- 28 Nisan 2012
- 5.115
- 2.697
- 198
Ben de bgn 1 hastaya randevu vermisim o da geldi gitti erken çıkayım bari diye sevinirken arabanın bakımda olduğu geldi aklıma onu getirmelerini beklicem mecburen pffffBugun dersim azdi ucarak geldim eve mis gibi kahvalti keyfi biraz da pineklerim kizi alana kadar iki gundur uyuyamiyorum esim gec gelince kostrmaca btmiyor iyi bi dinlnmek lazim aksama dugum var ama ihh gidemiycem
Uyku pozisyonu beni de zorluyor artik sola yatmya calissam da saga da yattgm oluyor benim gobegimi yastikla destekliyip dayamzsam uyuyamiyorum zaten. Bu aralar bas agrim cok ara ara iyi dinlnmzsem kaba etlerim agriyor curuk acisi gibi bi tuhaf
Bilmiyorum ki. Önceden hiç tokluk şekeri baktırmamıştım ama açlık şekerim hep düşük çıkardı. Insülin direncim de hep normaldi. Şu sınav bir geçseydi ondan sonra mı yaptursaydım ki. Stres de yapıyorum sanırım. Neyse 100 g dan sonra ne olucak Bakıcaz. Allahım inşallah korur bebişleri sağlıklı oluruz onlar ve biz.
Ben de bgn 1 hastaya randevu vermisim o da geldi gitti erken çıkayım bari diye sevinirken arabanın bakımda olduğu geldi aklıma onu getirmelerini beklicem mecburen pffff
Canım haklısın takmakta. Sen yrım yapmıyorsan eşinde yapmayacak.bu dönemde sanırım haddidden fazla takıyoruz ama çok ağırıma gitti tutamadım artık kendimi
Oturup kalkarken bende hemen doğrulamıyorum esòba. Kuyruk sokumumda ağrıyor üstüne. Bende 8 kilo aldım zaten kiloluydum, sonumuz hayrola artık
Bilmiyorum ki. Önceden hiç tokluk şekeri baktırmamıştım ama açlık şekerim hep düşük sıkıntınsülin direncim de hep normaldi. Şu sınav bir geçseydi ondan sonra mı yaptursaydım ki. Stres de yapıyorum sanırım. Neyse 100 g dan sonra ne olucak Bakıcaz. Allahım inşallah korur bebişleri sağlıklı oluruz onlar ve biz.
Cok buyuk ihtimal ocak olur sezeryan olursan ozellikle. Ben normali bekledim gununden 3 gun sonra dogdu oglum. Bunda da ruyamda gordum tam gununde doguyordu 14 subatta
canim hamilelik ekstrem bir durum. Bu yuzden yapiluyor bu testler.
canım geçmiş olsun onun tedavisi var tabi canı sıkılıyor ünsanın ama benim komşumun da hsmileliğinde baya çok çıkmış şekeri ilaç kullanmış şimdi dünyalar güzeli sağlıklı bi oğlu var maşAllah sen bir an önce yaptır testini doktorun önlemini alsın ilaç kullanmana bile gerek kalmaz. Belki diyetle hallolıur172 çıktı. Içtikten 56 dakika sonra ölçüldü. Esim de senin sindirimin yavaş belki ondandır diyor. Ne kadar mantıklı bilemedim. Yalnız benim annem de ananem de uzun süre şeker hapı kullandılar. Acaba genetik mi kibakalım 100 g da ne olucak.
