2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Canimsin valla herkes yazsin tariflerini ben burdan cok tarif alip yaptim allah razi olsun yarinda su meshurrrrrr mıhlamayı yapacam:kk77: ama misir unum yok tam bugday unuyla yapicam bakalim olacak mi
Aynen yaa burası olmazsa oğluma ne vereceğimi bile bilmezdim allah hepinizden razı olsun:))

Birde @eflalim gurme bebek sitesini önermişti ordada çok güzel tarifler var:))

Canım mamanın kilo ile hiç alakası yık benim oğlum doğduğundan beri içiyor sade anne sütünü içen bi bebekten farkı yok..
Benim oğlumda öyle çok yemesede kendine yetecek kadr yiyiyor ama kilo da bi etkisi yok ben çok hareketliliğine bağlıyorum çünkü hiç durmuyor birde uyku yok mesela oğlum biraz uyusun yüzünün rengi değişiyor kendine geliyor ama uyumadığı zaman görsen acırsın nekadar zqyıf diye..
Mama alan bebekler anne sütü alana göre daha şişiyorlar, bu bilimsel bir şey aynı zamanda zaten gözlemlerinde bile Anlaşılıyor. Öocukluktaki obezitenin temel nedenlerinden biri yanlış beslenme ve mama. Ama mamayı bu kadar dışlamak istemiyorum çünkü mama veren anneler var,akıllarına taksınlar istemem. Demek istediğim sadece mama alan bebek Tombul oluyor :)

@eflalim çorbaya ne kadar çok katıyorsun :) bende ilk başta öyle karışımlar yaptım ve yemedi oğlum karışık hiçbişeyi yemedi tatsız tuZsuz hiçbişeyide yemedi. Bunu farkettim ve kendim ne yiyosam onada onu yedirdim ve yemeye başladı oğlum ondan sonra :)
Pinking Tree Pinking Tree bencede zorlama bebişini zorladıkça iyice soğur yemekten. Elbet yicek iyice aç kalınca. bide denemediysen kendi yemeklerinizi vermeyi dene. Cok karışım yapıyosan tek tek vermeyi dene. Kendine sıkıntı yapma. Benim annemde bize hiç baskı yapmamış aklımın erdiği zamandan sonrasındada hiç zorlamadığını hatırlıyorum ve çok şükğr herşeyi yiyorum :) herşeyi sıkıntı yapmadan dene bence. Bende yemediği zaman klip, çizgi film, klipli çocuk şarkıları izletiyorum sadece yemekte izlettiğim (ki o da yemezse) içinde bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum sende dene :) inşallah kısa zamanda yemeye başlar bebeğinde ikinşzde mutlu olursunuz güzel haberlerini alırız burdan :)
Her alternatifi sundum. Karışım asla yemiyor trk tek önüne sunuyorum kendi yemeklerimizden veriyorum, hiçbir zaman pas vermedi malesef. Aç kalınca da yemiyor ama bu sefer uyuyamıyor da helak oluyor..
Bir kere zorladım ama hiç hoşlanmadım bu halimi güzel bebeğim çekmek zorunda değil:) daha da zorlamam artık inş..

Canim benim de sorunum beni emmiyor. Ek gidayi yiyor ama cok hareketli kilo almiyor
8.5 aylik 7.5 kilo
Bende bu ay ara ara pirinc unuyla muhallebi yapmaya basladim
Benimki beni emmedigi ve gunduz de biberon mamasi vermedigim icin ek gidayi.yiyor

Bir sabah mihlama yapiyorum.bir sabah yumurta sarisiyla.kahvaltilik
Mihlamayi denr mutlaka.cogu bebek seviyor
Birde artik kilo almasi icin her yol.mustehak diyorsan pirinc unuyla muhallebi yap
Mıhlamayı Yaptım bu sabah mis gibi de oldu misafirim gelse yapılır yani :))) ama yemedi malesef... Çok umutluydum oysa.. Ek gıda alıyorsa sıkıntı yok bir şekilde yararlanıyor besleniyor demek ki, önemli olan gıdaları bitmi leri vs alması. Ben bu Yüzden Endişe ediyorum kilo derdim yok aslında.. Çok erken bırakmış senin sıpa da:) ama ver ek gıdaları yesn büyüsün annesi..

