2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
kızlar sol böbreğimde ağrı var iki gündür. dru aradım dün ürolojiiye gitsin. randevularım dolu demiş. :KK43: bende evime yakın semt polikliniğine gittim. ultrason dediler uzaktaki başka bir hastaneye gönderdiler orda yokmuş ultrason ccihazı :KK43: bende gidemedim götürecek kimse yok. işe geldim. böbrek genişlemesi, bebek baskı yapıyordur falan gibi birşeyler okudum netten bir bilginiz varmı. pzt dr kontrolu var bekleyim mi,, yoksa acil bişeymidir gideyim mi bilemedim
Benim de sol böbreğime bıçak saplanıyor gibi oluyordu sola yatmamaya ve çok su içmeye gayret ettim geçti. Sen de o tarafa pek yatma bence.

cnm bn odayı ısıtmk için kullanmam heralde. Dogalgazı yukseltcez ztn dogunca. Sizinkide merkez sistemse sıcak oluyordur. Bnce hç gerek yok tekrardan isiticiyla isitmaya. Bn banyodan banyoya kullancm . Bide kişin bazen arıza verebiliyr dogalgaz sistemi o yuzden bu durumlarda evi isitirim yoksa ev buzz kesiyor dogalgazci gelipte yapana kadar. Bide akşam filan olursa arızalanma gelmiyolar sabaha geliyolar bu gbi durumlarda çok iyi . Alicam karar verdim kumtelin fanli isiticisindan n11 de var ordan sipariş vercem .
Merkezi olunca da dışarısı 15 derecenin altı olunca yakıyorlar. Ekim Kasım aylarında pek yakmadılar biz çok üşüdük aldık. Kombi olsa daha iyi olurdu merkezi kötü.

cnm ilk dogumlar genelde boyle oluyor acemilik az bi sanci girse hemn hastanede bitiyoruz . Ama ikincide daha bilinçlisin . Mesela bn sancim tutunca hmn hastanede bitmicem. Sancimi evde çekicm şiddetlenene kadar Allahın izniyle bişey olmaz . Hastaneye koştugun zmnn dogum sureci çok uzun oluyr ve doktrları tahammulu yok bi bahane açilmadı çatı dar bbk ters kordon dolanmiş bbk çiş ypmiş hoop sezeryn tabi içinde dogru olanlarıda vardır ama çogu boyle mesai saatleri bittimi eve gtmk istiyolar doktrlar. Yurtdişinda boyle degilmiş mecbura kalmadan sezeryan yapmıolar keske o uygulama burdada olsa
bende oğlumsa suyum geldikten 23 saat sonra doğum yapmıştım kızım için sancı tavan yapsada gelen elliyo giden elliyo diye geç gittim acile girer girmez doktor gel önce bebeğine bakalım dedi ultrason muayenesi yapıldı tamam sana serum taksınlar ve çatı muayenesi yapalım dedi ben sedyeden indim iner inmez suyum geldi masaya zor oturdum bebek hemen doğdu yani 10 dakika daha ihmal etseydim kızım yolda doğacakmış o yüzden sancıları çok ihmal etmemek lazım bence .ben bu hamileliğimde kesinlikle ellenicem diye bu kadar ihmal etmem tavsiye olunur

evet cnm netten aldım hem instagramda var hem normal internet sitesi,ben internet sitesinden aldım
http://www.myragold.com/isim-yazili-altin-masallah-erkek-bebek-ignesi_6355.html
fiyatı 190 lira 4 taksit yapıldı,2 gün sonra kapıya geldi kargo ücretsiz,b,rde yanında türk kahvesi badem şekeri anahtarlık kalem gibi hediyeler koymuşar,pahalımı bilemıyorum cnm,bu resmi bizim kuyumcuya gösterdim 350-450 ye yaparım dedi,başka bi sitede aynısı 250 ye gördüm,dünde bir kuyumcuda isimsiz sadece ucundaki ile 180 dediler,14 ayar 1,40 grammış,valla ben çok sevdim,sonuçta el emeği elde yazılıuyor o isim,sen bilirsin yinede

fiyattan pek anlamam ama iyi gibi geldi yine de canım çok güzel hatıra olur bu :)

Ne ettiniz bakalım...
Queen_21 Queen_21 dem haber yok.. Heralde dogurdu bu saate kadar dogurmustur...
İyi olsunlarda haberi sonra alsakta olur..

minione minione ufak ama cok güsel güzel bi hatıra bence ogluna.. Güle güle tak.. Cok sık...

babyforwe babyforwe canım öle arada sancılar olur.. Önmli olan sancının şiddeti.. Süresi kanamm olmaması suyun gelmemesi falan..

