2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Günaydın kızlar sabah sabahoğlumun öksürüğü ile uyandık bide burnu akıyor ki sormayın aynı babasu bi grip olmuş on gün uyutmaz şimdi burnunu temizledim biraz su verdim emziriyorum bu grip geçene kadar yandık ki ne yandık..

Geeçi ben hazırlıklıydım grip olmasına 7 24 yerde napacağımı bilemiyorum:(

Günaydın kızlar sabah sabahoğlumun öksürüğü ile uyandık bide burnu akıyor ki sormayın aynı babasu bi grip olmuş on gün uyutmaz şimdi burnunu temizledim biraz su verdim emziriyorum bu grip geçene kadar yandık ki ne yandık..

Geeçi ben hazırlıklıydım grip olmasına 7 24 yerde napacağımı bilemiyorum:KK43:
Geçmiş olsun cqnım benim. Tez zamanda geçer gider inşallahh

Herkeslerede günaydınn. Bol neşeli ve sağlıklı günlerrrr :)

Bende yardım istiyorum. Geçen ay 200 gr almıştı. Bu ay 100 gr almış. :KK43:

Ben kiloya takmıyorum derdim hep ama bunlar çok az... Beslenme şeklini değiştirmek Lazım ne biletim canım:) buradan akıl alacağız artık... Ama kesinlikle zorlamakla olmuyor... Bundan sonra toparlarlar inş..

Canim 2bizim hala tam duzenimiz yok, gece2-3 kere kalkip emiyor, sabah emiyor, yumurta sarisi veriyorum bazen, domates salatalik, hurma, kuru kayisi vs kahvaltida biz otururken elinde kemiriyor. Ogle uykusundan sonra meyve yada sebze yemegi, bazen sadece bu kadar yiyor, baze ikind iuykusundan sonrada senze yada yogurr yiyor, ne kadar yediginize soyleyeyim kucuk bebek kavanozlari varya, onun kadar yiyor, standardimiz o bizim onlarin icine koyup yediriyorum hep. 4 yemek kasigi filam eder sanirim.
Ben de aynı yapıyorum seninle kahvaltıyı eline veriyorum vs ama bebek kavanozunun yarısını bile yenişliği olmadı şu zamana kadar. Bir şeylerim yanlış ama Hayırlısı bakalım... Senin kuzuna da şifa olsun yedikleri inş..

Canim menünuzu okuyunca ilk dikkatimi çeken karbonhidrat türü şeyler yok sanki. Bi de meyveli yoğurdu rutin yeme duzenimizden sıkılınca veriyorum ben yoğurdu artık ara öğün olarak eklemeye çalışıyorum şu sıra. Bizim bi günümüz şöyle sabah kahvaltıda kendi yaptığım bisküviyi suyla haftada 2 de ıhlamurla ( oksuruyosa hapsiriyosa) ıslatıyorum içine muz (Anamur muzuysa bütün) ceviz ve pekmez katıyorum. Bu ara gurme annemde bi tarif gördüm onu yapıyorum tam bugday ununu suda pişirip içine yine bütün muz yarım şeftali yine ceviz pekmez. Bunların yanında peynir de yediriyorum. Öğlen kıymalı sebze puresi. Patates eklemiyosam pirincle yapıyorum. Akşamları da irmik pirinç yulaf ve meyveli muhallebi. Akşam öncesine yogurt koymaya çalışıyorum. Kıyma vermeden önce yoğurdu da sebze puresine karıştırıyodum. Yaptıklarım doğru diye değil de fikir olur diye paylaştım. Ama onu asıl besleyen şey mama diye düşünüyorum mamayı azaltinca süzülüyor hemen.
Daha önce ben cozutup zorla yedirmeye çalıştım zamanlarda bi yazı paylasmistin ondan sonra hiç zorlamadim ve zamanla bunun doğruluğunu da gördüm. Şu an canı isterse ve istediği kadar yiyor. Uyuyunca önce emzırıp sonra mama veriyorum mamayı da istediği kadar alıyor. Blwye devam ediyorsan kendin yedirmeyi dene istersen yemiyorsa eline oyuncak filan ver biz öyle yiyoruz başka türlü mümkün değil. Canını da sıkma canım araştırmacı ve bilinçli bi annesin sen toparlarsiniz zamanla. Hem belki beslemeden kaynaklı değildir kilo verisi
Ah canım şu zamana kadar sağlıklı olsun dedim kilosunu önemsemedim ama randevuda resmen yıkıldım. Bulgur yulaf ekmek kek sebzeli muffin tam buğday unu ile krep vs bunları da yapıyorum yazamadım ama her yaptığım kalıyor, menülerin var ama yiyen yok:)
Zorlamaya gelince kesinlikle dün kendini kapadı anne anne diye de bana kızdı;( önüne hurma günkurusu koydum onları bile yemedi sıpam:( elini sürmedi... Zorlamak en yanlış şey bunu test edip gördüm..
Mamaya da ailece karşıyız;) ARI mamaya bile karşıyız.. Sağlıklı büyüsün ağız TADI sağlıklı olsjn istiyorum.. Şansımı mı zorluyorum bilmiyorum..

