2015 Şubat Anneleri

aynen öyle bu zamanda annenden başka kimseye güven yok. Kayınvalidem geldi bu zor zamanımda o da gitmek için gözümün içine bakıyor, yarın git dedim hiç yok demedi tamam dedi. Eşimde gitmesini istemiyor, arada kaldım.
Aaa ne merakli gitmeye cok istiyosa gitsin icinden gelmeden yapiosa ne gerek var oyle yardima

Cnm ben herkese bir tane vercm zaten suslu oldklari icin oyle yemek icin 4 tane falan alamazlar

benim şüphelendiğim çocuklar var çok şımarıklar anneleride onlara ağızlarını açıp bişey diyemiyor onlar kesin doymaz çok isterler
akşam arkadaş geldi oğlu çok şımarık ana sınıfına gidiyor ama daha altını bağlıyorlar düşün artık
gelir gelmez hemen bana bilgisayardan oyun aç kola istiyorum mısır patlat bide karnım acıktı sucuk istiyorum dedi
çok sinir oldum anan evde doyurmadımı seni diyesim geldi
arkadaşta gülüveriyo amanda benim aşkım acıkmışmı diyo sadece
bizde kola yok kola yasak almıyoruz dedim

benim şüphelendiğim çocuklar var çok şımarıklar anneleride onlara ağızlarını açıp bişey diyemiyor onlar kesin doymaz çok isterler
akşam arkadaş geldi oğlu çok şımarık ana sınıfına gidiyor ama daha altını bağlıyorlar düşün artık
gelir gelmez hemen bana bilgisayardan oyun aç kola istiyorum mısır patlat bide karnım acıktı sucuk istiyorum dedi
çok sinir oldum anan evde doyurmadımı seni diyesim geldi
arkadaşta gülüveriyo amanda benim aşkım acıkmışmı diyo sadece
bizde kola yok kola yasak almıyoruz dedim
Buyuk konusmiyim ama nefret ederim oyle insanlardan cocuk umurlarinda degil her agladiginda istediklerini yapıyolar

ablamın oglu kronık bronsıt astım tedavısı goruyor..daha 3 ay once yoğun bakımda yattı 3 yasında..nıyebılıyomusun yumuşatıcı yüzünden.
sırf yumuşak olsun ve güzel koksun dıye ablam doldururdu makineye ama sımdı bası resmen dertte..

kendımıze de kullanmam çocuğuma hele hıc kullanmam..cok cok zararlı..hatta ılk kızımda hıc bebek deterjanı falanda kullanmadım..camasırlarınıda bızımkılerle beraber yıkadım hep..ama hijyene dıkkat ederım..hamdolsun en ufak bır sorunla karşılaşmadım..

aynen katılıyorum yumuşatıcı bende kaşıntı yapıyor vücudumda filan ne bileyim kullanana saygı duyarımda kullanmam ama :)

Benim de çok sık oluyor,rahatsızlık hissi veriyor ve kasılma olacağını hissediyorum,tuvaletim gelmiş gibi oluyorum öncesinde :)
Doktoruma sordum düzenli olarak 5 dk da bir sürekli olursa,rahimde açılmaya neden olur dedi.. Nstde de bişey çıkmadı,rahatladım biraz.. İlaç falan da vermedi ayrıca.. Önceki nst de o an olmuştu 7-8 kere ama yine de sancı çıkmamıştı.. Benim kasılmalarım çok yalancı demekki :)))
baya bir yalancıymış seninkiler :D ya bende doktora söylüyordum norma diyordu işte nste de belli oldu açılma vs yok şükür ağrısız olduğu için zaten ilaçta verdi hoş pek etki ettiği de yok ama. :D

Buyuk konusmiyim ama nefret ederim oyle insanlardan cocuk umurlarinda degil her agladiginda istediklerini yapıyolar

aynen bende çok sinir oluyorum
önceki akşam gelen arkadaşın çocuğuda öyle
4 yaşında kız daha yürüdüğünü görmedim hep kucakta taşınıyor
şımarık hiç söz dinlemiyor
babası bağırıyor annesi babasına bağırıyor bağırma ağlatma kızı diye
telefonda oyun oynuyor babası sesini kıs diyor kısamam kes sesini diye bağırıyor babasına
eşimde ya ne zaman buluşsak bu çocuk hep böyle yapıyor bu sizin sözünüzü hiç dinlemiyormu böyle çocukmu yetiştirilir biz yabancı değiliz ama bu sizi rezil eder dışarda falan dedi
arkadaşta olsunda senide görcez diyor
bende büyük konuşmak istemem ama ben yoklukta büyüdüm o da yoklukta büyüyecek çocuğun her dediğini yaparsan asla mutlu olmaz dedim

