2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Canim cok gecmis olsun, dertlerini anlatamiyor kuzucuklar kiyamam, nasil durdu peki aglamasi?

Bebekler aglasa dert agallamasa dert, benim kizim sakin bir bebek, pek oyle aglamaz mizirdanir filan ama yaygara kopardigi nadirdir, banyo sonrasi filan agliyordu bi ara.. Neyse bende bu duruma uzuluyorum :KK43: herkes aglamayi bilmiyor filan diyor, size sacma gelebilir ama ben kizimin arada huysuzluk yapmasini istiyorum, uysal karakterli oocak belli insallah kendini uzup, dertlerini icine atan biri olmaz :KK43:
Canım hiç ağlamıyor diye üzülme, büyük oğlum inan bir kere bile ağlamadı doğduğunda bile ağlamadı üstünü giydirirlerken ağlamış sadece, ııı ııı derdi zaten gak deyince süt guk deyince süt emziriyordum hatta onun gak demesine fırsat vermeden saat kurup emziriyordum bir kere aç kaldı diye ödüm kopmuştu, büyüdü şimdi günde 10 kere ağlıyor:KK53::KK53: hiç içine atmıyor derdini beni dertten derde gark ediyor:KK70::KK70: demek ki mutlu bir bebek kızın, ben diyorum büyük oğlum mutlu bir bebekti tamam eymende çok güleçtir herkese güler hemen ama hep mız mız ağlar, o da benim hamilelikte yaşadıklarımdan sebep, sen sakin bir hamilelik geçirdin yanlış hatırlamıyorsam ondan ağlamıyor bence
:-) canım şöyle düşün kilo almıyor ama bağışıklığı güçleniyor tamam kilo alımı önemli ama bağuşıklık gelişimide çok önemli ben sırf oğlumun bağışıklığı güçlü olsun diye az olan sütümle oğlumu hep emzirmeye çalıştım kaç kere sütten kopma aşamasına geldim kendimi eve tıktım tekrar takrar onu süte bağladım bi nevi süt içmesine mecbur bıraktım onu Birde biraz görümceme inat gittim her beni gördüğünde kesiLir sütten mama içiyor derdi bende direndim inşallah böyle devam eder hakkınızda hayırlısı olsun canım..
aynen canım çok haklısın tecrübe bir yere kadar insan içinde olunca sorunun çözümünü bulamıyor bazen:)
Sevindim cnm kendi kendine terapi yapmissin iyi olmuş boyle moralini yuksek tut
sağol canım inşallah dış etkenler susarsa:KK53:
ohhh be okudum rahatladım :) keyfine bak eflalim dediğin gb hazır olunca zaten alacaktır
sağol canım inşaallah
@Mrssuperfine canım geçmiş olsun kuzucuk bi da yasatmasın böyle ins bizimki o kadar sürmesede 3 güne bi ağlar gaz malum bu ara hortladi yine ...
Nego Nego rahatlmana sevindim yemeyen çocuk anneye biraz daha bağlı oluyor o yüzden emerek yakinlik kırmak istiyor sen emzırmeye bak elbet yiyecek ipek buyudu ise hepsi buyur 3 çubuk krakerle geçerdi günü ...

praline praline öyle düşünme canım bence kızın mutlu bi çocuk olacak herşeyi kendine dert etmeyecek ondan aılamıyor masallah kizina

bizde eve geldik bitti bugün yorgunuktan kizimi parkta oynattım ahmet toplara bayılıyor yerde topa eliyle vuruyor gidiyor top arkasından ekliyor uzaniyor tekrar kaçıyor top kendine oyun yaptı :KK70:
sağol canım benim çok haklısın
@Mrssuperfine canım arkadaşlarda yazmış uykusuzluk gaz Bi problemimi vardı acaba miniğin
bida yaşamazsınız inşallah