Cnm benim kizim da babaanne bakmaya başladığından beri dogru duzgun ek gida yemiyor,ilk zamanlar kahvalti+meyve puresi +yogurt+corba ya da sebze puresi ile gunu bitiriyordum.Simdi corba+yogurt ve yerse meyve puresi ile gun bitiyor ..
Corba ve yogurdu seviyor yediği miktar fena sayilmaz,kayinvalidem baktigindan beri sebze puresi hic yiyemiyor cunku tatsiz,tuzsuz diyip vermez eskiler boyle snrm.Kahvalti ztn tamamen yemiyor ve ısrar etmeyi bıraktım..Ben corba yaparsam kiymali sebzeli filan yapiyordum ama artik klasik tarhana,sehriye filan yediriyor ..Cok mudahale edemiyorum kırılır simdi,ztn pestilini çıkarıyor kadincagizin,Allah razi olsun.ondan baska kimse asla bakmaz cok sabır gerekiyor..Hal boyle olunca yediğine ictigine karışmıyorum.Tartmadim moralim bozulur diye uzun zamandir...
Kizimi alıp eve gecebilirsem en azindan sebze puresi veririm aksam ustu yogurt ile beraber..Aksama kadar orda kalinca olmuyor..
Yalniz bugun azcik bozuldum laf aramizda yedirirken bikac kasik yiyince hemen agzini siliyor,etrafi kirleniyor diye agzinin..Ben onun boyle yapmasına karışmıyorum ama o bana karışıyor mlsf..Ben yemesi bitince siliyorum iki uc kasikta bi elimde pecete ile agzini silip durmuyorum cadim kiziyo ztn..Bikac kez uyarinca beni bosver takilma anne yesin dedim,relax ol..Bir de sehriye corbasini bile blenderdan geciriyor kati gidaya gecisimiz zor olacak
zor isler bunlar..

Cnm sagol tarif icin deniycem insallah..
Allah yardımcın olsun canım.. En azından kendi canı aç bırakmıyor yediriyor diye düşün. Başkası olsa bunu da yapmazdı.. Mecbur kalınca bazı Şeyler görmezden geliyoruz. Benim kızım da saldırmıyor önlük başlatmıyor bu durum bana batmıyor herkese batıyor ama:))
Sık sık Silinen çocuklar sonra dökülen yemeklere bakmaktan yemek yiyemeuen titiz bebekler oluyorlar...

Pinking Tree Pinking Tree cok zor ama onemli o lan sağlık yemeyen cocuk ahhh oyle stresli ki yaptığın vicdani da cabasi....ana inan vakti g er lince yiycek guzel guzel ins.
biz de yemiyoruz.sabah yum sarisi ile peynir cok az bi cay k asigi belki kuş un yem yedigi gibi:KK43:( ya da yogurt nadiren 4 ya da 5 cay ka s igi yer ensevdigi yogurt.yine yerse a ksamlari azcik çorba (mercimek seh r iye yogurt kemik corbasi eflalimin dedigi corbadan oglus cokk sevdi ama iste yese de az yiyo)
Pi r inc unu yemiyo muhallebi yapiyrum pekmez kesinlikle oguruyor direk meyve hic yemiyo rende filan....eline veriyrum bazen kemiriyo.
iki gündür bebe bisküvisi verdim elhamdulillah yedi nasil sevindim.o kadar hareketli ki gece donmrkten uyuyamiyo bi emmekle bu harekete doymaz diye yesin diye dert ediyrum.
kizlarin methettigi mihlamayi yapicam ins sever.
Bebislerimize de maşallah okudum da cok guzel yiyorlar... imreniyrum ama vesselam.
afiyet sifa olsun kuzulara masallah.
Inş şifa olur canım et bebek darklı öndmli olan sağlıklı olmalatı aslında..

Pinking Tree Pinking Tree canım benim kizimda kilo verdi bu ay, hastalığı bir türlü atlatamadi buda iyice istahsizlik yapıyor ne yazık ki, bak kizin sağlıklı maşallah, inşaallah zamanla yeme.duzenide oturur merak etme.
Canım sağlığı riske girecek diye korkuyorum önümüzde uzun bi yolculuğumuz var vs.. Kilolu değil de sağlıklı beslenmiş bit bebek istiyorum:) Allah şifa versn kuzuna yemeklerine sarımsak SOĞAN kat inş çabucak iyileşir...