I imspecial canım kan testi yaptırdık sonuçlar temiz şükür ki.. Ama kg veriyor işte:(
Dün sadece akşam yedide emzirdim ona dağmen direndi:) dudağını emdi falan. Yemedi hiçbir şey..

Ben kiloya takmıyorum derdim hep ama bunlar çok az... Beslenme şeklini değiştirmek Lazım ne biletim canım:) buradan akıl alacağız artık... Ama kesinlikle zorlamakla olmuyor... Bundan sonra toparlarlar inş..

Ben de aynı yapıyorum seninle kahvaltıyı eline veriyorum vs ama bebek kavanozunun yarısını bile yenişliği olmadı şu zamana kadar. Bir şeylerim yanlış ama Hayırlısı bakalım... Senin kuzuna da şifa olsun yedikleri inş..

Ah canım şu zamana kadar sağlıklı olsun dedim kilosunu önemsemedim ama randevuda resmen yıkıldım. Bulgur yulaf ekmek kek sebzeli muffin tam buğday unu ile krep vs bunları da yapıyorum yazamadım ama her yaptığım kalıyor, menülerin var ama yiyen yok:)
Zorlamaya gelince kesinlikle dün kendini kapadı anne anne diye de bana kızdı;( önüne hurma günkurusu koydum onları bile yemedi sıpam:KK43: elini sürmedi... Zorlamak en yanlış şey bunu test edip gördüm..
Mamaya da ailece karşıyız:KK66: ARI mamaya bile karşıyız.. Sağlıklı büyüsün ağız TADI sağlıklı olsjn istiyorum.. Şansımı mı zorluyorum bilmiyorum..

I imspecial canım kan testi yaptırdık sonuçlar temiz şükür ki.. Ama kg veriyor işte:KK43:
Dün sadece akşam yedide emzirdim ona dağmen direndi:) dudağını emdi falan. Yemedi hiçbir şey..
Bende kiloya takmiyorum da gelişimini geciktirmesinden korkuyorum. Gelişim yönünden geri kalır mi diye endişeleniyorum sadece.

Günaydın kızlar
Geçmişi okuyorumda sabah kahvaltılarında mıhlamadan söz etmişsiniz. Mısır unuyla yapıolıyor değil mi? ek gıdaya geçtiğimde bende yapacaktım ama mısırlar hep gdo lu diye vazgeçtim. Siz mısır ununu nereden alıyorsunuz marketten mi yoksa özel üretim bişeyler mı buldunuz?
2. sorum casual yürüteç aldık ama her gelen bu yürüteçin boyu kısa yükseltsene diyor ama o boy son. acaba güvenlik için mi kısa yapıldı nedir bilmiyorum?

Havalar serinledi artık dışarı pek çıkamıyoruz ya nasıl geçecek bu kış böylee evdee ya :KK43: havalar iyiyken gündüz biz oğlumla çarşıya gidiyoduk yada evimizin altınd kafe var oraya iniyoduk oğlumuda yere bırakıyodum doyasıya geziyodu abileri ablalrıyla oynaşıyodu akşamda eşimle hepberaber çıkıyoduk şimdi doğru düzgün çıkamıyoruz artık :KK43: evin içinde dön dur sıkılıyorum :KK43: kapalı alışveriş merkezi gibi yerler olsaydı keşkee en azından oraya giderdik arada

Geeçi ben hazırlıklıydım grip olmasına 7 24 yerde napacağımı bilemiyorum:KK43:
çok geçmiş olsun canım ya zor gerçekten ağlaya ağlaya burun temizliyoruz kaç gündür

Zorlamaya gelince kesinlikle dün kendini kapadı anne anne diye de bana kızdı;( önüne hurma günkurusu koydum onları bile yemedi sıpam:KK43: elini sürmedi... Zorlamak en yanlış şey bunu test edip gördüm..
Mamaya da ailece karşıyız:KK66: ARI mamaya bile karşıyız.. Sağlıklı büyüsün ağız TADI sağlıklı olsjn istiyorum.. Şansımı mı zorluyorum bilmiyorum..

