2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
canım kolay gelsin panik olma lütfen ne kadar hazırlanırsan hazırla kusur arayana yaranmazsın

iyi yapmışsın canım temizleyici almakla bende alıcam artık

canım bende cuma ağlık ocağına götürücem ama dr un tartıyla sağlık ocağını tartısı arasında 400 gr fark var şaka gibi

canım sağlıklı olsun inan kilo sonra geliyor tabi ki önemli anneyiz işte ama gelişimi iyiyse sıkma canını

veririz inşallah canım

katılıyorum canım

hayırlısı olsun canım dua ediyorum ne yapalım Rabbim bilir en iyisini

ayyy bu ne içim bir tuhaf oldu:KK53: bunları yapmaya uğraşacağıma temizlemeye uğraşırım:KK70:

canım sana demiştim Ahmet erken emekler diye tarif ettiğine göre büyük oğluma benziyor hareketleri 9 aylıkken de tutunup yürüyordu:) eymen dönüyor ama abisine göre hantal ve çok narin hemen ağlıyor canı yanınca abisinin sesi çıkmazdı:)

bu konuda bir şey yazmıyorum sonra batıyor:KK45::KK45: annenlerde güle güle gitsin canım

yeni bir şey daha öğrendim:)

oyy tehlikeli eltiymiş mesafeli ol canım boş ver demek ki kıskanıyor

canım sen niye ebş aylık bebeklere göre kıyaslıyorsun ki erken doğurdun senin kuzu o yüzden kilosu gayet iyi emin ol, eltimin ki 7 aylık 7 kilo değil o hiç takmıyor:KK70:

canım ben hep sağlık ocağında tarttırdığım için o ortamda soymak istemedim bir sürü kişi oluyor aynı anda o yüzden hep aynı kıyafetle tarttırdım:)

canım pişik olmuştur suyla sil hep ve pişik kremi sür geçmezse dr a götürürsünüz

canım ke gıda da zorlamamak lazım mama dene istersen

canım bir fincan ölçüsü çok fazla bir fincanla başlarsak ne kadara çıkacak tv de bile çıkıyor ya reklam günde iki fincan ek gıda gerisi anne sütü diye

iyiyiz sen?

zeytinyağı katıyormusun canım ek gıdasına onu dene

sevin tabi canım ne güzel:)

o belli olmaz canım bir saatde bile değişiyor yaptıkları:)
Hemde cok kiskaniyor neyse temizligim bitti sayilir bide yemek olayini netlestirirsem kafam cok rahatliycak

5-6 Ay Arası Beslenme

Verilecek ek gıdalar
1-
Meyve Püresi
2-Sebze Çorbası
3-Muhallebi
4-Yoğurt

Meyve Pürelerinin Hazırlanışı
4. aydaki beslenmede anlatılan meyveleri aynı işlemlerden geçirin, robotta püre haline getirin ve kaşıkla yedirin. Günde 1 veya 2 öğün verebilirsiniz(100 ml.meyve suyu veya 1 meyve püresi)

Sebze Çorbasının Hazırlanışı
4. ayda anlatıldığı gibi sebzeleri aynı işlemlerden geçirin, farklı olarak bir tutam tuz atın. İrmik ilave edilirken bir tatlı kaşığı kadar da pirinç ve 1 çay kaşığı tereyağı veya zeytinyağı ilave edin ve pişirin. Tamamını robotta ezin ve 1 çorba kasesi kadar yedirin.(200-250 gr)

Muhallebinin Hazırlanması
4.aydan sonraki hazırlanışı ile aynıdır. İsterseniz miktar çoğaltılabilirsiniz, nişasta unu veya mısır unu da kullanılabilirsiniz(200-250 gr). Diğer hazır kaşık mamalarını da deneyebilirsiniz.

Yoğurt Verilmesi
Evde yapılmış yoğurtlar tercih edilir. Evde yapılamıyorsa marketten alınan yoğurdun taze olmasına özen gösterin, sade olarak yedirmeye alıştırın, sevmediği zaman içine kendiniz meyve rendeleyin. Hazır meyveli yoğurtların kullanımı tercih edilmemektedir.
Yoğurda alıştırırken 3-4 tatlı kaşığıyla başlayın, miktarı artırarak zamanla 1 yoğurt kasesine kadar verebilirsiniz(200-250 gr).
Coook Teşekkürler emeğine sağlık