Ahh bi becerebilse ayağa kalkmayı...
İstiyor ama sanırım daha bacakları taşımıyor yada gücünü veremiyor...
Ben sürekli ayakta tutuyorum...:KK6:
Sen tuttuğun sürece keşfedemez gecikir yürüyeceği zaman tutunup yürümez ellerble sen yürütürsün belin yamulur. Kalabiliyorsa kalksın ya da eşinle değil kolunu sabit tutarak destek ver kendisi güçlenip kaslarını geliştirdin..

Bende kiloya takmiyorum da gelişimini geciktirmesinden korkuyorum. Gelişim yönünden geri kalır mi diye endişeleniyorum sadece.
Biliyorum canım Rabbim evlatlarımıza sağlık huzur mutluluk ferahlık uyku versn ini hayırlı iştahlar versn inş tez vakitte..

Günaydın kızlar
Geçmişi okuyorumda sabah kahvaltılarında mıhlamadan söz etmişsiniz. Mısır unuyla yapıolıyor değil mi? ek gıdaya geçtiğimde bende yapacaktım ama mısırlar hep gdo lu diye vazgeçtim. Siz mısır ununu nereden alıyorsunuz marketten mi yoksa özel üretim bişeyler mı buldunuz?
2. sorum casual yürüteç aldık ama her gelen bu yürüteçin boyu kısa yükseltsene diyor ama o boy son. acaba güvenlik için mi kısa yapıldı nedir bilmiyorum?
Mısır unu tereyağı su ve peynirle canım.. Malesef Mısır en gdo lu şeylerden biri.. Ben yüzde yüz güvendiğim bir yerden alıyorum ipekha ından..
Yürütecin boyu kısa geliyor demek ki birkaç ay önce almanız gerekiyordu artık bebekler yürüteç bebeği değil sanırım Ondandır..

çok geçmiş olsun canım ya zor gerçekten ağlaya ağlaya burun temizliyoruz kaç gündür

canım neden diye sormak bana düşmezde sorucam:) niye karşısınız pirinç unu arı mama yıllardır kullanılıyor tamam doğal olsun paketlenmiş ürün olmasın diyorsun peki bebeğin hiç yemezse ne yapmayı düşünüyorsun, demek ki senin sağlıklı olarak yedirmek istediğin şeyleri sevmiyor bu durumda nasıl bir yol çizmeyi düşünüyorsun, bebe bisküvisi mesela en yakınlarımda 20 li yaşlarında şu an bununla büyüyenler var, hatta en yakınım yeğenim ilk yeğenim biberon biberon cici bebe içerdi, şimdi boyunu posunu görsen 17 yaşında 1,70 boyunda atletik bir yapısı var:) tabi ki hentbol oynadı uzun yıllar ama ben şunu anlamıyorum organik dediğiniz gıdalar ne kadar organik bir düşünün, son elli yıl bence belki daha öncesi hibritsiz gdo suz tohum kalmamış, en doğalı babamın bahçeisndeki meyve ağaçları desem 30 yıllık varlardır e onlarada ilaçlama yapılıyor, her anne bebeği için en iyisini bilir bunu sonuna kadar destekliyorum, eleştirme amaçlı yazmıyorum anlamaya çalışıyorum, çocuklarımız büyüyünce bizlerin o çok özendiği sağlıklı beslenem kalmayacak hel ki okul ortamında, ne kadar doğruyu öğretirsen öğret arkadaşları yerken onlar bakmıycak maalesef:KK43:

organik takıntım yoktur ama şu mısır unu işini bende merak ediyorum açıkçası:)

tabi annesi küçük daha:) bir bakmışsın bir haftada becermiş

Canım Mısır ve pirinç gdo diye araştır lütfen. Bebeğe en çok tavsiye edilen pirinç çünkü alerjik riski şıfıra yakın ve de herkesin bulacağı gıda.
Daha yazıcam sana nedeniyle ilgili..