O kuyruk sokumu agrisi beni tuketti oturdugum yerden kalkmak iskence yaa
entresan gercekten stres bu kadar yukseltmemeli ama bunyen alisik degil diyedir belki yuklmye gelrmedi alisik olmynca kimbilir ins eskisi gibi cikar hersey bi yanlislik vardr belki. Ilk gebelgmde benim 50lik yuklemede yuksek cikmasa da ters bi durum olduguna isaret eden bi dengeszlik cikti diye yuzluk yuklme istemislerdi eyvah derken sukur yuzlukte temiz cikti sonucuk belki senin de oyle olacak cektigin sıkınti bununla kalsin yeter ki
günaydın kızlar ,
nerden başlıyım nasıl başlıyım anlatayım bilemiyorum çok çok çookk kötüyüm sanırım bu hamilelik sendromu beni yeni ama çok şiddetli vurdu. kısaca konuyu anlatayım. etrafımda gidip konuşup dertleşebileceğim hiç arkadaşım yok bi annem var ama oda bende çalıştığım için haftada 1 kere anca görüşebiliyoruz ve bende istiyorum ki başbaşa olalım. dün akşam eşime dedim beni anneme götür ki arabayla 20 dk lık mesafede ablamlar annemdeymiş o yüzden gitmek istemedi ( bunun özel bi sebebi var kurbanda biz kurban kestik fakat eniştemin böle bi inancı olmadığı için kesmedi üstüne üstlük eşimle tartıştılar yani eşime saygı duyması gerekirken saçmaladı işte bu yüzden özel günler haricinde görüşmüyorlar)
haklı olarak kendi problemini ben çekmek zorunda değilim diye isyan ettim neyse gittik biz o erkek kardeşimin odasına geçti bende ablam ve annemle salonda oturdum rahat bırak beni dedim. 2 saat sonra hadi gidelim demeye başladı hiç bişey demeden kalktım eve geldim işte o an kriz geldi üstüme çünkü yolda bi ton laf söyledi annene dediğim bişey yok bunlar oldumu gitmem diye o an film koptu ağlamaya başladım ama içim çekiliyor konuşamıyorum bile ağlamaktan karnım acıdı o kadar ağladım nefesim kesildi. aslında koyan bunlar değildi ben onun annesiyle anlaşamasam bile 2 güne bir gidiyorum sırf o gidiyo diye kız kardeşi ve eşiyle sürekli vakit geçiriyorum ama o bunu yapmıyor. kız kardeşinin eşi bunların uzaktan akrabaları ve resmen bana akşam bunu demeye çalıştı ben dedim ikimizde eliz ama ona farklı bana dış kapının mandalı muhabbeti yapıyonuz diye o akrabamız dedi işte o an yıkıldım artık yürüyemez hale geldim ağlamaktan şuan gözlerimi açamıyorum acıdan ve çalışmak zorunda işyerindeyim.bütün bunlardan sonra gece bebeğim hiç durmadı sürekli tekmeledi canımı acıttı anladı beni yanlız bırakmadı kötüyüm yani çok kötü neyse ki sizler varsınız yazıp rahatlıyorum k. bakmayın şişirdim başınızı biraz daha yazarsam ağlama krizim yine gelecek.
canım kuyruk sokumu için simit önerdi doktor ben ona oturuyorum çok şükür çekmiyorum artık ağrıO kuyruk sokumu agrisi beni tuketti oturdugum yerden kalkmak iskence yaa
entresan gercekten stres bu kadar yukseltmemeli ama bunyen alisik degil diyedir belki yuklmye gelrmedi alisik olmynca kimbilir ins eskisi gibi cikar hersey bi yanlislik vardr belki. Ilk gebelgmde benim 50lik yuklemede yuksek cikmasa da ters bi durum olduguna isaret eden bi dengeszlik cikti diye yuzluk yuklme istemislerdi eyvah derken sukur yuzlukte temiz cikti sonucuk belki senin de oyle olacak cektigin sıkınti bununla kalsin yeter ki
ben de geçen ay almıştım iyiki de almışım haftaya arkadaşımın dugunu var ordan aldığım elbiseyi giyerim diyorum :) yoksa pantolonla gidicektim :)Kızlar trendyolda hamile giyim var bgn. Ihtiyaci olan varsa duyurayim dedim. Ben aldim ordan biseler. Ebru mat. mağaza adı.
