Bu konularda biraz hassasim canim ya erkek askere giderken dugun yapilir törenlerle ugurlanir sünnet yapilir torenlerle ne bileyim ya benim oglum olacak ama kiz cocuklarina karsi ayri bi ilgim hassasiyetim var böyle onlar sanki 2.plana atılıyor gibi hissedince üzülüyorum amannnn zaten hormonlardan herseye uzulur oldukBende kısmen sana katılıyorum canım, ama bizim toplumumuz abartmayı şatafatı seviyor, kız erkek ayrımından kaynaklandığını düşünmüyorum, cocugun canı acıdığı için bi teselli gibide görülebilir bence. Bizim ailede pek yapmaz kardeşlerime kuzenlerime yapılmadı sünnet düğünü, aile arasında yekınlara yemek verildi o şekilde sade bir tören..
canım ben nısanda dusunuyorum hem cok hareketlenmeden hem sıcak olur dort aylıkken ben dugun falan ıstemeem ama neden olmasın bes yasında gıydır yap dugunu kıme ne cocugunda sevınsınkızlarrr bişey danışmak istiyorum sizlere bu konu face de çok tartışıldı ama biz burda hiç konuşmadık,hemen hemen bilgili anneler 2.erkek çocukları için ilkinde bilemedik çok çektik,yeri geldi idrar yolları tıkandı yok şöle böyle ama ilk işimiz doğasıya sünnet ettirmek olcak diyenler oldu,sanırım hemen bikaç gün sonra oluyormuş,gerçi dr uma sormadım ama annemde geçen kızdı,hani dedi bu çocuğa sünnet yapıcaktık,dedim yaparız yıne ,öyle şeymi olur diyor,şimdi sağlıklısı buysa eğer doğasıya sünnet ettirmek,ilerde ben 5 yaşında oğlumu giydirip sünnet düğünü yaptıramazmıyım illa yani pipinin kesilmesimi lazım düğünde
canım ben doktora gittiğim ilk muayeneden beri sezeryan istiyorum ama adam cins yapmıyor iştecanım hayır daha önceden aydınlatmadı
hemen değilde daha kısa sürede gerçekleşir doğum dedi
canım senin kararın ama makat geliş ile normal doğum yapmak bebek için riskli
ben kendi açımdan şöyle düşünüyorum
ben normal doğum yapmak istiyorum diye, ters duran bebeğimi makat duruştayken normal doğumla dünyaya getirme riskini göze alamam
yani bebegimi azcık riske sokan hiç bir seceneğe evet diyemem
naçizane düşüncem
zaten dönmezse sezeryan olmıycam demişsin pardon canım..
sağol canım aminyeni iş heyecanından çabucak bitirirsn canım sen.resimde bekliyorum
oy oy maşallah Allah ım size bağışlasın çok tatlı..
ayy bende doğum korkusundan ters dönse diye bekliyorumbenim kızda saolsun geçen hafta döndü 4 gözle bekliyodum sanki dönsün diye
inşallah döner seninki canım.ben halı sildim geçen hafta sanırım ondan döndü.Hatta daha öncede paylaşılmıştı tam hatırlamıyom ama yere eğilip gır gır yapmak dönmesini sağlıyomuş benim kız o gün döndü mesela
Ay benim eşim beş tane çocuk istiyorum genç nüfus azalmış diyo banane be sen doğur o zaman dedim beş tane iki üç tamam da beş ne bekalabalık aileyide çok sever bide bende tersine az olsun öz olsun neyse bakalım allahım korusun bu miniğimi kucağımıza alalım da bi sağlıkla
kızlar bana bir akıl verin.. tuvalet problemim var bi süredir yemedğim kuru erik kuru kayısı kalmadı( daha ne yapabilirim sizce ??
