- 21 Ağustos 2008
- 2.430
- 908
- 398
Benim ilk doğumumdaki korkumu duysan ölürsün gulmekten.ya sezeryan olursam o arada deprem olursa beni karnıyarık gibi ortada bağlı bırakıp kaçarlarsa diye düşünüyordum.insan ilk doğumunda psikopata bağlıyor.yaşadığını kaygılar normal.abartip kendini sıkıntıya sokma yeter.Kizlar hepinize saglikli mutlu haftasonlari diliyorum gecmis kandiliniz de mubarek olsun allah tum dualarimizi kabul etsin :)
Cok dua ettim ben de saglikla ve kolayca gelsin kizim diye. Beni korkular sarmaya basladinormal dogum yapmayi cok istiyorum ama cok da korkuyorum. Bebegim daha uc hafta oncesinden bas asagi pozisyonunu almis zaten hatta kafasi rahmime cok baski yapio diye hafif kanamam bile oldu.
Hep aklimda deli sorular. Ya sorun olursa ya cok zor bi dogum gecirirsem. Kendimi rahatlatmaya calisiyorum her sey yolunda gidecek korkma diyorum rabbime siginiyorum ama o dusunceleri atamiyorum kafamdanhepiniz boyle oluyo musunuz? Bu ilk dogumum olcak nasipse acaba ondan mi? Ne dogum hikayeleri duyuyoruz kimi neler cekio kimi cok kolay geciriyo.
Ben bu korkulari endiseleri nasil yenicemhaftalar gectikce hep bi sorun olcakmis gibi geliyo allahim gonlumuze ferahlik versin insallah
Erken dogum riskim var acilma var.suyum bi azaliyo bi normale dönüyo bide kasilmalarim en yuksek seviyede
bir kısmını hastanede bir kısmını mevlütte dağıtacaksan kalanını sonra yaparsın hem yer kaplamaz...bende hastanede dağıtmaya şeker kavanozu yaptım mevlüt içinde kokulu taş yapmak istiyorum gerçi eşime kalsa hazırı var yapanı var diye diye beni aklınca yormak istemiyor ama bende bebeğime el emeği bişeyler yapma hevesindeyim50 tane yapacağım ilk etapta
gözüme az bile geldi doğrusu
benimde daha önceden duydugum korkunc doğum öyküleri aklımın hep bir köşesinde
şimdi dinlemiyorum sağolsun etrafımdakilerde anlatmıyor ama daha öncekiler beynime kazınmış gitmiyor bende öyle olacam sanıyorum
sırf bu korku yüznden sezeryanı düşünebilirim ama daha zaman var rabbm hayırlısını versin
Evde kasiliorum hissediyorum ama niyeyse nstye baglaninca hissetmiyorum oda yuzlere vuruyo.benimki bir aydir dogum kanalinda yurumem yasak yatiorumKiyamam.benden 2 gün ondesin.satın 6 mayis sanırım.kasılmaları hissetmiyorum demissin ilk bebek olduğu için sanırım ben de ilkinde hic hissetmemistim.nstye girmedim ama özellikle son 2 gündür acayip kasilmalarim var.bazen de bebek öyle hareket ediyor alttan cikacakmis gibi hissediyorum bi anligina
Benim ilk doğumumdaki korkumu duysan ölürsün gulmekten.ya sezeryan olursam o arada deprem olursa beni karnıyarık gibi ortada bağlı bırakıp kaçarlarsa diye düşünüyordum.insan ilk doğumunda psikopata bağlıyor.yaşadığını kaygılar normal.abartip kendini sıkıntıya sokma yeter.
bir kısmını hastanede bir kısmını mevlütte dağıtacaksan kalanını sonra yaparsın hem yer kaplamaz...bende hastanede dağıtmaya şeker kavanozu yaptım mevlüt içinde kokulu taş yapmak istiyorum gerçi eşime kalsa hazırı var yapanı var diye diye beni aklınca yormak istemiyor ama bende bebeğime el emeği bişeyler yapma hevesindeyim
temız evı temızlemesı en kolayı ,ben bırazda bu yüzden kırlenmesıne fırsat vermıyorum daha kolay ve cabuk bıtmıs oluyor ıslerım..1 saatte sıldım supurdum banyoyu temızledım apartmanı sıldım bıde yavruya sıfa çorbası koydum ocağa.. bazen nadırde olsa 1 hafta 10 gun kadar temızlık yapamadığım oluyor yoğunluktan esımle beraber yapıyoruz o zaman dusunkı saatler suruyor ..Anacim azcik dinlen. Ben senin kadar evi supurup silsem simdiye dogurmustum muhtemelengecmis olsun buarada.
ya siz böyle hastanede dağıtacağım gelenlere ikram edeceğim deidkçe sizin oradaki hastaneleri merak eder oldum
bizim burada normal doğum yaparsan ertesi gün sezeryan olursan 2 gece yatar çıkarsın ve bu sürede kimse gelemez zaten en yakın ailen dışında.
burada herkes eve gelir hayırlı olsuna
mevlüt için hayatta yetmez 50 tane ben hayırlı olsuna gelenlere düşünüyorum bunları
zaten mevlüt yapmayacağım
yaparsamda ona başka planlarım var
benim eşime kalsa çok gereksiz boşa para harcıyoruz bu işler için
hazırları 2,20 ye geliyordu ben malzemeleri kendim aldım 1,15 e geldi tanesi
Ahh bu hormonlar... Herşeye etki ediyorlar. Ben ben gbi değilim artık. Aşırı terleme ve terde koku (normalde asla terim kokmaz) ve idrarda koku bendede var. Ne tuhaf şeymiş bu hamilelik. Baştan ayağa herşeyde değişim var.idrar yolumda herhangi bir enfeksiyon yok sanırım yani bir şikayetim yok o kadar ilaç kullandım ama gerçekten idrar kötü kokuyor. rengi açık olsun koyu olsun farketmiyor. ayrıca terlemeye bende katılıyorum hiç terlemeyen yerlerim terliyor o yüzden pis kokuyor gibi hissedebiliriz.
kuzum burdaki hastanelerde öyle sezeryanda gazını çıkarana kadar en fazla 2 gün n.doğumda 1 gün yatıyosun dediğin gibi normal olursa pek kimse gelmez, gelen gelir alır gelemeyen eve gelirse oradan alır ben 35 tane yapıyorum gelebilecekleri sayarak yapmaya çalıştım çok fazla olup elimde kalsın da istemiyorum çünkü....
