2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
benım oglan sabahtan berı aglıyor ac heralde patates hasladım aslında kabakta vardı ama gozum kesmedı zeytınyagladım parmagımla verdım ama almadı beyefendı halıyı ustumu kendı ustunu patates haslaması yaptı ıyk bak hala aglıyor yaaa

Benimde bitiyor nekadar ugrassamda..uc saatte bir cikan 40 bilemedin 60cc..insan cok uzuluyor..ve hep icimde kalicak bu...biturlu rahatlatamiyorum kendimi..
uzulme hiç kısmeti o kadar herhalde elinden geleni yaptıysan. Benim 2 aylıktan beri mamayla besleniyor sütüm erken azaldı çünkü hiç emmedi elektrikli pompada sütü arttırmıyor. Şimdi ek gıdalardayız püreler, çorbalar, kahvaltılar erken başladık biraz ki mamadan kurtulsun.

canım benim iki oğlumda iki hafta ileri çıkardı ilki zayıf doğdu ikincide beklenen kilonun altında doğdu gününde doğdular sezaryan oldu ama sancım gününde oldu
e kendi abisine de sen koşma bundan sonra
canım lc nin elbiseleri iyi oluyor denedin mi hiç?
Bebegimin burnu akiyor. Ates yok simdilik ama hiril hiril burnu. Dinlerken ben bile tahatsiz oluyorum

Ne yapayim kizlar ?
aspiratörle sık sık temizleyeceksin serum fizyolojik damlatacaksın başka çare yok canım
ayy ben çalışsam hiç sormam adama
canım o çocuğa anlatmamışlar mı hiç kardeşin olacak sen koruyacaksın onu gibilerinden, emir zarar vereye cesarete edemez panter emel gibi atlarım ben, sana yapılsa aynısı ne hissedersin derim
çocuk konusundaki yorumuna katılıyorum canım
niye ağladın canım:)
Canim kilo verince eminim cok mutlu hissedersin kendini, ben verdikce 100 gr bile olsa motive oluyorum, zaten hamilelikten beri kadinliktan ciktim saldim iyice kendimi heves yokki napiyim
ayy aynen bir dönsem eski halime kadın olduğumu anlıycam:)

canım bende emire sen abisisin onu koruman lazım herkesten yabancılardan dedim , emirde çok sakınıyor kimseye dokundurtmuyor

bizde sata gore 10 agustosu bekliyoruz doktorum sata gore beklenir dedi cunku.
2700 olmusuz baya tombisiz :)
hayirlisi hakkimizda insallah 40a kadar bekletmez

Herkes ek gıdayı konusuyor bende anlatayım. Biz hemen hemen hiç emmedik elektrikli pompaydı yok günde 3 kre yok 5 kere sagdım sağamadım derken süt olayımız bitti ve mamaya döndük.5 aya kadar devam ettik 5. ayda yavaş yavaş yogurtla başladım sonra meyve püresi sonra yogurtlu meyve püresi,
pirinç unundan muhallebi (şekersiz) biraz pekmez olabilir 5. ay bittiğinde kahvaltıya başladım
kahvaltı tarifi 1,5 çay bardagı su, 2,5 t.k irmiği pişir (muhallebi kıvamında)içine 1 t.k pekmez 1/4 yumurta sarısı ufala , 1 çay kaşıgı tuzsuz peynir, 1 çay kaşığı tereyağı hepsini karıştır tamamdır :)
Sonra kendinden hiç salçasız bebekler için tarhana var ondan veriyorum.
yoğurt çorbası yapıyorum arada ama pek sevmiyor.
Sebze çorbası (patates, havuç, kabak, taze fasulye 1 tane, enginar 1/4) ama bunları hep deneyerek arttırdım birden hepsini yapmadım.
şimdi çok hafiften çorbalarına et suyu ilave ediyorum.
doktorumuz sabah kahvaltılarına kuymak yapabilirsin dedi ama mısır ununa guvenim yok. Şimdi bulabilirsem yulaf unu alıcam sabah kahvaltısında alternatif olarak.
Avakado falan düsünmedim vermeyi bir yerde bulursam alır veririm ama illa yediricem diye takip etmem.
Yazılanları okudum herkes doğal olarak ek gıda konusunda çok irdeliyor ama çok kafa yorulacak bir şey değil sanki.
Geçen gün bir laf duydum bebek büyütmek koca karı işi diye nasıl yani dedim arada ağızlarına onu bunu tıkıyorlar diyeymiş. Kimseye lafım yok yanlış anlamayın ama ek gıda işini fazlaca kafaya takmayın bir şey olmaz Allah ın izniyle. Geçiş uzun sürerse çocuğun yemek ayırması daha sık rastlanıyor.
şu anda 5.5 aylığız geçen mama sandalyesi aldım bugün gelecek bakalım oturmayı sevecek mi
yürütece koydunuz mu bebeklerinizi?kimi 6 ay iyi diyor kimi8 bilemedim.
neyse şimdilik bu kadar.

