zencefılle balı karıştır sabah aksam 1 tatlıkasıgı at ağzına..boğazına da grıbınede deva ..3 yasında kızıma bıle verıyorum 1 yasını gectıgınden bu yana..hamıleyken dehep böyle ıyı oldum..kendınıze ezıyet etmeyın..ıhlamur ayva dışında ne yenir içilir hapşurmak mahvetti
Aç mı gitmiştin canm ac olunca bende de ole çıktı bi seferindeHerkese merhaba
Ben hamileligin 33. Haftasindayim son 2 gundur bebek hareketlerinde azalma oldu hareket ediyor fakat onceki zamana gore daha az ve yavas bugun doktoru aradim gel nts ye baglicam dedi gittim kalp atislarinda hafif azalma var sol yanina yat dedi eve geldim cok korkuyorum umarim bisey yoktur pazartesi tekrar gidicem . Cok fena kafam takildi .cok uzuluyorum size de sormak istedim panik yapilicak birsey yoktur insallah
İçme, augmentin verdi doktor bana onu içtim iyiyim şükür şimditylol hot ( grip ilacı) doğrumu yazdım bilmiyorum, bu ilacı içebilir miyim içilmez diye hatırlıyorum ama bilemedim
Bilmiyorum nedeninibizim evde de olmazsa olmazdır ya neden o kadar zararlıymış ki merak ettim
aslinda cok ac degildim doktor meyve suyu ic gelirken dedi onu da ictim oyle gittim umarim acliktandir. peki senin ne zaman oyle oldu tekrar kontorle gittin mi simdi nasilAç mı gitmiştin canm ac olunca bende de ole çıktı bi seferinde
boy genetik de oluyor.
kardeşim de 176 o da 4,5 sene emdi anne sütü. bizim boyumuzdaki aynı kiloda olduklarımızdan daha küçük bedende oluyoruz.
Gebelikte kullanılmıyor da normalde de sedasyon yapıcı etkisi var. Ama gripte destek tdv de veriliyorbizim evde de olmazsa olmazdır ya neden o kadar zararlıymış ki merak ettim
Maşallah annesi..bir duş aldım benim kız kudurdu maşallah
bir o tarafa vuruyor bir bu tarafa
sıcak su iyi geldi sıpaya
Augmentin antibiyotik. Hapşuruk viral bi belirti antibiyotik fayda etmez dinlenme iyi beslenme fkn o şekil tdvİçme, augmentin verdi doktor bana onu içtim iyiyim şükür şimdi
Keşke ordan çıkınca birde dağlık ocağında baktırsaydın.aslinda cok ac degildim doktor meyve suyu ic gelirken dedi onu da ictim oyle gittim umarim acliktandir. peki senin ne zaman oyle oldu tekrar kontorle gittin mi simdi nasil
ahanda gerçek bi dr buldum burda, gerçek derken bakteriyel viral ayrimi yapan bi dr yani : )))Augmentin antibiyotik. Hapşuruk viral bi belirti antibiyotik fayda etmez dinlenme iyi beslenme fkn o şekil tdv
Eee söyleyin bizde bilelim kızlarahanda gerçek bi dr buldum burda, gerçek derken bakteriyel viral ayrimi yapan bi dr yani : )))
mucuks canim içimden seni opmek geldi guzel hamis doktorum : )
Ya bu hamilelik eskiden 9 aydı. Biz kısalsın diye bekledik on ay oldu.Gebeliğin 8 ve 9..ayında anne ve bebekdeki gelişim
Toplam Okunma : 1485 kez okundu.
~~GEBELİK 8. AY:
Anne
Gebelik iyice büyümüş,bele bası artmıştır.Bel ağrılarına sırt ağrıları eklenmiştir.
Sırt üstü yüzme sırt ve bel ağrılarına iyi gelen gebelerinde yapabileceği en iyi spordur.
Bacaklarda kramp artışı varsa ve Ca alımı geçmiyorsa kalsiyum/mağnezyum dengesinde bozulma söz konusu olabilir.Tedaviye mağnezyum eklenebilir.
Kan basıncı ve ödem olup olmadığı kontrol edilir.Bazı gebelerde el ve kollarda özellikle uykuda uyuşmalar olabilir.Uyuşma nedeni sinir kılıflarının oluşan ödemden etkilenmesine bağlıdır.
Bebek hareketleri güçlüdür.Yalancı doğum sancıları denilen kasılmalar vardır.Uyurken yan yatma pozisyonu tercih edilmeli.Sırt üstü yatarken bebeğin annenin ana arterine bası yapması sonucu tansiyon düşmesi olur.Bu durum hem anneyi,hem bebeği olumsuz etkiler.Bebeğin başının mesaneye baskısı sonucu sık idrara çıkma tekrar başlar.Mkatta basur oluşumu artar.
Memelerden colostrum denen süt gelmeye başlamıştır.
Bu ay gebelikte sorun yaratan kanamaların görüldüğü dönemdir.En sık kanama nedeni bebeğin eşinin rahim ağzını kapattığı placenta previa durumudur.Kanama aniden ağrısız başlar.Acilen doktora gidilmesi gereken bir tablodur.Kanama gittikçe artarak anne ve bebeğin hayatını tehdit edecek boyuta ulaşabilir.