kesinlikle canım erkek milleti ne olursa olsun ailesini akrabasını hiç bişeye değişmez sen haklıysan bile en ufak kozunda baaakkk böle oldu derler ya ben işte bennnn örnek görümcem arayıp bebeğimi tebrik etmedi bile çatlayacak ortadan nerdeyse yine bayramda arayan ben oldum takıp dert mi edeyim yanii eminim öle dahada zoruna gitmiştir beybininaynen bende senin gibi düşünüyorum canım babasıda olsa ne beni nede bebeğimi huzursuz etmeye hakkı yok ama ben biliyorum ki bebeğim dün bana yaptığını hissetti sesini duyuramasada tepkisni gösterdi akşam yatakta bana döndüğü an hep daha hızlı tekme attı herşeyin farkında gibi ama hiç bişi umrumda değil artık sadece bebeğim
Canım seni şu sıralar sanırım en iyi anlayacak kişi benimçünkü bende evde k.validenin gelişiyle kafayı yeme noktasına gelmiş durumdayım. Çocukla tuttu geldi eve, çocuk yaramaz mı yaramaz birde çocuk yaramazlık yapmasın die yenge kızar her şeye diyorlar çocuğu bana karşı bilediler resmen. Karnım kasıklarım ağrıyor artık her akşam evdeki hizmetten ikramdan eğilip kalkmaktan çocuk gırgırımıda atmış camdan o yüzden her döktüğüne süpürge açıyorum günah ekmek nimet ezmeyelim die. Çocuk grip olmuş burnu fln akıyor öksürüyor sanırım ondan geçti bana bende onlar geldi 4-5 gün sonra hasta oldum boğazım burnum gözlerim yanıyor her yerim ağrıyor. Bende bazen sinirden dayanamayıp ağlıyorum ama senin kriz yaşaman eşinin söylediği laftn ötürü olmuş ayıp etmiş erkek işte senin o söze kırılacağını kesin düşünememiştir ama bnde olsam senin gibi sanırım kriz geçirirdim bende kırılgan biriyimdir çünkü. Allah yardımcımız olsun. Bebeklerimiz için kndimizi üzmememiz lazım elimizden geldikçe. Ben ha gayret diyorum belki bu haftasonu bacısına gider die düşünüyorum sabretmeye çalışıyorum.
bu arada bnm msjıma cvp yazıp yorum yapan herkese tşk ederim kızlar burda böyle sizlerle dertleşmek inanın ki insanı biraz olsun rahatlatıyor. Evden gidin gideyem ayrıca öle bnde çıkıp bir yerlerde gezemem tek başıma onları evde tek bırakamam işte benim yetiştirilme misafir ağırlamada annemden öğrendiklerim yetiştirilme tarzmda yok böle bişi bazı şeyleri ima ediyorum işte yapma çocuğum ben hastayım yapamam edemem belim ağrıo fln die k.valide duysun belki çocuğa biraz daha sahip çıkar die ama işte pek durumda değişim yok. çocuk dışarı die ağlayınca gidiyorlar azcık ayaklrımı uzatıyorum 10-20 dk fln.
Eşim eve gelince biraz rahatlıyorum çünkü çocuğu oynatıyor yada yaptığı birşeylerde o müdahale ediyor hemen. Ama bu akşamda geç gelecek akşam 9 da gelecek puffss o olmayınca evde hepten sıkıyorum çünkü sohbetide sarmıyor k.validenin beni. Bişilerden bahsediyor bana mecbur işte cvp veriyorum yorum yapıyorum benim söylediğim hiç bişiyi kbl etmiyor yok öle değil böle die kndi dediğini hep doğru kbl ediyor. Gelirken bir yemek yapmış getirmiş eşim seviyor die onuda her zmn yaptığı gbi güzel yapamamış ben ısıttım koydum sofraya kendine kusur bulmuyor ben çok ısıttığım için böle olmuş bana kusur buluyor gülüyorum cidden bu hallerine susuyorum sadece gerekmedikçe konuşmuyorum çocuğuda görmemeye çalışıyorum bakalım bu gün evi süpürmicem etmicem nolcak. Yarın zaten bunların akrabası var o gelecek büyük ihtimalle k.valide geldi die ozmn temizlik yapacam mecbur misafir gelecek sonuçta.
