Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cnm geçmiş olsun tansiyon önemli sürekli takipte ol ve doktorunu bu durumdan haberdar et benceMarkette 10 tl bende ondan düşÜndğm sizlere bir sorum alım dedim bugünlerde tansıyon çıkıyor korkar oldum dogum yapanları duyunca çantam hazır degil henuz
ben de öyle düşündüm aslında molfix almazdık ama çok ucuzdu bi deneyelimdiye aldık işte
sağol canım içimi rahatlattın sanki çocuğuma bakamıyormuşum düşüncesi oluşur diye çekiniyorum ama biliyorum ki kv asla öyle düşünmez ama işte herkes konuşuyor malum, çok bunaldı çok kreşe veremedik verseydik çok iyi olacaktıEflalim bidenem canım.. Bence hiçbir mahsuru yok.. Cocuk senden sıkılmıs olabilir ama senden soguyamaz.. Aksama kadarda ordajlasa uyksı gelince yada bi sıkıntısı olunca seni arar.. Kvdenle aran iyi yani sıkıntı yapcak bişi yok bence.. Bnm kvdemde yakınımda olsa kızıma bakar.. İlgilenir.. Ama kendi işinden kadın basını bile tarayamıyo..
Bence bunu dert etme aksıne bu gırsatı degerlendir.. Sen degişik oyunlar oynatabılırsın ama oglun yasındaki bi cocuk için anne bile olsa artık sıkıcı gelir.. Enerjısını baska yüzlerde baska seslerde baska evlerde atmak onun kendisini iyi hissetmesini saglıcak emin ol..bn anneannesıne gidince kıızm bni görmüyo uutuyo resmen..yada kvdemlere gıttıgım zamn dedesıde dedesı..
Sen ogluna hayır oglum gitme dersen yada izin vermesseb cocuk bilinçaltında sana öfke duyar.. Kvden içinde problem yoksa tamam zaten.. Bn olsam tmm oglum git ama baba oyunlarını anlatıcaksın tamam mı merak ederım gibi devamlılıgı olan sözler sarfet ki bi taraftanda eve gelip sana yadasıklarını anlatmak için zaman gözetsin.. İnan onlar cok akıllı .. Bizim düşünemedigimiz seyleri cocuklarımız sanıyede düşünüyo.. Boswer bitanem.. Dinlm sende.. Zaten dedıgın gibi bebek olunca bu sefer yeni ortam eviniz olucak oglun için bu sefer ayrılmıcal.. Soru yok yani.. Dewam gitsin bıswer
maşaallah canım bebeğine sana geçmiş olsun terse dönmüş demek inşaallah alır doğum pozisyonunu, merak ett,m seni yoksun kaç gündür, ne yaptın takı yastığını?Bugün kontrole gittik
Ayrintili ultrasona girdim. Herşey yolunda çok şükür
Bebis 1900 olmuş
Kaç haftadir doğum pozisyonundaydi simdi kasasi yukari cikmis
Bir kaç gündür çok az sancim oluyordu nts te baglandim sanci cikmadi.
İdrar tahlilinde ise enfeksiyon fikri
5 gün kullanacagim antibiyotik yazdi.
oo anlatıyorum canım üzülme anne ben hemen gelirim diyor o benden akıllı:)Sıkıntılı bi durum.. Bi de kardeşi olucak o zaman kıskanıp daha çok uzaklaşmasın sonra? Güzel bi dille anlatsan? gitmek istiyosun ama oğlum sen gidince ben seni çok özlüyorum falan diye?
canım benim ilkte bu da koca kafalı:) ilk gebeliğimde dr öyle bir şey dememişti bunda başka dr a gidiyorum zaten normal doğuramazsın dedi bilemiyorum benim dr lara güvenim kalmadı doğum şekli hakkındaYa kizlar bise dicem aklima takildi.simdi herşey yolunda ya bi bahane bulup kuracam illaki :) benim dra gittigimdeki haftam 33+4 biliyorsunuz ama kizim babasi kilikli koca kafali koca gobisliymis :) basi 37hafta ile uyumlu.. göbeği de 36.. daha simdiden bas capi 10 cm olmus.. bu bobrek genişlemesi icin baska dr a gitmistim demistim ya hani o dr söyledi annenin catisi en fazla 10cm açılır senin kizin simdiden 10cm olmus normal olmasi zor bebk gecemezmis ordan.sezeryan buyuk ihtimal dedi.. ama ben bi kaldim simdi arada. Kendi dr umda tombis bebek demisti ama bu denli detaya girmemisti simdiden 2420gram olmuş kizim.
