- 12 Ocak 2014
- 3.887
- 2.284
- 448
- 35
Bende 7 kilo aldım göbüşüm var ama kocaman değil sadece. İç karnım genişmiş öyle dedi zaten doktor. Bebeğimin kilosunu da öğrenemedim geçende. Doktor unuttu söylemeyi bende unuttum. Pazartesi öğreneceğim inşaAllah.canım benim de pek karnım yok.7.aya girdim diyorum inanmıyolar.bu duruma iç karnımız geniş deniyo.sıkıntı yaratma ben 8 kg aldım.bebiş de 750 gr olmuş.sorunsuz devam ediyoruz.varsın karnımız olmasın ne sakıncası var?
Bendebu sorunun cevabını merak ediyorum oluşan var mı
pirelideve benim ilk gebeligim dokux ay o laflari duyarak gecti hatta okulda kadinlar inanmayip elle kontrol yapmaya bile kalkmisti o kadar belli olmuyordu göbeğim sadece doguma bi ay varken belli etti kendini o bile kucuktu beş aylik gibi gornuyordu. O zaman cok üzülüyordum cikmamasnn olumsuz bisey oldguni sanıyordum saolsun insanlar bu yönde etkiliyordu. Simdi ikinci gebelgm bicoguna gore yine kucuk cok belli değil ama ilkine göre nisbeten daha buyukce. Kimse yednci ayda oldgma yine inanmıyor oyle bir sartlnmislik var insanlarda nedense ama artk takılmiyorum beden yapisi kisiye ozgu bebegm biseklde buyuyor muhim olan bu. Sen de aldrma duydugun laflara hamilelgn keyfne odaklan canm herkes fotokopi gibi ayni olcak degl sonucta
@temmuz canm catal fobin icin oncelikle bi dogum terapistiyle dogum oncesi bu konuyu görüşmeni bilinçaltındaki yukten kurtulmani tavsiye ederim. Aslinda illa catalda doğurmak zorunda da degliz bu konuda egitim vb alip hertur hazrlikli olursan doguma ve uygun sartlati nisbeten saglayacak kosullar bulmaya calisrsan dogum icin en rahat hissedecegn pozsyonda da dogum yapablrsn pek ala. Tabi bunu onceden doktrun ve hastane bashekimligi ya da dogum servisiyle görüşüp mumkunse arzu ettiğin dogum planini yazili dilekçe seklinde sunmanda yarar var. O surecte kosullari belirlmede pasif kalmam dersen talepkar olup kendne uygun koşullar yaratablrsn. Tabi bunlar utopya gibi okuyunca devlette zor imkansz belki ama denebeblir ozel hastaneyse hele anneyi desteklmk zorunda olduklari hatirlatlablr bastan. Haklarımızi iyi bilip bilincli olursak sartlari bi olcude olsun degstreblrz bunu basaran insanlar var arastrmani tavsye ederm kuzum
. Amin canım inşAllahBebeğinizin vücudu sizi görmek, sizi duymak, size özgü kokuyu tanımak ve sütünüzü tatmak için hazırlanıyor. Bebeğinizin doğumu artık çok uzak değil.
allahım ne kadar güzel bir hamile takvimi yazısı :) rabbim hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin zaman hiç geçmiyor gibi geliyor. ama az kaldı,yakında doğumlar başlayacak. herkesi gününde doğurmayı nasip etsin rabbim.
Merhabalar kızlar,hayırlı cumalar :)
Ben bebeğimin kıyafetlerini yıkadım ütüledim,zaten 1 tane kadife tulum aldım yeni olarak diğeri %90 ablasının kıyafetleri ufak bir kısım da abisinin kıyafetleri de var :) Zaten yenidoğan kıyafetleri çok minik oluyor bebek 3 aylıkken de mesela bayağı büyümüş oluyor yenidoğan çok almak istemedim o yüzden.17'sinde doktor kontrolümüz var 1 aydır görmedim kuzumu belki o zaman hastane çıkışı da alabilirim denk gelemiyorum sanki bebiş hep üşücek gibime geliyor nedense annem de bana kızıyor sanki acemi anne oldun diyor ne bileyim oğlum ve kızım nispeten yazın doğmuşlardı sıcakta büyüttüm kuzucukları aslında kızım nisanda doğdu mesela o zaman bile çok üşümüştü ondan korktum hep şimdi kuzum ocakta filan doğar diye bekliyorum ben tabii Rabbim bilir ama ocak-şubat çok soğuk oluyor üşütürüm hasta ederim diye korkuyorum eşim de hep bana kızıyor neden üşüsün diye
Bu arada 60 kilo oldum kızlaaarrrSon iki ayda 6 kilo toplamda 10 kilo aldım.Son iki ayda çok iştahım açıldı bi de canınız çekmesin de öyle bi hamaratlaştım ki anlatamam hamurişleri birşeyler yapıyorum hep fırın hiç boş kalmıyor Sizde iştah durumları nasıl?
