2015 Şubat Anneleri

Kizlar ara ara su gibi akintim oluyor. Miktari az icinde beyazlik da var ama su gibi geldigini hissediyorm. Onceki hamilelikte de olmustu ph olcmustuk normal akinti demisti dr ama yine de huzursuz oldum. Bir yandan normal diyorum. Var mi aranizda bir fikri olan

günaydın güzeller, yorgun ve uykusuz bir pazartesinden herkese slmlar, gecenin güzel olan şeyi bikaç baloncuk daha hissetmem oldu kızçem bana işaret verdi sanırım, eve gidince hemen yatıp uyuyacam poffff

Benimde oluyor ama nedenini bilmiyorum.ara ara oluyor. Islaklıktan koşup bakıyorum kanama oldu diye bakıyorum akıntı. Can sıkıcı cidden.öğrenirsen bana da söyler misin?

dün turşumu yaptım , güya 8 kilo yapacaktım 16 kilo turşu oldu , o kadar yoruldum ki kışın hep turşu yicem inş. güzel olurda yorulduğuma değer

günaydın kızlaaar. yarın kısmetse minnağımı görcez. babası gelemicek ama işi varmış. inş büyümüştür kocaman olmuştur. gerçi 1,5 kilo almışım ama

sağ salim kucağımıza alalım o günleri görelim inş..

arada bendede oluyor su gibi bi ıslaklık hissediyorum..bazende beyaz az bi akıntı oluyor doktora hiç sormadım normaldir herhalde hani çok ve sık olmadıgı için üstünde durmadım

ahaaaaaaaa bende sadece bendemi oluyor diye paniğe kapılmıştım. bende de şu 1 2 gündür su gibi kıvamda hafif kıvamlı ama sonra çamaşırda durunca açık sarı bir renk alıyor. öyle gün içinde 1 2 defa oluyor. acaba üşüttük mü :S

akıntı sarı ve kokulu olmadıgı muddetce normalmiş. çok oluyor ve rahatsız oluyorsanız günlük ped kullanabilirsiniz. ama ben pedden çok memnun kalmadım. havasız kalınca daha kotu oldu sanki bıraktım. yanımda iç çamaşırı bulunduruyorum. çok rahatsız olursam değiştiriyorum açıkcası. idrar testi yapıolar bi mikrobik durum var mı diye. bana yapmıştı drum.

haftasonu karnımda göbek deliğine yakın pıt pıt die bişiler hissettim. acaba bebişim midir.

kızlar akıntı konuşmuşsunuz saıyorum buda ortak derdimiz benimde çok oluyor yani çamaşırım ıslanıyor ister istermez aslında rengi normal ama çamaşırımda bekledikçe sarı gibi bi renk alıyor korktum bende bişi varmı diye çarşamba sağlık ocağına gitcem akıntı için bişi derlermi ? bilgisi olan varmı ?? yani ile kendi doktorumamı sorayım?

aynısından bana da oluyor bembeyaz ve kokusuz. ama beklerse hafif sarımtırak. idrar yolu ile alakalı değildir. sanırım şu dönemde herkeste olabiliyor demek ki. bende korkmuştum neden oluyor diye ama burda herkeste olduğunu okuyunca az da olsa rahatladım. olmadı doktora gider sorarız ne yapalım :)

sağlık ocağı doktoru idrar tahlili yapar heralde biraz fazla beklese daha iğrenç bi renk oluyor

Selam kizlar hsonu giremedim hiç geçmişi de okuyamadim umarım herkes iyidir hersey yolundadir gece 5 de uykum bi kaçtı bi daha da uyuyamadim yorucu bi gün beni bekler bakalım

bakın kızlar işimize yarar bir yazı :)

Lohusalık döneminde en çok dikkat edilmesi gereken şeyler şu şekilde sıralanabilir:

? Doğum gerçekleştikten sonra anne stresli ortamdan kurtulmak adına hastaneden hemen çıkmak isteyebilir. Doğum sonrasında annenin durumuna göre 1 gün veya 2 gün hastanede kalmak annenin sağlığı için son derece önemlidir. Hastaneden çıkma konusunda acele etmemekte fayda vardır. Ancak 2 günden sonra bir sebep olmaksızın hala hastanede kalmak anneye yararı olmadığı gibi zararı da olabilir.

? Annenin lohusalık döneminde istirahat etmesi çok önemlidir. Anne bu dönemde kendi sağlığına çok özen göstermelidir. Ancak bu istirahat sürekli yatakta yatmak olarak algılanmamalıdır. Kendini yormayacak düzeyde basit işler yaparak, ev içerisinde kendisini yormayacak şekilde kısa yürüyüşler yaparak metabolizmanın işleyişine katkı sağlaması gerekir. Aksi taktir de sürekli yatarak vücudun direnci de istem dışı düşebilir.

