2015 Şubat Anneleri

hım iyiymiş dur bu yaz bende deneyim ben kabukları soymak için şokluyom tomatoları önce kaynar suda bekletiyom sonra soğuk suya tutuyom hiç uğraşmıyom soymaya kabukta eti kalmıyor öyle olunca , bu sene menemen yapamadım herkes farklı tarif etti karar verip yetiştiremedim , malum yazında pek halsizdik : )))

ben bu sekılde 1 sefer denedım evet kabuk canuk çıkıyor ve etı kabukta kalmıyor ama cok uğraştırıyor..helekı ben 30 40 kılo domates ten yapıyorum..5 kıloluk tencerede ugras babam ugras..

sımdı esımle kabukları soyuyoruz(10 ar kılo alıyorum parcaparca yapıyorum yormasın dıye) kabuklarda etı kalsa bıle salçaya donuştu ıcın zıyan olmuyor..en son sadece zarı kalıyor domatesın..

ben salçayla tarhanayla uğraşmıyorum bütün kışlıklarımı annem hazırlayıp gönderiyor köyden doğal organik geliyor ekmeğimi bile gönderiyor köy ekmeği yapıp
siz yaptıklarınızı anlatınca utanıyorum valla ben nasıl yapıldıklarını bilmem

resmen hafta sonunu ıple ceker oldum calısan hanım gıbı.. artık evimden baskayerde rahat edemiyorum...1 aya kalmaz kendımı ızne ayırıcam

tarhanayla bende uğraşmıyorum,aslında yaparım ama kurutacak yerım yok..ana vatan sagolsun gonderıyor..ama kışlık hazırlığımı dolu dolu yaparım..bu sene yaptığım tursu akıllara zarardı..kıs gelmeden bıttı :)

internet sağolsun, benim annem toz tarhanayla hiç uğraşmaz ama ben severim bu tip işleri : ))

hiçbirşey yapmadım daha turşuyuda annem yapıyor
ben çok seviyorum ama turşu bana yaramıyor dilimde yara çıkıyor
ben yiyemediğim için eşimede çıkarmıyorum

resmen hafta sonunu ıple ceker oldum calısan hanım gıbı.. artık evimden baskayerde rahat edemiyorum...1 aya kalmaz kendımı ızne ayırıcam

benim son 13 günüm bidahaki hafta bugün ayrılmış olacağım izne

bu yıl bizim turşu hikayemizde acayip, aldım adamı pazara götürdüm 6 kilo turşu yapacam diye malzemeleri aldık geldik oldu mu sana 30 kilo, bu nasıl yenecek çok oldu falan diye düşünürken yarısını yedik : )) güya dağıtacaktık annesine falan güzel olunca kıymetlendi yedik bitircez : ))

bu sene ılk defayaptım tursu..esıme ne zaman yese alnımdan opuyor :) acemı ısı bıldıgın kütür kütür salatalık tursusu yaptım kız..
fasulye tursumda süper oldu..
oldum ben artık yaaa.

biz geldik
minnak oğluşumuz 30. haftada 1400 gr
suyu duruşu herşeyi gayet güzel dedi
doktoruda bi güzel tepikledik muayene ederken
yandan birde güzel fotomuz oldu
34. haftada coraspirini bırakacağız iğneyi doğuma kadar bırakmıyoruz
iğne doğum şeklini belirleyici etkene sahip değil dedi
son haftalarda suyuna bebeğin kilosuna duruşuna göre karar veririz şuan için erken dedi
bakalım şansımıza ne cıkacak

internet sağolsun, benim annem toz tarhanayla hiç uğraşmaz ama ben severim bu tip işleri : ))

annem yaparken parmaklamayı çok severdim illaki yardım ederdim ama kendim hiç yapmadım evlendikten sonra
zaten fırsatımda olmadı
bu sene herşey kızım için diyerek öğrenirim artık :)

Maşallah canım kuzuna :)

kızlar merhaba sizlerle yeni öğrendiğim önemli bir bilgiyi paylaşmak istedim, aşağıdaki yazıyı okuyup bunu doğumdan önce bebek hemşiresiyle paylaşmanız gerekiyormuş eğer hemşireye söylemezseniz yapmayabilirmiş

doğumdan sonra bebeklerde tıbbi bir problem yoksa bebeklerin derhal çıplak anne göğsüne bırakılması önerilir. Bu sayede anne-bebek bağı çok daha güçlü başlayacaktır. Bebek tanıdığı anne sesini ve kalp atışını duyacak, anne teması sayesinde cilt ısısı çok daha çabuk dengesini bulacaktır. Tanıdığı bu sesler sayesinde, uyum sağlamaya çalıştığı bu yeni dünyada, kendini çok daha fazla güvende hissedecektir.

ayrıca hemşire bu süreyi kısa tutmak isteyebilir ( bebek hipotermi olacak diye) bebeğinizin üzerinize örtmesi için bir renkli bir havlu koyun çantanıza ve bunu da hemşireye gösterin (eğer doğuma eşiniz girecekse babasının örtmesi daha iyi olur tabii)

sirke buldum sirke bastım. sıcak çay bardağını değdirdim. ama diyorum ya, çıktı artık yapacak bi şey yok

masallah bebegine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…