Nego Nego bilgiler için çok teşekkür ederim

ama bişeyi anlamadım patatesi haşlayıp suyu süz o suya irmik ekle diyor orayı bilemedim
rica ederim canım, canım irmikle patates aynı anda çok katı olur belki ondandır, birde irmiği hemen vermeyin diyor gurme bebek sitesinde, 7. aydan sonra diyordu sanırım
Ben de bakla erkekler için sakıncalı diye okumuştum Canım bi yerde

Canim üzülme filan yazacaktım sonraki mesajını okudum rahatlamissin sevindim
Çok geçmiş olsun canım çok kötü oluyo gerçekten insan çaresiz kalıyo 5 saat sürmesi korkunç olmuştur İnşallah bi daha yaşamazsınız tatli kızına da dua edeceğim

Daha çok değişir canım yaa eşim dediğin karakterde ben de oğlum öyle olmasın diyorum şimdilik huyu bana benziyor cazgir azcık :KK48:

Benim de kv öyle dedi hep ilk 10 Gün emmesi oğlun her emzirmeye çalıştığımda biterdi başında yok bu alıştı biberona almayacak memeyi diyordu şimdide biberon almıyor ben de onu söylüyorum hep kv ye
aaa niye erkeklere sakıncalı hoş ömrü hayatımda hiç yemedim:KK48: pek bilmeyiz biz baklayı:KK48:

sağol canım rahatladım gerçekten
Nego Nego cok dogru düşünmüşsun canim.sen de mutlu ol eymende olsun.eymenin ilaci sensin:)
sağol canım evet ona zorla verdiğimde çok mutsuzdu ağladı bile:(
Aslında öyle değildir normalde de mama süt konusunda epeyce yordu beni ilk dönem şu an ananemle cebellesiyorum ne zaman bir araya gelsek kavga çıkıyor

canım annenle niye cebelleşiyorsun, benimde ablalarım çok karışır ben hemen hayır derim aman zaten dinlesen şaşarız derler:KK48:

Oğluşuma yine yoğurt mayaladım sma dan, yerse güzel olur yemezse zorlamak yok:) mama sandalyesinin iskeletinide yıkadım balkonda, kılıfıda makinede, artık ona oturtucam, mutfakta ana kucağı vardı hep sıkıldı ondan

ne olur bana bı akıl verın ben neden kımseye hayır dıyemıyorum hanımlar neden nedennnn ? dun ıftara mısafır vardı arkadasın cocugu yok. yok boyle gıydırmelısın artık!!!! yok sunu yedır yok su ıcır sanane arkadas benım bebegım + senın bı gram tecruben yok bu akıll vermeler nedennn !!!! neyse mısafır dedım guler yuz gosterdım sonra bebegıme su ıcırdı hemde sogukkk!!! ve ben hıc bısey dıyemedım dun aksamdan berı kendıme saydırıyorum yemınle yaa...!!!!!
bana ogretın nasıl hayır o benım bebegım ben nasıl ıstersem oyle yedırırım oyle gıydırırım oyle ıcırırım dıyebılırım? sız nasıl dıyorsunuz

Yok kız annemle degil anneannemle cebellesiyorum koca kadın ne uğraşıyorsun dersin (cok asiri yasli da degil gerci )ama bildiğin gibi değil yaa beni her gördüğünde delirtiyor mesela su verilecek diye takıyor kafaya hayır diyorum yazık çocuğa susuz kalmış filan sanki ben düşünmüyorum da o kiyamiyo havalarına giriyo dün çocuk büyümeyi senden ogrenecektim sanki dedi masadaki herhangi bi bardakta duran suyu istedi oğluma icirecekmis ben öyle su vermiyorum herşeyi geç kaynamış bile değil dedim diye dayanamadım artık ben sana çocuk büyütmeyi ogretmiyorum kendi çocuğumu Böyle büyütüyorum dedim küstü. Ama ablalar daha zordur yaa
Canım hiç ağlamıyor diye üzülme, büyük oğlum inan bir kere bile ağlamadı doğduğunda bile ağlamadı üstünü giydirirlerken ağlamış sadece, ııı ııı derdi zaten gak deyince süt guk deyince süt emziriyordum hatta onun gak demesine fırsat vermeden saat kurup emziriyordum bir kere aç kaldı diye ödüm kopmuştu, büyüdü şimdi günde 10 kere ağlıyor:KK53::KK53: hiç içine atmıyor derdini beni dertten derde gark ediyor:KK70::KK70: demek ki mutlu bir bebek kızın, ben diyorum büyük oğlum mutlu bir bebekti tamam eymende çok güleçtir herkese güler hemen ama hep mız mız ağlar, o da benim hamilelikte yaşadıklarımdan sebep, sen sakin bir hamilelik geçirdin yanlış hatırlamıyorsam ondan ağlamıyor bence

