benim eşim biliyor ama karışmaz bana. daha çok annemle kız kardeşim kızıyor yine okuyup okuyup geliyorsun profesör kesildin başımıza diye. okuma kötü şeyleri diyorlar. ama kimse de beni anlamıyor ki buradan başka.
Bizim aksamlari rutinimiz Oldu artık..eşim koltuğa uzanıyor ben takvimde yazanlari okuyorum. .eşimin ağzı her cumlede biraz daha kulaklarına varıyor :) onun o heyecanlı mutlu hali çok hoşuma gidiyor :)benim ki de aynı ya D: hatta incelemişti bir gün takvimi şimdi böylemi gözüküyor diyo.
hamilelikte yanlış bilinenler...
YANLIŞ: Hamilelikte saç boyanmaz
DOĞRUSU:Bebeğe etki edebilmesi için öncelikle anne adayının kanında belli bir seviyeye ulaşması ve de plasentadan geçip bebeğin kanına karışması gerekiyor. Dolayısıyla saç boyama sırasında kullanılan boyanın saç dersinden anne kanına karışması mümkün görünmüyor veya önemsenmeyecek düzeyde olduğu düşünülüyor. Aslında dikkat edilmesi gereken nokta; kuaför salonu ortamında boya kokusunu uzun süre solumamak.
YANLIŞ: Anne güzelleşirse erkek, çirkinleşirse kız olur
DOĞRUSU: Yaygın inanışın aksine anne karnının yayvan veya sivri olması, bebeğin cinsiyetini ifade etmiyor. Anne adayının vücut yapısına bağlı olarak (kısa veya uzun boylu olması gibi) karnın şekli değişken olabiliyor. Cinsiyet rahme cenin yerleştiği anda belli olmakla beraber ultrasonda ancak 11-12. hamilelik haftasında yüzde 90 doğruluk payı ile 17. haftada ise yüzde 100 tespit edilerek söylenebiliyor.
YANLIŞ: Hamileliğin 5. ayından sonra mide ekşimesi bebeğin saçlarının çıktığını gösterir
DOĞRUSU: Yaygın inanışın aksine 5 aydan sonra mide ekşimesi bebeğin saçlı olduğunun bir göstergesi değildir. Hamilelikle birlikte rahmin büyümesi, mide-yemek borusu bileşkesinin yer ve açısının değişmesi sonucu reflü gelişebiliyor. Şikayet, yemekten sonra mide asidinin yemek borusuna kaçması ve gögüs kafesinin arkasında yanma hissedilmesi şeklinde oluyor. Sıklıkla 20. hamilelik haftasından sonra oluşuyor.
YANLIŞ: Bebeğin suyunu arttırmak için bolca su içmeli
DOĞRUSU: Bebeğin suyu diye ifade edilen aslında bebeğin idrarı oluyor. Anne karnındaki bebeğin 12. haftadan itibaren idrarını yapmasıyla bu amniyon sıvısı (bebeğin suyu) oluşuyor. Eğer anne adayının su kesesi açılmadıysa, su azalması sıklıkla bebekte karın çevresi küçülmesi ve gelişme geriliğiyle birlikte oluyor. Bu durumun ana sebebi ise plasentanın (bebeğin eşi) bebeği yeterince besleyememesi. Anne adayının çok yemek yemesi ve çok su içmesinin hiçbir faydası olmuyor. Bu durumda anne adayının hemen bir Perinatoloji Uzmanına başvurması gerekiyor.
YANLIŞ: Uçağa binmek, havalimanında dedektörden geçmek zararlıdır
DOĞRUSU: Anne adayı seyahat edecekse yolculuk aracı olarak en kısa sürecek olanı seçmeli. Uçak içinde dengelenmiş bir ortam olduğu için karadaki ortamdan farklı olmuyor. Dolayısıyla hamileler erken doğumu tehdidi yoksa uçakla seyahat edebilirler. Havalimanında içinden geçilen dedektörler de metal tespiti için olup, X ışını içermiyor ve bebeğe zarar vermiyor.
YANLIŞ: Sık sık ultrason takibi yaptırmak iyidir
DOĞRUSU: Dünya Sağlık Örgütü; hamilelik boyunca: 11-14. gebelik haftasında bebeğin Down Sendromu açısından değerlendirilmesi (ikili kombine test, ense kalınlığı testi), 22. haftada bebeğin anatomisinin değerlendirilmesi (ayrıntılı-detaylı ultrason) , 30. haftada gelişme geriliğine bakılması ve 36. haftada genel değerlendirme olmak üzere hamilelik boyunca 4 ultrason takibi öneriyor.
YANLIŞ: Bebeğin burun kemiği varsa Down sendromlu değildir
DOĞRUSU: Down Sendromlu bebeklerin yüzde 65’inde, yani Down sendromlu doğan her 3 bebekten ikisinde bebeğin burun kemiğinin gelişimi yetersiz veya eksik oluyor. Görüldüğü gibi, hem Down Sendromlu hem de burun kemiği gelişmiş bebek olabiliyor. Anne karnında Down Sendromu’nun yüzde 100 tanısı ancak CVS (plasentadan örnek alma) veya amniyosentez (su alma) ile tespit edilebiliyor.
