Kizlar mrb epeydir yazamadim ama firsat buldukca okumaya çalıştım.
Bizim bugun kontrol vardi dr.a sordum ek gidaya ne zaman basliim diye o da yavastan baslayalim dedi.Önümüzdeki ay cesitlendiririz dedi.Aslinda 750 gr almisiz bu ay..
Simdi ne ile baslamam lzm dr.Patates-kabak-havucu blenderdan gecir üzerine biraZ zeytinyagi koy ver dedi.2 tatli kasigi ile baslayin dedi. Meyve olarak da elma-armutu rendele ver dedi.Ama bicok kisi yogurt ile başlanir diyo..Kafam karıştırdı açıkçası. .
İyi akşamlar kızlar size birşey soracam bu gün oğlumu kendi doktoruna götürdüm tatildi şansımıza bebek her rıkandığında ventolin'i ver dedi acaba versem bir sorun olurmu birde oğlum iki gündür başı elinin içi yanıyor ben ateşini ölçüyorum 37 buçuk falan çıkıyor ama oğluma süt verdiğimde resmen sıcaklığını vücudumda hissediyorum bende ilk defa 1
Tatlı kaşığı parol verdim ve şimdi huysuzluğuda gitti ateşidr kalmadı sizde böyle oluyormu
amin canım benim kızım birazda travma yaşadı ışte göz yaşı kanalı tikanikligi için nankoz ile sondalama yapıldı küçük operasyon iki kere kansızlık oldu ve iştah gitti.. Allaha şükür geçti.. Çocuğum kaşığı çok küçük tuttu yemeye çalıştı hiç sakınmadım yeterki yesin diye ama bü kadar oluyor ışte hiç cikolata ıvır zıvır yemedi iki yaşına kadar babası çok katıdır abisinin aldığı jelıbonları bile onun yanında cope attı çok kirildi kaynana abisi evlenmedi çocuğu yok ... Kraker aldı her gelen ama çocuk ona rağmen yetmeyince yemedi anne sutunun tadını çıkardı suan 3,5 yaşında 12,5 kilo 93 cm bunada şükür zeka hat safada çok becerikliI imspecial seni çok iyi anlıyorum şimdi, önceden iştah kilo sıkıntısı yoktu kuzumun, ben direttikçe inatlaşıyor farkındayım, hep kendinin yemesine izin verdim iki yaşından beri hatta öncesinde kaşık çatalsız izin veriyordum,bir çorbaya cesaret edemiyordum onada izin veriyorum, tek yesinde üstü kirlensin diyorum
2850 49 cm doğdu minicikti sık sık emzirdim hemen topaç gibi oldu, altıncı ayın içinde ek gıdaya geçtim hem de mama takviyesi yaptım sütüm birden azalmıştı kilo alması azalmıştı, ek gıdada hiç sıkıntı yaşamamıştım ne versem yerdi hatta yemek görünce ağzını şapırdatan bebeklere bayılırdım öyleydi oğlum, sütümde iştahıda nazara geldi
bir anneye çocuğun zayıf demek ona sen bakamıyorsun beceriksiz demek gibi
inşaallah ahmetin iştahı çok güzel olur ablasınınkinide artırır
Bende daha sadece su veriyorum oda hava cok sicak ondan ek gidaya daha var senin ki kac aylik oldu canimKizlar ben baslamiycam ek gıdaya karar verdim.Kilo alımını takip edicem bi sure 15 gun filan bi izliyim.Sütüm yetiyo cok sukur yetmese hadi tamam ama zaten ömrü boyunca gıda alicak anne sütü ne kadar alsa kâr dir diye dusunuyorum .
Şimdi anladımki bütün kaynanslar aynı geçen benimlidr kilo komusunda öyle dedi bende normal dedim bana kuruntu yapıyor boşu boşuna bende doktora gittim gayet normal dedi hatta yaşıtlarına gööre iyi dediaysimason ilaç konusunda bilgim yok canım inşaallah çabuk geçer
kv ne gelince en iyisi benim kv ama o bile beni delirtebiliyor
büyük oğlum iki yaşına kadar hem iştahlıydı hem kilosu daha topluydu
abur cubur girdi hayatımıza ve çok çok hareketli otururken bile hareket eder
kv sürekli ah yavrum zayıf ah yavrum kısa dedi bende uyardım hatta dr a götürdüm o kadar üzüldüm ki
bütün dr lar normal kilosu boyuda bir iki cm az o da kilosuna göre yoksa persentilde normal çıkıyor
dr böyle dedi diyorum hala diyor
en son haftasonu başka bir çocuğu dedi bizimkinden uzun diye bende benim gözüm görmüyor mu uzun değil dedim
onlarda kahvaltıdaydık o sinirle oğluma zorla yedirdim yemeyince herkes zayıfsın kısasın diye canımı sıkıyor yiyeceksin diye kızdım
bir anneye çocuğu hasta ettin çocuk zayıf kısa demek hakaret gibi gelir
eve gelince eşime de kızdım yeter artık anneni kaç kere uyardım hala boyunu kilosunu söylüyor canımı neden sıkıyor dedim, bir daha söylerse cevabım hoş olmaz dedim
kafamda planladım söyleyeceklerimi:)
tek değilsin canım onun için yazdım
kızlar gece kötü by oldu, oğlum bir katünü açıyordu bende uyku tulumu giydirdim, gece yan yatırıyorum hep ama kendi dönüp sırt üstü yatıyordu, gecede direk sırt üstü yatıtdım tedirginde oldum, emzirip yatırdım uyku tutmadı yarım saat sonra sesi değişik çıktı hemen anladım kusmaya çalışıyor, aldım kucağıma resmen fışkırttı yatağı üstü başı sırılsıklam oldu,zor nefes aldıneyseki farkettim farketmeseydim o an yanında olmasaydım...