Doğum yaklaştığı için gebenin doğum stresi artmaya başlamıştır.Uykusuzluk görülebilir.Uykusuzluğu yenmek için düzenli temiz havada yürüyüş yapmalı,akşam ağır,yağlı yemekler yememeli.Ytamadan önce ılık duş yamak ve ılık süt içmek uykuya dalmayı kolaylaştırır.Uykusuzluk daimi bir hal almaya başlamışsa gebelik depresyonu yönünden muayene olmak gerekir.
Bebek
-Bebeğin boyu 43-45 cm arası,kilosu 1500-1800 gr arasındadır.Bebek normal doğuma hazırlık için baş aşağıda pozisyonunu almıştır.Bebek, hareket alanının kısıtlanması nedeniyle hareket sayısını azaltmıştır.fakat hareket gücü artmıştır.
-Beş duyu tamamen gelişmiştir.
-Saçlar tamamen oluşmuştur.
-Ayak tırnakları vardır.
-Akciğer gelişimi artık sona doğru gelmektedir.
Gebe eğer SGK çalışanı ise doğum öncesi izne ayrılma zamanı gelmiştir.
GEBELİK 9. AY:
Anne
Artık son ayına giren anne adayını doğum telaşı başlamıştır.Son ay bebeğin ihtiyacı olan giysilerin son kontrolünün yapıldığı aydır.Annede doğum stresi iyice artmış olabilir.Doğum stresini doktorunuzla konuşarak hafifletebilirsiniz.
Doğuma hazırlık kasılmaları artmıştır. Bu kasılmalar düzensizdir, belirli zaman aralıklarını takip etmez.İstirahatle azalır.Gerçek doğum ağrıları ise belirli zaman aralıklarıyla tekrarlar ve gittikçe şiddeti artar.
El ve ayakda ki şişlikler artabilir.
Riskli gebelik grubundaysanız bu aylarda her hafta NST testi yaptırmanız gerekebilir.
Bebek
-Bebeğin gelişimi tamamlanmıştır.
-Cilt altı yağ depolanması artmıştır.
-İşitme duyusu çok artmıştır.
-Uyku ve uyanıklık peryodları düzenlidir.
-Tırnaklar iyice uzamıştır.
-Hareket sayısı azalmıştır.
-Kilo artışı haftada 200-250 gr’a çıkmıştır.
-İdrar yapımı ve çıkışı vardır.Böbrekler düzgün çalışmaktadır.
-Bu haftalarda doğum olursa büyük ihtimalle küvöz ihtiyacı olmadan yaşayacaktır.Akciğer gelişimi 36. Hafta sonunda tamamlanmıştır.
-Bebeğin cildi kımızıdan pembe renge dönmektedir.
-Ağırlığı 2500-2800 gr arasındadır.Boyu 48 cm e ulaşmıştır.
GEBELİK 10. AY:
Anne
Anne kendini artık iyice ağırlaşmış hissetmektedir.Ödem artmış olabilir.Ödem preeklampsiye bağlı değilse istirahatle biraz hafifler.İstirahat sırasında ayaklar kalp hizasına kadar kaldırılmalı.Tuz ve sıvı kısıtlaması yapılmalı.Mide yanması,kabızlık artar.Mide yanması için beslenmede asitli yiyeceklerden kaçınmalı,kabızlğı olanlarda lifli gıdalar tercih edilmeli.
Evde bebeğin geliş heyecanı artmış,hazırlıklar hızlanmıştır.Gebe bu dönemde ayakta çok kalmamaya özen göstermeli,açık hava yürüyüşlerini ihmal etmemeli.Düzenli kasılmalar başlarsa,su gelirse,vajinal kanlı akıntı,nişan gelirse dr’a ulaşılmalı.
Bebek
40 hafta sonunda bebek gelişimi tamamlanmıştır.Boyu ortalama 50cm,ağırlığı 3200-3500 gr arasındadır.
-Bebeğin cildini kaplayan koruyucu verniks tabakasının çoğu kaybolmuştur.Artık 3000 gr lık bir insan dünyaya gelmeye hazırdır.
dr varken bana dusmez canim ama bildigimi yazayim ..Eee söyleyin bizde bilelim kızlar
Ya bu hamilelik eskiden 9 aydı. Biz kısalsın diye bekledik on ay oldu.
benimde 33 .haftam bendede aynı durum söz konusu ben yeri daraldığı için diye düşünmüştüm
Kizlar hareketlerine dikkat edin.gecen yilki hamileligimde 30.haftada hareketlerinde azalma hissettim yakinimdaki bir hastaneye gittim dr bakti yok birsey dedi nst ye falan baglamadi bazi bebekler az hareket eder dedi gonderdi.ben de artik hareketlerine bakmadim pek ama sonra kotu bitti hamileligim.Keşke ordan çıkınca birde dağlık ocağında baktırsaydın.
Doktorlar lafı söyleyip bırakıyorlar sonra bizim gibi evhamlı hamileler takıyor kafaya.
Şimdi pazartesine kadar sen takacaksın ona eminim. En iyisi yarın başka yakınında bir yere git h.sonu kafan rahat etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?