Bu arada işlerim hala duruyo..yawas yawas anca bu kadar oluo napayım ..
Temizlik konusunda ben cok hassasısm.. Malesef diyorum.. Bazen cok abartıyorum.. İnanın karnım burnumda olmasa neler yaparım... Yatagın altında toz oldumu yatamam psikoljık kasınırım..yaz kos camları acarım ev havalansın diyebirgün acık durmassa içerde tozlar ucusuyo gibi olur...
Evde kızartma yaptımmı perdeleri cıkartıyorum..basak burcuyum bunun etkısımı bilmiyorum .... Ama cokta iyi bişi degil..salı günü temizligim dip köşe bitcek inşallah ... Evim dagınık ama kirli degil... Dermanım olsada evimi toplasam ama yok.. Yardıma ihtiyacım var ve iyiki kardeşlerim var

Suyu çeşmeden direkt kullanmayın kaynatılmış soğutulmuş su kullanın diyorlar. Bizim evin tesisatı da kötü sular hafif sarı akıyor içme suyuyla mı yıkasam acaba?
Bebeği mi diyorsun cnm. Her banyoda uğraşırım diyorsan tabiki daha iyi ama ben sıkılırdım sanırım sakınan göze mantığıyla normal yıkardım

Allahimm tam 3 gecedir uyku yuzu gormuyorum gece yatakta donmekten yoruldum. Zaten agrim oluyo hareket ettikce ki dun tum gun cati agrim oldu. Doktorum kalcana vurmuyorsa agri endise etme. Ilik dus minoset dedi de ne kalkabiliyorum ne yuruyebiliyorum uyku desen yok.. esim diyo ki uyandir beni uyyamadigin zaman dun bi deniim dedim uyandirmayi fosur fosur uyyodu valla hic orali olmadi. Yani bi yandan ocak ayi gelsin artik dogurim diyorum bi yandan hamilelik harika bisey hele hareketlerini cok ozlicem dogduktan snra 20 yil hamile kalsam diyorum :)
Kalçaya vurunca ne oluyormuş? Bugün bebek oynadıkça kalçama ağrı giriyor.

Yaben çok odunsu bi anneyim hiç bişi yapmıyorum. Bebek magneti düşünüyorum bi. Onu da tabi hazır alıcam begenirsem. Siz neler yaptınız ya kapı süsü fln yaptınız mı
Sadece kapı süsü yaptım. Günüm yaklaşınca da çikolata alıcam. Bu arada aklıma geldi hastane çantasına kolonya da koymalıyız.

canım o iğneden bende yaptırmadım nedense içime sinmedi

ayyy sok canı sene burnunu memnun oluyorum:)

çok güzel açıklamışsın canım içime sindi artık, benim kontrolümde gidip gelmesi daha doğru haklısın ve evet ben annesiyim bunu biliyor zaten annemi özledim deyip geliyor geri eve, sağol canım içim rahatladı

sağol canım çok haklısınız

Buraya yazdıktan sonra doktora tekrar sordum o iğne yapılırsa doğumun tetiklemesi Lazım, zaten erken riski varsa neden yapalım? Doğum başlayınca yapılır vs dedi..
Oğlun konusunda de içinin rahat etmesine sevindim:)

Günaydın güzel anneler, ne güldürdünüz beni sabah sabah, üşenmemişsinzi gece gece sohbet etmisşiniz süpersiniz gerçekten:KK70::KK70:

Dün de görümcem güldürdü kız dedim sus güldükçe sancı giriyor benim minik içerden beni tekmeliyor doğurucam suyum gelecek şimdi dedim:KK70:

Oda süsleme fikirleriniz harika yapın kızlar yapın ben ilk oğlumda yapamadığım için bunda da yapamam oğluma haksızlık olur çünkü hastanede bir fotomuz bile yok oğlumla:KK43: demez mi bana anne kardeşime yaptında benle bir foton bile yok diye, o yüzden sadece kapı süsü yaptım birde işte kolonya şişesi çikolata kutusu süsledim ben

Yanlış düşünmüyorum değil mi? Çok hevesleniyorum ama oğlumun üzülmesinide istemem

