- 23 Haziran 2015
- 1.500
- 1.665
- 53
- 39
- Konu Sahibi Denizlilisrsy
-
- #3.421
Benim anladığım kadarıyla arı sütü en etkilisi bi de biz yaklaşık bir ay gibi vaktimiz olduğu için ampul tercih ettik çabuk etki gösfersin diye ayrıca karışımlarda arı sütü oranı çok az oluyor ama zamanın varsa arı sütü miktarı cok olan bir karışım veya aktardan alıp karıştırıp yapabilirsin en doğalını bulabileceksenama ampuller ayrı ayrı karışım olarak satılmıyor doğru gördüm dimi? sadece arı sütü alacağım mesela. ayrıca polen alıp onu da mı tüketsem ki?
Cnm ben yaptirdim bu testlerin cogunu.antalya egitim arastirma hastanesinde cocuk genetik bolumunde.transferin yakinsa acele et bazilari gec cikiyo .bu testlerin cogu kan pihtilasmasiyla ilgili ve onemli .ozel lab.sorduk sadece 3 tanesine 2000 istemislerdi gerek kalmadi cok sukur devlet karsiliyokızlar benden aşağıdaki testleri istediler bu testleri ankarada bulunanlar özelde kim ne kadar istiyor yada üniversite veya araştırma hastanelerinde yapıyilıyormu hangi bölüme gitmeliyim bana yardımcı olurmusınuz test listesini ekledim
ay bnde aynen o şekilde baktım yazacaktım amaruhsan canım çoook tşk ederim çok yardımcı oldun nerden başlayacağımı bilememiştim, bana burda nir hastane 2000 tl fiyat çıkardı sence nasıl seninkine göre yinede araştıracağım ama @sunnycat canım maalesef desiğin gibi oldu benim bir boş gebeliğim var buda kimyasal olunca yaptır istersen dediler tamam dedim çünkü dondurulmuşu kullanmadan önce ihtimalleri devre sışu bırakmak istiyorum sonrada tekrar tedavi.
ben yarın bi aktara gideceğim, ordan bi karışım alayım diyorum eşimde yer, adetten sonra kullanmak içinde ampul alayım diye karar verdim. tabi yarın dr ne diyecek bakalım ne alemdeyim kürtajdan sonra doğru düzgün adette olamadım...Benim anladığım kadarıyla arı sütü en etkilisi bi de biz yaklaşık bir ay gibi vaktimiz olduğu için ampul tercih ettik çabuk etki gösfersin diye ayrıca karışımlarda arı sütü oranı çok az oluyor ama zamanın varsa arı sütü miktarı cok olan bir karışım veya aktardan alıp karıştırıp yapabilirsin en doğalını bulabileceksen
Selam kızlar ben hala adet olmadım ne gelen var ne giden içim içimi yiyor inşallah sonucu hayra çıkan bir durumdur 10 Aralikta aşılama tedavim yapılmıştı 24 Aralikta bildiğiniz şakır şakır adet olmuştum hemde yaklaşık bir hafta boyunca bu ay normalde en geç ocak ayının 19-20si arası olması gerekiyordu iki gündür kafam karıştı yarın da hâlâ olmazsam gidip tahlil yaptıracağım hiç gecikmem olmazdı normalde asilamadan sonra hiç böyle bir durum yaşayanınız oldu mu?
Kizlarrr. Bugun 3.gunum daha vakit hic gecmiyo. Transferden sonra nasil vakit gecirdiniz ? Nelerle oyalandiniz.
ruhsan benimde ana pozitif çıktıKanaman oldu ama yine de test yaptırmıştın değil mi, yani negatifi görmüş müydün canım, ben aşılama yaptıralı baya zaman oldu hiç hatırlayamıyorum gecikme yaşamış mıydım ama yaşasam hatırlardım sanırım bilemedim, has.gideceğim gitmişken kan veririm diyordun dogru mu hatırlıyorum? ne zaman test yaptırmayı düşünüyorsun belki de bebiş geliyorrrrrr :)
ruhsan benimde ana pozitif çıktı
Bende sömestr in ikinci haftası izinde olucam o zaman hocadan randevu alıp gidicem bakalım ben kendimde lupusta n şüphelenip gitmiştim yada diğer 4_5 hastalıktan biri tüp bebekten önce kafamdan kalksin diye internet ten baktım sonuca pozitifi görünce moralim bozulduCanım ana pozitifligi tek başına sıkıntı olmayabiliyor, titresi yazıyor mu tahlilde titresi düşükse zaten sıkıntı olmuyormuş, ben sana yaşadıklarımı kısaca anlatmaya çalışayım aklına takılan bir şey olursa da sor bana olur mu
Devlette yaptırdıgım için titresi yazmıyordu benim ilk tahlilde, özele gittim romotolojiye dr. öncelikle ana'nın titresi için tahlil istedi ayrıca ena değerleri varmış onlar için test isedi enalarda benim pozitif çıkan olmadı, (ve farklı tahilillerde istedi idrar kültürü vs.)
