hametan kullandm pısık olmadı koltuk altlarını falanda sık sık kontrol edıp sılıp hametanla kremledım kulak arkası boyun altı koltuk arası cok onemli

Yok kız öle degil..

Normal bildigin halı gibi bişi..
Üzerine oyuncaklarını koysun boyama kitabını koysun ona özel olsugunu bilsin diye ördüm.. Babam bnm triko dokumacı öle fazla gelen ipleri aldım ondan dedim kızıma bişileryapım.. Gerçi teyzeleri anneannesi babannase herkesin emegi vcar.. İki sıra cicek döşemem kaldı.. İrazdan paylasırım inş.. Çicekleride bildigin örgü çicek..hihih
ayy ne guzel becerıklı anne seni eklede gorelım kızın ustunde sıcak sıcak oynasın tıg ıle mı sıs ıle mı ordun
 
Sezincim hiç korkulacak bir şey değil. Bana ilaç verildikten sonra uyurken takılmıştı uyandığımda Çıkarın diye Ağladım, ama acı germiyor tuvaletin gelmiş hissi veriyor sadece yoksa hiçbir şey olmuyor. Bildiğim gördüğüm kadarıyla sezaryana da sonda takılıyor ama zaten sen ameliyathanedryken takarlar anlamazsın bile..


Canım vazelin zeytinyağı gliserin gibi kremler sür, çok Geçmiş olsun..


Al nenden de o kadar.. Bir De başbakan sanki telefonları hiç susmuyor ya da namaz kılalım diyorlar e kıl tabi ama namaz teravihe Dönüyor :)) lakllaklak la akşam ediyorlar :KK43:


Kazandıkları helal değil valla :KK43:( şu halinle yaptıklarına bak..


Allah Razı olsun canım artık Yanımda inş :)


Doğal doğum hikayeleri
Mahallenin en mutlu bebeği ve hypnobirthing i okudum, ama tavsiye eder miyim bilmiyorum.. Nette Parça Parça dolaşan şeylerin toplu haliydi..


Inş canım kolay olur:) hayırlı sabahlar olsun inş:KK66:



Sağol canım Allah Razı olsun tüm yuvalar mutlu olsun inş hehehe :) âmin canım hep birlikte mutlulukla alırız kucağımıza bebeklerimizi :)



Canım nst yi sıkmalarına gerek yok oturur gibi yerleş öyle daha rahat edersin... Çok geçmiş olsun.. Nst bi haftalık sonucu gösterir derler sonuçlar güzelse ağrıların doğjm Sancısı vs değildir çok sıktıklarındandır belki de.. Krşke söyleseydin, ben kendim gevşetiyorum valla :)) daral geldikçe..


Sağolasın canım inş.. Anneler hisseder derler hadi bakalım sağlıkla gelsin kuzun..



Canım ben de bir gecede çatladım spor geçmişim var yağ oranım vs az ama ona bakmadı;(( bir gecede OLMASINA da ayrıca üzüldüm alıştıra alıştıra gelseydi bari :KK43: sana da çok geçmiş olsun, lierac kullan.. Ara verince affetmiyor :KK43:(
Eşim bebek için kimono almış çok tatlı :)) bana da parfüm getirmiş. Insanlarına bayılmış ama Şehirleri sevmemiş.. Inş sana da gitmek ve hayallerini gerçekleştirmek nasip olur :)


Annecimmm... Gamzem Allah yardımcın olsun duş Alıp diblenmeye bak, hayırlı haberler ver bize inş..


Bende de popo kalça namına bir şey yok ama öyle OLDUĞUNU sanmıyorum bu japonlar uzak doğulular çatır çatır doğuruyor :)) biz de yaparız evelallah:KK66: memişlerin için de Triumph marka sütyenlerr bak istersen biraZ fiyatlı ama küçültücü modelleri güzel topluyor..


Aslında dünya sağlık örgütü bebek doğunca yıkanmamalı sadece silinmeli diyor ama hastane bunu bilerek mi yaptı acaba yoksa beceremediklrrinden mi öyle kaldı..


