2015 Şubat Anneleri

ben daha almadım ama bunu sevemedim yaw : ))

Avonda satene benzer bir sabahlık gördüm. Ismarladık bakalım gelirse beğenirsem kullanıcam yoksa arkadaşıma hediye edicem. Fotosuna koyarım bakmak istersen avon sayfasında katalogdaydı sanırım.

168'e mi %70 diyo Benim boy 158 Doktoruna göre ben hiç yapamam

Ama annemin boyu da 158 beni de kardeşimi de 2 saatte doğurmuş en normalinden.. Sezeryan yokken kısa boylu kadınlar nasıl doğuruyolarmış.. Ah bu bu doktorlar böyle çatı muayenesi yapmadan son haftalara gelmeden öncesinden konuşuyolar ya sinir oluyorum.

kapalıysan evet sıkıntı olabilir ve bu sabahlık lazım olabilir. ama ben açığım bir hırka giyerim hallolur. teyzem de dedi niye sabahlık almadın diye gelini de anne kız açık sabahlığı ne yapsın dedi ki haklı da bana göre.herkesin hastanedeki ihtiyaçları farklı olabilir o yüzden başkasına iyi gelen sana iyi gelmeyebilir.örnek ben gibi bana iyi gelmez o sabahlık bunalıp atıveririm D:

biz kaynatıyoruz ama senin çene de maşallah bizden az degıl valla. bir yazıyorsun bir sayfa benımkılerın hepsını toplasam sana ulaşamıyorum. bırıktırıp yazıyorsun sen bız sureklı yazıyoruz.

onu diyorum ya o zaman her kısa bayan sezeryan olsun :) doktorlar bir tuhaf. allah biz kadınları normal doğuma elverişli yaratmıştır istisnai durumlar hariç sezeryan olmak saçma zaten. ama doktorum sen sezeryan olacaksın derse hiç düşünmem kabul ederim. doktora güvenmek lazım diretemem ben normal diye

Canim ilk gun eger sezeryan olursa tabi bol bol yuriceksin o k9ridorlarda gaz rahat vikarmak icin ve agrilarin hafiflemesi daha cabuk ayaklanman icin bol bol merdivenleri cikip o koridorlarda yuriceksin yatmak yokkkk:)

Antalya'daki hamilelere de çektirmişler desene. Yok bizim ülkemizde insanın canı parayla böyle yöneticiler oldukça biz hiç ilerleyemeyiz. Kolaylık gösterselerdi işine de devam ederdin. Boşu boşuna işinden de olucaksın Allah yardım eder inşallah.

daha önce sormuştum ama unuttum cici k.validen kaç yaşındaydı. bir de bebek kaç kilo doğdu.bizle falan mı yaşıt acaba yoksa o da mı küçük.

26 yaşında 50 cm 3450gr bir bebek :)
Sanırım o sizle yaşıt oluyor :)

anneye baka neleri düşünmüş. bizim annelerde hiç iş yok paso patik örsünler.

canım onu sadece boyuma göre söylemedi, yanlış anlatmış olmayayım. yani şu anki duruma göre bebek uygun pozisyonda, kafa çapı normal e boyumda çok kısa değil, her şeyi değerlendirince bu şekilde olursa %70 dedi.

yani daha 2 ay varken kesin normal doğum olur dese bana acayip gelirdi açıkçası. çünkü belirli bi kiloda olunca bebek normal doğum yaptırmıyorlar. veya o an benim açılmam olmazsa adam ne yapsın mecbur vuracak neşteri.

normal doğumda annenın boyu tabıkı önemlı ama standart boylardan değil bu kasıt..150 nın altında bıraz sıkıntı olabılır dıye bılıyorum ..yoksa bende uzun bır kadın değilim ama normal doğurabıldım

Canim ilk gun eger sezeryan olursa tabi bol bol yuriceksin o k9ridorlarda gaz rahat vikarmak icin ve agrilarin hafiflemesi daha cabuk ayaklanman icin bol bol merdivenleri cikip o koridorlarda yuriceksin yatmak yokkkk:)
bir sigara içmeye gideriz artık .
evet o gaz derdi vardı bir de. dolaşırız ne yapak . benim kafa biraz gidik oluyor zaten sonda ile bahçede dolaşmış insanım . öyle perişan dolaşırım zaten deli karılar gibi.saç baş dağılmış.

ondan sonra gel sen güzelim bornoz görünümlü sabahlıha laf et!!!