Benim minik daha yeni donuyo en cok da uyurken heralde yuzustune de daha var epey..
bende soğuk diye hiç yere koymuyordum canım
bigun arkadaşa gittim 3,5 aylık falandı arkadaşım yere koysana dedi koyduk benimki sağa sola dönmeye başladı Bi anda o günden beri hep yere koyuyorum çok sevdi hem de iş yapıyorum o arada

yere bırakmanın çok faydası oluyor canım

Kızlar sizin bebeklerinizde uyurken içini çeke çeke ağlıyormu dün gece abdullah yine öyle ağlıyordu normalde ağlayınca bile içini çekmiyor

Evet canım oluyor öyle okuyorum hemen
valla guzel bılgıler hemn kaydedıyorum yalnız bu bılgıyı benım gorumce curutuyor :KK53: kızlarına 3. aydn ıtıbaren vermıs haha kızlar tas gıbı masallah allah koruyor herhalde :KK53::KK53::KK53::KK53::KK70:

canim bende kullanicam inek sutu bazi seylerde ic gudumuze guvenmek lazim

Kızlar oğlumu böcek sokmuş 2 gün önce. Sabah gördüm. Şişip kızardı. Bugün sarı kabuk düştü. Ben de fenistil jel sürüyorum. Siz de böyle bir durum oldu mu hiç? Sinek, böcek v.s?

ok canim olmadi hic gecmis olsun
Nego Nego bilgiler için teşekkürler, demek nazlı eymen yerim o findik burnu :KK70: annemde 9 ay diyor ama bakalım sağlıklı olsun ne zaman olursa olsun herşey zamanında olsunda gittiler annemler.. C Cucu göremedim doğum hikayeni ins süpriz haberlerin hep böyle güzel olur

yarın iş başı kuzularla gideceğim bakalım inşallah bana iyi gelir biraz sabah 8.30 başlıyorum
amin canim ayy yarin is basi deyince sanki ayriliyormusuz gibi oldum delimiyim ne:KK53:

10 gün antibiyotik şurup, üstüne 6 gün antibiyotik iğne...
Hala geçmemiş enfeksiyon...
Tabi bizim şikayetlerimizde geçmedi...
Rabbim sifa versin
Geçmiş olsun canım.. Antibiyotikler çok kötü ya allah bebeklerimizi korusunda antibiyotik kullanmayalım..
Geçen oğluma verirken az birşey parmağımda kalmıştı ağzıma geldi ve felaket acıydı bende oğluma vermedim artık şükür iyileşti..
aman canim aklinda olsun antibiyotik yarim birakilmaz direnc kazanir vucut ve Allah korusun basit bir antibiyotikle gececek hastalik daha agir antibiyotikle gecer, buyuk oglumda bu sebepten 14 tane igne kullandik:(
[QUolsun"prenses1805, post: 41335183, member: 593923"]Coook Teşekkürler emeğine sağlık[/QUOTE]
rica ederim:)
bende soğuk diye hiç yere koymuyordum canım
bigun arkadaşa gittim 3,5 aylık falandı arkadaşım yere koysana dedi koyduk benimki sağa sola dönmeye başladı Bi anda o günden beri hep yere koyuyorum çok sevdi hem de iş yapıyorum o arada

yere bırakmanın çok faydası oluyor canım

Eskiler bazen dogru soyluyor bebekler yerden kuvvet alir

9-12 Ay Günlük Beslenme Tabloları

Bebeğinizin anne sütü ihtiyacı ek besinler hariç günde en az 500 ml’dir. Anne sütü yoksa veya azaldıysa Bebelac 3 devam sütünü bebeğinize verebilirsiniz.

Bebeğinizin sebze pürelerine taze balık, tavuk, kırmızı et veya köfte ekleyerek bebeğinize verebilirsiniz.

Bebeğinizi aile sofrasına alıştırmak için pütürlü gıdalar da vermeye başlayabilirsiniz.

Tuz, şeker ve kendiniz için yaptığınız yemekler bebeğinize göre değildir. Bebeğinizin ihtiyaçları farklıdır. En azından 1 yaşına kadar bebekler tuz baharat ve salça içeren ev yemekleri verilmemelidir.
912beslenmetablosu.jpg
Kızım ve ben teşekkür ediyoruz...