Amin insallahh. Her seyi oluruna birakmak.lazim sadwce dua etmek geliyor elimizden. Bi de annemler baska sehirde ben burda yalnizim annemden ayri olmamin da etkisi var sanirim. Esim de vardiyali calisiyo bazen gece nobeti oluyo yani o yuzden yalniz kalmaktan biraz kafamda bu dusunceler donup duruyo sanirim.. sezeryan ya da normal degil mesele her turlu nasil olcak naoicam diye hep kafamda..
Bende çikolata aldırdım hastane için. Üzerine kaplama yapıcam HOŞGELDİN İKRA ESMA diye. Biraz börek, birazda tatlı bişeyler yapıp borcamla götürmeyi düşünüyorum. Hem gelen yer, hem ben:) yanımda kalacak olanıda ben düşünüyorum te Allahım yaaa:)))ben sabun yerine bebek kurabiyesi düşünmüştüm ama sonra ondan vazgeçtim çünkü bizim insanımız bir taneyle doymaz hele çocuklar en az 3-5 tane alır bi tane versen anneleri ister bitane daha bi tane daha derken baş edemem
kuru pasta ve oralet vereceğim lohusa şerbetini kendimde sevmem
Yeni yaşın hayırlı olsun canım. Sağlık sıhhatle ve eşin,çocuğunla mutlu bir yıl geçirirsin inş,kızlar ben artık 38 yaşındayım :)
şimdi aynı şey benim aklımdan geçti "bi tanede kızıma alayım bi tanede gelinime alayım" derler ama yakın akrabalar geleceği için ben bir tane alınabileceğini söylicem yada eşime söyleticem kimsede alınganlık yapmasın milletin çocuğuna bonibon yediricem diye dünya masraf yapamam marketten alsınlar yedirsinler çocuklarına...birde lokum dağıtıcaz üzerine nazar boncuklu kürdan aldım onlardan koyucam....hastane ne kadar bilmiyorum ama fiyat farkını ödersen loğusa şerbeti yapıyormuş ama gerek yok bence....ben sabun yerine bebek kurabiyesi düşünmüştüm ama sonra ondan vazgeçtim çünkü bizim insanımız bir taneyle doymaz hele çocuklar en az 3-5 tane alır bi tane versen anneleri ister bitane daha bi tane daha derken baş edemem
kuru pasta ve oralet vereceğim lohusa şerbetini kendimde sevmem
Bende nstye girmedim. Özel muayenehane ya ondan galiba.Kızlar ben daha nstye bağlanmadım acaba neden?
Esim 2 yil oldu eyup sultan diye basininyedim goturcemde goturcem.bi firsat olmadi ya iyi yapmissiniz ama hava gercekten cok soguk hasta olmasan bari seninnyine bak 2 gunde bir falan okuyomus sukret ben hergun deli gibi kasiniyorum 2 bucuk saatlik uykuyla oynatmaya az kaldi
Gunaydin kizlar
Vajinamin icinde kasinti olmaya basladi 2 gundur niye okurki bu acep sanki daha once yasayan vardi okumustum gibi
ay canım ya neler düşünüyosun aniden sancılanıp gidersen ne olacak ne kadar zaman önceden yapacaksın onları hadi tatlı hazır alınır da börekle bilmem neyle uğraşma hasta ziyareti kısa olur karın doyurmaya gelmesinler sana ve yanında kalacak olana dışarıdan bişeyler söylenir....Bende çikolata aldırdım hastane için. Üzerine kaplama yapıcam HOŞGELDİN İKRA ESMA diye. Biraz börek, birazda tatlı bişeyler yapıp borcamla götürmeyi düşünüyorum. Hem gelen yer, hem ben:) yanımda kalacak olanıda ben düşünüyorum te Allahım yaaa:)))
Eğer öyleyse çok şanslıyım. Çünkü ağrıdan baygınlık geçirdiğim oluyorduYa doktorumun dedigi adet sancisini fazla geciriosan rahat dogum yaparsin ki bende adet sancisini herkesden fazla yasiorum
Bende çikolata aldırdım hastane için. Üzerine kaplama yapıcam HOŞGELDİN İKRA ESMA diye. Biraz börek, birazda tatlı bişeyler yapıp borcamla götürmeyi düşünüyorum. Hem gelen yer, hem ben:) yanımda kalacak olanıda ben düşünüyorum te Allahım yaaa:)))
şimdi aynı şey benim aklımdan geçti "bi tanede kızıma alayım bi tanede gelinime alayım" derler ama yakın akrabalar geleceği için ben bir tane alınabileceğini söylicem yada eşime söyleticem kimsede alınganlık yapmasın milletin çocuğuna bonibon yediricem diye dünya masraf yapamam marketten alsınlar yedirsinler çocuklarına...birde lokum dağıtıcaz üzerine nazar boncuklu kürdan aldım onlardan koyucam....hastane ne kadar bilmiyorum ama fiyat farkını ödersen loğusa şerbeti yapıyormuş ama gerek yok bence....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?