Pinking Tree Pinking Tree canım o dirensın ama s3n daha inatçı cık cok emzirme
Kızıp küsüyor canım:) tribi çok fena :))

Bizimkide cok inat bu konuda
Herseye erken basladi ,erken konusur erken yuryr dernen duraklama donemine girdik galiba
Nerdeyse 5,5 aylikken enekledi 6 da koltuga tutunup kalkiyordu 7. Ci ayda siraladi ama suan ayni durumdayiz,7. Ci ayda desteksiz oturabiliyordu
Elinden tutup yurutneye calisiyorum hopppp gotunu saliyor yere hic cabalamiyor ama yurutecine binmeden onu iteleyerek disindan yuruyor ,saatlerce ayajta koltuga dayanip duruyor ama heniz bir adim atmiyor
Sinegi lambayi cik cikleri ogrwndi nerde deyince bakiyor ama asla el cirpmiyor sallamiyor baybay yapmiyor tel sarar gel gel yapmiyo dinlemk bile istwmiyor elimle elini tutup yaptirmaya calisiyorum sinirleniyor annemde tembwll diyor hic yapcakmis gibime gwlmiyor diyo babasi kilikli diyo tembel seyyy
Anne diorum bunu kv dese kavga sebebim olurdu diorum ne alaka daha cok kucuk diyorum hadi ordan diyor
Belkide cok zekiii icinden bananee dio coxugum tel sarar nee Allah askina ne manyaksin anne yaaa diodur
Daha onemli tecrubeler kazanmak istiyordur belkide :))))
Demek cool bit olacak Arda bey:) oyun Havası müzik aç bakalım tepkisi ne olacak... Tembel demek de çok yanlış. Şu an annenin ıqdundan fazla iq su var Arda nın. Yunuslar kadar zekiler..

Suan kac aylik oldunuz cnm siz?
Daha yasina girmemize 3,5 ay var daha bizim ondan sasirdim
9 aylık olduK canım..

Kesinlikle her coxuk yapmiyor valla
Ben 12 aylik yuruyen cok nadir gordum
Ama 9 aylik yuruyen bebekde gordum
Mesala esim 10 aylikken cok gzl konusuyomus 1,5 yasinda yurumeye baslamis
Suan 8-9 aylik bir bebegin yurumesi gercekten superr bir durym bence,halen emeklemeye yeni baslayan bebekler var cunku,o yuzden masallah sizee
evet ben de öyle düşünüyordum ama beni kandırdılar demek ki:)
Aslında pek süper değil evimiz katlı bir ev be çok tehlikeli açık katlı duvarsız:( emeklemeden taşınsak diyorduk ama yetişemedik

Gecmisi okudum simdi bende dusuncelerimi yazayim daha bebegim dogmadan tam bugday unlari ruşeymler organik urunler falan evi doldurmaya baslamistim ekmegini bile kendim yapacaktim guya neyse oglum dogdu daha 2 ayligiz soylemesi ayip maras dondurmasi yiyorduk bi baktim oglanin agzi bembeyaz sapur supur yalaniyor dedesi demezmi cani cekmesin diye dondurma verdim sonra nereye gittiysek vermeyin yasak dedigim herseyi agzina soktular kv ictigi demli sekerli cayi kaseye dokup icinde pasta ezip yedirmis cikolatalar cipsler neler neler verdiler ve hep benden habersiz ben bi seyle mesgulken niye verdin diye kizdigimda biz boyle buyuttuk ne olmus sagliksizmi cocugumuz aslan gibi cevabini alinca biraktim artik mücadeleyi kimseye laf anlatamiyorsun dun bakicisi bile salcali patates yaptim yedirdim diyo salca yasak niye koydun dedigimde oyle renksiz yemez demez mi e ben hangi biriyle ugrasayim onlarin yedirdiklerinin yaninda pirinc ununu ari mamayi falan gayet masum buluyorum ve pirinc unlu muhallebi yediriyorum icine ceviz badem ya da findik ezip katiyorum meyve rendeliyorum bence bu sekilde gayet besleyici oluyor..
Bende sabırsızlıkla 6. Ayı bekliyordum neler neler vereceğim diye ama şimdide ilk ayları arar oldum ne rahatmış ozaman beslenmeleri:))

Bir de genel olarak en kızdığım ama bebek büyütürken de en sık duyduğum şey

Herkes yapıyor, eskiler böyle yapmış da ne olmuş vs.