evet aynen doğum sancısı çok daha kolay bencede:) bu sefer bende diyicem uyuşturun en kuvvetli ilacı verin diye:)bu sabah geldik evimizeacikcasi sezaryen sonrasi agriyi evde gecirdigim 4cmlik acilmya tercih ederdim arkadasim morfin koydu seruma dra sorup tabiki 15 dk sonra ben rahatlayinca aldi serumu heosini almadm ve o agriyi bi daha yasamadim
ayy canım abinin yaptığı hoş olmamış, benimkide olur mu diye korkuyorum tabi ki sonra diyorum eve gelince canım annem diye sarılıyor öpüyor ne bileyim zor bir durum evde de mutsuzluğunu görünce üzülüyorumcnm benim benim hiç tecrübem yok akıl fikir veremem belki,kv leri de çok sevmem zaten :) ama çocukluğumuzdan aklımda kalmışş abim aynı senin şu yaşadığın gibi hep ağlıyormuş annemde hep sussuz mızmızlanmasın diye hep babanneme bırakırmış,yıllar geçti abim şuan 41 yaşında halen daha sende annemisin annelikmi yaptın bana sen değil babannem baktı diye aşalıkça adice cevaplar verir,tabiki yapı huy meselesi bu,aklında öyle yer etmiş,halbuki canını veren bir anneydi ama çocukluk psikolojisi sanırım,ama belki her çocuk için geçerli olmaz bu
canım o iğneden bende yaptırmadım nedense içime sinmediAy neler neler konuşulmuş :)
Pınarcığım telefonuna photodraje yükle. Fotoğraflarını orada çerçeveleyip koy :) ben de yükleyemiyorum boyutu küçülmüş oluyor böylece, öyle yükleyebildim:)
Bir de şu Ciğer geliştirici iğne..
Benim de erken doğum riskim vardı ama doktor bu iğneyi yapmadı. Bu iğne bebek doğarken yapılır dedi. Erken doğum riski var diye yapılırsa bebek erken doğar bebeği tetikler dedi.. Gerçekten böyle mi acaba? Bebek doğuyorsa yapılır dedi..
yok canım huyu değişmiyor bana karşı kötü yönde yani tam tersi yumuşuyor ordan gelince, kv zaten koyduğum kurallara hep uyar çiğnemez hem oğluma sorarım hep ne yaptınız diye tutamaz söyler eğer benim hoşlanmadığım bir şey olursa, kv de kp de yani hepsi annen ne diyorsa o derler izinsiz yapmazlar bir şey, hamilelikten değil canım büyüdü artık benim arkadaşım yok anne arkadaş istiyorum diyor, sürekli mesela ablama gitmek istiyor yaşıt kuzeni var, sonra parka gidince hemen orda arkadaş ediniyor oynuyor parktaki çocuklarla, birde ağrım falan olsa bile kardeşinden dolayı diye hiç söylemiyoruz kardeşine kızmasın diyeMaşallah canim hayirli olsun inşallah.ohh ne güzel sütünde gelmiş.Sizler doğurdukça bende panik oluyom burda,
Allahim yavrunu size bagislasin inşallah.
Canim cokk geçmiş olsun bol bol dinlen.kalkma ayağa agriyi başlatma,
Ayy en çok korktuğum şey kontrole gidip dogurup gelmek
Çok sevindim canim hayirli olsun insallah.bi sorun cikmamistir diye umuyorum.sikintisiz kucagina almissindir bebeğini
Maşallah canim Allah bozmasin :)
Ocak bebeklerinin ne zaman geleceği hic belli değil işte. Aman canim dikkat et fazla da yorma kendini.yinede hazirligini yap ne olur ne olmaz.
