2015 Şubat Anneleri

Kesin normal doğum demesin bence de canım mantıken onu son ana kadar diyemez ama %70 neki onu anlamadım. Boydan dolayı zannetmiştim. Allah hayırlı doğumlar versin. Yapacak bi şey olmazsa mecbur sezeryan ama ne yazıkki doktorlara pek güvenemiyorum. Eğer çoook kolay bi doğum değilse en ufak bi şeyde sezeryan yapııp kurtuluyolar. Yoksa özel hastanelerimizdeki sezeryan oranı %80lere ulaşmazdı

ohh iyisiniz valla. ben eşime dıyorum gıdecegım yere 3 araç değiştirmem gerekiyor.
böyle dusunuyormus gıbı yapıyor , canım sana bir şey dıyım mı yenibosnadan doğru gıdersen ıkı araçla gıdebılırsın dıyor.
adam kafasından çözdü ıkı dakıkada.

Canim ilk gun eger sezeryan olursa tabi bol bol yuriceksin o k9ridorlarda gaz rahat vikarmak icin ve agrilarin hafiflemesi daha cabuk ayaklanman icin bol bol merdivenleri cikip o koridorlarda yuriceksin yatmak yokkkk:)
koridorda yürürken nasıl gaz cıkaralım duymasınlar

Piii erkek işte ya. Hamile kadına dediğine bak

ben normal doğum yapsam kesin çok kolay doğururum dıye düşünüyorum.
nedense kendıme cok guvenıyorum bu konuda ama doktor sezeryan derse asla normal dogurcam demem.

1 ay önce doğum yapan arkadaşım da uzn kalın bi hırka koy çantana dedi. Bebebk doğar doğmaz daha sedyede bacaklarım titremeye başladı dedi. Ani kan kaybından oluyomuş

Kizlar dogum konusunda bilinç gelistrmedigimiz kendi dogum sureclerimizi baskalarina gözü kapali teslim ettigimiz icin de artiyor bu sezeryan oranları çünkü sistemin isine gelen bu sezeryan b plani evet ama bize sunulan onca sebep gerçekten sezeryan sebebi değil bunlari ne yazik ki sezeryan yaptiktan sonra okuyup arastrdikca ogrendim yerli ve yabanci kaynaklardan tibbi arastrmalar ve İstatistiklerden gercekten dogumun kadin ve bebek icin en doğal en tabi yolculuk oldugunu unutmayan unuttrmayan ebe ve doktrlardan ogrendim ogreniyorum. Biz ne kadar bilinçli hazrlikli donanımlı ne istedigini ne yaşayacağıni bilen anne adaylari olursak kendi dogumarimizi da en iyi şekilde yönetebilir dogru zamanda dogru kararlar verebikirz diye düşünüyorum. Bu konuda okumak isteyene bir kitap önerim olacak " hypnobirthing" adı marie f.mongan da yazarı. Gün yayincilikti sanirim yayinevi de

ben uzun trıko bır hırka aldım dız kapaklarıma geliyor nerdeyse ..sabahlık varı sey lerı gıyebılecegımı düşünmüyorum..hastaneden cıkarkende yarım spor kot kap ım vardı onu gıymıstım..sımdıde hırka gıyerım..

ama ılla alınacaksa kesınlıkle odantellı gıpurlu olanlardan degıl spor bısey olması taraftarıyım..

Bence cati olayi tamamen kişinin yapisiyla alakali.bir akrabam benden daha uzun ama yapi olarak hemen hemen ayniyiz fakat onun varisi darmis normal doğum yapamadi.ben 2 bebegimi de normal doğum yaptim boyum ortalama yapi olarak da zayif sayilirim normal kilom 44-50 arasi değişiyor.hoş hamileliklerimde her ne kadar çok kilo almis olsam da :)) inşallah 3.yu de normal doğum yapmak istiyorum Allah nasip kismet ederse. Ama doğum zamani gelir acilma olmaz yada ne bileyim bebek makat gelisli olur yada başka birşey olur sezeryana da girebilirim,yeter ki bebislerimiz ve biz saglikli olalim

Allahım bir hararetliyim iki uc gundur yangınlar yaniyor sanki icimde tamam ev sicak petekler yanıyor diye ama inceckk pjama bile fazla geliyor yahu surekli dilim damagim kuruyor su ice ice bi hal oldum geceden beri

Kısa boyluların daha kolay doğum yaptığını duymuştum bende. Uzunlarda zor oluyomuş.

Bende öyleydim, ayda bir temizliğe kadın gelir, hiç bir yere uzanmaz sadece yürüyüş olsun diye markete gider 2 kiloyu geçmeyecek şeyler alır öyle evime dönerdim, hatta arada dinlenirdim yolda. Ne bileyim bunlar bile fazla mı geldi, kendimi yordum diyorum bazen şimdi erken doğum riskiyle günümü geçiriyorum.

Benim aldığım lohusapğijama takımının kendi sabahlığı var bide şal koyayım yelekte koydum. Yeter heralde yaw.

ne güzel dikkat ediyorsun, bazen eşimi de suçluyorum hep abartma millet tarlada doğuruyor deyip duruyordu, al bak başımıza neler geldi şimdi evde yürümeme kızıyor.

negibi belirtilerin var canımm
ağrın falan oluyor mu?

normal doğumda
ben aslında başarılı bır normal doğum yaşamadım cesıtlı sebpler oldu ıkınamadım vs... beceremedım ve haylı dikişli oldu..
ama bunda nasıp olursa daha bılınçli ve tedbırlı olacağım...
hem kursada gıdıyorum
düzenli spor yapmaya calışıyorum
bol yürüyüş çömelme hareketlerı kedı pozısyonları vs....

ve tabıkı en önemlısı nefes teknıklerı...
kesınlıkle dıyafram nefesı
şöylşe düşünün bizim ebe öyle anlatıyor...

bir gülü koklayın ...ama burnunuzdan ağız kapalı olacak...
4.e kadar sayıp bıraz ses çıkararark koklayın
ve sonra ağzınızı bıraz yuvarlayaraka 6-7-8 e doğru yavaş yavaş verin
yanı göğüs nefesi olmayaca gösğunuz çok inip kalkmayacak

bunu hergun duzenlı yapmaya alıştırın kendınızı
aslında bu teknık herseyde işe yarıyor birine kızdığınızda sınırlendığinizde bir fenalık hıssı geldığinde
derın derın nefes al dedıklerı

ıkınma...buda ayını şekilde cok yuklenıp bı anda çıkarmaya calışmayın sakın yoksa yırtılırsın bu dediğim şekilde nefesı uzatarak guclu bır ıkınma ıle yavaş yavaş bebeğin cıkması gerekır ki zaten doktor bekle ıkınma ıkın dıye talımat verır... ama onlar şimdi kocaman bır nefes al ve ver derrler işte böyle yapmanız yırtılmanıza sebep olur.. yanı buı teknıklerı öğrenmelıyız... de doğum anında uyglayabılmek mesele...

yapıyorum valla evi de süpürüyorum çarşaf da silkeliyorum kısacası hemen hemen herşeyi yapıyorum. geçen 5 kg süt taşıdım eve. bi sıkıntı yaşamadım şükür. ama bazen fazla yoruyorum karnım ağrıo öyle zamanlarda dinlen demişti drum. biraz oturuyorum hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…