aysimason ilaç konusunda bilgim yok canım inşaallah çabuk geçer
kv ne gelince en iyisi benim kv ama o bile beni delirtebiliyor
büyük oğlum iki yaşına kadar hem iştahlıydı hem kilosu daha topluydu
abur cubur girdi hayatımıza ve çok çok hareketli otururken bile hareket eder
kv sürekli ah yavrum zayıf ah yavrum kısa dedi bende uyardım hatta dr a götürdüm o kadar üzüldüm ki
bütün dr lar normal kilosu boyuda bir iki cm az o da kilosuna göre yoksa persentilde normal çıkıyor
dr böyle dedi diyorum hala diyor
en son haftasonu başka bir çocuğu dedi bizimkinden uzun diye bende benim gözüm görmüyor mu uzun değil dedim
onlarda kahvaltıdaydık o sinirle oğluma zorla yedirdim yemeyince herkes zayıfsın kısasın diye canımı sıkıyor yiyeceksin diye kızdım
bir anneye çocuğu hasta ettin çocuk zayıf kısa demek hakaret gibi gelir
eve gelince eşime de kızdım yeter artık anneni kaç kere uyardım hala boyunu kilosunu söylüyor canımı neden sıkıyor dedim, bir daha söylerse cevabım hoş olmaz dedim
kafamda planladım söyleyeceklerimi:)
tek değilsin canım onun için yazdım
Ben de oyle dusunuyorum cnm önümüzdeki ay ise başlıyorum zaten..M miss_curious maşaallah kızına canım
bencede erken ek gıda için emzirmek en iyisi süt yettiği sürece
hem çalışmaya başlayınca sık sık emziremiyceksin tadını çıkar
Sevinirim cnm hala ikilemdeyim..Duha22 canım oturtmak için erken ama dr a sorabilirsin canım
ek gıda konusunda kafan karışmasın ben başlayınca ne yedirdiğimi ne kadar yedirdiğimi yazarım inşaallah
sevindim cnm ikinci cocukta isteklerinin yerine gelmesine..Nego çocuğa söylenen boy kilo muhabbeti benim delırme pıskolojım oluyor kızım 3200 51cm doğdu bende altı ay ek gıda vermedim zaten herşeyi iyiydi ama aylık alması gerek gram almamış toplamı iyiydi neyse benm kız meme bagimlisi ek gıdayı reddetti hele 9aylıkken bakıcıya bırakınca bide ayrılma pıskolojısınden öğlene kadar beni bekledi bakıcımız hala söyler bi damla bişey yedirmek için neler yapardım diye velhasıl kızım presental egrının en altında suan da kizimi o kadar zorladım ki bazen çocuğu tartakladım bile bü çocuk hiç büyümüyor dedikce ben cıldrıdım o yemedi ben yedim dusun 70 kilodan 76 ya ciktim ama bu çocuk la kıskanır ıstahlanır umudu ile kardeşi olsun çok hastalanmasın dedim.. Çünkü kilo olmayinca dırencsız kaldı daha doğrusu gıda almayınca şimdi yetmezse yemesin hasta olmasın yeter dedim sukurler olsun çok hasta olmuyoruz ha çok yemiyor ama buna şükür ilerde obez olmasından iyidir tek dılegım normal yiyen sağlıklı çocuktu sukurler olsun sanırım ahmette nasip etti Allahim
Tecrube de önemli evet ama insanın canı sıkılıyor. .Çocuğum olmadan once koşulsuz ona teslim ederim diyodum ama insanin evladı olunca aynı şey olmuyomus..Günaydın herkese gecmisi okuyup oyle yazayim dedim ...ayy kızlar bütün kv ler alanında master yapmış dr lardır ne kadar şanslıyız gormeden teşhis bile koyuyolarbenim kv de her şeye bi hastalık kondurur hepsi mi aynı bunların bi bitmediler yaa
Cnm 4 ay bitti yeni 2 ocak doğumluyuz. .Bende daha sadece su veriyorum oda hava cok sicak ondan ek gidaya daha var senin ki kac aylik oldu canim
ben bununla ilgili bi başkasını anlatarak imÃda bulundum cnm.. Kardesimin cocugu zayıflamisti üşütmüş cocuk kv ye onu anlattim.Dedim ki anne yegenim zayiflamis ama annesine bi sey demedim çünkü bi anneye soylenebilecek en moral bozucu söz budur dedim..Şimdi anladımki bütün kaynanslar aynı geçen benimlidr kilo komusunda öyle dedi bende normal dedim bana kuruntu yapıyor boşu boşuna bende doktora gittim gayet normal dedi hatta yaşıtlarına gööre iyi dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?