aynen canım çok haklısın tecrübe bir yere kadar insan içinde olunca sorunun çözümünü bulamıyor bazen:)

sağol canım inşallah dış etkenler susarsa:KK53:

sağol canım inşaallah

sağol canım benim çok haklısın

rica ederim canım, canım irmikle patates aynı anda çok katı olur belki ondandır, birde irmiği hemen vermeyin diyor gurme bebek sitesinde, 7. aydan sonra diyordu sanırım

aaa niye erkeklere sakıncalı hoş ömrü hayatımda hiç yemedim:KK48: pek bilmeyiz biz baklayı:KK48:

sağol canım rahatladım gerçekten

sağol canım evet ona zorla verdiğimde çok mutsuzdu ağladı bile:KK43:

canım annenle niye cebelleşiyorsun, benimde ablalarım çok karışır ben hemen hayır derim aman zaten dinlesen şaşarız derler:KK48:

ne olur bana bı akıl verın ben neden kımseye hayır dıyemıyorum hanımlar neden nedennnn ? dun ıftara mısafır vardı arkadasın cocugu yok. yok boyle gıydırmelısın artık!!!! yok sunu yedır yok su ıcır sanane arkadas benım bebegım + senın bı gram tecruben yok bu akıll vermeler nedennn !!!! neyse mısafır dedım guler yuz gosterdım sonra bebegıme su ıcırdı hemde sogukkk!!! ve ben hıc bısey dıyemedım dun aksamdan berı kendıme saydırıyorum yemınle yaa...!!!!!
bana ogretın nasıl hayır o benım bebegım ben nasıl ıstersem oyle yedırırım oyle gıydırırım oyle ıcırırım dıyebılırım? sız nasıl dıyorsunuz
artık olan olmuş kendini üzmenin hırpalamanın bir önemi yok,,
ben insanlara sizin görüşünüz herkes farklı diyorum,,, çok sert çıkma,,, gayet kibar ve sakin bir şekilde söyle bunu,,
ama benim annemde çok kötü bu konuda, yanıma geldi 4 gün kaldı artık yalvarıyorum anne bir şey verme çocuğuma dedim,,, ki öylelikle durdu,,, şimdi gene gideceğim eğer çok üzerse atlar uçağa otururum evimde,, çocuğum alerjik çünkü,,
bana da müdahale edenler oldu,, kendi tanıdıklarıma benim dr um böyle uygun gördü herks farklı diyorum, KV laf söylerse eşim hallediyor bana da derse duymamazlıkdan gelliyorum,,,
birde en yakın arkadaşlarımdan biri çok eleştiriyor beeni,, bende pek bir şey demiyorum, nasıl olsa yaptığı eleştiri ve önerilerin bana bir anlam ifade etmediğini anlayacak,,,,

