günaydın anneler
ikinci tetanos aşımızı da olduk. ebemiz kalp atışlarını dinletti bize... Tansiyonumuz ölçtü, 10 - 7 çıktı tansiyonumuz, her zamanki gibi.
bu aralar doktor kontrolümüz yok. 6 Aralık'ta çağırmıştı doktorumuz. bu sefer uzun bir ara vermiş olacağız bebeğimizi görmeden : )
haftasonu bebek kıyafetleri için granül sabun alabilirsem bebişimin eşyalarını yıkamak istiyorum. en azından ilk lazım olacakları yıkasam hazır dursa iyi olacak.
ayrıca birazcık da kendime bakım yapmak istiyorum
doktoruna çatal fobinden bahsetsene
Eşim bana hep hiç karnın büyümüyo sen nasıl hamilesin diyo ya dün fırından ekmek alırken hamile kadın görmüş sırasını vermiş kaç aylık diye sormuş kadın 6 demiş. Eve geldi bi şaşırmış bi şaşırmış kocaman karnı vardı seninkinin iki katıydı diyo.
Bendebu sorunun cevabını merak ediyorum oluşan var mıselam kızlkarında catlak oluşan oldumu... benım bu sefer karnım çok buyudu çatlayacak dıye korkuyorum valla...
Hehh iste bende panio yaparmiyim diye korkuyorum neler yaptiklarini bilecegim icin:)Yok acımıyor belden vurulan iğne,ama ben ameliyat esnasında makas sesleri vs... ondan çok etkilenmiştim,rahim dikişi atıldı bana da ,o operasyonda epidural yaptılar,ben dedim keşke beni bayıltsaydınız,onlarda bebeğe zararı olurdu deyip sakinleştirici verdiler .Cümleler çok düşük oldu ama uyku sersemiyim
Aynen yaa doymak nedir bilmiyorum şimdilk çok almadım ama akibetim belli boyle giderseMerhabalar kızlar,hayırlı cumalar :)
Ben bebeğimin kıyafetlerini yıkadım ütüledim,zaten 1 tane kadife tulum aldım yeni olarak diğeri %90 ablasının kıyafetleri ufak bir kısım da abisinin kıyafetleri de var :) Zaten yenidoğan kıyafetleri çok minik oluyor bebek 3 aylıkken de mesela bayağı büyümüş oluyor yenidoğan çok almak istemedim o yüzden.17'sinde doktor kontrolümüz var 1 aydır görmedim kuzumu belki o zaman hastane çıkışı da alabilirim denk gelemiyorum sanki bebiş hep üşücek gibime geliyor nedense annem de bana kızıyor sanki acemi anne oldun diyor ne bileyim oğlum ve kızım nispeten yazın doğmuşlardı sıcakta büyüttüm kuzucukları aslında kızım nisanda doğdu mesela o zaman bile çok üşümüştü ondan korktum hep şimdi kuzum ocakta filan doğar diye bekliyorum ben tabii Rabbim bilir ama ocak-şubat çok soğuk oluyor üşütürüm hasta ederim diye korkuyorum eşim de hep bana kızıyor neden üşüsün diye
Bu arada 60 kilo oldum kızlaaarrrSon iki ayda 6 kilo toplamda 10 kilo aldım.Son iki ayda çok iştahım açıldı bi de canınız çekmesin de öyle bi hamaratlaştım ki anlatamam hamurişleri birşeyler yapıyorum hep fırın hiç boş kalmıyor Sizde iştah durumları nasıl?
Allaha şükür gelişimimiz gayet normal. Annemin kovaman olurmuş teyzemin minicik karnı varmış. Çoğu şeyde teyzeme benzerim fiziğimde çok benzer. Bundada ona benzedim heralde.aslında biraz genetik annemin ve ablamın karnı çok büyük olmamış ablam diyor 9 aylık gittim 6 aylık mıydı diye sorarlardı o kadar küçüktü diye benimde aynı haftadakilere bakarak küçük duruyor boyum uzun ondan olabilir annem ilk bebekte pek büyüme olmaz ikinci bebekte içeri genişlediği için karnın ilkine göre daha büyük olur diyor bebeğin gelişimi iyise varın küçük olsun çokta önemli değil
Bende şöyle düşünüyorum içeri içeri baskı yapıyo sizin kadar iyi bilemem gerçi ilk gebeliğim çünlü.Ilk hamilelikte gobek kibar oluyor 6 aylikken az bol giysem belli degildi. Simdi doktorda beklerken yer veriyorlar sancin var mi diyorlar.bu bir ay onceydi yani. Karin gevsedigi icinmis. Ilk defa sisirilen balonla ikinci defa sisen balonu dusun. Hatya dun bebek hareketlerini okurken ilk bebebegin yerine gore sonrakilein yeri genis olur bol bol donup takla atarlar yaziyordu. Ic karin fln da onemli ama ilkte az oluyor gobek. Ben 4 aylikken hep yaziyordum ya niye gobegim kocaman oldu erkenden diye. Aslinda gec cikmasi iyi agirlasmiyorsun
900 çok iyiymiş. Kolan da 5000 normal doğum bedeli demişler sezeryan iki katıymış. Çok şaşırdım ben fiyatlara kayınpederime 1000 normal doğum 2000 de sezeryan yaparız senin için demişler. Ya kayınpederimi kandırdılar yada bu hastanenin fiyatı çok abartılı. Bunların yanında 900 hiçbişey geldi banaBiz konuşmadık da önceden biliyorum biraz. Epiduralle de bir yıl önce 900 tl ödemiştik.