Bizde isterizzzz:) masallah canm ne guzelgeleneksel anneme gitme haftam geldi geçen hafta sakarya ya gittiğimizden gidememiştimbu akşam babam almaya gelecek dün akşam eşimde diyor git kal istediğin kadar ama ben rahat edemem eşimi yalnız bırakarak. artık o kadar çok yoruluyorum ki ne olacak halim bilmem ev dağılıyor hali ile mecburen toplamak zorundayım dün çarşaf değiştirdim mahfoldum nefes nefese kaldım eşimde kızıyor yine rahat durmadın dimi diye ama nabayım böyle dağınık bırakamam ki evi. sadece anneciğim de dinlenebiliyorum :)
Bende bu gidişimde konşcam erken der buyuk ihtimal ama açacam konuyu ya her kafadanda bi ses çıkıyo bilen bilmeyen konuşuyo birazda şans işi epidural yapanların birsürü yorum okudum arŞtrıp yüzde 90 ı memnun eşimin amcasının kızı 2 cocuğu epidural normal yapmış şuan oda hamile 3. Ye yine epidural yapcakmış konşcam onla bi bi etkisini görse yaptrmzdı.en yakın arkadaşım gecen yıl epidural sezeryan yaptıı hiç bi sorunu olmadı bügüne kadar.tabi anestezist çook önemlidr o yapıyo çünki epidurali iyi araştrmak lazım.ayy cok yazdıımAslında çok isterim ama annem felç riski olduğunu duymuş kesinlikle olmaz ufak da olsa risk risktir diyo. Bide kolan da normal doğum bile çok pahalı epidural ne kadar pahalıdır allah bilir. Onu geçtim doktorum hiç doğum şeklinden bahsetmedi bile bana. Siz hepiniz konuştunuz mu ? Bana bi şeyler sunsa bende yorum yapıp fikir vercem ama erken görüyo heralde. Ben normal doğumu çok istiyorum ama vajinismus atlattığım için endişelerim var biraz. Pazartesi günü ben açayım bari konuyu. Güvenilir bi anestezi uzmanı tanıdığı varsa epidural isteyeyim.
göbekte değil ama yanlarda belime doğru beyaz çizgiler oluştu yağ karışımı sürüyordum bu aralar onuda ihmal ettim inş daha fazla çatlamaz
Bende yuzbin çeşit yağ karışımı kullanıyorum bide öğle vakti babe kullanıyorum ama annem cok fena çatlamış onun gibi olurum diye ödüm kopuyorgöbekte değil ama yanlarda belime doğru beyaz çizgiler oluştu yağ karışımı sürüyordum bu aralar onuda ihmal ettim inş daha fazla çatlamaz
Diğer yerleri nasıl sürelim yaa resmen tüm vücuda giriyor o zmnBenim karnımda çatlak yok hiç oluşmadı. Ama basenim de ve göğüs üstümde biraz kırmızı damarlar oluşmaya başladı. Sebebi de sanırım hep göbüşüme krem sürdüm diğer yerleri ihmal ettim.
Sıcak bi yere geçseydin canım,ankaranın soğuğu pistir hastalanma şimdi.Herbişeyi biryere saklıyorum zaten. Zor bir durum ama evin de temiz olması lazım. Bir aydır erteliyodum. Parasını bırakmayı unutmuşum zatenöğleden sonra bir ara eve gidip bırakmam gerekiyor uff boşuna kaçtım yaw. Bir de üşüdüm ki uff oturduğum yer soğuk inşallah bişey olmaz. Çocuk bakıcısına vereceğim para neredeyse benim maaşıma eşit olacak eve yatılı olarak almayı düşünüyoruz. O yüzden Eşimle konuşmadım daha ama ücretsiz izin alabilirsem onu denemeyi düşünüyorum.
bi dahaki kontrolde bende sorayım bakalım. aslında bilinçlenelim diye bişeyler okuyoruz bilinçaltımıza korkunç şeyler yüklüyoruz, okumasak da olmuyo pöffffbir yerde okudum çok sulu akıntı olduğunda dr danışın ilerde erken doğum habercisi olabilir diye telaş yaptım bende.
ben hamile kalmadan önce hiç almamıştım kadın , birazda benim tecrübesizliğim galiba :)Ben temizlik günleri evdeki tüm Takıları toplayıp arabanın bagajına atıyorum. .iyi bi kadına benziyor ama yine de güven olmaz kıyafet yürüten bile duyduktan sonra
hadi canımm yuhhh diycem artık,kondom haacanım allah insanına çattırsın.ben evinden kıyma hatta kondom çalanlarını duydum.hangisine güveneceksin.sen evde olsan bile yapcağını yapar onlar.bebiğine bakacak olan daha tehlikeli tabi.allah kolaylık versin
hayirli cumalar bayanlaaar
nasilsiniz nasil gidiyo hamilelik
diabet cikmis bende doktorum yeni aradi
diabet problemi olan var mi aranizda
amin cnm inşallah:)ben denge bozma işini doğum sonrasına sakladım : ))) inşallah gazsız iştahlı uykucu bi kızım olur , hepimizinki sağlıklıcakla gelsin
Aynen bende göğüsüme çok özen göstermiyodum alt kısmında bi kaçtane kırmızı çatlaklar oluştu şimdi Allah ne verdiyse heryerime sürüyorum valla:) Yaa bi de ucuz bir şey de değil krem pahalı ama napalımDiğer yerleri nasıl sürelim yaa resmen tüm vücuda giriyor o zmn
Kardeşimde sdac karnına sürmüştü bacaklarının üstleri çatlamış sadece sürmediği icin oralara.. bi kaç kere denedim ama bu sefer bıkıp karnıma da surmeyeceğim diye endişeliyimAynen bende göğüsüme çok özen göstermiyodum alt kısmında bi kaçtane kırmızı çatlaklar oluştu şimdi Allah ne verdiyse heryerime sürüyorum valla:) Yaa bi de ucuz bir şey de değil krem pahalı ama napalım
Bi ayda 3.5 çok cnm ama dikkat edersen daha fazla almazsin inş. Kaliteli beslen ama çok beslenmemeye çalışKızlar ben sürekli bir şey soruyorum ama gene bir şey sorucamGeçen ay 13 ekimde doktora gitmiştim ve 3,5 kilo almıştım bu ay 13 kasımda gittim 7 kilo almışım ayda 3,5 kilo sizce çok dimi Sizce bundan sonra kaç kilo daha alınır acaba 3 ayım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?