Canim şuan hamilelik surecindesin aslında ilgilenmesi çok iyi benim merak ettigim oğlunun huyu falan degisiyomu.yani sen bisey dediginde seni dinlememezlik falan yapiyomu.Ama anladigim kadarıyla yollamayinca huysuz oluyor yollayinca melek gibi opup kokluyo TSK bile ediyo.eğer döndüğünde huy olarak seni zorlamiyorsa sakincasi yok senden asla ve asla uzaklaşmak bence sen annesisin.bu babanneye gitmeknistemesi yenimi cikti yoksa hamilelikten oturumu. Belki de oğlun sikiliyo evde sende hakli olarak ilgilenemiyosun,hem babannesiyle anlaşması senin isine gelsin.yarin bi gün doğum yapican en azından aklin onda kalmaz.ama tabi oğlun un sana karsi huylari degismiyosa,
Benimde oluyor öyle kafasini dayiyodu gogse doğruisini biliyor tabi
Döner inşallah canim.seninkide durmuş durmus simdimi donesi gelmiş
Takma kafana boşver bak masallahi var hic bi sikintisi yokmuş
canım korkma korktuğun başına gelir 40 haftayı dolduracak de hep, ve evet doğum pozisyonuna girmiş olabilir daha doğrusu girmeye çalışınca çok hareket ederAnnisler nasilsiniz.bugün yine geç kalktim yarimda olsa mutfaga giriş yaptim.tabi dolaplarin hepsini silemedim.alt dolaplari sildim,üstler yarina kaldi,tabi kontrolün var psikolojime bagli.hayirlisiyla iyi haberlerle gelirsek bitiririm isimi,artik kontrole gitmeye korkar oldum resmen.gerek 3-4 dört seferdir suyu az bulmalari gerekse erken dogumlar. Korkuyorum kontrole gidicemde doğuma alincam diye ayy su kiz hayirlisiyla dogsada kotu psikolojiden kurtulsam
![]()
Benim merak ettiğim bisey var.su bi kaç gündür kizimin masallahi var hareket konusunda,tabi istediğim bisey bu yeterki hareket etsin o ayri tabi.kizin gecen hafta perşembeye tersti ve boyle hareket etmiyordu.acaba diyorum kizim doğum pozisyonuna geçmiş olabilirmi.ondanmi asiri hareketli![]()
canım ben iyice büyüyene kadar yani yaza kadar banyoda yıkamam hep odada yıkarım ısıtıcıyıda açıcam mutlaka, oğlumda hep öyle yaptım hiç de sık hastalanan bir çocuk değil tam tersi maşaallahı var, kaldı ki biz bile banyo yaparken üşüyoruz eee bebeğin suyunu çok sıcak da dökemeyeceğimize göre ben yıkama esanasında ıstıcıyı uygun görüyorumcnm bizm ev çift banyolu . Yatak odamin içindeki banyoda yıkıyorum bn. Evet dedgn gbi buyuk banyolar soguk oluyor ordan çikarıp odaya goturene kdr hastalr bebişler . Bi kere yaptrdm bn buyuk bnyoda oglum soguk aldı cık cık kustu bnyodan sonra. Dikkat edin bnce çift banyolu olanlar kuçuk bnyoda yıkasın olmayanlar ısıtıcı yakıp odada yıkasınlar .
ya ne alaka o zaman bizim ülkede ki bütün bebekle kalp hastası olsun annelrin sütü az olsun ki benim sütüm maşaallah öyle boldu ki ekstra sağıp biberonlada veriyordum, erken doğumda olmadı ben inanmıyorum o kadının söylediklerineAciklamalari cok uzucuydu yaptiran annelerin bebeklerinde kalp hastaligi falan olur dedi, annenin sütü az olur , erken doguma sebep olur.....vs ben yaptirdim ama 2.bebegim olursa asla yaptirmam
canım bende aynen kasılma olunca artık olduğum yerde kilitlenip kalıyorumİki gündür 34 dk da 38 dakıkada bir sancı oluyo.. Sancıö kasılmayla beraber gelıyo ve oldugum yerde kalıyorum.. Tabiki bu aralık 5 dk ire düşmedikten sonra i problwm yok..
Bıgun 23 dk ya düştü hemn dk tutuyorum da...
Şeker yüklemesi hakkında bnm dr riskli görürsem yaparım demişti..