Gene been:) eflalim çok hassas ve duygusal bir dönemden geçerken ve hak hukuk derken bu kadar Ayrıntılı düşünüp üzüyprusn kendini.. Ilk bebeğe bilmemekten zamansızlıktan vs yapamamış olabilirsin ama bu bebeğine içinde varsa yap. Hem süslerle oğlunun da dikkati dağılır eğlence gibi gelir hem de bu yaşlarda Ayrım kıskançlık duygularının temelini atma. Bebeğe özel değil ailevi bi olay olduğu için kutluyorsunuz. Şimdiden ona yaptı bana yapmadı diye öğrenmesin çocuklar, asıl ayrım bu oluyor. sonra diğeri de ona durumu yokken yapmadı bana varken sakındı der.. Kardeşlik paylaşmak demek kaldı ki bunları takmayacaklar kafalarına ama sen Aralarına ona aldım buna almadım diye Ayırma.

Günayadın kızlar benim göbişim çok sert normal mi bu sizce??

Hareket etmekte zorlanıyorum. Bir yanım normal diyor bir yanımda kuşku var bilemedim.
Çok normal Canım Çarşamba koşturarak doktora gittim göbeğim hiç olmadığı kadar ağır ve sertti ama normalmiş artık.

bizde 40 çıkana kadar yaklaşılmaz 40. gün kutlama olur heralde o kadar zamandan sonra :KK33:
Bizde de öyle, lohusalık bitmeden yaklaşılmaz. :)

cok saolun kızlar hepnıze.bırakmam merak etmeyın.sızde habersız bırakmayn benı cok yazamıyorum begenı yapamıyorum gelen gıden çok oluyo süt sagmakla gecıyo vaktım zaten ole ıste kızlar

Canım Allah kolaylık versin azıcık kalmış inş kucağına Alıp okşayacağın günlere.. Dualarımız seninle doğum yapan ve Sancı çeken arkadaşlarla her zaman..

kızlar sol böbreğimde ağrı var iki gündür. dru aradım dün ürolojiiye gitsin. randevularım dolu demiş. :KK43: bende evime yakın semt polikliniğine gittim. ultrason dediler uzaktaki başka bir hastaneye gönderdiler orda yokmuş ultrason ccihazı :KK43: bende gidemedim götürecek kimse yok. işe geldim. böbrek genişlemesi, bebek baskı yapıyordur falan gibi birşeyler okudum netten bir bilginiz varmı. pzt dr kontrolu var bekleyim mi,, yoksa acil bişeymidir gideyim mi bilemedim
Canım çok da acil değildir dayanılmayacak gibi değilse istersen doktorunu bekle malum son haftalar her yere baskı yapıyor bebekler..

@bestemeste iyiyim canım, gündüzleri çok giremiyorum yüksek lisans ödevleri birikti onları aradan cıkarmaya çalışıyorum. Akşamları baktığımda da maşaallah 40-50 sayfa okumam gerekiyor :KK48:, hızlı hızlı okuyorum sadece.

kolonya şişelerinden yapan ya da bu işlerden anlayan anneler bir bakabilir misiniz? :KK23: bu resimdeki gibi bir şey yapmayı düşünüyorum farklı renkte, ama çiçeği oraya nasıl tutturmam gerekiyor anlamadım. bu çiçeklerin kıvrık sapı var arkasında, onu sarıp üzerine mi ipi geçirmem lazım? yoksa silikonla mı yapışması lazım? bir tane örnek yapayım dedim ama sadece sarınca tutmaz gibi geldi, silikon da çiçek çıkıntılı olduğu için tam yapıştırmaz gibi geldi. çıkamadım işin içinden :-):-)

Eki Görüntüle 1333633

Canım ben silikonla yapıştırdım çiçeği çok kısa kestiğim için ama ablam ucuyla doladı daha güzel ve sıkı durdu sarkmadı yani üstüne kurdele ve silikon yaptı tabiki..

Canım erkekler doğası gereği böyle şeyleri unutuyor. O yüzden senin ona bi hafta öncesi üç gün öncesi bir gün öncesi hatta o gün de hatırlatman gerekirdi. Ben öyle yapıyorum. :)
Ben de öyle beklentimi minimum tutup maximum hatırlatma yapıyorum hayalkırıklığı az oluyor :))

Suyu çeşmeden direkt kullanmayın kaynatılmış soğutulmuş su kullanın diyorlar. Bizim evin tesisatı da kötü sular hafif sarı akıyor içme suyuyla mı yıkasam acaba?

