ben daha almadım ama bunu sevemedim yaw : ))
ya Allah bozmasın memnunum, "normal doğum istiyorum" dedim, o da "şu an için %70 normal doğum yaptırabiliriz gibi görünüyor" dedi." ama doğum esnasında annenin çatı açıklığı bebeğin kilosu, kafa çapı bunlar önemli faktörler" dedi "el verdiği sürece normal doğum olabilir" dedi. "geçen gün 3800 lük bir bebeği olan anneyi normal doğurttuk dedi ama boyu uzundu" dedi. "senin boyun kaç?" diye sordu ben de "168 cm" dedim. "%70 normal doğum olabilir" dedi.
belli bir boy ölçüsünden sonra doğum kolay oluyormuş mesela benim boyum 175 çatım eminim normaldir. ama internette bir kaç yerde denk geldim kısa olanların çatıları çok dar oluyormuş o yüzden kısa boylulara normal doğum denince ön yargıyla bakıyorlar.
Ben sabahlığı gün içimde kullanıyorum namaz kılarken yada balkona çıkarken üstüme geçiriyorum iyi oluyo pratik geliyo hemen. Hastanede yanıma babam kayınpederim geldiğinde üstüme alırım diye düşündüm. Zamanı gelip doğuran biri olsada yazsa şu lazım oldu bu olmadı diye. İkinci üçüncü çocuğuna hamile olanlar ne diyo sabahlık konusunda ?
atlantis avm 'de sultanahmet köftecisinde yedik biz... cinemaximum bileti 7.5 tl normalde 12 lira (3d lerde geçerli değil ama)
iyi günler annişler gene kaynatmışsınz :)
Ben sabah sağlık ocağına gittim hemşirem izinliymiş oyüzden sadece kan verdim geldim.
Perşmbe sonuçları alıcam o zmn izni bitmiş olacakmış inş hemşireyide görürüm. Çok iyi tatlı dilli ilgili bir hemşirem var bnm her ay bni görmek istediğini söyledi ve bir kere memleketteydim aradılar gelmediniz die dedim böle böle uzaktyım gelince uğrıcam die :) bizim buradaki devlet hast. daha iyi sağlık ocağındaki hemşirem ve dr.um devlet hast. rezil suratsız musibet tipler var önünden geçin ruhum daralıo
Sağlık ocağından eve gelmeye kadar açlığa dayanamadım bir simit aldım vallahi kızlar ben 3 gün aç dursam gık demezdim ama artık dayanamıyorum açlığa gece yatarken yemek istemiyorum ama bazen deli gibi kazınıyor midem akşam yemeğini erken yediysek dün gece 2 bardak ayran içtim sabaha kadar midem yandı acı suyu geldi ilacımı içtim reflü için olanı ama malesef nafile yastığımı yükselttim sağa dön sola dön yatamadım. Snra bir baktım sbh ezanı okunuyor namazı kıldık eşimle derken uyuyamadım geri tam gözüm dalmış tel çaldı kociş işe ben sağlık ocağına gittim. Simitte yedim ya şimdi yine yanmaya başladı midem oğluşta içerde tepiniyor
tşk ederim canım ilgin için :)
5 ocak erken bacım 5 şubat olsun o tarih :)
benimde içimden hep bir garip his 25 ocak yada 5 şubat günü geçiyor bakalım hayırlısı
Canım bende taşıyorum öle parça parça hafif şeylerden eşimle gittiğimiz için ondada fıtık var onada kıyamıyorum pazar alışverişinde de alıyorum elime yeşilliklerden fln. Gezmeyede gidiyoruz bazen öle oluyor ki çok ayakta olduğum oluyor kasıklarım ağrıyor ama napalım yav hiç bişi kaldırmıcaz eşimde bana kızıyor kaldırma etme die napım yav 1-2 kilo bişiler demi taşımıcam evde bişilerin yerini değiştiriyorum herşey için eşimi bekleyemem ki yapıyorum kendi işlerimi evde temizlik vs. fln ama öle çok ağır bişiler bnde kaldırmıyorum perde takmıyorum aşırı uzanacağım yerlerdeki işlerim için eşimi bekliyorum ama herşey içinde beklenmez ki eşler Bebişim RAbbime emanet gidiyoruz bakalım. Sen bu yaptıklarımdandiyip kndini boşa üzme ne işler yapanlar bişi risk fln yaşamıyor. Herşeyde vardır hayır de bol dua et gönlünü ferahlat bebişini besle dinlenmene bak sen
168'e mi %70 diyoBenim boy 158 Doktoruna göre ben hiç yapamam
Ama annemin boyu da 158 beni de kardeşimi de 2 saatte doğurmuş en normalinden.. Sezeryan yokken kısa boylu kadınlar nasıl doğuruyolarmış.. Ah bu bu doktorlar böyle çatı muayenesi yapmadan son haftalara gelmeden öncesinden konuşuyolar ya sinir oluyorum.
Canim ilk gun eger sezeryan olursa tabi bol bol yuriceksin o k9ridorlarda gaz rahat vikarmak icin ve agrilarin hafiflemesi daha cabuk ayaklanman icin bol bol merdivenleri cikip o koridorlarda yuriceksin yatmak yokkkk:):) :) kızma hemen. aslında sen söyleyince çok heyecanlandım parası da azmış gidip hemen alırım mağaza yanımda dıye duşundum ama görünce kaldım öyle. ben zaten hırka falan alıcam sabahlık almıycam. hoş gıyınıp koridorlarda dolaşacak değiliz. hastaneden çıkarken de ustune uzun bır hırka gıyıp çıkarız bence sabhalıktan daha mantıklı.
ilk gun zaten oyle ayağa falan kalkınmaz bir yelek gıyersın üşürsen. ıkıncı günde (eğer kalırsak) kahvaltı, gelen gıden, bebek telaşı bir bakmışsın çıkış hazırlıkları. evinde de kım sabahlıkla dolaşıyor gıy pijamanı dolaş zaten hamam gıbı olacak evler.