Oncelikle hayirli dogumlar diliyorum, tulumlar cok cici oluyor ama alt ust takimlar daha kullanisli, ben citcitli badi ile alt ust takimlar giydirdim.
Peki uzun kollu citcitlinin ustune uzun kollu ust de giyirfin mi canim. Korkuyorum cok giydirip isilik yaparsam bir de cocugu diye.
Ben en cok tulum giydirdim rahat geldi bana..
Tulum beli tutugu ivin bnimde cok aklima yatiyor. Ama slt deistirirken cok sikin oluyo diorlar aklim kaisti:KK64:
3-6 ay al kapşonluyu,, ben 4-6 aylık almışdım,, 2 haftalık olduğundan beri giydiriyorum,,,çok kalın olmasın birde,,,, ben alıcaklarım diye anladım,,, güle güle giydir,, 4-5 tane üst alsan yeter,,, zaten sonra o kadar çok oluyor ki,,,
bebek pazeninden yaptırt battaniyeyi,,,
sağlıkla kucağına alasın bebişşini,,,
bu bebk pazenini mefrusatcilarda blbilirim dimi canim. Kapionluyu da bir tane penye bir tanede ince polar alsam yeter mi simdilik scaba?

Peki uzun kollu citcitlinin ustune uzun kollu ust de giyirfin mi canim. Korkuyorum cok giydirip isilik yaparsam bir de cocugu diye.

Tulum beli tutugu ivin bnimde cok aklima yatiyor. Ama slt deistirirken cok sikin oluyo diorlar aklim kaisti:KK64:

bu bebk pazenini mefrusatcilarda blbilirim dimi canim. Kapionluyu da bir tane penye bir tanede ince polar alsam yeter mi simdilik scaba?
Bizim bebekler tam kış çocuğu sizinki sonbahar çocuğu olacak...ilk aylarinda bize göre daha ince giyinecek... Doktorumuz bize kendi giyindiginizden 2 kat fazla giydirin demişti ocak ayı için...
Benim de favorim tulum... Sırtı karnı hiç açılmıyor...

Nego Nego canım bilmiyordum doğru dürüst vermedim bile inşallah hastalığı tekrarlamaz ablamda hep diyordu iyileşti diye ilaçları kesme tekrarlıyor dedi..

Canım çıtçıtlı badilerde beli tutuyor ben kış olduğu için atlet çıtçıtlı uzun kollu badi üstünede zıbın takımını giydiriyordum altınıda iki kat Giydiriyordum

Evet canım oluyor öyle okuyorum hemen

canim bende kullanicam inek sutu bazi seylerde ic gudumuze guvenmek lazim

ok canim olmadi hic gecmis olsun

amin canim ayy yarin is basi deyince sanki ayriliyormusuz gibi oldum delimiyim ne:KK53:

Rabbim sifa versin

aman canim aklinda olsun antibiyotik yarim birakilmaz direnc kazanir vucut ve Allah korusun basit bir antibiyotikle gececek hastalik daha agir antibiyotikle gecer, buyuk oglumda bu sebepten 14 tane igne kullandik:KK43:
[QUolsun"prenses1805, post: 41335183, member: 593923"]Coook Teşekkürler emeğine sağlık
rica ederim:)

Eskiler bazen dogru soyluyor bebekler yerden kuvvet alir[/QUOTE]
Teşekkürler canım.

Uzun kollu citcitlinin ustune alt ust takim giydirdim,altta da kulotlu corap vardi, sonbaharda o kadar kalin giydirmezsin canim.

Sabah eşim beyefendiye bizi gezmeye götür dedim işim var hava kapalı deyip geçti..
Şimdi beyfendiyi arıyorum arkadaşlarla mangala gitmiş hemen yarın sizi gezmeye götürecem dedi:KK34:
Kızlar şimdi siz söyleyin akşam gelince onu ne yapayım şiş mangalmı yoksa biftek mangalmı..

Sabah eşim beyefendiye bizi gezmeye götür dedim işim var hava kapalı deyip geçti..
Şimdi beyfendiyi arıyorum arkadaşlarla mangala gitmiş hemen yarın sizi gezmeye götürecem dedi:KK34:
Kızlar şimdi siz söyleyin akşam gelince onu ne yapayım şiş mangalmı yoksa biftek mangalmı..
Nsil ya sana sormadan arkadaslariyla gexmeye mi gitmis ohhhh benim ki hayatta yapmaz oyle birsey helede ben bebegiml evde olacagim o gezecek dusunemiyorum bile. Cok sukur arkadaslarimiz ortak her yere beraber gideroiz canim sn aksama direkt kiyma yap o adami asagii kesmezzzzzzż

Back
X