Acıbiber ye. Tamam biraz acı oluyo çıkışı ama kabızlıktan eser kalmıyo
Anlar gibi oldumdr varken bana dusmez canim ama bildigimi yazayim ..
gripler genelde viral oluyor ( bronsit , bronsiyolit, otit vs dahil )
aslinda ayirt etmenin kolay yonleri var ama yanilmak istemiyorsaniz kan tahlili yaptirip WBC ye bakacaksiniz,normal degerlerden fazlaysa o zaman antibiyotik kullaniliyor ( ben çokkk dr gordum wbc duskken ant yazan sebebini bilmiyorum )
mesela atesin gece olup gunduz olmamasi ,ates dusunce çocugun neseli olmasi ( atesliykende neseli olbailirler bittabiki ) bu viral hastalik demek
agizda koku, dilinde pas gorunumlu beyaz tabaka , atesin gece gunduz devami atesszikende halsiz olmasi vs buda bakyteriyel demek ant gerekli demek .. oksurunce de viral oluyor, ates olamdan bakteriden soz edilemez ..
haa birde anneden gecen antikorlar sayesinde ilk 1 sene bebeklerde antibiyotiklik bi durum olmamasi lazim normal sartlarda hep viral ahstalik olurlar ama bununda sebebini bilmiyorum niye ant veriyor doktorlar bebekelre
ben boyle ogrendim ,ve bunu çocuklarima uyguluyorum bagisikliklari çok saglam oksurseler 3 gunde gecer
ben kuçukken çok penisilin igne yemisim bronsitim diye ( bronjit viral bi hastalik , saçmaligin daniskasi yani bana yapilan igneler , ben simdi 15 senedir ilaç kullanmiyorum ama bagisikligimi guçlendiremedim, yasamin ilk senelerinde yapilan dr hataalri yuzunden bi grip olayim haftalarca surunurum )
aciyi ne için yedin canim ? kabizlik için miYedim canım bakalım umarım etkili olur.
bı goz at bakım dıyolarmıymışşKızlar mart anneleri de diyor mudur şubat anneleri doğum yapmaya bsşlamış diye
Evde de temizlikci var. Pislik icinde oturayim bn evdeyken almicam bir daha. Yok anasi yok kardesi hayatini anlatti durdu. Ben de gidip her derdimi ogrencilere anlaticam nasil iste calismaksa.
Aglamak istiyorum cok gerginim.
Ha bir de kadinin biri gobegimi inceledi, onunden gectim arkadan da incelemeye devam ediyor. Döndum noldu tyze bi tanidiga mi benzettin dedim. Hala bakiyor delici gibi. hersey batti bana bugun
heah iste olayin ozeti bu : )))) çok iyi anlamsiinAnlar gibi oldum
Ben biç hasta olmam. Karın içinde büyüdüm ve çocukluğum süresince hiç antibiyotik içmemişimdir.
O öteki belirtilerle beraber öyle oluyordur. Sancın ağrın yoksa merak etme doğmaz.
kiz dogsa benimki dogardi geecn ay zorlandigimda, bende hasteneyi arayip bebege bisey olurmu demistim ikincidim için, olamz demislerdiApar topar Dr a gittim aslında randevu yarındı da bu akşam gittim bebiş döndüyse baskı yapıyorsa diye düşünmüştüm. Dönmemiş bu rahim ağzıyla ıkınabilirsin dedi Dr. Rezil oluyorum yaw tuvaletini yapamıyor diye gülüyolardır herhalde. Sıkıntı yaptım durup dururken. Ispanak yarına kaldı alıyım insallah onu. Dr reçeteli bir ilaç yazdı ilacın bebişe etkisi olur mu içmesem mi dedim o da kabızlık daha etkili olur dedi. Bakalım biraz daha uğraşayım diyorum.
aslinda cok ac degildim doktor meyve suyu ic gelirken dedi onu da ictim oyle gittim umarim acliktandir. peki senin ne zaman oyle oldu tekrar kontorle gittin mi simdi nasil
Bana iyi geldi , doktora gittim de aldım . Kendisi de doktora gitsin öyle kafadan ilaç almasın die yazdımAugmentin antibiyotik. Hapşuruk viral bi belirti antibiyotik fayda etmez dinlenme iyi beslenme fkn o şekil tdv
Nerde o eski herşeyi mantıkla açıklayan ansiklopedivari konuşan litchi,şimdiyse gölgesinden huy kapar olmuş ne diyim kiz ben sana. Bebek doğurmak öyle kolay mi.
Yedim canım bakalım umarım etkili olur.
aciyi ne için yedin canim ? kabizlik için mi
pul biber falan mi direk aci bibermi yiyorsun
bende kaç gundur kabizim anca arada karnima agri giriyor geçiyor gelen giden yok
sana bır teshıs koyayım..2 3 gun vc ye cıkmadıgında bağırsakta bulunan dışkının suyu bağırsak tarafından emıle emıle ıyıce sertlesır..ozellıkle cıkısa en yakın kısmında enfazla olur..buda oturup kalktıkça hatta ayaktayken bıle batma hıssı verır..suan hıssettıgın böyle bırsey..
hergun rutın bırsekılde aynı saatte buyuk abdestını yapmayacak bıle olsan vc de gıdıp bı 10 dk otur.bu dılımde daha cok sıvı tüketmeye,pırasa,ıspanak,kuru fasulye,cekırdeklı sıyah uzum,kuru ıncır,yoğurt,bol salata ve meyve tüketmeye calısırsan surecı kısaltmış olursun3 5 güne kalmadan hergun aynı saatlerde tuvaletının geldıgını farkedersın..
suan yasadıgın sey tamamen kabızlıktan yanı cocugun geldıgınden degıl.
dun yedimde tursu ama bi etkisi olmadi vallaHadi bakalım inşallah işe yararz
Evet kabızlığa iyi geliyo. Yani bağırsak hareketlerini hızlandırıyo. Ben genelde turşu acı biber ya da bol acılı yemek yiyorum. Dediğim gibi biraz bi canım acıyo ama hemen tuvalete çıkabiliyorum.
Kız annen sizi sütten kesmeyi mi unutuyordu
herkeste hersey aynı etkıyı yaratmıyor..mesela bana haşlanmış mısır,cıg köfte,pırasa,kabak yemegı,hemen etkı eder..dun yedimde tursu ama bi etkisi olmadi valla
bi dahasina unutmazsam aci atayim yemegeime
bizim evde aci pek kullanilmazda , esimin midesine dokunur çocuklar yemez benim iuçinde farketmez zaten kullanmiyorum hiç
Ben doktora da gidemedim vücut ısım çok düşük yaa 32 resmen Boğaz'lar davlumbaz gibi ve karnım bir acayip kızım hareket ediyo ama karnım git gide küçülüyor gibiAllah yardımcımız olsun
Canım çocukken içmedim ama şimdi çok hapçıyımheah iste olayin ozeti bu : )))) çok iyi anlamsiin
benim çocuklarimda hiç kullanmadilar ant , simdilik hasta olsalarda hafif atlatiyolar .. oglan bu sene parmagini kapiya SIKISTIRDI ameliyat edicez dediler, sonrasindada korumak için ant verdiler sadece onu içrmeye çalistim ama onuda yariisni dokdu ustune içmedi sipa
yoksa benim evde ilaç yok su an, arada dr ates dusuruuc yaziyor onuda bittikçe komsuya veriyorum : )))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?