Sen bişi deme onlar kalacağı kadar kalsın. Etrafta olup bitenle ilgilenme. Mal sonuçta. Canından değerli değil. Baktın sinirlenip üzülüyorsun dışarı çık. Dolaş bir Cafe'de otur süt iç. Bebişini düşün mutlu et kendini.
Allah yardımcın olsun öncelikle.. Ben olsam söylerim rahatsızlığımı ve güle güle derim,sen iyi dayanmışsın,gerçi eşim benden önce kızar zaten.. Böyle rahat,gamsız insanlara ne söylesen boş,direk yol göstereceksin..
bende kundak yapmanın gereklılıgıne ınanıyorum..ılk aylar cocugun her bır tarafı bır yere gıdıyor. aksı halde canının yanacağına ınanıyorum..ılk ay kızımdada kundak yapmıştım.kim demiş onu yahu , eskiden herkesi kundak yaparlarmış , durup durup bişey çıkarıyorlar
ben açlık hıssetmıyorum ama can sıkıntısından yıyorum.sımdı toplantıdan geldım sofrana kalktım evegeldım hemen kalorı bombalarını ındırdım mıdeyekızlar bana bi çare ben sürekli AÇIMMvala o kadar yiyiyorum yarım saat 1 saat sonra gene acıkıyorum napcam ben bişi deyin hele aç kalmaktan sıkıldım (
hahaha ay litchi yaa ağzımda yemek vardı az kalsın püskürtüyordumcafede otur süt iç süper yaaa
zaten işe yürüyerek gelip gidiyorum düzenli yürüyüş işte :)ay cok hoşsun ya :) aç doğurucam yazmışsın ya :))) öf kasmayalım kendimizi gerçekten ya, yürüyüş yapalım biraz öle dengeleyelim fln, kilo takibinden yorulduk ayol
sabah aç karna içiyom kahvaltıdan 1 saat önceDemir ilacını sabah falan mı alıyorsun? Ben de onu kullanırken aç hissediyordum.
kendimi aşırı derecede çirkin hissediyorumşiştim , eğilip kalkamıyorum, hareketlerim kısıtlı hamilelik bunalımı bu olsa gerek.. cok mutsuzum
sabah aç karna içiyom kahvaltıdan 1 saat önce
Starbucks a gidince içicem bişi bulamıyorum süt içiyorum ben de o yüzden yazdım
bende kundak yapmanın gereklılıgıne ınanıyorum..ılk aylar cocugun her bır tarafı bır yere gıdıyor. aksı halde canının yanacağına ınanıyorum..ılk ay kızımdada kundak yapmıştım.
Benim okuduklarim bu yonde:
Eskilerden beri yenidoğan bebekler özellikle kırkı çıkana kadar kundaklanırdı..Peki Kundak kundaklamak nedir ? Dış koşullardan korumak amacı ile geniş bez parçası (kundak bezi) yardımıyla bebeğin kol ve bacaklarının sıkı bir şekilde sarmalanmasına kundak adı verilir.Eskilerde bebeklerin kundaklanmasının nedeni eli ayagı düz olsun yamuk olmasın mantıgıdır..oysaki sıkı sıkı bebegi paketler gibi sarmalamak bebek için yararlı olmayıp sağlık açısından ciddi zararları vardır..Doğuştan kalça çıkığına eğilimli olan bebeklere kundak yapılması, kalça çıkığının ortaya çıkmasını kolaylaştırmakta ve ara bezi ile düzelebilme ihtimalini de ortadan kaldırmaktadır.
Ayrıca bebeğin kundak bezi ile sıkıca sarmalanması bebeği bunaltmakla kalmayıp güneş ışınlarından da yararlanmasını engelleyerek D vitamini eksikliği olan raşitizm hastalığının (kemik yumuşaması) ortaya çıkmasını kolaylaştırabilir.Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muharrem İnan, Türkiye’nin kalça çıkığı açısından dünyada ilk sıralarda yer aldığını belirterek, bunun da en önemli sebebinin kundaklama olduğunu söyledi.Dr.Muharrem İnan,Kalça çıkığı açısından Türkiye dünyada ilk sıralarda yer almakta. Bunun de en önemli nedeni kundaklama” diyen Doç. Dr. İnan, kundaklama işlemenin Eskimolarda, Japonya’da ve Türkiye’de geleneksel olarak uygulandığına dikkat çekti.Muharrem İnan, kundaklamayla bebeklerin bacak ve kollarının düzgün olmasının amaçlandığını, ancak oluşacak bacak eğriliklerini önlemede böyle bir uygulamanın modern tıpta yerinin bulunmadığını kaydetti.Kalça çıkığı tedavisinin başarılı olmasında erken tanının çok önemli olduğunu vurgulayan İnan, kalça ultrasonografisinin özellikle yeni doğan ve erken çocukluk dönemlerinde rutin olarak tüm bebeklere uygulanması gerektiğini belirtti.