Eşim hamile yastığımı almış uyuyor :)) ve çoraplarını da misafir hangi odaya gelecekse Prada bir yerlere atıyor dedektörleri varmış gibi :)) ben de dün su içmeyr Kalktım yerde çoraplarını görünce her evimin erkeği gelmiş dedim, sabah da sizde aynı muhabbeti görünce güldüm epey :))
benim midem cayır cayır ablamı uçağa bindirdik çok şükür yolcu ettik.. Yarın da doktor randevumuz var.. Benden şimdilik bu kadar.

Dualarım sizlerle vr tüm annelerle inş
Ilk olunca nst sıkmaları gerekiyor sandım ondan dayandım. Bi daha söylerim yapmazsa da kendim gevşetirim. Bugün iyiyim şükür sancıma geçti. Bu arada eşin gelmiş gözün Aydın. Benimki de Nisan'da Çin e gidecek, aklıma geldikçe canım sıkılıyor. Sizinki devamlı iş mi arada mı gidiyor?
 
kılzra size bir şey soracağım... dün nst ye girdim doktor normal dedi. ama sancı var mı yok mu onu sormayı unuttum o da bir şey demedi :KK43:(
Nst kağıdın elindeyse sancı düzeylerine bakabilirsin. Ben eve dönünce nst nasıl yorumlanır diye arattım. Alttaki çizgiler sancını gösteriyor. Benimki bi kere 40ın üzerine çıkmış. Bi kere oluncasancı yok deniyormuş. Internet'ten yorumladım yani. Çünkü Dr bakmış iyi demiş yemekteydi göremedim onu. Asistan iyi diyince geldim eve. Üstteki çizgiler de bebeğin kalbi. O da 20 dk da 3-4 kez hızlanmalıymış.
 
Tıg ile ördüm.. Şişle cok zor olur zaten beceremem böle bişiyi..çicekleri annem yaptı motif motif valla öle bi diktim sonra saglamlastırım. Cicekleri kardeşeerimde monte ettiler her gelen bi çicek monte etti:)
Napim bitcek gbi degil.. Kalan iplerden dolgu şeklinde yaptım cok uzun sürdü..dahada yapmam.. 10 cocuk büyütür bu:KK66:
Anam ahladı.. İ kaç cicek daha kaşdı onları dikicem size foto attmk için üstüne koydum..renkler karısık kalan iplerden oldugu için ne olursa yaptım yani..
image.jpg
 
Canım benim de ilk gebeligimde oldu 20 haftalıkken fark ettik sismistim ve çok hızlı kilo almistim tansiyonun 17/10lara çıkıyordu çok şükür ilaç içmeden atlattık oglusumla 2. Hamilelgimde çok korktum tekrardan ayni şeyleri yasicaz diye çok şükür hicbisry olmadı simdi 3. Hamileligim bunda da maşallah bisry yok.sen de biraz diğerlerine yuruyuslerine doktorunun söylediği herşeye dikkat et canım inşallah preeklampsi gelişmez sağ sağlim zamaninda alırsın bebeğini kucağına.
Dikkat ediyorum cnm ama işte kilo aldırıyor cok hızlı yarın kontrolüm var bakalım ne dicek doktorum
 
Arkadaslarıma sordum yenı dogum yapmıslardı sankı hc dogum sancısı cekmemısım gıbı :) o sancı ogum sancısı degıl dedıler ama doktorum karnın ust tarafından gecmeyen agrı olursa gel demıstı ben anlamadm bugn 3e kadar falan beklıycem sonra bı kontrole gıderm belkı
Yakında nst ye girdin mi canım? Dün benim nst sonrası karnımın üst tarafı çok sancıdı bugün geçti. Belki senin de öyle olmuştur?
 