Canim insallah sifa bulur tez zamanda da saglikli haliyle sarilirsin soyle bir doya doya babacigina uzlme nolur

Bazıgöreumlarda bebeğin kafasını vakumla çekiyorlarmış inşaallah zor bi dırum da kalmayız hiç birimiz

Dusunme bunlari negatf enerji ie cagrmayalin gerek kamayacak insallah

Sezeryan olduktan sonra bebişini kucağına almada zaman mı geçiyor. O kısmı anlayamadım ideal yazmış. Yani sezeryan olunca bebişinle ilgilenebildin mi canım?

Canim o anne ve bebegin durumuna bagli. Spinal epidrual anestezide bebek dogduktan ssonra Biraz opup koklatiyolar ameliyathanede sonra senin dikisler vb bitene kadar bebek bakima ggidiyor temizlik ilk kontrol asi vb. Odana cikinca getriyolar yanina benim bu aradaki ayrı kalıs surem yarim saat falandi hadi bilenedin kirk dk sonra hep benmleydi gayer rahat kucagma aldım. Genel anestezide kendine gelme sureci uzun orda hemen alamszsn sanırim.kiminin agir geciyor iki turlusu de anne istese de alamiyor Nasip isi biraz. En guzeli normal dogum iste dogur kucagina al hemencecik

sezeryanda gaz cikartman icin yuruyus yaptriyolar koridora falan cikmak gerekebiliuor o yuzden de iyi oluyor sabahlik derli toplu gecelik pjama uzerini ortmeye. Boyunu falan ona gore almak lazim kisa gecelikse koridorlar hareketli olabiliyor cünkü. Gaz vb sıkintısı yoksa bile bebek bakım odasi ya da kuvezde olursa anne gidip gormek durumunda kaldiginda da iyi oluyor uzerine gecriveriyorsun hemen. Usumemek icinse hirka yelek şal yeterli diger ihtimaller icin sabahlık iyi oluyor ziyaretci vb icin de. Benim bitane süslü bitane normal uzun kalin penyeden spor sabahligim var ikisini de kullnmayi dusunuyorm bakalim

yıne kkda okumustum oran buran lekelenebılıo ya da kalkman gerekırken yanında bırılerı olabılır o durumda hemen ustune gecırıosun ıı oluo yazmıslardı bırı. bana da mantıklı gelmıstı. ona benzer bıseyın varsa bence o da kullanılabılır. ben sabahlık alcam. kv mın ceyızıme koydugu orme yelek şal ve patıklerım var onları da yanıma alcam üşürsem diye. yeni doğum yapan üşüyormuş.

Aman dikkat et ideal az kaldı zaten,9 ay yatanlar var,şükredelim halimize,valla ben markete gidip poşet taşımıyorum,gideceğim yere eşim bırakıyor,kapının önünde ya bekliyor yada gelip alıyor,öyleyken bir dışarı çıktımmı çok yoruluyorum

doğumun kolay olması. kadının nası ıkındığına bağlıymış. kuzenım sölemişti kendisi dr. eğer bağırmaz nefesini düzgün kullanır güzel ıkınırsan kolay doğurursun demişti. ama enerjini bağırmaya kullanır nefesinle güzel ıkınamazsan doğum uzar, uzadıkça sancı artar, hemşireler daha çok baskı yapmak zorunda kalır vs. demişti. o yüzden nefes egzersizleri ve o an güzel ıkınmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…