ben aslında kırılgan biri değilim ama artık zamanla biriktirdiklerim patladı yoksa şuna çok eminim ki eşim benim onu sevdiğimden daha çok sever beni herkese karşı yanımdadır sırf enişteme gıcıklığına söyledi ama yıpranmışım artık arada kalmaktan patlama noktası olduCanım seni şu sıralar sanırım en iyi anlayacak kişi benimçünkü bende evde k.validenin gelişiyle kafayı yeme noktasına gelmiş durumdayım. Çocukla tuttu geldi eve, çocuk yaramaz mı yaramaz birde çocuk yaramazlık yapmasın die yenge kızar her şeye diyorlar çocuğu bana karşı bilediler resmen. Karnım kasıklarım ağrıyor artık her akşam evdeki hizmetten ikramdan eğilip kalkmaktan çocuk gırgırımıda atmış camdan o yüzden her döktüğüne süpürge açıyorum günah ekmek nimet ezmeyelim die. Çocuk grip olmuş burnu fln akıyor öksürüyor sanırım ondan geçti bana bende onlar geldi 4-5 gün sonra hasta oldum boğazım burnum gözlerim yanıyor her yerim ağrıyor. Bende bazen sinirden dayanamayıp ağlıyorum ama senin kriz yaşaman eşinin söylediği laftn ötürü olmuş ayıp etmiş erkek işte senin o söze kırılacağını kesin düşünememiştir ama bnde olsam senin gibi sanırım kriz geçirirdim bende kırılgan biriyimdir çünkü. Allah yardımcımız olsun. Bebeklerimiz için kndimizi üzmememiz lazım elimizden geldikçe. Ben ha gayret diyorum belki bu haftasonu bacısına gider die düşünüyorum sabretmeye çalışıyorum.
bu arada bnm msjıma cvp yazıp yorum yapan herkese tşk ederim kızlar burda böyle sizlerle dertleşmek inanın ki insanı biraz olsun rahatlatıyor. Evden gidin gideyem ayrıca öle bnde çıkıp bir yerlerde gezemem tek başıma onları evde tek bırakamam işte benim yetiştirilme misafir ağırlamada annemden öğrendiklerim yetiştirilme tarzmda yok böle bişi bazı şeyleri ima ediyorum işte yapma çocuğum ben hastayım yapamam edemem belim ağrıo fln die k.valide duysun belki çocuğa biraz daha sahip çıkar die ama işte pek durumda değişim yok. çocuk dışarı die ağlayınca gidiyorlar azcık ayaklrımı uzatıyorum 10-20 dk fln.
Eşim eve gelince biraz rahatlıyorum çünkü çocuğu oynatıyor yada yaptığı birşeylerde o müdahale ediyor hemen. Ama bu akşamda geç gelecek akşam 9 da gelecek puffss o olmayınca evde hepten sıkıyorum çünkü sohbetide sarmıyor k.validenin beni. Bişilerden bahsediyor bana mecbur işte cvp veriyorum yorum yapıyorum benim söylediğim hiç bişiyi kbl etmiyor yok öle değil böle die kndi dediğini hep doğru kbl ediyor. Gelirken bir yemek yapmış getirmiş eşim seviyor die onuda her zmn yaptığı gbi güzel yapamamış ben ısıttım koydum sofraya kendine kusur bulmuyor ben çok ısıttığım için böle olmuş bana kusur buluyor gülüyorum cidden bu hallerine susuyorum sadece gerekmedikçe konuşmuyorum çocuğuda görmemeye çalışıyorum bakalım bu gün evi süpürmicem etmicem nolcak. Yarın zaten bunların akrabası var o gelecek büyük ihtimalle k.valide geldi die ozmn temizlik yapacam mecbur misafir gelecek sonuçta.
