yok kız ben buna cesaret edemem heraldeellerimzi yıkıyoruz zeytinyağı veya susamyağı kullanarak başparmağımızı vajinadan 2 cm sokup makata doğru hafifçe geriyoruz esnetiyoruz.bunu yapmak hem doğumu kolaylaştırıyor hemde epizyoya yani kesiğe gerek kalmadan pırtlatıyoruz.
benım elım yetısmez oralara.ellerimzi yıkıyoruz zeytinyağı veya susamyağı kullanarak başparmağımızı vajinadan 2 cm sokup makata doğru hafifçe geriyoruz esnetiyoruz.bunu yapmak hem doğumu kolaylaştırıyor hemde epizyoya yani kesiğe gerek kalmadan pırtlatıyoruz.
tuvalet kağıdı nıye. hastanelerde kalmadı mı kızlar?Çanta icin unuttuklarim hasta bezi tuvalet kağıdı havlu hirka veya yelek lohusa taclari bebise ıslak mendil kendime makyaj malzemesi tarak vb. Ooo canta bidaha açılacak belli oldu orta kalinlikta bir battaniye koymustum ama havalar soğuk baya diye daha kalinini mi koysam ki kesin iki çantaya cikicaz biz de kucumen cantaya inatla sigicam dersen herbisey kalır boyle :)
çok güzel şeyler yazıyor yalnız bazı yerler okunmuyor
tuvalet kağıdı nıye. hastanelerde kalmadı mı kızlar?
36 dan sonra gırılıyormus. bende cuma gırecektım tekrar ama doktorda yer bulamadım pazartesine kaldım. pazartesi 37.haftalık olacam.aman çok sıkıcı birde beni hemşire ilk girdiğimde unuttu nst odasında annemle patladık sıkıntıdanbu arada ben ilk girdiğimde doktor bana sen nstye girecek kadar büyüdün mü diye dalga geçmişti demek ki bu haftalarda giriliyor. yarın yine giricem yatıp kalkmak zor oluyor bea
arkadaşım anlattı nasıl doğuma gittiğini gülmekten ölmüştüm şimdi aynısı benimde başıma gelecek gibi görünüyor
arkadaşın gece sancısı gelmiş ama açılma falan yokmuş
kv ile altlı üstlü oturuyorlar ve ilk torun olduğundan onlarda acemi
eşi panik yapmış annesine haber vermiş
kız ben daha tuvaletten çıkamadan herkes hazırlanmış kapıda beni bekliyor doğuma götürecekler diyor
neyse sancısı artınca almışlar çantayı çıkmışlar yola
eşi garajdan arabayı çıkarmış basmış gitmiş
kız kalmış kapıda
heralde dönüp gelecek diye önemsememiş
2 dk sonra aramış nereye gittin diye
kocası doğuma diyormuş
sanki kendi doğuracak
kadını unutmuş evde
neyse bindik arabaya gittik beni nst ye bağladılar açılma yok ama sancı varmış beklettiler açılma için diyor
açılması olmuş doğum başlamış doğumhaneye alacaklarmış
hemşireler haldır haldır eşini arıyormuş adam yokmuş ortada
arkadaş telefonla aramış nerdesin beni doğuma alıyorlar seni bekliyorlar imza atacakmışsın demiş
meğer kocası kantine inmiş kahvaltı ediyormuş
doğumdan çıktım adam yine yok ortada diyor
2 saat geçmiş kocası gelmiş
bu bağırmış sen nerdesin neden beni yalnız bırakıyorsun burda diye
ya cumaya gittim geldim işte diyormuş
cumaya gittim deyince kızmadım ama beni evde unutup doğuma gitmesini hala kafasına kakıyorum diyor
ayy gülmekten gözlerimden yaşlar geldi
bir doğum hikayesi anca bu kadar komik olur yahuu
arkadaşım anlattı nasıl doğuma gittiğini gülmekten ölmüştüm şimdi aynısı benimde başıma gelecek gibi görünüyor
arkadaşın gece sancısı gelmiş ama açılma falan yokmuş
kv ile altlı üstlü oturuyorlar ve ilk torun olduğundan onlarda acemi
eşi panik yapmış annesine haber vermiş