Böbreklerime baktı.. Akş ve tkş me baktı.. İnsülin direnci tahlılıme baktı normal olunca ve ailedende sekeri olan olmayınca gerek görmedi...
Riskli bir pozüsyonda tabiki yapılmalı.. Dr ne derse o!!
canım sürekli göndermiyorum bende, kv den dolayı yaramaz olma ihtimali yok bizde babası şımartır kv de kp de annen ne diyorsa o derler, bakalım artık isterse göndericem aradabnde aynı binada oturuyrm kv ile . Bn gonderpte surekli aliştrmadım . Çunku bir kere gtse ikiniciyi mutlaka istyr . Oyle olunca gondermedim bu durumada oglum alişti artık aglamiyor gidicm demiyor. Bnm duşuncem gonderme çunku babaannenin yanında duran çocuklar yaramz oluyolar.
ayyy sok canı sene burnunu memnun oluyorum:)Eflalim burnumu sokmak gibi Olmasın ama çocuğunun güvende OLDUĞUNU bildiğin yakınında bir yere göndermende hiçbir sakınca Yanlışlık yok. Kısıtlaman yanlış bu dönemde; çocuk seninle hasta evinde kalmasındans soyun oynayıp enerjisini atacağı yere yönlendirilmeli komşu evi yazın sokak parkı akraba evi kreş vs. Gibi. Yoksa çocuk annem bebek yüzündrn hasta benimle ilgilenmiyor beni mutsuz ediyor diye düşünür.
Kaldı ki çocuğun sorumluluk okul çağında değil. Öyle olsa bile Yemeğini yiyip ödevlerini bitirdikten sonra gene onu serbest bırakman Lazım...
Anneler vicdan yapıyor ama seninle kalıp hırçınlaşması seni hasta görmesi hamileliğine öfke duymasındansa babaannede yorulup seni özlesin..
Annenin yerini hiçbir şey tutmaz ve bu sadece bir dönem... Oğlun çok akıllı başının çaresine bakmaya Çalışıyor oyun arkadaşlarına gidiyor:) sen niye onu engellemesin ki?
Ablamlar ağır hamilelik geçirirken yeğenlerime ben baktım Kapıdan girer girmez Üstüme atlarlardı peşimden ağlarlardı ama bu dönem bitince yüzüme bakmadı haspalar:)
Çok normal Allah Razı olsun kv yardımcı oluyor bu senin için pozitif bir şey. Vicdan yapmadan değerlendirmeye bak. Çocuğun işin büyük bi şans.. Annesinin evde OLDUĞUNU biliyor seni seviyor ve senin onu Bıraktığın düşüncesine sahip değil. Sadece eğlenceli oyunlu izinli yere gitmek istiyor. Bu da onun hakkı. Bebişini öpe öpe uğurla ve öpe öpe kapı aç yeter:)
sağol canım çok haklısınızMrssuperfin sana cocuk konusunda katılıyrum..
Bıraktıgımız yer güvenilir bir yerse bnce bırakmanın hiç ama hiç bi mahsuru yok.. Ayrıyeten eflalim her fırsatta söyler kv desinin ne ladar iyi oldugunu ve ne kadar iyi anlastıgını.. Hal böyleyken neden gitmesin.. Bende eflalıme buna yönelik tavsiyede bulundum zaten.. Bnm kızım 2 yasına gireli 4 ay oldu bn daha iki ay öncesine kadar kızım için babanneye anneaneye gidiyodum onları istyo diye.. Şimdi tek cıkmaıyprum öecbur haftasonunu belkkıyorum.. Eşimle gidiyoruz.. Cocuk evde annele sıkılıyo bu anneyi sevmedigi için degil hep aynı yüz aynı ses aynı ev onlar cocuk ve enerjılerı bızımkısınden coook cookk coook fazla..