Canım ben ısıtıp kullanırım temiz olmak önemli tabi ama aşırı steril olmaya gerek yok. Ama sizin su sarı akıyormuş onu bilemedim.. Bebek doğunca çocuk doktoruna da danışabilirsiniz bence..

şaka gibi değil mi ..geçen gün teyzesi geldi. sandalyeleri koyduğumuz yerden hep 3 tane alıyorduk 5 tane alınca resmen bir insanın kafasıyla karşılaşmış gibi oldum .. rezil oldum kadına toz ve kıllar topak olmuştu . akşam sinir krizi geçirdim. bana oraları hep süpürüyorum diyordu yalancı .. teyzem yabancı mı diyor :KK57: anla yani :KK70::KK70::KK70:

Aynı kafadan ben de istiyorum :)) benim eşim de ortak bi iş arkadaşımızı aylardır uğramadığımız evimizde kalmaya davet etmiş şu an Türkiye de ve yatak odasındaki pembe nevresimim bile koyu gri olmuş oraya adamcağızı yatıracak.. Inş bitlenmez adam :)) bir De adam yabancı mı diyor sanki kork yıllık akrabamız..

selam annişler ben geldim evime şükürler olsun sağ salim :)

bu karada kzım bugün de kasığımı deşiyor resmen:-):rolleyes: bu kız ne yapmaya çalışıyor:rolleyes: dün göğsüme ulaşmaya çalışıyordu bugünde çıkmaya sanırım

hala geçmişi okuyorum ne çok yazmışsınız yaaa hastane süsleri balonlar falan
helyum gazı benimde aklımda :cool: nerden buluruz ki satılırmı biryerlerde :KK5:
Canom partievi partidünyası gibi mağazalarda dolduruyorlar hemen..

Ben sadece kapı süsü takacağım. Bi de nazar boncuğu falan götürürüm beşiğe ve kendime aman nazardan çok korkarm o yüzden az süs iyi geliyor bana.

Ben de nazardan korkuyorum hep engelliyorum kendimi :) ama en güzel dua etmek..

çok haklısın cnm,bakma ben bu kdr şey yaptım sadece kv kpeden görümcem,annem babam ablam eniştem,gelirse 3-5 arkadaşım gelir o kdr,daha doğrusu ben resim çekeriz hatıra olsun kendim için yaptım yani yoksa kimsenin geleceği yok cnm:mad:
Canım hepsi çok güzel olmuş ellerine sağlık kesene bereket ;) bize Dr hep aynı takım ailem vs geliyor ama ben de Yaptım süsleri :) eti pufa da dün akşam çok gülmüştüm ama harika olmuş ellerine Dağlık :))

Sbah 10 gibi kalktım.. Evi süpürdüm.. Cumaya gittik kozomla.. Ordan arkadasa gittim oturduk muhabbet falan..
Eve geldim geçmişş okudumzz

Aaaa
sezin_uk sezin_uk nerde ya... Aklıma geldi ha şimdi..
Mervecim nerdeyim biliyo musun? Sizin muhabbetlerinizi okumadayım, oku oku oku bitmiyor. Ne gecesi ne gündüzü valla helal olsun bu ne enerji!
Ben işten geldim biraz erken kaçtım bugün, çünkü iki akşamdır mesaiye kalıyordum.
Süslere püslere, puflara bayıldım. Ben hastane için çikolata dışında bişey düşünmüyorum çünkü kimse yemez biliyorum. Sırf süs olsun diye uğraşamam sonr çöpe gidecek sinir olucam.
Kuaföre gidiyorum şimdi, ağda için:KK42::KK42::KK42: korkuyorummmmm! Doğumdan önce son bi kere daha gidicem beklenmedik bi durum olmazsa.

Buraya yazdıktan sonra doktora tekrar sordum o iğne yapılırsa doğumun tetiklemesi Lazım, zaten erken riski varsa neden yapalım? Doğum başlayınca yapılır vs dedi..
Oğlun konusunda de içinin rahat etmesine sevindim:)

Gene been:) eflalim çok hassas ve duygusal bir dönemden geçerken ve hak hukuk derken bu kadar Ayrıntılı düşünüp üzüyprusn kendini.. Ilk bebeğe bilmemekten zamansızlıktan vs yapamamış olabilirsin ama bu bebeğine içinde varsa yap. Hem süslerle oğlunun da dikkati dağılır eğlence gibi gelir hem de bu yaşlarda Ayrım kıskançlık duygularının temelini atma. Bebeğe özel değil ailevi bi olay olduğu için kutluyorsunuz. Şimdiden ona yaptı bana yapmadı diye öğrenmesin çocuklar, asıl ayrım bu oluyor. sonra diğeri de ona durumu yokken yapmadı bana varken sakındı der.. Kardeşlik paylaşmak demek kaldı ki bunları takmayacaklar kafalarına ama sen Aralarına ona aldım buna almadım diye Ayırma.