Şöyle demişti dr. ikisi pozitif çıkarsa (ena testlerinde) bebek kardiyolog olan bir hastanede takipte olmalı ve orada dogmalı (kalbinde bir rahatsızlık oluyormuş)
biri pozitif çıkarsa seni tedavi altına alacağız
hiç pozitif olmazsa sorun yok
benim hiç pozitif çıkmadı ancak ana pozitifliginde titre yüksek çıktı (100 civarı çıkarsa sıkıntı olmaz ama 1000 civarı olursa sıkıntı demişti)
Benim titre tam kaç bilmiyorum ama yüksekmiş baya öyle dedi dr. ilaç yazdı doğuma kadar kullanmam için ama ben almadım çünkü ilk 8 hafta bebegin iç organları gelişiyor bu dönemde ilaç zararlı (kadın dogumcum da kullanma dedi şu an) bekliyorum o yüzden ve başka bir dr.dan randevu aldım İst.da ondan da fikir olacağım
İlaçı kullanma nedeni de çıkması olası hastalıkları baskılamakmış, çünkü gebeliği sevmezmiş bu tip hastalıklar, sende 20 yıldır belki bu hastalık var ama gebe kalınca ortaya çıkabilir dedi, biraz uzun oldu ama önemli noktalara değinmek istedim
iyi bir dr.bul kendine ve ona git zaten seni yönlendirecektir, benim dezavantajım hamileyken bunu öğrenmek oldu, bır sıkınt çıkarsa ki inşallah çıkmaz sen şimdiden tedbirini alırsın
Yakın bir arkadaşımda da ana pozitif çıkmıştı ona kortizonlu bir ilaç vermiş bir hafta sanırım kullandı o kadar, herkesin durum farklı oluyor yani kötü düşünme olur mu
Bende sömestr in ikinci haftası izinde olucam o zaman hocadan randevu alıp gidicem bakalım ben kendimde lupusta n şüphelenip gitmiştim yada diğer 4_5 hastalıktan biri tüp bebekten önce kafamdan kalksin diye internet ten baktım sonuca pozitifi görünce moralim bozuldu
canım ben zaten 9 eylül romatolojiye gidiyorum burda ordan hocalara bir bakıcam annemde yıllardır 9 eylül romatolojide tedavide zatenSle yazmış benim teşhise de ilaç için lupus'un kısaltılmışı sanırım o da, insanın canı sıkılıyor tabi hele ki nette hastalıkları okudukça, ama dediğim gibi tek başına ana pozitifligi bir belirti değil, iyi düşünelim iyi olsun, yarın için acibadem'den randevu almıştım ama kar bastırdı burada erteleyeceğiz haftaya sanırım, ben sadece bebek için tedirgin oluyorum şu an, ikinci bir dr.dan da fikir almak istedim, bir de bu romotoloji bölümü her hastanede bulunmuyor, sen dr.buldun sanırım nereye gideceksin
Canim ben bu kaşinti sorunum icin gitmistim, bir de kendiliginden morluklar oluyordu, babamda daha once loseminin bir turu cikmisti tedaviyle gecti cok sukur, dr.a bunlari soyleyince bir suru test istedi onlarin sonucunda bu negatif olmasi gereken deger pozitif cikci, bana henuz konulan bir teşhis yok gebelik sirasinda kullanmam icin bi ilac yazdi diger detaylari yazmistim yukaridakızlar ne ce yazışıyorsunuz ya, ne demek bu ana testi neden yapıldı anlatın bakayım merakımı gidereyim :)ruhsan
bende de 3-4 yıldır kaşıntılar döküntüler hepsi mevcutta antihistaminik verip gönderiyorlardı 2011 de yapılan ana testim negatifCanim ben bu kaşinti sorunum icin gitmistim, bir de kendiliginden morluklar oluyordu, babamda daha once loseminin bir turu cikmisti tedaviyle gecti cok sukur, dr.a bunlari soyleyince bir suru test istedi onlarin sonucunda bu negatif olmasi gereken deger pozitif cikci, bana henuz konulan bir teşhis yok gebelik sirasinda kullanmam icin bi ilac yazdi diger detaylari yazmistim yukarida
hımm çok geçmiş olsun ikinizi de o zman, ay şimdi okuyunca bile kaşındım ne sıkıntı bi durumdur o.Canim ben bu kaşinti sorunum icin gitmistim, bir de kendiliginden morluklar oluyordu, babamda daha once loseminin bir turu cikmisti tedaviyle gecti cok sukur, dr.a bunlari soyleyince bir suru test istedi onlarin sonucunda bu negatif olmasi gereken deger pozitif cikci, bana henuz konulan bir teşhis yok gebelik sirasinda kullanmam icin bi ilac yazdi diger detaylari yazmistim yukarida
Ruhsan canım aşılamamın yapıldığı ay test gününden önce kanama gelince doktora gitmistim ultrason ile bakmıştı gebelik yok demişti aşılama tedavimin olumsuz olduğunu söylemişti kan tahliline gerek duymamıştı bu ay da normalde en geç taş çatlasın 20sine olmam gerekiyordu ama iki gündür ne gelen var ne giden inşallah senin dediğin gibi bebiş geliyordur ama nedense benim içime hiç öyle doğmuyor kist yada başka bir şeyden gecikme olmuştur diye düşünüyorum zaten gündüz de idrar testi yaptım tek çizgi çıktı sizce ne yapayım pazartesiye kadar bekleyeyim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?