Az önce de yazdım son dediğin cümleyi ben anneanneme söyledim dün. İtici olmak istemiyorum canım ama birşey söylemeyince abartıyor insanlar bazen ben de çok abartmadiklari sürece sesimi cikarmiyodum annemin komşusu bigün poposuna vura vura sevdi ki oğlum hiç alışık değil öyle sarsılmalarA filan neyse bırakır Şimdi bişi demiyim derken oğlum bi ağladı o zaman bi daha sessiz kalmayacağım dedim içim acıdı .sonuçta o kendini koruyamıyor derdini anlatacak zamana gelene kadar en azından biz söyleyeceğiz ya da cok rahatsız oluyorsan mesafe koy bi arkadaşımın 1.5 yaşında bebeği var bigün hadi gezelim dedim aldım arabayla onları da gidiyoruz oğlum da uyuyo arkada kızı sürekli aaaaaa diye bağırıyor o bagirdikca oğlum uyanıyor sıçrayarak kadın bi sus demedi çocuğuna tamam anlayacak yaşta değil ama ben olsam susturmak için elimden geleni yapardım. Çok da samimi arkadaşım ama bi daha da bi yere gitmedim gitmem onunla. Ayyy ne cok yazdım bu konuda öyle dertli ve sinirliyim ki daha da yazarim yani kusura bakma

@Mrssuperfine,
oğlum huzursuz demişdim,,sakinleşmişdi,, ama bütün günümüz böyle geçti,, inanılmaz huzrsuzdu herşeye ağladı,,,evin içinde ne yapıcağımı şaşırdım,,, sakinleşiyor sonra en ufak şeyde gene ağlıyor,,,,
şimdi eşim bakıyor,,,,, dağıldım resmen,,,
bilmiyorum belki bu kadar huzursuzluğa yarın inci tanesi görürüz,,,

artık olan olmuş kendini üzmenin hırpalamanın bir önemi yok,,
ben insanlara sizin görüşünüz herkes farklı diyorum,,, çok sert çıkma,,, gayet kibar ve sakin bir şekilde söyle bunu,,
ama benim annemde çok kötü bu konuda, yanıma geldi 4 gün kaldı artık yalvarıyorum anne bir şey verme çocuğuma dedim,,, ki öylelikle durdu,,, şimdi gene gideceğim eğer çok üzerse atlar uçağa otururum evimde,, çocuğum alerjik çünkü,,
bana da müdahale edenler oldu,, kendi tanıdıklarıma benim dr um böyle uygun gördü herks farklı diyorum, KV laf söylerse eşim hallediyor bana da derse duymamazlıkdan gelliyorum,,,
birde en yakın arkadaşlarımdan biri çok eleştiriyor beeni,, bende pek bir şey demiyorum, nasıl olsa yaptığı eleştiri ve önerilerin bana bir anlam ifade etmediğini anlayacak,,,,
sert cıkmak dıye bırsey yok kı bende sonradan dusunup sınır oluyorum.... keske azıcık bende soyleyebılsem....

Az önce de yazdım son dediğin cümleyi ben anneanneme söyledim dün. İtici olmak istemiyorum canım ama birşey söylemeyince abartıyor insanlar bazen ben de çok abartmadiklari sürece sesimi cikarmiyodum annemin komşusu bigün poposuna vura vura sevdi ki oğlum hiç alışık değil öyle sarsılmalarA filan neyse bırakır Şimdi bişi demiyim derken oğlum bi ağladı o zaman bi daha sessiz kalmayacağım dedim içim acıdı .sonuçta o kendini koruyamıyor derdini anlatacak zamana gelene kadar en azından biz söyleyeceğiz ya da cok rahatsız oluyorsan mesafe koy bi arkadaşımın 1.5 yaşında bebeği var bigün hadi gezelim dedim aldım arabayla onları da gidiyoruz oğlum da uyuyo arkada kızı sürekli aaaaaa diye bağırıyor o bagirdikca oğlum uyanıyor sıçrayarak kadın bi sus demedi çocuğuna tamam anlayacak yaşta değil ama ben olsam susturmak için elimden geleni yapardım. Çok da samimi arkadaşım ama bi daha da bi yere gitmedim gitmem onunla. Ayyy ne cok yazdım bu konuda öyle dertli ve sinirliyim ki daha da yazarim yani kusura bakma
yok ne kusuru bende bunlardan sıkayetcıyım dun gıttıler anaaa ben bı delırdım off mılletle ugrasmk zorrr....anneme anlattım sen bebısını kıskanıyon dıyor tabı kıskanırım. kadın tutmus parmagını yalatıyor cocuga yaaa