özel sektör canım otelde calışıyorum ben
zaten benim hamile olduğumu söyledikten sonra 4-12 gelmem yasaktı ama ben yinede ses çıkarmadım doğumdan sonra sorun olmasın diye şimdide bunumu söylüyorunuz dedim biz böyle yapıyorduk antalyada diyor
daha önce sormuştum ama unuttum cici k.validen kaç yaşındaydı. bir de bebek kaç kilo doğdu.bizle falan mı yaşıt acaba yoksa o da mı küçük.
anneye baka neleri düşünmüş. bizim annelerde hiç iş yok paso patik örsünler.ya sabahlık lazım olabilir d.gazlı evleri istesen de cayır cayır yakamıyorsun. ayrıca ben bebeğimi alıştırmak istemiyorum sıcağa. sıcak evlerin havası kuru oluyor alerji artıyor, o yüzden ılık en iyisi, sabah kalkınca da üstüne geçirsen ne kaybedersin. demek istediğim bence bi sabahlık iyi gider. güzel hırkası olanın sabahlık almaya gerçekten ihtiyacı yok bence de. ayrıca benim doğumda giymek için annemin ördüğü "lizöz"üm var. bebe pembesi renginde örmüş annem. pijama alırken de sabahlıklı aldım ki lazım olur diye. o yüzden yani.
maşallah bebeğe de. anne bile bizden genç .26 yaşında 50 cm 3450gr bir bebek :)
Sanırım o sizle yaşıt oluyor :)
Ama annemin boyu da 158 beni de kardeşimi de 2 saatte doğurmuş en normalinden.. Sezeryan yokken kısa boylu kadınlar nasıl doğuruyolarmış.. Ah bu bu doktorlar böyle çatı muayenesi yapmadan son haftalara gelmeden öncesinden konuşuyolar ya sinir oluyorum.
benim annem maşallah onu taaa kaç sene önce örmüştü çeyizime falan koyduk. şans eseri kız olacak bebek de pembe lizöz de iyi gelecek :)anneye baka neleri düşünmüş. bizim annelerde hiç iş yok paso patik örsünler.
bir sigara içmeye gideriz artık .Canim ilk gun eger sezeryan olursa tabi bol bol yuriceksin o k9ridorlarda gaz rahat vikarmak icin ve agrilarin hafiflemesi daha cabuk ayaklanman icin bol bol merdivenleri cikip o koridorlarda yuriceksin yatmak yokkkk:)
bir sigara içmeye gideriz artık .
evet o gaz derdi vardı bir de. dolaşırız ne yapak . benim kafa biraz gidik oluyor zaten sonda ile bahçede dolaşmış insanım . öyle perişan dolaşırım zaten deli karılar gibi.saç baş dağılmış.
doğru canım ben onları anlıyorum zaten ben üzülmeyim diye sölemiyolar ama böle öğrenince daha çok koydu sonuçta babam ve ben 9 gündür hiç görmedim şimdi nefes alamıyormuş hava makinası bağlamışlar herkes girdi yoğun bakıma gördü bir tek ben giremedim ve meraktan daha çok sıkıntı geliyo doktoruna ulaşamadım şimdi içerden adam buldum haber bekliyorum
Bazıgöreumlarda bebeğin kafasını vakumla çekiyorlarmışinşaallah zor bi dırum da kalmayız hiç birimiz
Sezeryan olduktan sonra bebişini kucağına almada zaman mı geçiyor. O kısmı anlayamadım ideal yazmış. Yani sezeryan olunca bebişinle ilgilenebildin mi canım?
Ben sabahlığı gün içimde kullanıyorum namaz kılarken yada balkona çıkarken üstüme geçiriyorum iyi oluyo pratik geliyo hemen. Hastanede yanıma babam kayınpederim geldiğinde üstüme alırım diye düşündüm. Zamanı gelip doğuran biri olsada yazsa şu lazım oldu bu olmadı diye. İkinci üçüncü çocuğuna hamile olanlar ne diyo sabahlık konusunda ?
Günaydın Kızlar, bol sağlıklı günler dilerim. Bana hala yatıyorum ve doğuma kadar yatacağım galiba. Dün nst de sonucum iyi çıktı rahmimde azcık toparlanmış ama yine aşağıdaymış doktor her gün karımız dedi. Doktora neden böyle oldu diye sorduğumda rahim yetersizliği olabilir, yorgunluk olabilir vs.. dedi. Bazen kendimi suçluyum ben kendimi çok mu yordum. Siz hiç markete gidip poşet taşımıyor musunuz, ne bileyim alışveriş için gezmiyor musunuz. Rutin beni zorlamayacak işler yapıyordum.
belli bir boy ölçüsünden sonra doğum kolay oluyormuş mesela benim boyum 175 çatım eminim normaldir. ama internette bir kaç yerde denk geldim kısa olanların çatıları çok dar oluyormuş o yüzden kısa boylulara normal doğum denince ön yargıyla bakıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?