canım benimde tam tersi ilk hamileliğimde suyum azdı bu yüzden erken doğum riskim vardı.ayrıca kızımın gelişimi hep geriden geliyodu.15 günde bir kontrole gidiyodum sürekli nst falan.dr 35. haftaya bi gelebilsek der dururdu.sonuç olarak 41. haftada doğum yaptım.yine kendiliğinden gelmedi benim kız sezeryanla oldu.yani hiiiiç moralini bozma dikkat etmen gerekenlere dikkat et kendini çok yorma.bol bool dua et hiiiiç bi şeycikler olmaz Allahın izni ile..Kizlar iyi aksamlar cok moralim bozuk. Bugun kontrolum vardi suyum fazlaymis biraz. Erken dogum riski var dedi doktor su fazla olunca o oluyo dedi falan. Cidden soktayim asiri moralim bozuk ayni durumda olan var mi? Buna ragmende 3 hafta sonra cagirdi nst'ye baglicakmis 28 kasimda geldiginde bi bakalim dedi nasil dayanicam o kdr bilmiyorum konuyla ilgili fikri olan varmi ?
Seker yuklemesi istemedi doktor bende yaptirmadim 3 aylik sekere bakiomus o normal cikmisti sorun yok demisti. Bebektede bugun her sey normal dedi sivida 16 cikti yani tehlike 20 lerde basliyo yaziyo internette bende anlamadim. Suyu gunde 1 lt fln ic dedi sadece sekerle ilgili hic bisey soylemedi ben internetten ojudumda gordum sekerin sorun olabileceginimerhaba canim
seker yuklme testin nasil çikmsiti ?
ben oglumda suyum çokk fazlaydi, hatta dogum esnasinda ebe suyumu patlatinca ayaklarinin islandigini soyledi , baya bi fazlaymis senin suyun dedi, oglum tam 40+3 de dogdu .
seker testin nasil çikdi bilmiyorum ama bence normalde çikdiysa dikkat et , sekeri hamur isini azaltmaya çalis, oglunun gelisimi nasil ? yani su anki kilosuna ne dedi dr
ben son 5 haftamda seker misim gibi diyet yaptim anca 4 kg dogurabilidm, eger seker yok diye normal eyseydim 5kg yu geçecekdi herhalde ..
25. haftada yap tiklaril seker testi normal çikmisti bende
Allah ne dediyse o olucak zatende insan dayanamio be valla salak gibiyim ikindiden beri bosluga dustum sanki cok zormus... Cok sagol iyiki varsiniz valla..canım benimde tam tersi ilk hamileliğimde suyum azdı bu yüzden erken doğum riskim vardı.ayrıca kızımın gelişimi hep geriden geliyodu.15 günde bir kontrole gidiyodum sürekli nst falan.dr 35. haftaya bi gelebilsek der dururdu.sonuç olarak 41. haftada doğum yaptım.yine kendiliğinden gelmedi benim kız sezeryanla oldu.yani hiiiiç moralini bozma dikkat etmen gerekenlere dikkat et kendini çok yorma.bol bool dua et hiiiiç bi şeycikler olmaz Allahın izni ile..
Anladım canım. Üzdüysem özür dilerim ben bu şekilde düşünmemiştim. Sağlıklı doğumlar versin rabbim
bana bakip suyu fazla gorduklerinde ilk akillarina seker testi yapmak geldi daha tam haftasi bile deildi hatta, 23 haftada falandim o sekeri içtigimde ama i$te sorun yok dedilerSeker yuklemesi istemedi doktor bende yaptirmadim 3 aylik sekere bakiomus o normal cikmisti sorun yok demisti. Bebektede bugun her sey normal dedi sivida 16 cikti yani tehlike 20 lerde basliyo yaziyo internette bende anlamadim. Suyu gunde 1 lt fln ic dedi sadece sekerle ilgili hic bisey soylemedi ben internetten ojudumda gordum sekerin sorun olabilecegini
Seker yuklemesi istemedi doktor bende yaptirmadim 3 aylik sekere bakiomus o normal cikmisti sorun yok demisti. Bebektede bugun her sey normal dedi sivida 16 cikti yani tehlike 20 lerde basliyo yaziyo internette bende anlamadim. Suyu gunde 1 lt fln ic dedi sadece sekerle ilgili hic bisey soylemedi ben internetten ojudumda gordum sekerin sorun olabilecegini
Kizlar iyi aksamlar cok moralim bozuk. Bugun kontrolum vardi suyum fazlaymis biraz. Erken dogum riski var dedi doktor su fazla olunca o oluyo dedi falan. Cidden soktayim asiri moralim bozuk ayni durumda olan var mi? Buna ragmende 3 hafta sonra cagirdi nst'ye baglicakmis 28 kasimda geldiginde bi bakalim dedi nasil dayanicam o kdr bilmiyorum konuyla ilgili fikri olan varmi ?