Bence bu tamamen araştırmayı tartışmayı kapatıyor. Mesela hanileyken eleviy içiyordu burada bayanlar. İçinde domuzyağı vardı.

E bütün hamileler içmiş
Devlet veriyor olsa vermezdi
Eskiler içmiş de ne olmuş Bebişler sağlıklı
E benim annem kardeşime verdi kardeşim çok zeki

Böyle mi düşünmeli araştırmalı öı?

Yıllardır içilen devletin verdiği ilaçta bile neler çıkıyor, ben araştırmaktan her şeye açık olmaktan yanayım.

Bu arada elevit hiç içmedim. Alıp içeriğini araştırdıktan sonra muadili bir ilaç kullandım. Bu da benim yapım:) başak Burcu mükemmellietçiüi ve titizliği :)

Bence bu tamamen araştırmayı tartışmayı kapatıyor. Mesela hanileyken eleviy içiyordu burada bayanlar. İçinde domuzyağı vardı.

E bütün hamileler içmiş

Yıllardır içilen devletin verdiği ilaçta bile neler çıkıyor, ben araştırmaktan her şeye açık olmaktan yanayım.

Bu arada elevit hiç içmedim. Alıp içeriğini araştırdıktan sonra muadili bir ilaç kullandım. Bu da benim yapım:) başak Burcu mükemmellietçiüi ve titizliği :)
Hah iste benim kv oyle yapiyor ne olacak sanki ben yedirdim de öldümü cocuklarim diyor turp gibiler diyor eskiden ne bulursak yedirirdik falan filan....

Mama alan bebekler anne sütü alana göre daha şişiyorlar, bu bilimsel bir şey aynı zamanda zaten gözlemlerinde bile Anlaşılıyor. Öocukluktaki obezitenin temel nedenlerinden biri yanlış beslenme ve mama. Ama mamayı bu kadar dışlamak istemiyorum çünkü mama veren anneler var,akıllarına taksınlar istemem. Demek istediğim sadece mama alan bebek Tombul oluyor :)
Bende 4 aya kadar hem mama hem anne sutu verdim mamaya dogar dogmaz kv dem alistirdi senin sutun yok diye diye 4.ayda beni tamamen emmedi sagarak verdim ama simdi 2 aydir hic anne sutu almiyor sutum cekildi cunku sadece mama ve ek gida aliyor...simdi burda okuyunca gercekten aklima takiliyor obez mi olacak diye ama oyle sisko bir bebek degil hatta zayif bile insallah daha da şişmez

Pinking Tree Pinking Tree canım bende araştırdım mama içen bebekler daha tombiş oluyor evet doğru ama sonrada balon gibi sönüyor daha çok hasta oluyorlar bağışıklıkları sade anne sütü içen bebekler kadar güçlü olmuyor ben bunları kast ediyorum tamam mama kilo aldırıyor ama bir okadarda verdiriyor..
Benim yiğenlerimin hepsi anne sütü ile beslendiler ağızlarına mama sürülmedi ama onlar benim oğlumdan daha tombişti
Bizim aile yapısı hrp iri kemikli uzun boylu eşiminde aynı ama benim oğlum bizim önümüzde minyon kslıyor..

Dafiduck Dafiduck canım benim annm de öyle söylüyor bende ozaman yiyeceklerde vitamin vardı şimfi ise hprmon var diyorum artık karışmıyor bana birde biz küçükken köydeydik tarladan besleniyorduk şimdi tarladan eser yok:))

E bütün hamileler içmiş

Benim de en sinir olduğum şey. İlk zamanlar sütüm şöyle fışkırıyodu böyle dışıma dışıma çıkıyodu kova kova süt sagiyodum bundan az cok kurtuldum derken ee biz böyle büyüttük bişi olmadı şunu yediriyodum çok seviyordu(saçma sapan bişi ) tuzsuz salcasiz yenir mi hiç sen olsan yer misin he he diyom hepsine başlarda tartışmaya calisiyodum olmuyo yok hangi biriyle basetcen :)

Hah iste benim kv oyle yapiyor ne olacak sanki ben yedirdim de öldümü cocuklarim diyor turp gibiler diyor eskiden ne bulursak yedirirdik falan filan....