onu okuyunca ben de kötü oluyorum okuma onları diyor ztn..damarda direnç ciktiginda preeklamsi yüzünden bebegini kaybedenleri okuyup ağlamistim. .ben okumamaya çalışıyorum çok etkileniyorum çünkü
Eşim de aynısını n tıpkı sı ben yokken telefonumu karıştı riyor , hemen elinden alıyorum:-Dbakıyor bnmki de yandan yandan elimdeki telefona, hoop diyorum ozel alanım o benm. Benm telefondan gir şarjın az fln dio da yemiyorumçakkaal
okuyunca etkilenmemek mümkün değil ki ya hele ki şu an zaten duygusallik tavan yapmisken..başkalarına yardimci olma isteğini inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucagimiza aldıktan sonra gerçekleştirirsin..hem güzel de bi örnek olur ben de kaybettim ama allahın izniyle suan kucağıma aldım diyebilirsinBebeğini kaybedip sonra hamile kalmış olan birkaç arkadaş bana çok yardım etmişlerdi onların sözleriyle toparlanabilmiştim. Ben de acaba yardım edebilir miyim diye bakıyorum ama ben de çok etkilendiğimi farkettim.
banada göbeğim sivri diye ille oğlun olcak dediler halada öle diyolar ısrarla doktor kız demesine rağmenKız bebek anneye çok çektirir derler,benim ilk 3 ayım çok rahattı kusmadım bile sayılır. Herkes kesin erkek dedi. Sivilce falanda çıkmadı hiç. Ben de öyle bi inandım ki erkek olduğuna kzı olunca yok kesin yanlış baktılar diye doktor doktor gezdim
Saç boyaması evet düşündüğümüz gibi zararlı değil hatta , saç spreyi bile daha zararlı :) Ama yok ben kocama anlatamadığımdan yarıya gelmiş röfleyle geziyorum
ben ççok girdim canım ama sıkıntılardan dolayı hep bende çok girme taraftarı değilim ama apalım doktor çağırınca gidiyoz.fyz35
YANLIŞ: Sık sık ultrason takibi yaptırmak iyidir
DOĞRUSU: Dünya Sağlık Örgütü; hamilelik boyunca: 11-14. gebelik haftasında bebeğin Down Sendromu açısından değerlendirilmesi (ikili kombine test, ense kalınlığı testi), 22. haftada bebeğin anatomisinin değerlendirilmesi (ayrıntılı-detaylı ultrason) , 30. haftada gelişme geriliğine bakılması ve 36. haftada genel değerlendirme olmak üzere hamilelik boyunca 4 ultrason takibi öneriyor.
şunu daha önce de okumuştum. benimde toplasan anca 4 5 olmuştur daha da girmedim şimdiye kadar. demek ki doğrusu bu imiş.
50 lik test sonucu çoğunlukla sağlıklı olmuyor,o yüzden hiç telaşlanma canım,100 lükte bişey çıkmayacak muhtemelenbenim doktorum direk 75 lik yapacak,uğraştırmayacak bizi..
Benim de aynıydı daha düne kadar. Direk kadınlar kulubüne sor derdi. Sanırım diğer bebişini kaybedenler topiğine de giriyorum ben onun da çok etkisinde kalıyorum. Son zamanlarda yunus süresini fazla okumadım biraz okuyayım en iyisi. Bir de sabah aklım allak bullak oldu.
banada göbeğim sivri diye ille oğlun olcak dediler halada öle diyolar ısrarla doktor kız demesine rağmenAynen saçımın yarısı siyah yarısı sarı turuncu falan boya kataloğu gibi geziyorum :)
Canım öncelikle hayırlı olsun bende ikiz bekliyrm kötü şeyler düşünme gerçi anne psikolojisi olarak kendimizi en kötüsünü düşünyrz Allah şifasını verir bebeklerin dualarımdasın bak kapanabiliyomş işte dua etcez mühim bişy değildir geçicidr inşallah canm benmArkadaslar merhaba. Ikiz bebek bekliyorum. 19. Haftada detayli yaptirmistim. Sorun yoktu. Doktor 3 hafta sonra tekrar bakalim demisti. Bugün bakildi. Iki bebegimin kalbinde de delik olabileceği söylendi. Fetal eko cektirmemi söyledi doktorum. Haftaya fetal eko çekilecek. Doguma kadar kapanabilir. Ama kapanmama ihtimali de olabiliyormus. Çok Üzgünüm. Bu durumda olan var mi? Ve ya cevresinde bu sekilde olup da duzelen var mı?
Bunu beğendim sizce nasıl 1400 tl nakit 1200 pahalı mı sizce
ay bi rahat bırakmadılar desenize :) konuşmak da yasakBence burası askerlikten de öte anılar ve arkadaşlıklar veriyor bize. Bol bol dua edelim Allahım inşallah tamamına erdirir sağlıkla kavuşuruz Bebişlere.
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine inşirah suresini okuyırum,kalbimize ferahlık veriyor,kötü şeyler düşünmüyorsun,kısa bi sure,okuyun derim :)
ay bi rahat bırakmadılar desenize :) konuşmak da yasak
Arkadaslar merhaba. Ikiz bebek bekliyorum. 19. Haftada detayli yaptirmistim. Sorun yoktu. Doktor 3 hafta sonra tekrar bakalim demisti. Bugün bakildi. Iki bebegimin kalbinde de delik olabileceği söylendi. Fetal eko cektirmemi söyledi doktorum. Haftaya fetal eko çekilecek. Doguma kadar kapanabilir. Ama kapanmama ihtimali de olabiliyormus. Çok Üzgünüm. Bu durumda olan var mi? Ve ya cevresinde bu sekilde olup da duzelen var mı?
Bunu beğendim sizce nasıl 1400 tl nakit 1200 pahalı mı sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?