- 3 Aralık 2011
- 8.779
- 3.069
- 248
Insan sinir oluyordaha kullanmadan
Valla çok haklısın bana da bal yedirmek hiç mantıklı gelmedi açıkçası.Sadece anne sütü verirken su bile verilmez diye hatırlıyorum.Bir de kış bebekleri her gün yıkanır mı ben de meraktayım.Güvenilir ve bizi endişelendirmeyecek çocuk doktorları çıkarsın Allah karşımıza.
Tuzlatma niye yapılıyor?Hiç bilmediğim bir şey.valla çok sinir oldum yaa birde kv nin aldığı takımdı ve kadın ona 75 lira verdi
ben internetten görmeden dokunmadan 19,90 a aldım onlara bişey olmamış
ütüleyince belki düzelir diye umuyorum
bende ablamdan biliyorum 6 ay su bile vermedi o herşeyi benim sütümden alıyor dedi
6. ayda bile anca yemek suyu veya çorba vermeye başlamıştı bal yedirdiğini hiç hatırlamıyorum
akşam anneme anlattım yıkama konusunu
tamam senin evin sıcak ama yıkamak iyi olmaz ne kadar sıcak olsada üşür çocuk dedi.
tuzlayınca zaten hemen yıkamak olmazmış
ben tuzlatacağım için yıkamayacağız mecburen
ya hsonu arkadaşım da 3.5 aylık bebeğine ek gıdaya başladıklarını söyledi dr söylemiş hem de ..ben de anlamadım hep 6 aydan itibaren başlanır diye biliyorduk değişti mi o prosedur acaba artık
bu videoyu seyredince aklıma bişey geldi
işyerinde bir arkadaş var hanımı ağustos sonunda doğum yaptı
ablasıda kadın doğum doktoru
ablası bebeği hergün yıkamış
4. gün göbeği düşmüş bebeğin
bana sende yıka dedi
bana garip geldi
tamam hergün yıkanır ama hem kış ayındayız hemde bebeğe zarar vermezmi acaba ya
birde çocuk doktoru bal verin demiş
daha 2 aylık çocuğa bal yediriyorlarmış su içiriyorlarmış
çocuk 9,5 kilo olmuş
obez olur ya yedirmeyin ilk 6 ay anne sütünden başka bişey önermiyor doktorlar dedim
valla doktor yedir dedi yediriyoruz diyor
Istemiyo zaten kolumu koymamı bile karnıma:) her yer onundr a sordunmu canim , ne dedi sert olmasina ve acimasina
yarin ebe yle randevum var ona soruyum bari bende
Bi kaç gün bak bakalim illaki gelir alırsın
Bende evin en küçüğüyüm ama çok küçük yaşta teyze oldum o yüzden küçük kardeş özlemi pek çekmedim.Ablan bile benden küçükmüş :) ben hiç abla olmadım hep küçük kardeş olarak kaldım. Dişin hepinizin ablası olabilir miyim :)
Eheheh güldürdün beni.hem de nasıl iyi oldu var ya belim agriyordu o bile geçti :)
yani suyu duymuştum daha önce doğum yapan annelerden de balı ilginç buldum ki bal çok güçlü bir yiyecek. nasıl el kadar bebeğe veriyorlar şaşırdım açıkçası.
bende banyo işinde biraz tereddütteyim. bizim evde o iş olmaz doğalgaz sobası var ama malesef güvenipte yaptırmam annemde yıkarım sürekli onların ev merkezi sistem sıcacık oluyor. çok fazla kışa denk gelicek bizimkiler soğuğun en fazla olduğu aylar o yüzden yıkamayı düşünmüyorum.zaten etrafımda gördüğüm kimse göbek bağı düşmeden yıkamıyor çocuklarını en son teyzemin gelini doğurdu şuan bebesi 1 aylık daha yeni yıkamış doktoru öyle demiş. bende onlardan duyduğum şeyleri kafama not ediyorum :)
ya hsonu arkadaşım da 3.5 aylık bebeğine ek gıdaya başladıklarını söyledi dr söylemiş hem de ..ben de anlamadım hep 6 aydan itibaren başlanır diye biliyorduk değişti mi o prosedur acaba artık
ben lohusasepeti sitesinden alcam bi bak istersen. baya çeşit var.
Tuzlatma niye yapılıyor?Hiç bilmediğim bir şey.
dogrudur olabilir meyve suyu pekmez yoğurt başlamışlar bu ay bi sonraki ay da çorbalara gececeklermisuygulamalar değişiyor tvde bi programda dr anlatmıştı. eğer bebeği uygun bulursa yavaştan başlatıyorlar. ben de erkenden en azından tatlarını bilsin diye ağzına koymayı planlıyorum. eşimi kayınvalidem öle büyütmüş maşallahları var. 4,5 kilo doğmuş.
Kızlar dün bir video izledim.Yeni doğan bir bebeğin yıkanmasını anlatıyor.Bebik çok tatlı ve küçücük.Video da bu
bu videoyu seyredince aklıma bişey geldi
işyerinde bir arkadaş var hanımı ağustos sonunda doğum yaptı
ablasıda kadın doğum doktoru
ablası bebeği hergün yıkamış
4. gün göbeği düşmüş bebeğin
bana sende yıka dedi
bana garip geldi
tamam hergün yıkanır ama hem kış ayındayız hemde bebeğe zarar vermezmi acaba ya
birde çocuk doktoru bal verin demiş
daha 2 aylık çocuğa bal yediriyorlarmış su içiriyorlarmış
çocuk 9,5 kilo olmuş
obez olur ya yedirmeyin ilk 6 ay anne sütünden başka bişey önermiyor doktorlar dedim
valla doktor yedir dedi yediriyoruz diyor
Yaaa hiç bilmiyordum canım teşekkür ederim açıklama için.sütü yetmiyorsa başlaması normal ama hiç emzirmeden bala pekmeze yönelmeleri veya mama tercih etmemeleri garip doğrusu
bende bakıyorum şuan beğendiğim bir gecelik var pijama takımı da varmış olmazsa alırım iksiini birden
bebek terlemesin diye tuzlanıyor burda canım
yani ileriki yaşlarda da terlemez terlese de kokmaz
benim kayınvalidem eşimin bir tek başını tuzlamamış eşimin kafası çok terliyor şimdi
annem benim heryerimi tuzlamış ben hiç terlemem
cimcimesultan ben de ordan ayrı ayrı baktım takım yaptım. gecelik,pijama ve sabahlığını alcam. bi de uzun kollu alcam ben kış nasılsa diye düşündüm hastaneler de çok sıcak oluyor gerçi. napsak acaba
Oyy nasıl ağlıyo kuzu. Benim paşam da böle olursa ben kıyamam ki
2 aylık bebeye bal mı1 yaşından önce bal verilmez tehlikeli diye duymuştum.
Yaaa hiç bilmiyordum canım teşekkür ederim açıklama için.
Inşallah annesi, daha küçük olduklarından iki çekmede yoruluyorlar o arasa sütün varsa resmen çöpe gidiyor.. Biz hastanede söyle yapıyorduk.. Benim biberonun yanında hastane küçük küçük bir içimlik biberon ayarlıyor sen sağıyon hemşireler veriyordu. :)inşallah emer canımda gerek kalmaz
Aynen ya, bizde hep bi TelaşBizim hemşireler de böyle yıkasa keşke, bebek ne kadar huzurlu.
ben biberon almadım daha :) şartmı bu kadar hepiniz yazmışsınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?