Insallah bakalim dayanamadim simdi telefon edip 1 hafta sonraya tekrar randevu aldim ztn..benim teyzemin gelini 2 3 hafta önce doğum yaptı hamileliğin başından beri suyu fazlaydı. 40. hafta bitti öyle doğurdu kız. doktorun korkutmuş ama merak etme sıkıntı olmaz. önlemini aldıktan sonra hiçbirşey olmaz bak nstyede girecekmişsin.
seni anlıyorum canım böyle durumlar büyük moral bozukluğu oluyor.bende o günü hastenin kapısından çıkışımı hiiç unutmam.eşimle birbirimize bakıp durmuştuk o gün tek kelime konuşamamıştık.ne oldu da ben ne yaptım da böyle oldu diye kendi kendimi suçlayıp durdum..dediğin gibi her şey olacağına varıyor .evladım sapasağlam zamanında doğdu çok şükür, bende o zaman üzüldüğümle kaldım.Allah ne dediyse o olucak zatende insan dayanamio be valla salak gibiyim ikindiden beri bosluga dustum sanki cok zormus... Cok sagol iyiki varsiniz valla..
Evet suyun etkisi oluyomus ben kum doktugum icin baslarda cok iciodum simdi normale dondurmustum ama yeterli dedi doktor.Suyu sen çok içiyodun di mi canım? Suyun da mı etkisi oluyormuş? Bir litre de az değil mi?
Bugun aynisini yasadik konusmadik falan ck zormus ya olumsuz minicikte olsa bisey duymak valla icim sisti.. Allah hepimize saglik versin...seni anlıyorum canım böyle durumlar büyük moral bozukluğu oluyor.bende o günü hastenin kapısından çıkışımı hiiç unutmam.eşimle birbirimize bakıp durmuştuk o gün tek kelime konuşamamıştık.ne oldu da ben ne yaptım da böyle oldu diye kendi kendimi suçlayıp durdum..dediğin gibi her şey olacağına varıyor .evladım sapasağlam zamanında doğdu çok şükür, bende o zaman üzüldüğümle kaldım.
Peki sekerin farkli hic bi belirtisi yok mu? Yani seker yuklemesi yaptirmadan anlasilabilicek bisey deilmi bu?bana bakip suyu fazla gorduklerinde ilk akillarina seker testi yapmak geldi daha tam haftasi bile deildi hatta, 23 haftada falandim o sekeri içtigimde ama i$te sorun yok dediler
ben aynen yemeye devam ettim suda oyle kaldi , sonra ben tasindim baska sehre burada uni hastanesi var oraya gittim dogum iççn 32. haftada bu su çok seker testini yenliycez dediler ama ben içince istifra ettim o sekeri teste bakmadan diyabet uzmanina yonlendirdiler 35 haftalik olmsutum bu arada ( oglum 3.5 kh gosteriyordu ultarsonda buda bi belirtiymis seekr için ) insulin baslamiycaz dediler zaten yakinda dogacak diye
been yememe dikkat ettim kontrollere gittim derken 5 hafta da oyle durup 4 kg dogdu oglum ( makrozomi dedikleri iri bebek olmasi riski vardi )
bana soylenen suyun fazlaligin sekerin belirtisi olmasi idi ama sebepsizde olabiliyormus tabi
Evet suyun etkisi oluyomus ben kum doktugum icin baslarda cok iciodum simdi normale dondurmustum ama yeterli dedi doktor.
Bugun aynisini yasadik konusmadik falan ck zormus ya olumsuz minicikte olsa bisey duymak valla icim sisti.. Allah hepimize saglik versin...
Benim evde seker aletim var. Yukleme yaptirmadan oncede biliyordum sekerimin oldugunu ama dra anlatamadim bir turlu...en guzeli evde takip edeceksin. Birinci saat 140 alti, ikinci saat 130 alti cikmali. Ha bir de ilk lokmaya yemeye basladigin andan itibaren 1. Saat diye kabul edecekmissin.Peki sekerin farkli hic bi belirtisi yok mu? Yani seker yuklemesi yaptirmadan anlasilabilicek bisey deilmi bu?
Yani yillik izinde oldugun gunler aktarilmiyor ama ben meb icin kesib konusabilirim. Sen sorar ogrenirsin. Dedigin gibi yapabilsen ne guzel olur.Hadi ya aktaramam mı ki. Ben de yine Pazartesi salı giderim diğer üç günü her hafta yıllık izin yazarım diye düşünmüştüm.
sinirin ustunde degilse moralini bozma. Bana da suyu bir tik daha cok olmaliydu dedi. Ilk hamileligimde de hep azdi ama olmasi gereken sinir icindeydi. Daha da azalmayinca sorun olmadi. Senin de fazla artmaz sorun olmaz ins. Dr kendini garantiye aliyor gordugunu soyluyor risk olmasa daKizlar iyi aksamlar cok moralim bozuk. Bugun kontrolum vardi suyum fazlaymis biraz. Erken dogum riski var dedi doktor su fazla olunca o oluyo dedi falan. Cidden soktayim asiri moralim bozuk ayni durumda olan var mi? Buna ragmende 3 hafta sonra cagirdi nst'ye baglicakmis 28 kasimda geldiginde bi bakalim dedi nasil dayanicam o kdr bilmiyorum konuyla ilgili fikri olan varmi ?
Kizlar iyi aksamlar cok moralim bozuk. Bugun kontrolum vardi suyum fazlaymis biraz. Erken dogum riski var dedi doktor su fazla olunca o oluyo dedi falan. Cidden soktayim asiri moralim bozuk ayni durumda olan var mi? Buna ragmende 3 hafta sonra cagirdi nst'ye baglicakmis 28 kasimda geldiginde bi bakalim dedi nasil dayanicam o kdr bilmiyorum konuyla ilgili fikri olan varmi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?