2015 Şubat Anneleri

Kizlar merhaba bi sorum olacak hep kafami kurcaliyor doktora da zaten bisey sormaya korkuyorum azarliyo herşeye.ben ikilitest falan yaptirmadim tevekkül dedim yani sanki özürlü olsa aldircakmiydim hayir...oyuzden gerek duymadim.sorum su özürlü olan bebekler anne karninda dahami az hareket ederler yada ne biliyim bi fark oluyormu normal bebeklerle ? Etraf iniz da varmi hic risk olan gebeler

bende yaptırmadım 2 li test falan Allah verecekse doğumdan sonra bi havale geçirir yine olur olacak olan , neyse ama dediğin gibi bişey hiç duymadım bebek hareketleri herkeste farklı yani az hareket eden bebekte bi sorun var demek değil , sen içini rahat tut benim doktorum gayet iyi bi doktor ense kalınlığı normal bi sorun yok dedi 2 li yi de bana bıraktı sen bilirsin dedi bende senin gibi düşündüm sorun var deselerde aldırmayacaktım aklına öyle şeyler getirme bebeğinle konuş bu günlerin tadını çıkar

Kizlar merhaba bi sorum olacak hep kafami kurcaliyor doktora da zaten bisey sormaya korkuyorum azarliyo herşeye.ben ikilitest falan yaptirmadim tevekkül dedim yani sanki özürlü olsa aldircakmiydim hayir...oyuzden gerek duymadim.sorum su özürlü olan bebekler anne karninda dahami az hareket ederler yada ne biliyim bi fark oluyormu normal bebeklerle ? Etraf iniz da varmi hic risk olan gebeler

ben internetten bu ikili test yaptıracağım zaman araştırmıştım da hiç bir farkı olmadığını söyleyebilirim. hatta gebeliği sonlandıranlar son anlara kadar hareket ettiklerini yazmışlardı. çok kızdım kendime okudum bunları diye ama bebek sana bağlı olduğu sürece acı vs birşey hissetmiyormuş herhangi bir rahatsızlığı olsa bile. o yüzden hareketlerinin kısıtlı olduğunu sanmıyorum. eğer bebeğinde az hareket varsa lütfen bu duruma bağlama. kendini ve bebeğini strese sokma,çoğu insanda bebek hareketleri farklılık gösterebiliyor ki etrafımızda örneği çok. hareket ediyor mu ediyor o zaman gerisi allahın takdiri azı çoğu hiç önemli değil.
ayrıca sana tavsiyem o doktoru değiştir. ne demek azarlıyor seni rahatlatması gereken yerde seni azarlıyorsa onun insanlığından şüphe duyarım.

Benimki bi hayırlı olsun demedi yahu :) aklıma geldikçe valla gülüyorum :) doğunca da utanmadan gelir kesin
SIRAsı gelmısken bende çekiştireyim. benimkide düğünde biri bebeğin adını sordu EMEK dedim. k.v. de ıkımızın arasında oturuyordu. ah yavrum nerdeyse ağzımdan ayşe çıkacaktı dedı.
astı sonra suratını.
bende kulağına ayşe okunur dedım.
sanki üstünde emeği varda birde adını koyacak.

az85, post: 37712003, member: 605320"]Böyle bi bagimlilik yok özürlü olup olmadgni otestler de blemiyor ihtimal veriyo sadece.fiziksel iÖzür varsa onu girdgmz usgler de gorurdu zaten rabbim korusun. Ben de bu tarz testleri yaptrmadm ilkinde de simdi de. Ilk kizim gayet saglikli dogdu ama hic hareket etmezdi nerdeyse yani hareketle ozurlulugu sagligi bu sekilde bagdastrmak dogru olmaz. Her bebegn karakteri hareketi farkli bu bebegm daha hareketli mesela ama herseyiyle saglikli.mi.onu rabbim.bilir[/QUOTE]
24 haftalikken gittiğim kontrolde gayet saglikli dedi tahminen 500 gr civari dedi.FL ölçüsüne vakti 41 mm dedi.saglikli bebeklerde bu ölçü oluyor dedi yani normal dedi.ama burun kemiğine falan USG de baktimi bilmiyorum bana bisey demedi.

Kızlar merhaba
Iki günden beri hastanelerde boğuşuyoruz Cumartesi bebeğim hiç hareket etmedi gittik herşey normal dedi dün akşam 5 ten beride kusma ishal felaket şekildeyim sabah hastaneye gittik vücut sıvısı düşmeye Başlamış dün kahvaltıdan beri bişey yiyemiyorum doktor geçmezse yarın gel tekrar dedi Doğumu tetikleyebilir miş Bebeğin suyu gidebilir dedi dua edin bana şuan yatıyorum Allah yardımcımız olsun ishal deyip geçmeyin ilaç verdiler Salgın varmış inşallah atlatmaz bebişim zamanını beklicek

Allahım biran önce sağlığını versin canım,çokkk dikkat et kendine ve bebişe ...