Ankarada ikamet edenler hangi hastane hangi doktora gidiyorsunuz ? Çok sevdiğim bi arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim. Orda hiç biyeri bilmiyo. Ben sizden taze ve doğru bilgi iletirim ona. Tecrübe sahibisiniz siz. Sincan fatihte oturuyo arkadaşım.
ee sen zaten kilo almadın doğru düzgün ye gitsin ne buluyorsan.
o zmn cok ıımıs daha ne :) ben kendıme soliim yürüyüş yap die :)zaten işe yürüyerek gelip gidiyorum düzenli yürüyüş işte :)
hacattepe de doğum yaptım ben genelde çok beğenilmez ama ben çok ama çok memnun kaldım doktorlarından asistanlarından hemşirelerinden hatta hastabakıcı ve hademelerinden bile memnun kaldım. önemli olan doğum yapacağın hastanenin özel mi devlet hastanesi mi olduğu değil. doğumda hertürlü imkana sahip mi oluşabilecek olumsuzluklara müdahale şansı ne en önemlisi bebekler için yoğunbakım ünitesi varmı? doktor seçimi herşeyden mühim çok konuşan ama boş konuşan bir doktordansa kendi doktorum Prof. Dr. Selçuk TUNCER gibi 4-5 kelime ile tüm merak ettiklerimi açıklayan bir doktoru tercih etmeli. eğer özel hastane düşünürse de koru hastanesini tavsiye edebilirim özellikle Balgat Koru da Prof. Dr. Aydan Biri işinin ehli mükemmel bir doktor tabii ücretleri de ona keza mükemmel. herkesin fikrini almak önemlidir ama en doğru kararı vermesi dileğimle. güzel bir hamilelik geçirsin arkadaşınız.
inan o kdr komiğim ki işten geliyorum ev işi flndan sonra başlıyorum hırka kazak örmeye bebişe,sonra tığ işini öğrendim biraz battaniye yapıorum :) trikotaj makinası gibi oldum kafamı dağıtim die ama gerçekten var bi acaiplik bende, belki de bu zmna kdr o test bu test derken gerildim şimdi biraz rahata erdim kiloya taktımBir uğraş bulmakta fayda var sanırım canım. Seni sürekli oyalayacak bişi.
vala bunu birinin demesini bekliyodum en sonunda öle yapcam zaten kemriyo beni cadı içimden reklamda anneeeee diye bağırıyo ya sanıyorum benimki onun kız versiyonu :)
inan o kdr komiğim ki işten geliyorum ev işi flndan sonra başlıyorum hırka kazak örmeye bebişe,sonra tığ işini öğrendim biraz battaniye yapıorum :) trikotaj makinası gibi oldum kafamı dağıtim die ama gerçekten var bi acaiplik bende, belki de bu zmna kdr o test bu test derken gerildim şimdi biraz rahata erdim kiloya taktım
Canım dediklerinin hepsini yaptım ilk geldiğinde oyunlar oynamaya çalıştım düzenli bir oyun oynama derdinde değil çocuk yaramazlık peşinde. Zaten sürekli ağlıyor dışarı gitmek istiyor eşim sürekli alıo götürüyor okuldan eve gelince eşim hep onla ilgileniyor okadr ki beni bile görmüyor gözü geçen karnım ağrıdı gittim odaya yattım çocukla oynuyor yanıma gelip neyin var bile demedi. Zaten eşimin ilgisi onlar geldi gelei hep çocukta annesinde bana yardım etmeyi bile bıraktı.
Bende bu çocuk die hep alttan aldım sustum kızmadım yol göstermeye çalıştım ama çocuk alışmış bildiğini okuyor alıştığı ibi devam ediyor k.validem de sözde bir iki lafla uyarıyor yapma etme die ama yine çocuk yapıyor. Ya zaten çocuğu da suçlamıyorum tabi ki çocuk bu suç onda değil onu yetiştirmeye çalışanda. Ama en kızdığım şey annesi bıraktı die çok şımartılmış hiç kural koyulmamış hep serbest bırakılmış istediği yapılmış parmağında oynatıyor herkesi eşim eve geldiğinde hep onla ilgileniyor zaten çocukta raht bırakmıyor eşimi hadi oyun die ama onun oyun anlaşyışı ya ses çıkarmak ya bişiler atıp kırmak yada yemekleri yerken döke döke elinde geze geze yemek düzgün senin dediğin gibi oturup oyun oynıcak biri değil çünkü alışmamış öle şeylere. Ben oyun oynatmaya çalışıyorum gelip üstüme atlıyor sırtıma çıkıyor karnım dıkşın sıkşın fln die vuruyor oyun yapıyor güya ama böle oyunları hep çizgi film açtım izlemiyor kumandayı istiyor veriyorum sonra atıo kumandayı havaya sürekli öle havaya ata ata top gibi oynamak istiyor. Anlamadım ben nasıl iş.
RAbbim kimseyi kırmamam için bana bol sabır versin. EŞimede ayrıca hiç söylenmedim ama inan zor tutuyorum kendimi dişlerimi sıkıyorum bu kezde başım ağrıo. Allah yardımcım olsun ne diyim.
Hangi kitap kizlar?ayse oner i alsam mi diyorum ben deAmin inşallah kime anlatsam kitaptaki gibi olmuyor gerçek hayat diyor ama inanirsak yaparız inşallah ya
tutarli ve israrli olursak yapariz bence. zaten yazarda soyluyo 1 gunde mucize beklemeyin en az 3 gun ugrasin diye. denemeye deger bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?