hihami hihami ben de çok guleryuzluyum söylerm ama kirmadan bu ara çok dertlıyım okuldada herkes alıyor resmen okulun maskotu oldu her gelen öpüyor bizimki yabancılamıyor bide kıkır kıkır millete hele sigara koşan arkadaşlara vermek istemiyorum ama alıyorlar ..neyse bugün son gündü yarın havasına bırakacağım sabah asıdan sonra ...

sert cıkmak dıye bırsey yok kı bende sonradan dusunup sınır oluyorum.... keske azıcık bende soyleyebılsem....
zamanla oluyor, bende ilk defa gezmeğe götürdüğümde bir aile dostu 40 günlük oğlumu oturttu kucağına resmen,,, birşeyde diyemedem günlerce icim acıdı resmen,, sonra gene gittik aynı kişiye bu sefer dedim ,, oturtulmaması gerekiyor diye,,
bir kerseinde de bir arkadaşıma gittim 8 yaşındaki kızına oyuncak etti oğlumu resmen,,, bir şey diyemedim,, hatta bir daha görüşmem yanımda oğlum varken dedim ama bu mümkün değil,, yani bir daha ki görüşmemizde onada söyleyeceğim,,,
belki herşey zamanla oturuyor ve oluşuyor onun için canını sıkma,,,sende söylersin gerekeni gerektiği zamann,
annelik zor zanaat, bebek bakmak zor, mesuliyet zor birde bu çevredeki insanlar daha da zorlaştırıyor,,,

zamanla oluyor, bende ilk defa gezmeğe götürdüğümde bir aile dostu 40 günlük oğlumu oturttu kucağına resmen,,, birşeyde diyemedem günlerce icim acıdı resmen,, sonra gene gittik aynı kişiye bu sefer dedim ,, oturtulmaması gerekiyor diye,,
bir kerseinde de bir arkadaşıma gittim 8 yaşındaki kızına oyuncak etti oğlumu resmen,,, bir şey diyemedim,, hatta bir daha görüşmem yanımda oğlum varken dedim ama bu mümkün değil,, yani bir daha ki görüşmemizde onada söyleyeceğim,,,
belki herşey zamanla oturuyor ve oluşuyor onun için canını sıkma,,,sende söylersin gerekeni gerektiği zamann,
annelik zor zanaat, bebek bakmak zor, mesuliyet zor birde bu çevredeki insanlar daha da zorlaştırıyor,,,
eltımınde 5 yıldır cocugu olmuyor oturtuyordu bısey dıyemıyorum tabı yanlıs anlar dıye oturtulmadıgını soyluyorum fakat ben bılıyorum dıyemyrm yavas yavas dıcem

hihami hihami ben de çok guleryuzluyum söylerm ama kirmadan bu ara çok dertlıyım okuldada herkes alıyor resmen okulun maskotu oldu her gelen öpüyor bizimki yabancılamıyor bide kıkır kıkır millete hele sigara koşan arkadaşlara vermek istemiyorum ama alıyorlar ..neyse bugün son gündü yarın havasına bırakacağım sabah asıdan sonra ...
Hadi gözün aydın Canım ne gerilmissindir seminerler boyunca,aynen benimki de çok guler yüzlü daha da zorlaştırıyor işimizi sipalar.