canım allah insanına çattırsın.ben evinden kıyma hatta kondom çalanlarını duydum.hangisine güveneceksin.sen evde olsan bile yapcağını yapar onlar.bebiğine bakacak olan daha tehlikeli tabi.allah kolaylık versinben temizlikçiye komple gelme dedim, en son hasta olduğum için evde yalnız bırakıp hastaneye gittim geldiğimde takılarımı karıştırmış ve iki yüzüğümü parmağına geçirmiş olarak buldumtemizlikçi böyle yaparsa dadıya nasıl güvenecem şimdiden onun kaygısındayım
Merhabalar kızlar,hayırlı cumalar :)
Ben bebeğimin kıyafetlerini yıkadım ütüledim,zaten 1 tane kadife tulum aldım yeni olarak diğeri %90 ablasının kıyafetleri ufak bir kısım da abisinin kıyafetleri de var :) Zaten yenidoğan kıyafetleri çok minik oluyor bebek 3 aylıkken de mesela bayağı büyümüş oluyor yenidoğan çok almak istemedim o yüzden.17'sinde doktor kontrolümüz var 1 aydır görmedim kuzumu belki o zaman hastane çıkışı da alabilirim denk gelemiyorum sanki bebiş hep üşücek gibime geliyor nedense annem de bana kızıyor sanki acemi anne oldun diyor ne bileyim oğlum ve kızım nispeten yazın doğmuşlardı sıcakta büyüttüm kuzucukları aslında kızım nisanda doğdu mesela o zaman bile çok üşümüştü ondan korktum hep şimdi kuzum ocakta filan doğar diye bekliyorum ben tabii Rabbim bilir ama ocak-şubat çok soğuk oluyor üşütürüm hasta ederim diye korkuyorum eşim de hep bana kızıyor neden üşüsün diye
Bu arada 60 kilo oldum kızlaaarrrSon iki ayda 6 kilo toplamda 10 kilo aldım.Son iki ayda çok iştahım açıldı bi de canınız çekmesin de öyle bi hamaratlaştım ki anlatamam hamurişleri birşeyler yapıyorum hep fırın hiç boş kalmıyor Sizde iştah durumları nasıl?
Bendebu sorunun cevabını merak ediyorum oluşan var mı
Sen azıcık daha fazla yazsan ya buraya :) seni okurken içimdeki ses keyfini çıkar diyor hep :) sen yazmayınca karamsarlığa düşüyorum
Herbişeyi biryere saklıyorum zaten. Zor bir durum ama evin de temiz olması lazım. Bir aydır erteliyodum. Parasını bırakmayı unutmuşum zatenöğleden sonra bir ara eve gidip bırakmam gerekiyor uff boşuna kaçtım yaw. Bir de üşüdüm ki uff oturduğum yer soğuk inşallah bişey olmaz. Çocuk bakıcısına vereceğim para neredeyse benim maaşıma eşit olacak eve yatılı olarak almayı düşünüyoruz. O yüzden Eşimle konuşmadım daha ama ücretsiz izin alabilirsem onu denemeyi düşünüyorum.
Benim karnımda çatlak yok hiç oluşmadı. Ama basenim de ve göğüs üstümde biraz kırmızı damarlar oluşmaya başladı. Sebebi de sanırım hep göbüşüme krem sürdüm diğer yerleri ihmal ettim.Bendebu sorunun cevabını merak ediyorum oluşan var mı
canım benim de pek karnım yok.7.aya girdim diyorum inanmıyolar.bu duruma iç karnımız geniş deniyo.sıkıntı yaratma ben 8 kg aldım.bebiş de 750 gr olmuş.sorunsuz devam ediyoruz.varsın karnımız olmasın ne sakıncası var?Eşim bana hep hiç karnın büyümüyo sen nasıl hamilesin diyo ya dün fırından ekmek alırken hamile kadın görmüş sırasını vermiş kaç aylık diye sormuş kadın 6 demiş. Eve geldi bi şaşırmış bi şaşırmış kocaman karnı vardı seninkinin iki katıydı diyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?