evet canım benim bal küpüm o maviş oğlum, sizler için koydum normalde pek kullanmam nazar olur diye:) çoook yakışıklı tıpkı babasıeşimide sıkıştırıyorum araya amiiiin diyorum
kızlarrr bişey danışmak istiyorum sizlere bu konu face de çok tartışıldı ama biz burda hiç konuşmadık,hemen hemen bilgili anneler 2.erkek çocukları için ilkinde bilemedik çok çektik,yeri geldi idrar yolları tıkandı yok şöle böyle ama ilk işimiz doğasıya sünnet ettirmek olcak diyenler oldu,sanırım hemen bikaç gün sonra oluyormuş,gerçi dr uma sormadım ama annemde geçen kızdı,hani dedi bu çocuğa sünnet yapıcaktık,dedim yaparız yıne ,öyle şeymi olur diyor,şimdi sağlıklısı buysa eğer doğasıya sünnet ettirmek,ilerde ben 5 yaşında oğlumu giydirip sünnet düğünü yaptıramazmıyım illa yani pipinin kesilmesimi lazım düğünde
Merhaba kızlar yeniden ..doktordan geldim benim kız pek inatçı çıktı dönmemiş ..doktorum bundan sonra bekleyecegiz artık son ana kadar dedi.onun dışında herşey iyi sancı yoktu nts de ama 1cm lik açılma varmış.ikinci hamilelik oldugu için sancıları bekleyebiliriz ilk olsaydı gelecek haftaya sezeryan olabilirdiniz dedi.Hakkımızda ne hayırlısı ise o olsun herşeyde bir hayır varmış.Bizden haberler böyle canlarım :))
canım inşaallah son anda sürpriz yapar da döner kızın, hakkınızda hayırlısı olsun tabi iyi olunda anne kız
amaaan canım boş ver bende şöyle üstten topladım eşime dün süpürge yaptırdım bugün yan gelip yatıcam, normalde temizlik delisiydim ama şimdi erken doğmasın diye yatıyorum napıyım:)
Canım dün akşam aradım tekrar doktorumu, anlattım durumu, o da beni haklı buldu, "dogru söylüyorsun ne şubat'ı, ocak'ta doğum" dedi. içim rahatladı öyle deyince:)
makat duruş ne canım yaaabenim pazartesiydi randevu
bebeğim hala ters pozisyonda zaten sezeryan yapmak istediğim için problem yapmıyorum
burcu hanım 40. haftayı bekleyemeyiz cünkü makat duruşlarda sancı başlarsa doğum erken sürede gerçekleşiyor dedi
onun için ocagın ilk haftası sezeryan yapmayı düşündüğünü söyledi
bende okeyledim
ocagın ilk haftası olacak yani benim sezeryan o zamanda 39haftalık oluyorum zaten
gün belirlemedi haftaya bigün gel güne karar verelim dedi
nasıl heyecanlandım
bu arada 36+1 de kilo 2800 boy 47-48cm gibi dedi
bende durumlar böyle...
doğar doğmaz değilde 1 hafta sonra yaptırmayı düşünüyoruz sünnetini
bebek için çok daha rahat oluyormuş sünnet
zaten şimdilerde büyük çogunluk böyle yaptırıyor
yaşı biraz daha büyüyncede sünnet düğünü yapıcaz sadece pipisi önceden kesildiği için sünnet düğününde kesilmeye gerek kalmıycak...
bu arada kendimi zorlasam o patiğide örerim ama eriniyorum
hala süslemesi için küçük küçük süsler yapıyorum :)
ayy ne bilim güzel olcak sanırım oda tabi odayı süsledikten sonra nasıl bi görüntü ortaya cıkacak oda belli olmaz
bu arada o ördüğün küçük patik varya onu hastane odana asmak içinde kullanabilirsin.
canım benim de bebeğim makat gelişi ve döneceğe de benzemiyor ama doktorum sezeryanın lafını bile etmedi dönmezse elbet sezeryan olacak ama şunu anlamadım makat gelişi bebekler sancı başladığında nasıl hemen doğuyor bunu çözemedimyani doktorun bu konuda seni aydınlatmış mıydı
amannn canım boşver sal gitsin doktor seni öyle görünce ayy ne kadar pis kadın filan diyceğğini mi sanıyorsun onlar ona bakmıyor bileo zamnda bir hafta sonraya ağda boyuna gelmemiş olucak ya neyse artık bir daha ki hafta yapsanız diycem bakalım nolcak pazaretsi kontrolüm
evet yani poposu aşağıda normalde bebekler kafa aşağıda oluyor ama bizimkiler ters işteayy maşallah ne tatlı bri bebeişmiş yaaa çook yakışıklı rabbim korusun
yaptır gitsin canınm herkes öyle yapıyor zaten artık küçükken sünnet oluyor sonra düğün oluyor
aramızda 11 ün var canım yaa benimkide dönmemiş
inş ilk seninki sonra benimki dönergönlümüzden geçen bu olsa da tabi hayırlısı nasılsa öyle olsun yine de
ben sezeryana da hazırım bebek dönmezse
ayy ben haftada 1 kere eşime tutturuyorum süpürge hafta sonu sonra yan gel yatödüm patlıyor yanlış hareket yapacağım da bebiş erken doğacak benim yüzümden diye
küçük işler yapıyorum hiç zorlamıyorum kendimi artık amaan çok da umrumda
arada ağlıyorum iş yapamıyorum diye basıyor afakanlar beni ama sonra hemen düzeliyorum
şu günlerin keyfini çıkaralım
dedim yaa dr un kafası karışmş yazık