inşallah işe yarar canım

canım haziran sebzelerini ekliycem, benhenüz ek gıda vermediğim için bilmiyorum ama eltim brokoli semizotu ıspanak veriyordu

canım aynen dediğin gibi eymende:KK43: çok üzgünüm yemiycek çok belli:KK43:

inşallah sizde de işe yarar canım

benimki hiç yemiyor canım aslında 6. ay dolmadan vermiycektim ben sma takviye yapmam gerekti almıyor asla, kaşık maması aldırdım pirinçli onu da almıyor, meyve denedim yok yoğurt denedim yok:KK43: oruç bende tutamıyorum

canım bezelye yeşil fasulye gaz yapıyor bilgin olsun

canım anne sütünden çok sulu oluyor zaten ayran gibi, devam sütünden yaptım ben biraz daha katı oldu, inek sütüyle yapabilirsin süt yoğurt olunca fermante oluyor sonuçta

canım bence git alışsın kv den, önünde sonunda o bakacak acaba kolaya mı kaçıyor özel hazırlamamak için
Canimm rabbim kolaylik versin umarim yer kuzucuk muhakkak sevdigi bisiler olur denemeye devam mecbur napcan:KK51:

yok ne kusuru bende bunlardan sıkayetcıyım dun gıttıler anaaa ben bı delırdım off mılletle ugrasmk zorrr....anneme anlattım sen bebısını kıskanıyon dıyor tabı kıskanırım. kadın tutmus parmagını yalatıyor cocuga yaaa
Kıskanma değil o canım yaa koruma içgüdüsü başka birinin kucagindayken diken üstünde oluyorum resmen yanlış bişi yapacak mı diye. Parmak neden yalatilir ya hayret bişi hiç mi korkmuyolar acaba çocuk benim yüzümden hasta olursa filan diye gerçi çoğu da yeni annelerin titizligiyle dalga geçer modda ayyy kısaca sen de söyle geç canım kırılırlar diye korkuyorsan beyaz yalan uydur

@Mrssuperfine,
oğlum huzursuz demişdim,,sakinleşmişdi,, ama bütün günümüz böyle geçti,, inanılmaz huzrsuzdu herşeye ağladı,,,evin içinde ne yapıcağımı şaşırdım,,, sakinleşiyor sonra en ufak şeyde gene ağlıyor,,,,
şimdi eşim bakıyor,,,,, dağıldım resmen,,,
bilmiyorum belki bu kadar huzursuzluğa yarın inci tanesi görürüz,,,
Ben o huzursuz modu 1.5 Ay kadar çektim berbattı yaa her gün aynı, oturup ben de ağlıyordum İnşallah kroniklesmez Canım

Kıskanma değil o canım yaa koruma içgüdüsü başka birinin kucagindayken diken üstünde oluyorum resmen yanlış bişi yapacak mı diye. Parmak neden yalatilir ya hayret bişi hiç mi korkmuyolar acaba çocuk benim yüzümden hasta olursa filan diye gerçi çoğu da yeni annelerin titizligiyle dalga geçer modda ayyy kısaca sen de söyle geç canım kırılırlar diye korkuyorsan beyaz yalan uydur
aynen odum kopuyor tutmaları bıle gozume batıyor.. bebegım herseyı emıyor elını tutmus bıde aaa bak bak nasıl yalıyor nerden bılıyı elın temız mı cocugun agzına nıye verıyon amacın ne yanı off gece gece sınırım zıpladı yıne...

Çok kolay canım o suyu içirirken elinden alıp bir bahane üretirim örneğin ben bugün verdim veya sonra veriyorum veya su içince tıkanıyor oldu bitti hem karşındakini kırmıyorsun hemde bebeğini koruyorsun..

Hayırlı sahurlar kızlar..
bugün oğlumla büyük amcasına gitmiştik..
çok sevindiler onlar abdullahı abdullahta onları çok sevdi bayaa bir eğlendik..
iftardan sonra amcamız dışarı çıktı çıkarkende sakın gitmeyin bu gece burdasınız dedi..
o gelmeden eşim bizi almaya geldi kaçtık :-)
Telefonum sessizdeydi bir baktım aramış Bende fırça yiyeceğimi biliyorum aradım korka korka :-)
siz niye gittiniz ben abdullahı daha sevmedim Küstü bize..
Neyseki gönlünü aldık birdahakine kalacağımıza söz verdik affetti bizi :))

Back
X