Canım haklısın takmakta. Sen yrım yapmıyorsan eşinde yapmayacak.
Örneği kendimden vereyim. Eşimin annesi ve babası ayrı. Babasıyla ben yaklaşık 3,5 senedir görüşmüyorum. Eşimde 3-4 ayda bir gider babasına. Ben diyorum ona " babana git, kızımızıda götür özlüyordur. Dede sonuçta" diye. Annesiyle hiçbir sorunumuz yok, hata kendi annemden daha iyi anlaşırım. Ona bile 2-3 ayda anca zorlamayla gidiyor. Ama benim anneme ayda en az 2 kere gidiyoruzdur. Kendi ister. Kendi annesiyle anlaşamaz benimkiyle süper anlaşır. Birde bizde şu var, biz birbirimizin ailesi hakkında açıkça konuşabiliyoruz. Kendi ailemizi yeri geldiğinde eleştirebiliyoruz. Mesela benim kardeşim olmadık bi iş yapmıştır, eşim bana bu konuda konuşabilir. Alınganlık olmaz. Bende aynı şekilde. Yeri gelir annesi babası hakkında bile konuşuruz. Eleştirimi yaparım. Hak bile verir. Belki annesi babası ayrı olmasa bizde bu şekilde olmazdık ama. Eşimin genel olarak akraba fobisi var:)
benimki nedense benden çok aşeriyo
insan hiç rahat olamıyor dimi halbu ki eleştiri yerine onlarda bir ucundan tutsa şeker şeker geçinsek kıyamet kopacak değil mi? ama şu vicdan olayı boşuna değil sende üzme kendini diycem hamile halinle sinir stres olma canımCanım seni şu sıralar sanırım en iyi anlayacak kişi benimçünkü bende evde k.validenin gelişiyle kafayı yeme noktasına gelmiş durumdayım. Çocukla tuttu geldi eve, çocuk yaramaz mı yaramaz birde çocuk yaramazlık yapmasın die yenge kızar her şeye diyorlar çocuğu bana karşı bilediler resmen. Karnım kasıklarım ağrıyor artık her akşam evdeki hizmetten ikramdan eğilip kalkmaktan çocuk gırgırımıda atmış camdan o yüzden her döktüğüne süpürge açıyorum günah ekmek nimet ezmeyelim die. Çocuk grip olmuş burnu fln akıyor öksürüyor sanırım ondan geçti bana bende onlar geldi 4-5 gün sonra hasta oldum boğazım burnum gözlerim yanıyor her yerim ağrıyor. Bende bazen sinirden dayanamayıp ağlıyorum ama senin kriz yaşaman eşinin söylediği laftn ötürü olmuş ayıp etmiş erkek işte senin o söze kırılacağını kesin düşünememiştir ama bnde olsam senin gibi sanırım kriz geçirirdim bende kırılgan biriyimdir çünkü. Allah yardımcımız olsun. Bebeklerimiz için kndimizi üzmememiz lazım elimizden geldikçe. Ben ha gayret diyorum belki bu haftasonu bacısına gider die düşünüyorum sabretmeye çalışıyorum.
biz insaflıyız çünkü bu halimle bile akşam arkadaşları gelecekmiş eşleriyle misafir ağırlıyorum gıkımı bile çıkartmıyorum pazara çıktım elimde rahat 40 kilo eşya vardı öğle yemeği vaktimde evimin ihtiyacını aldım en düşünceli hep bizizbenimkide öle birde bana diyor ki sen ne biçim hamilesin naz yapmıyorsun hiç bişi aşermiyorsun dio senin yerine ben hamile olsam sen çok çekerdin diyor bana kndi ağzıyla :) Okuldan geldiğinde diyor her işi sana yaptırırdım ay aşkım şuram ağrıo buram ağrıo die herşeyi yaptırırdım diyor yemek yaptırırdım diyor temizliği ütüyü flnben de dedim ki demek ki ben vicdanlıyım fazlaca sana karşı gülüyor yaptır diyor işte ağzımla söylüyorum diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?