I imspecial canım kan testi yaptırdık sonuçlar temiz şükür ki.. Ama kg veriyor işte:KK43:

canım neden diye sormak bana düşmezde sorucam:) niye karşısınız pirinç unu arı mama yıllardır kullanılıyor tamam doğal olsun paketlenmiş ürün olmasın diyorsun peki bebeğin hiç yemezse ne yapmayı düşünüyorsun, demek ki senin sağlıklı olarak yedirmek istediğin şeyleri sevmiyor bu durumda nasıl bir yol çizmeyi düşünüyorsun, bebe bisküvisi mesela en yakınlarımda 20 li yaşlarında şu an bununla büyüyenler var, hatta en yakınım yeğenim ilk yeğenim biberon biberon cici bebe içerdi, şimdi boyunu posunu görsen 17 yaşında 1,70 boyunda atletik bir yapısı var:) tabi ki hentbol oynadı uzun yıllar ama ben şunu anlamıyorum organik dediğiniz gıdalar ne kadar organik bir düşünün, son elli yıl bence belki daha öncesi hibritsiz gdo suz tohum kalmamış, en doğalı babamın bahçeisndeki meyve ağaçları desem 30 yıllık varlardır e onlarada ilaçlama yapılıyor, her anne bebeği için en iyisini bilir bunu sonuna kadar destekliyorum, eleştirme amaçlı yazmıyorum anlamaya çalışıyorum, çocuklarımız büyüyünce bizlerin o çok özendiği sağlıklı beslenem kalmayacak hel ki okul ortamında, ne kadar doğruyu öğretirsen öğret arkadaşları yerken onlar bakmıycak maalesef:KK43:
Günaydın kızlar
Geçmişi okuyorumda sabah kahvaltılarında mıhlamadan söz etmişsiniz. Mısır unuyla yapıolıyor değil mi? ek gıdaya geçtiğimde bende yapacaktım ama mısırlar hep gdo lu diye vazgeçtim. Siz mısır ununu nereden alıyorsunuz marketten mi yoksa özel üretim bişeyler mı buldunuz?
2. sorum casual yürüteç aldık ama her gelen bu yürüteçin boyu kısa yükseltsene diyor ama o boy son. acaba güvenlik için mi kısa yapıldı nedir bilmiyorum?

organik takıntım yoktur ama şu mısır unu işini bende merak ediyorum açıkçası:)

Ahh bi becerebilse ayağa kalkmayı...
İstiyor ama sanırım daha bacakları taşımıyor yada gücünü veremiyor...
Ben sürekli ayakta tutuyorum...:KK6:

tabi annesi küçük daha:) bir bakmışsın bir haftada becermiş

Havalar serinledi artık dışarı pek çıkamıyoruz ya nasıl geçecek bu kış böylee evdee ya :KK43: havalar iyiyken gündüz biz oğlumla çarşıya gidiyoduk yada evimizin altınd kafe var oraya iniyoduk oğlumuda yere bırakıyodum doyasıya geziyodu abileri ablalrıyla oynaşıyodu akşamda eşimle hepberaber çıkıyoduk şimdi doğru düzgün çıkamıyoruz artık :KK43: evin içinde dön dur sıkılıyorum :KK43: kapalı alışveriş merkezi gibi yerler olsaydı keşkee en azından oraya giderdik arada
sorma canım ya büyüğü okula götürürken küçüğü babaanneye bırakıyordum hava soğuyunca o da arkamdan ağlıyordu çünkü onu götürmeme alışmıştı, şimdi artık babaannesine sen eve gel diyorum odalarda beni ararken eve gelmiş oluyorum:) gezmeyi sevmeyen oğlum sever oldu, eşim kışın asla gezdirmez çok takıntılı

Pinking Tree Pinking Tree canım o dirensın ama s3n daha inatçı cık cok emzirme
canım ya yemeyene bu yaramıyor ki sen daha iyi bilirsin aslında, benimki daha hırslı emiyordu çok ağlıyordu:( kan ilacını kerameti diyorum şimdi meğer ondanmış iştahsızlığı:(

sorma canım ya büyüğü okula götürürken küçüğü babaanneye bırakıyordum hava soğuyunca o da arkamdan ağlıyordu çünkü onu götürmeme alışmıştı, şimdi artık babaannesine sen eve gel diyorum odalarda beni ararken eve gelmiş oluyorum:) gezmeyi sevmeyen oğlum sever oldu, eşim kışın asla gezdirmez çok takıntılı
Benim eşimde kışın çıkmaz pek kavga dövüş çıkartcam artık napıyımm :)

Bir de bebeğim ayağa kalkıyor merdiven çıkıyor diye söylüyordum e yaşına girecek normal diyorlardı. Ama şimdi minik minik yürümeye de başladı. Erken mi normal mi hanımlar ne diyorsunuz
Sizlerden duymadım diye erken diyordum ama etrafımdaki herkes yaşına gelecek bormal diyor her çocuk yapıyor diyorlar..