Çok normal Canım Çarşamba koşturarak doktora gittim göbeğim hiç olmadığı kadar ağır ve sertti ama normalmiş artık.

Bizde de öyle, lohusalık bitmeden yaklaşılmaz. :)

Canım Allah kolaylık versin azıcık kalmış inş kucağına Alıp okşayacağın günlere.. Dualarımız seninle doğum yapan ve Sancı çeken arkadaşlarla her zaman..

Canım çok da acil değildir dayanılmayacak gibi değilse istersen doktorunu bekle malum son haftalar her yere baskı yapıyor bebekler..

Canım ben silikonla yapıştırdım çiçeği çok kısa kestiğim için ama ablam ucuyla doladı daha güzel ve sıkı durdu sarkmadı yani üstüne kurdele ve silikon yaptı tabiki..

Ben de öyle beklentimi minimum tutup maximum hatırlatma yapıyorum hayalkırıklığı az oluyor :))

Canım ben ısıtıp kullanırım temiz olmak önemli tabi ama aşırı steril olmaya gerek yok. Ama sizin su sarı akıyormuş onu bilemedim.. Bebek doğunca çocuk doktoruna da danışabilirsiniz bence..

Aynı kafadan ben de istiyorum :)) benim eşim de ortak bi iş arkadaşımızı aylardır uğramadığımız evimizde kalmaya davet etmiş şu an Türkiye de ve yatak odasındaki pembe nevresimim bile koyu gri olmuş oraya adamcağızı yatıracak.. Inş bitlenmez adam :)) bir De adam yabancı mı diyor sanki kork yıllık akrabamız..

Canom partievi partidünyası gibi mağazalarda dolduruyorlar hemen..

Ben de nazardan korkuyorum hep engelliyorum kendimi :) ama en güzel dua etmek..

Canım hepsi çok güzel olmuş ellerine sağlık kesene bereket :KK66: bize Dr hep aynı takım ailem vs geliyor ama ben de Yaptım süsleri :) eti pufa da dün akşam çok gülmüştüm ama harika olmuş ellerine Dağlık :))

bakalım inş bulurum :)

balondan anlamam ama bu işler benim kalemim :KK48::KK48::KK48:
2 lirayı mavi şekere kıyamayınca ne gzl şeyler ortaya çıktı,birkere silikon tabancası şart,bide çöp şiş için oçubuklardan,sticker taa 3 ay önce kolonya şişeleri için yaptırmıştım,50-60 tane kalmıştı onlarda değerlendi iyi oldu valla :)
şimdi bu bimin pufunun arkasında xl yazılar yazıyordu çok çirkin duruyordu,önce çubuğa silikonu sıkıp çarprazdan yapıştırdım ben çok diğğil 10 tane falan yaptım yeter,sonra pufları a4 kağıda koyup çizdim 10 tane kare kestim,silikonu yıne sıkıp o kötü çubuk görüntüsünü kapadım,mavi organze kurdale o minik güllerde kolonyadan kalmıştı,onlarıda yapıştırdım,arkayada bir sticker tamamdır:KK59::KK59:

Canim cok hos olmus herseyin. Ellerin dert gormesin.

çok güzel tarif ettin teşekkür ederim :KK51: teli kesmek aklıma geldi de ziyan etmeden bir bilene sorayım dedim :KK48: hasır ipli çok hoşuma gitti ama ip bulamadım, diğer malzemelerim hazır. bugün de bulamazsam artık ben de organze kurdelayla yapacağım. inşallah güzel olurlar :KK64:

Hasir ip gormustum ben canim. Burdan alabilirsin bak;

http://www.funbou.com/1110-jut-ipi?search=ip&page=2

Kizlar alinti yapamiyorum burda bibarkadasi bobrek agrisi icin biza demiştim ya o boza degil meyan kokuymus ya yqnkis bilgi vermis olmayim sizlere simdo farkettim hemen yazim dedim

Back
X