Bende 4 aya kadar hem mama hem anne sutu verdim mamaya dogar dogmaz kv dem alistirdi senin sutun yok diye diye 4.ayda beni tamamen emmedi sagarak verdim ama simdi 2 aydir hic anne sutu almiyor sutum cekildi cunku sadece mama ve ek gida aliyor...simdi burda okuyunca gercekten aklima takiliyor obez mi olacak diye ama oyle sisko bir bebek degil hatta zayif bile insallah daha da şişmez

Pinking Tree Pinking Tree canım bende araştırdım mama içen bebekler daha tombiş oluyor evet doğru ama sonrada balon gibi sönüyor daha çok hasta oluyorlar bağışıklıkları sade anne sütü içen bebekler kadar güçlü olmuyor ben bunları kast ediyorum tamam mama kilo aldırıyor ama bir okadarda verdiriyor..
Benim yiğenlerimin hepsi anne sütü ile beslendiler ağızlarına mama sürülmedi ama onlar benim oğlumdan daha tombişti
Bizim aile yapısı hrp iri kemikli uzun boylu eşiminde aynı ama benim oğlum bizim önümüzde minyon kslıyor..

Dafiduck Dafiduck canım benim annm de öyle söylüyor bende ozaman yiyeceklerde vitamin vardı şimfi ise hprmon var diyorum artık karışmıyor bana birde biz küçükken köydeydik tarladan besleniyorduk şimdi tarladan eser yok:))

Benim de en sinir olduğum şey. İlk zamanlar sütüm şöyle fışkırıyodu böyle dışıma dışıma çıkıyodu kova kova süt sagiyodum bundan az cok kurtuldum derken ee biz böyle büyüttük bişi olmadı şunu yediriyodum çok seviyordu(saçma sapan bişi ) tuzsuz salcasiz yenir mi hiç sen olsan yer misin he he diyom hepsine başlarda tartışmaya calisiyodum olmuyo yok hangi biriyle basetcen :)

Mama konusunda da ben de hep şisirir sanıyordum ama bize göstermiyor bu etkiyi belki tamamen mamayla büyümedigi için mi bilmiyorum ama bu lafa gıcığım bi olaydan beri. Sizle paylaşmıştım hatta kadının biri emzirme odasında bebeğinin kilosuyla ilgili hava atıp benim bebeğimin kilosunu kendine dert edinmisti aaaa bi de mama alıyormuş yine mi kilo almiyo gibi bişi söylemişti.
Mama kilo aldırmıyo benim oğlum da mamayla besleniyo almiyo ama:p ( hehehe bu cümleyi espri amaçlı yazdım yukarıda dediklerimize istinaden )

:-):-)
Mama konusunda da ben de hep şisirir sanıyordum ama bize göstermiyor bu etkiyi belki tamamen mamayla büyümedigi için mi bilmiyorum ama bu lafa gıcığım bi olaydan beri. Sizle paylaşmıştım hatta kadının biri emzirme odasında bebeğinin kilosuyla ilgili hava atıp benim bebeğimin kilosunu kendine dert edinmisti aaaa bi de mama alıyormuş yine mi kilo almiyo gibi bişi söylemişti.
Mama kilo aldırmıyo benim oğlum da mamayla besleniyo almiyo ama:p ( hehehe bu cümleyi espri amaçlı yazdım yukarıda dediklerimize istinaden )

Sevinme bosuna canim bu seferde maci izlemem lazim deyip arkadaslariyla disari cikiyor:110:bizi anlatmissin sanki bende sevinmistim ama adam disardan gelmiyor bu seferde:KK11:
Yok eşim bilgisayar için üyelik alıcak bilgisayardan izlicek ondada eskisi gibi izlemez ama önceden haftasonu tüm gün izlerdi eminim rahatlıcamm :) yani öyle umuyorum :)