Kızce üstüne yattı .. Kalkmıyo daha.. Bunu yıkarım bi deda hassata sonra oynasın üstünde.. Bnm cocukluumdan beri heves ettigim bişi .. Cocukken seccadeleri serip üstüne oturuyodum bnm halım diyip..
Yada basörütüs seriyodum oyuncaklarımı diziyodum.. Babama gitmiştim baktım ipler var kullanmıyorum kızım al dedi..birbirine yakın olanları altardım i bobine üç dört renk oldu.. Öle bi hevesle basladım.. Köşelerden artıra arttıra yaptım..
Annem dedi üstüne çicek yapalım dikkatini ceker .. Abzürt renkşerle çicek yaptı her gelmesine verdim eline dedim monte et bari anne yoksa siitin sene ben itiremicem.. :KK70:şükür bitti sayılır.....
Degilik oldu annem diyo bn olsam cocuun altına sermem bu kadar ugrastıgım şeyi dedi anne amaaaaan dedim kızım oynasın napcam dedim.. Aklımda kalmıs bebde oturdum üstüne ne güsel miş..
 
canım korkma ıns hayırlı zamanda gelır benm de kac seferdır sancı cıkıyor ben hıssetmyrm hatta dun 2parmak acılma vardı gece sancım oldu sankı ama sımdı yok evdeym stres yapma

Canim cok tsk ederim . Ben de karnimin asagisinda baski hissediyorum bazen ayakta kalinca yuruyunce falan. Simdi de hafif sancı cikinca nst de korktum.yarin tekrar nst ye gircem. Ama kilosu yetismis haftasina boyu da iyi. Beyin gelisimi bir hafta onde gidiyor dedi ins erken olmaz dogum :KK43:
 
demezmiyim diyoruz eşim de ben de orda rahat oturamnadığımı görünce hadi bi dolaş yürü falan diyor bir de ben elin evinde niye dolaşıyım hayret yani ama anlamıyor ki nasıl ısrar bak buraya gidilmesi lazım şu bu inan yoruluyorum ama dün gece sondu bir daha asla iyilikle değil kötülükle hayırı görücek
Neden gitmen lazımmış ? Dinleme onu gelemem de siz de hamile oldunuz beni anlamanız lazım de. Zorlama kendini o kendi gitsin. Çok melek gelinsin biraz dediğini yaptır.
 
Tıg ile ördüm.. Şişle cok zor olur zaten beceremem böle bişiyi..çicekleri annem yaptı motif motif valla öle bi diktim sonra saglamlastırım. Cicekleri kardeşeerimde monte ettiler her gelen bi çicek monte etti:)
Napim bitcek gbi degil.. Kalan iplerden dolgu şeklinde yaptım cok uzun sürdü..dahada yapmam.. 10 cocuk büyütür bu:KK66:
Anam ahladı.. İ kaç cicek daha kaşdı onları dikicem size foto attmk için üstüne koydum..renkler karısık kalan iplerden oldugu için ne olursa yaptım yani.. Eki Görüntüle 1338946
Ellerine saglik ya çok Güzel olmuş. Kizin ve oğlun güzel günlerde oynasinlar inşallah uzerinde.iyi sabir gerektiren bisey gerçekten :-) :-)
 
Kızlar çatı muayenesinde ne yapacak doktor
sadece parmağını mı sokacak :oops: yoksa hani şu muayene ederken bişey takıyor ya orayı açmak için onlar falan da var mı :KK23::KK23::KK23::KK23::KK23::KK23:
Ben de 36. Haftamda gideceğim tekrar. Çatı muayenesi yapar mı acaba hiç bahsetmedi. Gerçi bebek de dönmemiş dönmezse çatı muayenesi de yapmaz herhalde?
 
Ellerine saglik ya çok Güzel olmuş. Kizin ve oğlun güzel günlerde oynasinlar inşallah uzerinde.iyi sabir gerektiren bisey gerçekten :-) :-)
Saol canım bnde millete rezil olmıyom diyo cok zorladım kendim nerdeyse 1 senede yaptım ya.. Dahada böle bişiyle ugrasmam.. Kızım sevdi neyse ki bari..:)
 
X