makat duruş ne canım yaaa
makat gelişi bebek dönmemiş demek mi
Bende hemen yaptirmak istiyorum esim istemiyor anlasamiyoruz bu konuda belki baskalarina garip gelebilir ama sunnet dugunune karsiyim saglik icin bisey yapiliyor bizde bunu düğün gibi törenlerle millete duyuruyorz ki kız cocuklarina haksizlik yapildigi dusuncesindeyim toplumumuzda erkek cocugunun ne kadar onemsendiginin kanıtı sonrada erkek egemen bi toplum diye hayiflaniyoruz pipisinden kesilen küçücük bi deriyi bile törenlerle kutlarsak ataerkil bir toplum olmaktan da kurtulamayiz o zaman kız cocugu da ilk regl oldugunda onu da kutlayalım....şahsi düşüncem bu benim yapanlara saygı duyuyorum
bebegin ters ve sezeryan için esaslı bi nedenin varcanım ben doktora gittiğim ilk muayeneden beri sezeryan istiyorum ama adam cins yapmıyor işte
hatta 1 ay önce adam dönsün diye kırk taklayla dua etti bilmem ne ben de inşallah dönmez diyip çıkmıştım muayeneden hala da dönmedi
pazartesi gittiğimde de dönmemişti artık döner mi dedim senin bebeğin bu belli olmaz ama bence 37ye kadar bekleyelim filan dedi ama benim amacım 15 ocakta sezeryana girmek
:)) hadi bakalım cnm,ben bugün 35+1 im,haftaya 36+2 de randevum geçen hafta minnoş 2350 gr dı bakalım haftaya kaç gr olmuş olacak hayırlısı artık,açıkçası odalarımız da nasıl olcak çok merak ediyorumbenim pazartesiydi randevu
bebeğim hala ters pozisyonda zaten sezeryan yapmak istediğim için problem yapmıyorum
burcu hanım 40. haftayı bekleyemeyiz cünkü makat duruşlarda sancı başlarsa doğum erken sürede gerçekleşiyor dedi
onun için ocagın ilk haftası sezeryan yapmayı düşündüğünü söyledi
bende okeyledim
ocagın ilk haftası olacak yani benim sezeryan o zamanda 39haftalık oluyorum zaten
gün belirlemedi haftaya bigün gel güne karar verelim dedi
nasıl heyecanlandım
bu arada 36+1 de kilo 2800 boy 47-48cm gibi dedi
bende durumlar böyle...
doğar doğmaz değilde 1 hafta sonra yaptırmayı düşünüyoruz sünnetini
bebek için çok daha rahat oluyormuş sünnet
zaten şimdilerde büyük çogunluk böyle yaptırıyor
yaşı biraz daha büyüyncede sünnet düğünü yapıcaz sadece pipisi önceden kesildiği için sünnet düğününde kesilmeye gerek kalmıycak...
bu arada kendimi zorlasam o patiğide örerim ama eriniyorum
hala süslemesi için küçük küçük süsler yapıyorum :)
ayy ne bilim güzel olcak sanırım oda tabi odayı süsledikten sonra nasıl bi görüntü ortaya cıkacak oda belli olmaz
bu arada o ördüğün küçük patik varya onu hastane odana asmak içinde kullanabilirsin.
canım normalde anne karnında bebek başı aşagıda poposu yukarda duruyoryaayy maşallah ne tatlı bri bebeişmiş yaaa çook yakışıklı rabbim korusun
yaptır gitsin canınm herkes öyle yapıyor zaten artık küçükken sünnet oluyor sonra düğün oluyor
aramızda 11 ün var canım yaa benimkide dönmemiş
inş ilk seninki sonra benimki dönergönlümüzden geçen bu olsa da tabi hayırlısı nasılsa öyle olsun yine de
ben sezeryana da hazırım bebek dönmezse
ayy ben haftada 1 kere eşime tutturuyorum süpürge hafta sonu sonra yan gel yatödüm patlıyor yanlış hareket yapacağım da bebiş erken doğacak benim yüzümden diye
küçük işler yapıyorum hiç zorlamıyorum kendimi artık amaan çok da umrumda
arada ağlıyorum iş yapamıyorum diye basıyor afakanlar beni ama sonra hemen düzeliyorum
şu günlerin keyfini çıkaralım
dedim yaa dr un kafası karışmş yazık
makat duruş ne canım yaaa
makat gelişi bebek dönmemiş demek mi
Günaydın kızlar, bugün devlete gidecektim ama tabi ki korktuğum oldu eşim babasından etkilendi!! Dün annesigildeydik niye gidiyoruz ki kesin demedik ki daha karar vermedik dedi!! Ben önce sakin sakin konuştum, sonra dedim senin niye yan çizdiğini bende sende çok iyi biliyoruz, özelin odaları diye konuşmaya başladı bende aa bak ya bugün babanda aynısını söylemişti senin neden böyle dediğin kimden etkilendiğin çok açık dedim anneside yanımızdaydı, tartışmadık eşim alttan aldı ama ben biliyordum böyle olacağını, ben devlet ya da özel olsun diye diretmiyorum önemli olan bebeğimin iyi olması sende buna odaklan dedim, kv de oğlum niye böyle yapıyorsun sende gördün o dr un ilgisini alakasını, kızım kimi istiyorsa onda olsun doğum, o anı yaşayacak olan o rahat olması lazım dedi, gidin yarın dedi, bende gitmiyorum gitmiycem neye karar veriyorsa versin beyefendi zaten vermiş kararını dedim!!