Emek göstermnek farklı.. Farklı ortamda görsün diyip emanet etmek farklı
Nasılsınız kızlar?? Canım sıkkın biraz 10.evlilik yıldönümümüzü eşim unuttuODUN ne olacak
neyse dogum yapacak arkadaşlardan ne haber? Geçmişi okuyamadım
ay kıyamam üzülme demek olmuyor insan üzülüyor haklısın, benimki genelde bir şey yapmadığı için alıştım ben, nasıl olduysa bu sene pasta almış gelinle damat pasta kessin dedim diye espiri yapıyor:) annesigildeydim oğlumla kestim eşim içeri gittiNe bileyim 10yıl yani unutulurmu evlendigimde daha 19 yaşındaydım kalktım onun için yaşadıgım ülkeden uzaklara geldim..şunun şurasında 20 gün gibi az bir süre kaldı doguma (tabiki Allah bilir) insan zaten duygusallıgın zirvesine çıkmış..biraz mutlu edilir moral verilir demiii.Neyse saglıklıyızya bunada çok şükür
bende oluyor canımİyi akşamlar kızlar...doğumlar baslamis bile hayırlısı Rabbim evlatlarimiza sağ salim kavuşmayı nasip etsin....Bu arada benim akintim hala devam ediyor sizlere de var mi bazen şeffaf şu gibi,bazen koyu ikinci dogumum olacak ama korku başladı:)))
Ayy bugn esım ders calısmaya kutuphaneye gıttı bende kactım kızımla arkadas aldı sandıki araba olmazsa gezemem benden kacarmı hemen ogretmn arkadasalar toplanmıs ohh kızımda havası degıstı babasıda aradı naber dıye kıcının ustune oturamıyon dımı dıyo :) annemde evde yemek temızlık hallettı saolsun babam hasta olmadan geleydı daha ıyıydı ama boylede guzel kardesımde geldı kırıkkalede unıv okuyor ohh herkesı bı arada ..sonra kuafore gıttık kas bıyık aldırdım kendımı cok guzel hıssedıyom sımdı aldı kocam bızı market yaptık ama gun ıcınde falan sankı arada sancım var sımdıde oglus boyle asagıdan tıtretıyor sankı onumuzdekı hafta gelecek bu oglus
doğum parası ne oluyor canım. ben 657 ye tabiyim. Öule birşey var mı bilmiyorum..Aman konuşsunlar ya senin sağlığın önemli olan...
doğum parasını almaya doğumdan hemen sonra mı başvuracaksın?
kıyamam ben sana yaallah razı olsun cnım.kızım 2500dogdu cok ufak bı bebek dgl.her gecen gun ıyıye gdıyo bugun tam bı hafta oldu.yanına gttıgmde de hep konusuyorum kuveze dokunuyorum oksuyorum.cok zor bılıyomusunuz.bugunume de cok sukur
canım iyi olunda ikinizde azalacak biliyorsun o tempo:)Kızlar ... Nasılsınız?? Öyle bir tempodayız ki gün yetmiyor... Uykunun tadını çıkarın..bizim öyle bir lüksümüz kalmadı ...
Kızlar yine adet sancım gibi sancım oldu... Ahaaammmmm
kızzzlar durun ne sancısıYaa @Qeen21 den haber yok mu daha bu arada benm soldan sankı sancım gırıyor belden anam
ay çok güzel olmuş eline sağlıkDelgecle delip baglamak kaldi geriye ama kocam diyoki izin vermiyomus hastane oda süslemeye..
saka mi yapiyo bana minione
o kadar ugrastim heveslendim
yüregime inecek valla
merve ne yapıyorsun sen dur bakalım doğurma daha var, evde artık iş yapma sen bak doğurucan bu gidişle nasıl telaşlanmadım ama baktım sabah mesajın var doğurmamışsın daha:)Larkinim hayırlısı inşallah.. Sancılarım suanda 20 25 dk da bir gibi.. Adet sancı gibi oluyo belime masaj yaptırıdım eşime.. Antrede yürüyırum ileri geri..
Dogum sancısı degil bınu biliyorum.. Suyum gelmedi kanamam yok.. Agrıının şiddetini kavradım şimdilk böle geçer sabah kadar..
İlk hamileşgimde kırk defa hast gitmiştim böle agrım oldugunda
Şimdi suyum gelmesse ve cok kötü olmassam sancımda olsa 10 dk bir düşmeden gitmicem yani kafamdaki düşünce bu.. Suyum gelirse agrım cogalır dayanamıca halde olursam tabiki gidicem....
Hayırlı ne zaman ise o zaman olsun..
Ama dogcak gibime gelmiyo ...
Niyeyse..