kız ben daha tuvaletten çıkamadan herkes hazırlanmış kapıda beni bekliyor doğuma götürecekler diyor
neyse sancısı artınca almışlar çantayı çıkmışlar yola
eşi garajdan arabayı çıkarmış basmış gitmiş
kız kalmış kapıda
heralde dönüp gelecek diye önemsememiş
2 dk sonra aramış nereye gittin diye
kocası doğuma diyormuş
sanki kendi doğuracak
kadını unutmuş evde
neyse bindik arabaya gittik beni nst ye bağladılar açılma yok ama sancı varmış beklettiler açılma için diyor
açılması olmuş doğum başlamış doğumhaneye alacaklarmış
hemşireler haldır haldır eşini arıyormuş adam yokmuş ortada
arkadaş telefonla aramış nerdesin beni doğuma alıyorlar seni bekliyorlar imza atacakmışsın demiş
meğer kocası kantine inmiş kahvaltı ediyormuş
doğumdan çıktım adam yine yok ortada diyor
2 saat geçmiş kocası gelmiş
bu bağırmış sen nerdesin neden beni yalnız bırakıyorsun burda diye
ya cumaya gittim geldim işte diyormuş
cumaya gittim deyince kızmadım ama beni evde unutup doğuma gitmesini hala kafasına kakıyorum diyor
bilmem ki canım onlara sormak lazım..hamiile kadın yorulmasın hareket etmesin ne bulursa yesin muamelesi yaptıldıkça doğuramayan bi millet olduk..ben ebeye haftada 3 gün plates yapsam çok mu dedim olur mu her gün yap deyince bi afalladım önce.yani ne kadar hareket o kaaaa kolay doğumya madem bu kadar hareketlı olmak ıyı. bu bızım sağlık ocagındakı akılllılar neden yorulma yok cok yürüme dınlen dıyorlar .
ellerimzi yıkıyoruz zeytinyağı veya susamyağı kullanarak başparmağımızı vajinadan 2 cm sokup makata doğru hafifçe geriyoruz esnetiyoruz.bunu yapmak hem doğumu kolaylaştırıyor hemde epizyoya yani kesiğe gerek kalmadan pırtlatıyoruz.
Oyyybenim ilk dogumumda kesi vardı ikincide de kendiliğinden yırtıldı.üçüncü de öyle olur sanırım ben yapamam o masajı
36 dan sonra gırılıyormus. bende cuma gırecektım tekrar ama doktorda yer bulamadım pazartesine kaldım. pazartesi 37.haftalık olacam.
valla aynen benimkisi de öyle, göbek deliğimin 5 parmak üstünden bi açıklık olsa aşağıyı beklemeden oradan çıkacak gibi geliyor bana da :)
Allah yardımcımız olsun.
kız biri burda külotlu çorap koydum dedı de forumda makara yapmayan kalmadı. pişman oldu da çıkardı. yazmadın farzet.slm kizlar cantayı hazılıyordum da açiba bebiş için kilotlu corab ve atlet kilot da mi koysam dedim ???? yardim ltf
Kizlar.çoğunuz tabii biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için tekrardan yazayım dedim.bebisler ilk dogduklarinda tenleri çok hassas oluyor haliyle kendileri gibi,ıslak mendiller bebegin poposunu tahriş edebilir her ne kadar yenidoğan ıslak mendili almış olsanız dahi.kaynatılmış soğumuş su ve pamukla silerseniz bebeğinizin poposunu oluşabilecek pisikleri de önlemiş olursunuz, hem de doğal yollardan bebeğinizin altını temizlemiş olursunuz.oğlumun altını pisik yapmıştım ben ilk günlerde nerden bilicem iste ilk tecrübedaha sonra öğrendim pamuk olayını uyguladim hemen,herkes herşeyi iyi bilecek diye Bisey yok sonuçta.
Bi de erkek bebeği olacaklar dikkat,bebisler rahatliyor midir nedir altını açınca , şıırrr diye işeyiverir üstümüze başınıza yada kendi üstüne,dikkate din
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?