Günaydınlar:) iki gün önce ben koltukta dinlenirken benim minik baktım koltuğa tutunmuş dizlerinin üstünde kalkmaya çalışıyor yardım ettim kalktı çok hoşuna gitti:) abisine göre çok tembel yinede:) tabi abisiyle sürekli konuşup ilgileniyordum bu arada kaynıyor:KK43: abisi 9 aylıkken top, anne ,baba, dede, saat, lamba,Allah diyordu, tabi bebekçe:) boooop, daat,bamba:) saat nerde tablo lamba nerde deyince gösteriyordu

çok işim var yarın misafirim gelecek bana kolay gele:)
Bizimkide cok inat bu konuda
Herseye erken basladi ,erken konusur erken yuryr dernen duraklama donemine girdik galiba
Nerdeyse 5,5 aylikken enekledi 6 da koltuga tutunup kalkiyordu 7. Ci ayda siraladi ama suan ayni durumdayiz,7. Ci ayda desteksiz oturabiliyordu
Elinden tutup yurutneye calisiyorum hopppp gotunu saliyor yere hic cabalamiyor ama yurutecine binmeden onu iteleyerek disindan yuruyor ,saatlerce ayajta koltuga dayanip duruyor ama heniz bir adim atmiyor
Sinegi lambayi cik cikleri ogrwndi nerde deyince bakiyor ama asla el cirpmiyor sallamiyor baybay yapmiyor tel sarar gel gel yapmiyo dinlemk bile istwmiyor elimle elini tutup yaptirmaya calisiyorum sinirleniyor annemde tembwll diyor hic yapcakmis gibime gwlmiyor diyo babasi kilikli diyo tembel seyyy
Anne diorum bunu kv dese kavga sebebim olurdu diorum ne alaka daha cok kucuk diyorum hadi ordan diyor
Belkide cok zekiii icinden bananee dio coxugum tel sarar nee Allah askina ne manyaksin anne yaaa diodur
Daha onemli tecrubeler kazanmak istiyordur belkide :))))

Eve kapali kalmayin bence
Kar sag ak yagis olmadigi surece asiri ruzgar cikmadigi zamanlarda kalin giydir kuzuyu,atkisinida takk cikin gezin valla
Bebek arabanmizin delikli bir seffaf musambasi var,soguga karsi eger sendede varsa onu takip oyle cikabilirsiniz ;)

Bir de bebeğim ayağa kalkıyor merdiven çıkıyor diye söylüyordum e yaşına girecek normal diyorlardı. Ama şimdi minik minik yürümeye de başladı. Erken mi normal mi hanımlar ne diyorsunuz
Sizlerden duymadım diye erken diyordum ama etrafımdaki herkes yaşına gelecek bormal diyor her çocuk yapıyor diyorlar..
Suan kac aylik oldunuz cnm siz?
Daha yasina girmemize 3,5 ay var daha bizim ondan sasirdim

Kesinlikle her coxuk yapmiyor valla
Ben 12 aylik yuruyen cok nadir gordum
Ama 9 aylik yuruyen bebekde gordum
Mesala esim 10 aylikken cok gzl konusuyomus 1,5 yasinda yurumeye baslamis
Suan 8-9 aylik bir bebegin yurumesi gercekten superr bir durym bence,halen emeklemeye yeni baslayan bebekler var cunku,o yuzden masallah sizee

Nego Nego canim umarim son yazdigimda kirmamisimdir seni simdo tejrar ojudumsa biraz sert konusmusum gibi olmus, aslinda oyle degildi :), canim benim bildigim pirinc unu nisasta dolu, nisastada bildigimiz gibi kilo yapiyor ama vitamin yonunden eksik, onun yerine tahillar bulgur irmik daha saglikli, hic vermedim kizima pitinc ilk defa dun ispanakl averdim, ben obeziteden cok ama cok korkuyorum kiz kardesimde kilo problemi var, 8 yasinda ama 14-15 yas kiyafetleri ancak oluyor :( uzuluyorum boyle oldugu icin, kizimdada aynisi olursa diye korkuyorum hic kilolu olmasini istemiyorum, kardesim erken dogmustu ama kisa zamanda yasitlarini sollamisti sadece anne sutuyle..Annem bile kizim daha 2-3 aylikken fazla emzirme filan diyordu dusun oyle bir korku var yani :)

Yegeninden ornek vermissin, benim erkek kardesimede annem yapardi bebe biskuvili cay filan hatirliyorum 185 biyunda tip okuyor, ama cocuklugu hastalikla gecti astim vs var, hastaliktan cok cekti kardesim :( en ufak hava degisiminden etkilenirdi..

Back
X