ya birşey soracağım sizlere neredeyse burada herkes çocuğu önden gidince erken doğurucam vs diyor.niye böyle diyorsunuz benimde 2 3 hafta önden gidiyor ama doktor vs öyle birşey demedi bana size doktorlarınız mı söylüyor. sözde şubat annesiyiz ama hepimiz daha ocağın ikinci haftasında doğurduk az acele etmeyin daha erken :D

aynen bende çok sinir oluyorum
önceki akşam gelen arkadaşın çocuğuda öyle
4 yaşında kız daha yürüdüğünü görmedim hep kucakta taşınıyor
şımarık hiç söz dinlemiyor
babası bağırıyor annesi babasına bağırıyor bağırma ağlatma kızı diye
telefonda oyun oynuyor babası sesini kıs diyor kısamam kes sesini diye bağırıyor babasına
eşimde ya ne zaman buluşsak bu çocuk hep böyle yapıyor bu sizin sözünüzü hiç dinlemiyormu böyle çocukmu yetiştirilir biz yabancı değiliz ama bu sizi rezil eder dışarda falan dedi
arkadaşta olsunda senide görcez diyor
bende büyük konuşmak istemem ama ben yoklukta büyüdüm o da yoklukta büyüyecek çocuğun her dediğini yaparsan asla mutlu olmaz dedim

o "sizide göreceğiz" diyenler yokmu sinir oluyorum
çocugun kölesi olmuşlar akıl veriyorlar

ya birşey soracağım sizlere neredeyse burada herkes çocuğu önden gidince erken doğurucam vs diyor.niye böyle diyorsunuz benimde 2 3 hafta önden gidiyor ama doktor vs öyle birşey demedi bana size doktorlarınız mı söylüyor. sözde şubat annesiyiz ama hepimiz daha ocağın ikinci haftasında doğurduk az acele etmeyin daha erken :D

ölçümlerde gelişimi öndeyse tahmini doğum tarihi geriye düşüyor bende öyle olmuştu
eğer dediğim şekildeyse senin ki yakındır:KK51:

şahsım adına doktorum erken doğum riskim olduğunu daha 30. haftaya girmeden söylemişti hala devam ediyor
ama bana söylediği şubatı göremeyebilirsin yani ocak sonunda doğar
tabi dileğim tam gününü doldurup tosuncuk olması

Sizide gorucem.cocugun olunca anlarsin.boyle konusmak kolay...
Bunlari diyenleri toplayip yakasim var

o "sizide göreceğiz" diyenler yokmu sinir oluyorum
çocugun kölesi olmuşlar akıl veriyorlar

aynen valla
ben eşime Allah nasip ederse kendi çocuğumu öyle yetiştireceğimki sizide görcez diyen herkes nasıl çocuk yetiştirdiğimizi görecek diyorum.
kuralsızlığa hiç gelemem
otoriter değilim ama kurallarım var
eşimde öyle
bakalım göreceğiz nasıl yetiştireceğiz

aynen valla
ben eşime Allah nasip ederse kendi çocuğumu öyle yetiştireceğimki sizide görcez diyen herkes nasıl çocuk yetiştirdiğimizi görecek diyorum.
kuralsızlığa hiç gelemem
otoriter değilim ama kurallarım var
eşimde öyle
bakalım göreceğiz nasıl yetiştireceğiz

çocugun her dediğini yapıyorlar hayır dendiği zaman psikolojisi etkileniyormuş, kısıtlanmaması gerekiyormuş
ee bz psikopat mı yetiştik 5 bişey istediysek 2 si ya olurdu ya olmazdı..şimdi öyle deği her istedikleri oluyor
kural koymak kısıtlamak demek değil
birşeyleri bilinçli istesin doyumsuz olmasın
inş başarabiliriz
bazen çok kafaya takıyorum başaramazsam diye

Vallahi ben hic uzulmuyorum gormesin sevmesin almasin etmesin ama gelip gitmesinde uzak olsun zararida olmasin
Bunu yazdım telim çaldı
K.valide arıyor. Hastane çıkışı tulum falan almış. Laa dedim duyuyor mu bu kadın beni.
Zaten fenaa ahı tutar var bir 6.his durumları.

Dr kaan kocatepenin sayfasından bizzat okudum bu tezi yalanladigini.ama sanırım bazı doktorlar politik davranıp anne babanın duymak istedigi sözleri söylüyor diye düşünüyorum.

Erken dogurucam diyenlerin arasında ben de varım hatta bazıları yazımı okumuş endiselenmis ama sonuçta herkesin yapısı farklıdır benim de yapımdan ve yasadiklarimdan yola çıkarak böyle söylüyorum Cogunuzun ilk doğumu olacak ama benim 3.

Tabii bi de şöyle birşey var yanlış hatirlamiyorsam bebeklerin sadece %10u zamanı da doguyormus erken doğanlar bir tarafı geç doğanlar da var 42. Haftada doğanlar filan öyle de olabilir.

Yaa bu arada sabah mide ilacimi aldın ama neden Midem hala kotu :(

Back
X