Canim bende mustela diye karar kildim en son.

mustela ve sebamed arasında kaldım şimdide :KK48:

evet uygundu yani anne yatağına bitişenlerden değil ama öyle hafif ki her yere götür arkandan : )) sallanma şeklide mobilya beşiklerdeki gibi git gel yapıyo park yatak komple sallanıyor hiç güven vermedi ne biliyim ama çoğu kişi de onu öneriyor, aslında biz mobilya da düşünmüyoduk ev kira şimdi kendi evimize oda yaparız diyoduk şimdilik kp alacak bakalım o çıktı bizden ,

bende kiracıyım ama bir yanım park yatak diyor bir yanım park yatağı gördükten sonra sağlam beşik al diyor
sonuçta biz mutfakta salondayken bebek kendi odasında durmazki yada büyüyünce yalnız kalmak istemez bu yüzden park beşik mantıklı ama hiç de sağlam durmuyor onu ne yaparız blmem

benim kız şimdiden uymak istemiyor kurallara sola yatmak iyi diyolar ben sola yatınca tekmeliyo hep sağa dönünce çok rahatlıyor 2 kere hapşurunca kaçırdım altıma : ))

bu sitede biyerde okudum kocakarı lafıymış ama herkesde tutmuş
erkek bebek aşağıda durur aşağıya baskı yaparmış kız bebek yukarıda durur mideye baskı yaparmış
benim hiç mideme baskı olmuyor
şüpheleniyorum acaba erkekmi :KK53:

SIRAsı gelmısken bende çekiştireyim. benimkide düğünde biri bebeğin adını sordu EMEK dedim. k.v. de ıkımızın arasında oturuyordu. ah yavrum nerdeyse ağzımdan ayşe çıkacaktı dedı.
astı sonra suratını.

esoba seni rüyamda gördüm emek kıza patik örüyordun , demin yazdımda alıntıyı yanlış yaptım

mustela ve sebamed arasında kaldım şimdide :KK48:

sebamed eskiden iyi imiş ama artık diğer ürünlerden farkı kalmamış fiyatı hariç. bende sebamed düşünüyordum ama market ürünü olmadığı zamanlarla şimdiki zamanlar arasında çok fark varmış.
mustela hiç araştırmadım çok fazla araştıran bir tip değilim hoşuma gideni alırım zaten sadece şampuanını kullanıcam chicconun. zeytinyağı süreceğim için diğer ürünleri görsellik olarak kalacak D:

bu sitede biyerde okudum kocakarı lafıymış ama herkesde tutmuş
erkek bebek aşağıda durur aşağıya baskı yaparmış kız bebek yukarıda durur mideye baskı yaparmış
benim hiç mideme baskı olmuyor
şüpheleniyorum acaba erkekmi :KK53:

benim bazı arkadaşlarım hala erkek olduğunu düşünüyorlar : ))) ısrarla , karnım sipsivri alnımdaki ufak tefek sivilceler hariç aynı duruyor hatta bazı arkadaşlarım cildin çok parlak çok güzelleşti bu kesin erkek diyorlar : ))) ama ben zehramın kutusunu gördüm ayaklar kafadaydı eşim bende gördüm diyor : )) yarın şeker yükl. yaptırcam bugünden giriş yaptırayımda yarın direkt kan vereyim diyorum açlığa gelemiyorumda pek bugün görürüm güzelimi , doktora bi teyit ettircem yinede cinsiyeti ama

amanınn. patik kim ben kim.
hayırlısı olsun.
örgü şeyleri sevmiyorum bızımkılerde örmeye cok meraklılar..

Özlem bişey sorucaktım sana belki bişiyosundur. Şimdi ben haftanın üç günü raporluyum. Dr bana 32 haftadan sonra çalışabilir raporu verse hergün gitmem gerekicek. Benim geçen yıldan onbeş günlük yıllık iznim duruyor Ocak'ta yanacak. Diyorum ki 32 den sonra iki gün gitsem diğer üç güne izin yazsam beş haftayı böyle tamamlasam sonradan o beş haftayı izin olarak eklerler mi? Yoksa izin kullandım diye eklemezler mi?
Canim rapor da kullansan eklenmiyor o gunler. Yillik izin alsan da. Aktif isin basinda olman lazim
günaydınlar oku oku bitirdim şükür hafta sonu telefondan girmiyorum zor oluyor o yüzden de çok birikiyor, neyse bitti bakalım

dün beşik aldık bu anne yanı tarzında olanlardan kırmızı çok tatlı ama kurmadık daha biraz daha dursun dedik o da çıktı aradan , bi de küvet filesi aldık ama bizim aldığımız küvete küçük geldi standart yazıyor üstünde hepsi öyle küçükse filesiz kaldık o zaman

bi de iki göğsümde de çatlak başlangıcı var mor ve kırmızı çizgiler oluşmuş üzüldüm görünce inşallah içinde süt olur da çatladığıyla kalmaz benim güzellerim : )))
fileler zor takilir zaten. Kucuk dgildir o gerdir cekistirince olur. Gergin olsn diye

