yok canım ne serti sen normalsin biz biraz kafayı bozduk. bazen bir şeye takılıyoruz 3 gün sürüyor muhabbeti.yok be canım sert olduysa ozur dılerım ama dukkan dukkan gezıoz masallah hepımız ıllakı gormusunuzdur dıye dedım neyse bısekılde halledılcek nasılsa.. oval besıgede yıne dıkdortgen alınır heralde basına ucuna bıslr tepılır zaten bebek 5 6 aylık olana kadar donemıyoo bı sorun olmaz sanırım...
Demek ki ilk başta tartıldığımızda şişkinlik falan vardı ya da arada kilo kaybettik.Kilo varsa önceden alınması gerekmez o kdr. Bmi durumuna göre kilo alımı takip ediliyor.. mesela benim19 du ben 12 ile 17 arası alabilirim ama almasam iyi olur. Yine de bu gerçeği duyunca biraz saldım yeme işinimesela Şu anda YARIM paket eti karam çan fıstıklı bitter yedim :))
Bence önceden kilo olsada gerekir 7-8 kilo. Gününde doğan bebeğin kilosunu ortalama 3 kg,kan artışı 1 kg,plasenta 1kg, bebeğin suyu 1kg, büyüyen rahmin ağırlığı1kg etti 7 kilo. Vücudun topladığı ödemi ve büyüyen göğüsleri saymadım bile.
bu arada afiyet olsun,yarasın bebişine :)
kızıma aldıgım park yatak 70*120 ..ben olculerıne magazada bakıp netten oyle sıparıs vermıstım..10 cm deyıp gecmeyın kızlar 110 cm olanlar enıne dar boyuna uzun oluyor,cocuklar buyudukce oyle cok hareket edıyorlarkı sıgmıyorlar dar oldugunda ıcıne.. ben bızımkının ölculerınden bu baglamda cok memnun kalmıstım..
massimo rıcco markası 120 tl ye almıstık netten 4 sene evvel..kızım hala sıgıyor ıcıne..
yenı mobılya kokusuna bayılıyorummmmmmmm....kokusu burnuma geldı adeta..gule gule kullansın yavruşş :)kızımın mobilyası geldi sirkeli suyla da sildim :) 30-45 gün havalanacakmış ne çok yaaaaaa hemen yerleştirmek istedim cicilerini
70*120 benımkı..4 sene oldu alalı kızım 20 kılo 1 metreden fazla boyu...ben de massimo ricco 60X100 almayı düşünüyodum ama küçük olabilir dedi arkadaşlar. Seninkinin boyutu ne kadar, bi de kızın kaç yaşında? Bi de memnun musun massimo ricco'dan.. bi sürü soru sordum
benim doktorun adı fahri inan çok kibar,sakin bir doktor, bebeği çok inceliyor ama işte diğer davranışları hoşuma gıtmıyor.ama artık bı doktora karar vermelisin zaten bunda sanra göreceğin 3-4 kez olacak doktoru, oda senı cok hatırlamayacak... bedne ılk bebeğimde aynı şeyı yaşadım aşağı yukarı 5 aylık olana kadar bulmadım kafama göre bı doktor...
sonra buldum ve hala aynı doktora gıdıyorum
benımde doğumla ılgılı kaygılarım var..özel muayenesı var ya doğuma yetışemezse ya gelemezse dıye.. bu tur doktorlar pek normal doğumu ıstemıyor sankı işlerini bozduğu için zamanı-saatı yok ya... başında en az 1-2 saat kalması gerekıyor..
bakalım kısmet
sen hangı doktora gıdıyorsun bu arada
ben yıkadım ütüledim tülbente sarıp öle koydum çantaya cumartesi günü pazar şöle bi baktım koku gitmemiş :) hem çantanın kokusu sinmesin diye hemde orda öle toz kapmaz diye tülbentledim sende yap istersen *tavsiye :)heyecanlandım bak şimdi
zaten biran önce şubat gelsin istiyorum kokusunu içime çekmek için
hep mis kokulu kızım diye seviyorum onu.
akşam yıkayıp çantayı hazırlayayım arada çıkarır koklarım daha doğuma kadar kimbilir kaç defa yıkarım ben onları
keseler 50 tane 30 tl, saç tokası tane 0,75 kr içine lavanta ve pamuk koyacağım 1 tane nasıl duracak diye merak ettiğim için yaptımCanım keseleri kendin mi yaptın yoksa hazır boş satılan keselerden mi aldın ayrıca içine ne koydun toplamda keseler kaça maloldu sana öğrenebilirmiyim?
en iyisi internetten al gitsin. boşver bu havada gidilmez zaten.haklı biraz park sorunu çok,kalabalık .
bir de kıyafet tekstil alacaksan bence de gelme ama diğer süs şişe vb içinse olabilir.
bize yakın ben bile gözüm yemedi gıtmeyı. anlamıyorsun gezerken akşam oluyor pert olmuşsun. şuna da bakalım buna da.
yok kıyafet değill de sus falan için ama yanasmiyor eşim..ben de fazla ısrar etmek istemiyorum çünkü biri bana çarpinca ya da cantami falan ittirince acaip sinir oluyorum..şimdi oraya kdr gidip ikimizde gerilcez büyük ihtimal o yüzden gitmemek daha iyi galiba :) bi de bnm alıntılar niye böyle ya uyuz oldum
benim doktorun adı fahri inan çok kibar,sakin bir doktor, bebeği çok inceliyor ama işte diğer davranışları hoşuma gıtmıyor.
durumum da özel olduğundan endişeleniyorum.
aslında doktordan ziyade doğum yapacağım hastane de biraz büyük olsun istiyorum. bu gittiğim bir yıllık ,küçük bir hastane. yenidoğan y. bakım falan var ama güvenemedim yine.
doğum içi hastane seçtin mi peki? ee konuş neden gelemesinki.
gerçi belli de olmuyor işi çıkıyor o sıra müsait olmuyor falan.
ablam diyor ben doktorum gelmeden doğuramadım. ne zaman doktoru gördüm rahatladım diyor.biz doktorla öyle bir bağ kuramadık.
aman senin doktor gelemese bile orada bir çok iyi doktor vardır merak etme. sen deneyimlisin hem bizim gibi muamma değil.ya benım hastane bellı memorıal hızmet hastanesı
doktor zaten eskıden ordaydı ... zaten normal doğuma daha cok para alıyorlar
ssk için konuşmuyorum özel sağlık sıgortası için bu söyledıklerım
valla en sonunda gidip şişli etfalde doğuracam ..orda eğitime gıttığim için bana özel oda verme şanslarıda var...
:)))
ben yarın gideceğim gelince yazarım :) aslında 2 hafta sora kontrolüm ama haftaya istanbul'a gideceğim 32 ye kadar yolculuk yapabilirsin demişti doktor, 30 un içinde olacağım bir gidip sorayım sorun olur mu diye... hem eşim de gidecek hastaneye yarın takılacağım ben de peşineıyı aksamlar hatunlar..nettınız ne yaptınız..
kontrole gıden yokmu yaaa..ben 33. haftada gıdıcem yarın 32. haftaya gırıyorum gercı ama daha cokmus gıbı gelıyor sızı takıp edınce mutlu oluyorum ben
cok yorgunum yenı geldım programdan yarın bırdaha var..ve benım yarın 8 kısılık maklube sıparısım varnasıl yetısecek hıc bır fıkrım yok..
aa çok pahalı bır hastaneaman senin doktor gelemese bile orada bir çok iyi doktor vardır merak etme. sen deneyimlisin hem bizim gibi muamma değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?