sebzelerde de karbonhidrat var, ben sabahları kahvaltıda müsli yiyorum artık içine extradan yulaf ve kuruyemiş atıyorum,, bazende ara öğün olarak yiyorum,,,
ilk üç ay kilo verenler oluyor bir sakıncası yok ayda 2 kg fazla ise , o zaman doktorlar müdaheşe edebiliyorlar,,
aldığın 1 kilo bence kilo değil şişkinliktir,,, yani paniğe kapılma,,,
dün okudum bazen sağlıklı yemek yemeğe başlayınca vücud ister istemez biraz kilo verebiliyor buda gayet normal,,
fakat 2. trimester başladığında kilo vermek, vücudun yağ yakması tehlikeli, çünkü yağ yakımında vücutta keton adında bir madde oluşuyor ve buda bebek için tehlikeli,,, onun için karbonhidratlar önemli,,,, birde yediğimiz faydalı besinler bebeğe gidiyor, meyve, kalsiyum, protein karbonhidrat,, baklagiller, faydalı yağlar,,yediğimiz hamur işinin veyahut baklavanın bebeğe bir faydası yok onlar bizim damak tadımız için,,,, tabiki de yemek istiyorsan yiyeceksin ama, bugün baklava yedim, meyve yerine demeyeceksin, meyveni de yiyeceksin,,,
birde vücud C vitamini depolamaz, yani hergün C vitamini olan meyve yada sebze tüketmemiz gerekiyor,,,,
birde sıvı almak çok önemli, günde 2,5 lt sıvı,,, çünkü ne kadar sağlıklı beslenirsen beslen bu dolaşım su yolu ile olmaktadır, ve ayrıca bizi olası enfeksiyonlarda ve şişkinlikden kurtarır,,,,
ben bunları what to expect in websitesinden okuyorum,,,,