Kızlar oğlum yine yaramzlık yapıp bi badire atlattı..
Eşim laptoptsn film ixliyor her gece sehpaya koyup koltukta izliyor sabah oğlum sehpayı üzerine devirdi hemde çok ağır yüzünde çizik gibi bir morluk oldu allah bebişlerimizi korusun şimdide ilk işimiz televizyonu değiştirmek biximtelevizyon sabit durmuyor düğün hediyesi gelmişti bize ayağı yok duvara monte edelim diyprum onuda yapmıyor eşim..
ödüm kopuyor televizyonu üzerine devirecek diye:-(
Valla biz tv ünitesine sabitlettik geçen haftasonu rahatladık :) tavsiye ederiz

E bütün hamileler içmiş

Valla belki bana kızacaksınız ama doktorlardan çok annemin ve kayınvalidemin söyledikleri bana daha mantıklı geliyo daha çok onların söylediğini yapıyorum bişey yaptıklarındada kızmıyorum bu yüzden hatta öğrendiğim için mutlu oluyorum ;) bu benim düşüncem tabi

Yok eşim bilgisayar için üyelik alıcak bilgisayardan izlicek ondada eskisi gibi izlemez ama önceden haftasonu tüm gün izlerdi eminim rahatlıcamm :) yani öyle umuyorum :)

Valla biz tv ünitesine sabitlettik geçen haftasonu rahatladık :) tavsiye ederiz

Valla belki bana kızacaksınız ama doktorlardan çok annemin ve kayınvalidemin söyledikleri bana daha mantıklı geliyo daha çok onların söylediğini yapıyorum bişey yaptıklarındada kızmıyorum bu yüzden hatta öğrendiğim için mutlu oluyorum :KK66: bu benim düşüncem tabi

Tabi BÜYÜKLER bize yol gösterecek tecrübelerinden yararlanacağız ben annemin tavsiyesi ile kolik bebeğimi rahatlatıyordum ama körü körüne olmamalı.

Mesela bak daha yeni haberlerde çıktı. Yenidoğanı kokmasın diye tuzluyorlar ve aşırı tuz emilimi yüzünden bebek vefat ediyor:((( doktorlar yapmayın etmeyin bu ilk vaka değil diyormuş...
Aman kokmasın tıklayalım biz hep bebeklerimizi Tuzladık da bir şey mi oldu diyen BÜYÜKLER mi yoksa doktorlar mı?
Kısacası ikisinin de dinleneceği zamanlar var :)

Önemli olan da bebeklerimizi sağlıklı huzurlu büyütmek inş..

Tabi BÜYÜKLER bize yol gösterecek tecrübelerinden yararlanacağız ben annemin tavsiyesi ile kolik bebeğimi rahatlatıyordum ama körü körüne olmamalı.

Mesela bak daha yeni haberlerde çıktı. Yenidoğanı kokmasın diye tuzluyorlar ve aşırı tuz emilimi yüzünden bebek vefat ediyor:KK43:(( doktorlar yapmayın etmeyin bu ilk vaka değil diyormuş...
Aman kokmasın tıklayalım biz hep bebeklerimizi Tuzladık da bir şey mi oldu diyen BÜYÜKLER mi yoksa doktorlar mı?
Kısacası ikisinin de dinleneceği zamanlar var :)

Önemli olan da bebeklerimizi sağlıklı huzurlu büyütmek inş..
Ama zaten bende körü körüne demedimki sadece buyukleride dinliyorum demedim doktorlardan cok dedim ama yemede icmede genel olarak buyukleri dinledim

@eflalim saglik ocahinin verdigi beslenme listesinde ustune basarak belirtilmis pirinc unu vermeyin diye, ama veriyorum ne yapayim cesit oluyor arada
Valla kime inanacagimi şaşırdım kaldım. Bizim aile hekiminin yardımcısı ebenin kizimdan 1 ay küçük oğlu var. Israrla pirinç ununa şeker kat diyo. Anlamadım gitti...
Ben anlayana kadar kızım büyüyecek...

E bütün hamileler içmiş

Yaşasın başaklar :KK19:

Valla kime inanacagimi şaşırdım kaldım. Bizim aile hekiminin yardımcısı ebenin kizimdan 1 ay küçük oğlu var. Israrla pirinç ununa şeker kat diyo. Anlamadım gitti...
Ben anlayana kadar kızım büyüyecek...
Zaten öyle oluyor ilk çocuk ağlatıyor ikincide nasıl buyuyor anlamıyorsun karışıklığa geliyor:rolleyes:

Back
X