Aslında maşallah hareketleri çok iyi heleki babası aksam geldiğinde hissediyor sanki yada sesini duyuyor:) doğum yaklastikca sadece sagligi konusunda hassaslasiyorum.merak ediyorum kisacasi testte yaptirmayinca...devletteki doktorlar azarliyo artik oraya gitmem herhalde ya

benim bazı arkadaşlarım hala erkek olduğunu düşünüyorlar : ))) ısrarla , karnım sipsivri alnımdaki ufak tefek sivilceler hariç aynı duruyor hatta bazı arkadaşlarım cildin çok parlak çok güzelleşti bu kesin erkek diyorlar : ))) ama ben zehramın kutusunu gördüm ayaklar kafadaydı eşim bende gördüm diyor : )) yarın şeker yükl. yaptırcam bugünden giriş yaptırayımda yarın direkt kan vereyim diyorum açlığa gelemiyorumda pek bugün görürüm güzelimi , doktora bi teyit ettircem yinede cinsiyeti ama

banada herkes erkekmi diyor kız diyorum erkeğe benziyor diyorlar
bende şüphelenmeye başladım artık
2 hafta sonra kontrole gideceğim tekrar sorayım bari
ama ayrıntılıda doktor %100 kız demişti
yinede güven olmaz

astı sonra suratını.

Kulagina hangi ismini esas istiyorsan onu okut gercek adi okunuyor neticede ayse kiz olmasin emek hanim birden;)

az85, post: 37712003, member: 605320"]Böyle bi bagimlilik yok özürlü olup olmadgni otestler de blemiyor ihtimal veriyo sadece.fiziksel iÖzür varsa onu girdgmz usgler de gorurdu zaten rabbim korusun. Ben de bu tarz testleri yaptrmadm ilkinde de simdi de. Ilk kizim gayet saglikli dogdu ama hic hareket etmezdi nerdeyse yani hareketle ozurlulugu sagligi bu sekilde bagdastrmak dogru olmaz. Her bebegn karakteri hareketi farkli bu bebegm daha hareketli mesela ama herseyiyle saglikli.mi.onu rabbim.bilir
24 haftalikken gittiğim kontrolde gayet saglikli dedi tahminen 500 gr civari dedi.FL ölçüsüne vakti 41 mm dedi.saglikli bebeklerde bu ölçü oluyor dedi yani normal dedi.ama burun kemiğine falan USG de baktimi bilmiyorum bana bisey demedi.[/QUOTE]

Canim ona illa ki bakmislardir genel usgde de bakiyolar ayrintilida kesin bakiyolar burun kemgne

ben bir yerde okudum az hareket olabilir diye ama bu tek başına ebep değil diyordu

Canım benim bende dün gece tam bu konuyu araştırdım ama net bi cvp bulamadım. Ben yaptırdım ikili test, riskli gruptaydım. Başka bi bölüme yönlendirdi gitmedim. Benim bebeğimin Allahın izniyle hiçbişeyi yok düşğncesindeyim. Rabbim sağlık versin. Ama öyle bişey olsa da ultrasonda bile görülebiliyormuş. En azında down sendromlu bebeklerde burun kemiği olmazmış. Doktora gittiğinde sor, burun kemiği görünüyormu diye. Ama Allahın izniyle hepimiz sağlıklı bi şekilde bebişlerimizi kucağımıza alırız.

ultrasyonda burun kemiği ve ense ölçümü 3 ün altında olan bir bebege doğumdan sonra down teşhisi konmuş kk da okumuştum
hatta riskli grupta olmayıp sağlıklı bebek beklerken doğum sonunda çocuk doktorunun muAyenesi ırasında down oldugu anlaşılmış böyle örnekler var
inş Allhın izniylebebeklerimiz sağlıkla gelecekler biz buna inanalım

[QUOTrefraz85, post: 37712458, member: 605320"]Kulagina hangi ismini esas istiyorsan onu okut gercek adi okunuyor neticede ayse kiz olmasin emek hanim birden:KK66:

24 haftalikken gittiğim kontrolde gayet saglikli dedi tahminen 500 gr civari dedi.FL ölçüsüne vakti 41 mm dedi.saglikli bebeklerde bu ölçü oluyor dedi yani normal dedi.ama burun kemiğine falan USG de baktimi bilmiyorum bana bisey demedi.[/QUOTE]

Canim ona illa ki bakmislardir genel usgde de bakiyolar ayrintilida kesin bakiyolar burun kemgne[/QUOTE]
Risk gorse usg de bana soyleyip beni baska yeremi yonlendirirdi?

fetal eko için aradığımda sekreterin verdiği cevap çok hoştu :) 8:30 da gel eğer 2 de gelirsen saati geçmiş olabilir. garanti olsun diyor yani beklersin bir şey olmaz diyor :D neyse kendi doktorumada test sonucunu göstericem en azından oraya git gel kahvaltı et derken saat geçer belki :D

Allah Allah ne kadar lakayıt bir tavır bu. Onu niye oraya sekreter diye oturtmuşlar madem. Bişeyden haberi yok sormaya aciz. Canım yaa uzak yerden gideceksin bir de. İmşallah işlerin çabucak hallolur fetal eko da inşallah çok iyi çıkar.

Back
X