2015 Şubat Anneleri

Hamilelere temizlik uyarısı
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, bayram temizliğinin ülkemizde çok yoğun çaba gerektiren fiziksel strese yol açtığını, gebeler için çok ciddi yorgunluk sebebi olan bu durumun erken doğuma yol açabileceğini belirtti.

Örs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, prematüre bebeğin özel bakım ve olanaklar gerektiren bir bebek grubu olduğunu söyledi. Bebek ne kadar erken doğarsa yoğun bakım ihtiyacının da o kadar artacağına değinen Örs, organları gelişmemiş bebeğin yoğun bakım sürecinin bebek, aile, doktor ve hemşire için de zorlu bir dönem olduğunu ifade etti.

Prematüre doğum oranının ülkemizde tüm canlı doğumların yüzde 10'un üzerinde olduğu aktaran Örs, "Prematüreliğe bağlı sorunların önlenmesinin en önemli yolu prematüreliğin önlenmesidir" dedi.

Anne adayları kendilerini aşırı yormamalı

Örs, prematüre doğumun anne ve bebekle ilgili pek çok nedeni olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Prematüre doğumun nedenlerinden birisi de annenin aşırı fizik aktivitesidir. Annenin iş yorgunluğu, aktivitesi yoğun mesleklerde çalışıyor olması, ciddi bir risk faktörü. Gebelikte özellikle düşük tehdidi olan annelerin kendilerini yormamaları ve aşırı fizik aktiviteden kaçınmaları gerekiyor. Ev hanımlarının günlük temizliği de önemli efor gerektiriyor ve aşırı yorgunluğa neden oluyor. Bayram temizliği ülkemizde çok yoğun çaba gerektiren bir fiziksel strese yol açıyor. Gebeler için çok ciddi yorgunluk sebebi olabiliyor. Bu nedenle anne adaylarının kendilerini aşırı aktivitelerden korumalarında yarar var. Gebelikte yürüme ve egzersiz anne ile bebeğe yararlı ancak aşırı fiziksel ve ruhsal stres yoğunluğu erken doğuma neden olabilir. Özellikle daha önce prematüre doğum yapmış anne adayları daha da dikkatli olmalılar."

bayram üstü dikkat edin bırakın ev pis dursun kendinizi yormayın. ben çok titiz sayılacak düzeyde bir insandım. yani hergün ev süpürür yer siler tuvalet banyo derken akşamı yapardım temizlik ile. ama hamile kaldığım andan itibaren bebek daha ağır bastı. şimdi ufak günlük süpürgemle şöyle bir aldırıyorum evi doğuma yakın büyük temizliği yaparız olur biter. :)

Ayaklarim sismeye basladi, sizde durumlar nasil kizlar?
Ah cnm sejin yine ayagin sisiyo benim heryerim sismeye basladi sabahlari ozellikle uyandigimda parmaklarimi bukemiyorum sislikten aciyo resmen cuma gunubgidince sorucam

Ilik dus alip erken yatmayi denesen yatmaya yakın yogurt yesen bi umit olmaz mi diycem ama olmayınca olmuyor meret iyi bilirim kizimda otururdum ben de sabaha dek pasiflora vermisti dr ondan da bi fayda gormedm. Bunda da tam tersi uykum var ama uyumaya zemin yok hersey tersine

Kan hapi kabizlik yapiyo bana icmiyorum diyince dr surup olarak verdi bu kabizlik yapmaz dedi var mi böyle kullanan sahiden
Bende de yapiyor kabizlik içinde ilaç verdi fakat hic kullanmadim. Birde o olmasin diye yarin detayliya gideceğim sorayim bende daha iyiyse.

Ayaklarim sismeye basladi, sizde durumlar nasil kizlar?

Bende şişme yok Cnm henüz fakat Burnum tikandi nefes alamiyorum o da öksürük yapoyor. Birde sistimi tam olur artik.

balık yiyorum ama kırmızı eti maalesef ben de pek yiyemiyorum.

Ben de buzluğa bişiler koymak istiyorum. Doktor dondurulmuş hiçbirşey yeme dedi bana. Size böyle bişey diyen olmadı mı?

kışın o hormonlu biberleri yiyeceğime kendi mis gibi yaz biberlerimi yerim : )))) doktorun belki bu hazır satılan donmuşları kastetmiştir , benim doktorum donmuşlarla ilgili bi uyarıda bulunmadı

günaydın annişler.

ya benim bağışıklık sistemim çok zayıfladı. sürekli hastayım. bugün de sol bademciğim şişmiş yutkunamıyorum. : (

Gunaydin herkese. Dun evd temizlikci vardi evim temiz oldu sukur. Cok para gitti ama midemi bulandirmiycak en azindan evim. Ayaklarimi uzatirsam pit pit duyuyorum surekli. Tekme diyemiyorum daha belki tekmeliyor kuzum da son aylardaki tekmeyi bildigimden bunlara pit denir ancak

Bişi yaptırmıyorum canım buzluğum bomboş duruyor. Yaparsam kendim yapıcam kışa yemeye. Ama akşam yemeği bile hazırlıyamıyorum ki

kışlık koyacaksan bu haftalarda koy çünkü artık kalmaz yazın çıkanlar geri seraya döner havalar iyice soğuyunca

Acılı baharatlı yiyorsan yemekleri onlar da Aft yapar canım bi de bazı insanlarda ceviz domates patlıcan falan yapıyor Aft

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…