Kızlar ben kan şurubunu ek gıdaya geçtiğinde 6 aylıkken vermeyi düşünüyorum. Sağlık ocağındaki paraben içerdiği için doktor farklı bir marka verdi. Siz kullanıyormusunuz?

alsın tabi canım işi nee..
Güle güle giyi

Şu ana çok sinirliyim büyük oğlum küçüğü bir güzel uyandırdı uyan çok uyudun diye çok bağırdım ya nasıl çocuk oldu bu anlayamıyorum artık, çok uyudu uyansın diyor birde
bak sen şu abiye demek çok uyudun kalk diyor heee..
Şimdi burda olsaydı onu bir güzel mıncıklardım

benim eşimde sağolsun çok gürültü yapıyor hiç umrunda bile değil

Kızlar ben kan şurubunu ek gıdaya geçtiğinde 6 aylıkken vermeyi düşünüyorum. Sağlık ocağındaki paraben içerdiği için doktor farklı bir marka verdi. Siz kullanıyormusunuz?
Ben de henuz baslamadim canim.geriden geliyrum.devit i de yeni yeni duzenli veriyorum.
Birazda bakım yapalım dimi..
Uzun zamandan sonra maske yaptım oğlum tip tip bana bakıyor bu kadın ne yapmış kendine diye
Oh miss.ben de uzun zaman oldu maske bakim filan yapmıyorum. Amann kimin için yapicam ki.kendim icin yapsam artik cok yorgunum hic farketmiyor benim icin.oncedrn hevesle yapardim. Esim icin hic yapmam.su aralar batıyor gozume

Bu arada resimlerden gordugum kadariyla masallah tertemiz bir yuzun var neyine maske yapıyorsun

Kızlar dışarı çıkarken bebişinize güneş kremi sürüyormusunuz?
Ben kullanmıyorum canim krem falan.hos disari çıktığımız yok ki

Duha22 canım teşekkür ederim resimde akneler gözükmüyor:))
Canım ben birazcık bakımsız olayım hemrn eşimin gözüne batıyor bende Doğumdan bu yana doğru dürüst bakım yapmadım çok pasaklı oldum...
Biraz Bakım yapayımda eşimin gözü gönlü açılsın:))

Kızlar deviti bebeğinize veriyırmusunuz??ben nerdeyse 3 aydır vermiyorum.. Evimde öyle pek güneş görmüyor ramazan dOlayısı ile Güneşede çıkamıyoruz be yapsam versemmi acaba kararsız kaldım

Kızlar dışarı çıkarken bebişinize güneş kremi sürüyormusunuz?

Canım Altı aydan önce krem kullanılmıyor üstünde de yazıyor zaten.
Altı aydan sonda ilk tavsiye edilen bebeği güneşden korumak sürmemek
Eğer uzun süre güneşte kalacaksak o zaman sürülebilir.

Bunlar bilmişlik givi Olmasın benim doktorun dediği benim de aklıma yatan Şeyler :)

Ben tatildeydim ve bebeği korumalı olarak Güneş'e çıkardım ağaç altlarını tercih ettim vs kızım kuzum karardı ama sürmedim:) d vit alımını da engelliyor ..

Kızlar deviti bebeğinize veriyırmusunuz??ben nerdeyse 3 aydır vermiyorum.. Evimde öyle pek güneş görmüyor ramazan dOlayısı ile Güneşede çıkamıyoruz be yapsam versemmi acaba kararsız kaldım
D vit mutlaka erimemi hele senin şartlarında 6 yaşa kadar verilmeli dünya sağlık örgütü hastaneler özel doktorlar doğal drlar herkes bunu tavsiye ediyor kemik bıngıldak vs gelişiminde Lazım

Birazda bakım yapalım dimi..
Uzun zamandan sonra maske yaptım oğlum tip tip bana bakıyor bu kadın ne yapmış kendine diye
bende kil yaptim çok güldü oğlum:)

canım geniş beyaz şapka kullaniuorum ben pek guzel oluyor

Teşekkürler canım. Biz de bugün 15 dk ağaç altında oturduk. Sürmedik. Merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…