Dört gündür hastanelerde olduğumuz için bugün gitmek için diretmedim hem eşim şehir dışına çıkacak bir günlüğüne, hayırlısıyla gelsin cuma günü inşaallah gidicem, aramızda sıkıntı küslük yok, iyiyiz hamdolsun ama babasının etkisinden çıksın artık koskoca adam
Kp de damarıma basmaya kalkarsa cevabını alacak bizi huzursuz etmeye hakkı yok köşesine çekilsin çok konuşmasın gerçekten bıktım bu adamın cahilliğinden saplantılı fikirlerinden!!
Neyse sabah sabah döktüm içimi:) çatı kemiklerim yine ağrıyor ve sancılarım kasılmalarım çoğaldı kızlar erken gelmesin kuzum ocağa kadar sabretsin inşaallah, sürekli yatıcam yormuycam kendimi, oturamıyorum bile hemen kasılmalarım başlıyor, birde karnım indi iyice aşağıya
hadi bakalım inşallahhhbebegin ters ve sezeryan için esaslı bi nedenin var
seni bu durumda normal doğuma alamaz zaten
ve sezeryan doğum şeklinde 40. hafta beklenmiyor zaten
sen büyük ihtimal istediğin tarihte olacaksın sezeryanı
erken doğum durumun olmazsa tabi
Tabiki canim haklisin senin nasıl ne sekilde yapacagin kimseyi ilgilendirmez sensin o bebegin annesi Inşallah gönlünden ne geciyorsa yaparsin allah kısmet eder o günler nasip olur insllhvalla benim içimde kalan uhde o,hiçbir şeyim günlüme göre olmadı,hiçbir arzum yerime getirilmedi,düğünümde olmadı,kız olsaydıda ona bir şey uydurup ben yine bişi icat eder yaptırırdım,ben zaten çalıgılı müzikli oyunlu düğünlere karşıyım,bizde düğünler zaten o şekilde olmaz,ki geçen sohbette dinledim,düğün demek illa şu yapılan modern müzikli havuz başı düğünlerle neden kıyaslanıyor,peygamber efendimiz S.A.V efendimiz bile düğünden sonra yemek verilmesinin sünnet oldugunu geçen mustafa karataş hoca söylediğinde çok şaşırmıştım,o yüzden Allah nasip ederse yemek verebileceğim gibi kuranli bir düğünüm olsun isterim açıkçası,buda benim düşüncem cnm
ya resmen kendi kp mi gördüm herif herşeye karışıyor bir cümlesiyle eşimi etkiliyor seninki de öyle olmuş karıştırma eflalim boşver siz bir ailesiniz dolayısıyla böyle kararları aile olarak yani eşin ve sen vermelisiniz bu duurmda kp dış kapının dış mandalı oluyor bana göre
bol bol su,,, activia yoğurt, müsli,,, pırasa,,,ıspanak ,,,kabak,, bol bol sebze zeytinyağlı,,,mandalin,,,yağlı yoğurt,, activia yoğurdu bir hafta ye bir hafta yeme, kuru kayısı ve eriği de belli bir süre sonra alışkanlık yapıyor,,,,,kızlar bana bir akıl verin.. tuvalet problemim var bi süredir yemedğim kuru erik kuru kayısı kalmadı( daha ne yapabilirim sizce ??
:)) hadi bakalım cnm,ben bugün 35+1 im,haftaya 36+2 de randevum geçen hafta minnoş 2350 gr dı bakalım haftaya kaç gr olmuş olacak hayırlısı artık,açıkçası odalarımız da nasıl olcak çok merak ediyorumsünnet olayını o zmn burcuya da sorayım oda haftasında derse kestiririz artık
valla maşallah ben de hiçbir zaman ezilen gelinlerden olmadım ezdirmem kendimi yani o kim ki senin doğumuna karışıyor bu senin yaşayacağın özel bir an yani ha erkek ha kadın ne farkeder ki önemli olan işini iyi yapması değil mi bana çok ters düğşünceler bunlaraynen canım izin vermiycem benim damarıma basarsa sonucuna katlanır lafımı çekmiyceğimi iyi biliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?