? Lohusalık döneminde annenin yiyeceği besinlerde bir diyet uygulamaya gerek yoktur. Anne istediği her besini dilediği gibi yiyebilir. Ancak meyve ve sebze ağırlıklı beslenmesi vücudun daha kolay toparlanmasına katkı sağlayacaktır. Yalnız yediği besinlerde hem kendini hem anne sütü ile beslenen bebeğini düşünmelidir. Anne adayı henüz yeni doğum yaptığı için daha pek çok ağrısı sıkıntısı olabilmektedir. Yediği besinlere dikkat ederse, varsa ameliyat sebebi ile oluşabilecek ağrılardan da nispeten korunmuş olur. Rahat hareket edemediği için henüz eğilip doğrulamadığı için mide ve bağırsaklarda oluşabilecek spazm veya ağrılar sebebi ile taze anne çok sıkıntılar yaşayabilir. Bebek ise emdiği gazlı süt yüzünden çok ağlar ve zaten rahatsız olan anneyi huzursuz eder. Bu nedenle taze anneler yedikleri içtikleri gıdalara dikkat etmelidirler.

? Annenin sindirim sistemleri lohusalık döneminde pek düzgün çalışmayabilir. Kabızlık bu dönemde çok sık rastlanan bir durumdur. O yüzden annenin bu süreçte yediği besinlerin sıvı olması kabız olma ihtimalini de aynı oranda düşürecektir. Sıvı gıdaların tüketilmesinin yanında yemeğin yanında bolca su içmekte yine kabızlığı giderecek durumlardan biridir. O yüzden su tüketiminin fazla olmasına dikkat etmek gerekir. Üstelik su tüketiminin metabolizmaya başka faydaları da vardır. Örneğin: günde 2 litre su tüketen taze anne hem vücudunun nem oranını dengeleyecek hem de hamilelik süresince aldığı kiloları hızla yakıp atmak için iyi bir fırsat yakalamış olacaktır…

? Taze anne, vücut temizliğine olabildiğince dikkat etmeli ve asla kirli kalmamalıdır. Ancak anne lohusalık döneminde vajinaya su kaçmamasına dikkat etmelidir. Bu yüzden vajinanın yıkanmaması gerekir. Ancak normal duşunu almasında bir sakınca yoktur. Vajina bölgesini özellikle yıkama gibi bir durum olmadığı müddetçe normal duş alınması esnasında vajinaya su kaçmaz. Bazı lohusa hanımlar endişelense de lohusa bir bayan duş alabilir. Oturarak değil de ayakta duş alması tavsiye edilir. Ayrıca lohusa, giydiği iç çamaşırlarının temizliğine dikkat etmeli ve sık sık değiştirmelidir.

? Doktorunuz size kontrol için belirli bir süre sonra randevu verecektir. Bu süre genelde 6 haftadan sonrasında olur. Doktorunuz eğer size 6 hafta sonrasına randevu vermişse tam istediği zamanda doktorun yanında olmanız da son derece önemlidir. Vücutta anormal bir durum olup olmadığı ancak 6 hafta sonra anlaşılabilmektedir. Bu 6 hafta geçtikten sonra hemen doktora gidilirse, annenin sağlığını tehdit eden herhangi bir durum olup olmadığı denetlenmiş olur. Çıkan tetkikler sonucunda erken tanı yöntemi sayesinde pek çok rahatsızlık da henüz büyümeden tedavi edilebilir. Vücudun gebelikten önceki haline geri dönmesi biraz uzun sürmektedir. Bu sebeple lohusa bir bayan asla acele etmemeli kilo ile mücadeleye girişmemelidir. Düzenli, sağlıklı, iradeli bir şekilde kilo verilmelidir.

• Lohusalık dönemi boyunca anne psikolojisinde sıkıntılar yaşar. Daha öncesinde bebek anne karnındayken gebeliğin ilk haftalarında da bu duruma benzer duygular hisseden anne aynı duygularla yine baş başa kalmış olur. Bu durumla tek başına başa çıkamaz bu nedenle lohusa anneye ailesi de destek olmalı ve taze annenin bu hassas dönemini rahat ve konforlu geçirebilmesi adına ellerinden gelen bütün gayreti göstermelidirler. Stres faktörü oluşturabilecek hemen her durumu frenleyip anne adayına hissettirmemelidirler.

Bendede oluyor doktora sordum hormonal dedi eğer rengi koyu olursa bide kokulu ozaman bişey olabilirmiş

ins cnmm insss... bugun gitsemmi gitmesemmi bilemedimm yaa... ben 7 gibi uyumustum zar zor simdi kalktim 3 saatcik
Hamileyken anlayisli insan olmali etrafinda. Ama ne olursa olsun senden ve bebeginden kiymetli degil. Uzme kendini. Bugun guzel haberler al drdan da moralin duzeelsin
kesinlikle haklisin anali ogullu dun günü burnumdann getirdiler.. hala tutmasam kendimi aglicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…