Minione seninkide bi acayipmiş ama dürüst en azından boswer.. Düşünceli olması ince olması güzel ama agzınızın tadı yerindemi huzur varmı buna bakcaksın..gerisi süsü püsü boswer...
Olmayıversin..
ayyy çok hoş canım karikatür, beşik ölçüsü için sağol canım bende mi yapsam ki:)o bebeği yatırdıkları zımbırtı varya yerdne yüksekliği 85 çevresi 2 30 ,bbek odası boşken pazardan 10 liraya bir beyaz tül almıştım,odası gelince yeni perdeleri olunca o tülüde kıyamadım,geçen baktım dedim ben bundan kesin bişey yaparım sonra aklıma geldi lastik takıl o yatacağı yatağa takıcam,bazen kendimi şu karikatüdeki civcive çok benzetiyorum bu yüzden :)Eki Görüntüle 1333196
Kızlar hastahanede bebeğin konulacagi o beşik gibi şeyin etrafına bunu gecirecegim
lastikli tül .. fikir olması açısından paylaşayım dedim
Bunlarda hastaneye ziyarete geleceklere hatıra olsun diye ..
canım çok güzellerEki Görüntüle 1333236
bu da benim yatağa bağlanacak süs ve lohusa şerbeti ikram etmek için plastik kadehler
Sı saat oldu hala uyku yok.. Bütun gecd ewde dolaatım.. İleri geri.. Eşimle kahvaltı yaptok şimdş yol ettımonuxxx yattım Mma ıııı uykum yok hiç uykum yok.. Varda uyuyamıyom
Hayirli olsun saglixakla giysin yavrunuzİyi gecelerrr kızlaaarrr . Eveeet bebişimin kıyafetlerini utulemiş bulunuyorum. Hatta ve hatta bebişimn hastane çantasını bile hazırladımmm. Ooohh ustumden bi yuk kalktıı. Giysileride yerleştrdim dolaba . Bebişin çantasını ve anakucagını dış kapının arkasındaki vestiyere koydum acil bi durumda hmn alip çıkalim diye. Daha kendi çantami hazırlamadım çok yoruldum ona halim kalmadı ama yarın hazırlıcm inşş. Kimdi ya utu yaparken sag kolum uyuştu diyen valla dogru bnmde uyustu hissetmiyorum dicem ama hissetmiyonda nası msj yazıyon diceksnz : ) yok yok gerçktn bitirene kdr uyuşmş kolum ya. Ama şukurki bitirebildim doguma ne kaldı şunun surası hazır olsun ne olur ne olmaz. Ama inanin yıkayıp kurutması utulemeden zor geldi bna . Uç gunde zor kurutabildm ama neyseki bitirdm .
Güzel anneler,
Şeker yüklemesi yerine açlık tokluk takibi ve kandan 3 aylık şeker ortalamasına bakılarak da şeker olup olmadığı Anlaşılıyor.
Şeker yüklemesine ihtiyaç duyulmuyor.
Öte yandan kadın doğumlular birleşip canan Karatay a dava açtılar, hastaları ürküterek bebek ve anneyi tehlikeye atıyor diye.
Hani çok sağlıklı beslenen, şeker çikolata vbni hamilelikte tüketmeyen, spor yapan şu doğal yogacı annelerden olsak neyse de her şeyi höpür höpür götürüp de tahlilden kaçınmak doğru değil gibi geliyor bana:)
Bu Arada ben de kan tahlillerinden takip ettim evde şeker Ölçüm cihazım var şeker yükletmedim doktorlar gerek görmedi ama görselerdi yapardım..
Az kalmis merve hanim hayirlisiyla kucaginiza alinAynen öle ... Kız öle birden okuyunca tırstım he...
Görüyomısun ya... Hiç dogım yapcam gibime gelmiyo pınarım sanki ayın sonuna dogru dogrcam
yok cnm evim sıcak yalıtımda yapıldı bu sene ve çk faydasını gorduk . Bn bebgi bnyo yaptrcam zmn kullanmk için istiyorum daha çok . Bnyodan çikinca biz bile uşuyoruz
fazla almasaydın cnm bn ogluma 2 5 aldım bi hafta baglayabildim . İri bbk olunca kuçuk geliyor.