kesinlikle sebze çok iyi geliyor sakın kuru beslenme. ben de senin gibiydim, koca bir tabak kapuska yanında bir kase yoğurt yedim. çok iyi geldi. birkaç gün böyle devam edecem. pırasa birebirdir çok lifli. ıspanak da iyidir ama onu yıkarken fenalık geçirebilirsin :) bir de probiyotik yoğurt ye markete gidemem dersen normal yoğurt da olur. sebze ile yoğurt gerçekten bu işi çözüyor canım
Ayyy kuzum hadi hayırlı haberler alırsn inş. Bide çantayı hazırlıyım dimi herşey yıkandı ütülendi evdeyim yavaş yavaş hazırlıyım diyorumgözün aydın canım darısı bana inşalah cumayı iple çekiyorum :)
Canım bende kızımın popişini hiç ıslak mendille silmemiştim. Hep yıkadım, hiç üşenmeden yıkadım. Ne zamanki iyice ağırlaştı, zor tutar hale geldi o zaman bıraktım. Doktoru bile şaşırmıştı nasıl hiç pişik olmadı diye. Kesinlikle herkes yıkasın derim. Islak mendiller kolaylık ama hijyen değil.Kizlar.çoğunuz tabii biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için tekrardan yazayım dedim.bebisler ilk dogduklarinda tenleri çok hassas oluyor haliyle kendileri gibi,ıslak mendiller bebegin poposunu tahriş edebilir her ne kadar yenidoğan ıslak mendili almış olsanız dahi.kaynatılmış soğumuş su ve pamukla silerseniz bebeğinizin poposunu oluşabilecek pisikleri de önlemiş olursunuz, hem de doğal yollardan bebeğinizin altını temizlemiş olursunuz.oğlumun altını pisik yapmıştım ben ilk günlerde nerden bilicem iste ilk tecrübedaha sonra öğrendim pamuk olayını uyguladim hemen,herkes herşeyi iyi bilecek diye Bisey yok sonuçta.
Bi de erkek bebeği olacaklar dikkat,bebisler rahatliyor midir nedir altını açınca , şıırrr diye işeyiverir üstümüze başınıza yada kendi üstüne,dikkate din
selam kızlar..
ınanılmaz derece de canım sıkkın..
bugun hastane ye gıdıcektım,gıttım de ama benım dr yokmuş başka dr a yonlendırmısler..
ogleden once sıramın gelecegını düşünerek 11 :30 da hastaneye gıttık..
dr bey yemeğe gıtmıs! tam 2 saat yemekten dönmesını bekledim sırtım belım kopa kopa..
beyfendı geldı gırdım ıcerı..usg debakması 5sn ya surdu ya surmedı.kâğıt vermedı,bebekle alakalı en ufak bır yorum yapmadı..sorduklarıma cvp ta vermedı..tek dedıgı bebek buyuk!
sonra engın tecrubesıyle aynen şu cumlelerı kurdu Allahın gerzegı.
''senı bu hastanede amelıyat ederler,fakulte yada unv .hastanesine gıdersen orda normal doğurturlar!bebek ters nasıl olacak o ıs dedım..onemlı degıl onlar doğurtur normal sekılde senın 2. ymıs zaten dedı.''nst ye yolladı gıtmedım.
ordan kulaklarımdan ateşler çıkarak ayrıldım kan almaya kızımın yanına ındım..esımle onlarda kan sırasında beklediler 2 saat!tam kızı aldım ıcerı gırdım aynı anda 4 çocuk bırden ıcerı gırdı hepsinden kan alınırken çıkan yaygarayı tahmın edersınız..kızımın kanını alan Allahın cezası kadın bağırmaya başladı banada kızıma da ..ağlama sus,tut su kolunu zapdet cocugunu.. kızımın kıyafetlerını alıp ıtelemeye calıstı cek sunları surdan falan..dudaklarımı ısırdım sacına yapışmamak ıcın,kızım o kadar ağlamasa ben yapacağımı bılıyodum ama cocugu tesellı edecem derken uğraşamadım bıde onunla..
kısacası devlet hastanesınde kı butun ahmaklar kendını dr ,hemsıre olupta nimetten sayanlar bugun karsımdaydı..hala sinirlerim yatışmadı..
şaşırdım kaldım kısacası bugun netıce ıtıbarıyle
Canım bende kızımın popişini hiç ıslak mendille silmemiştim. Hep yıkadım, hiç üşenmeden yıkadım. Ne zamanki iyice ağırlaştı, zor tutar hale geldi o zaman bıraktım. Doktoru bile şaşırmıştı nasıl hiç pişik olmadı diye. Kesinlikle herkes yıkasın derim. Islak mendiller kolaylık ama hijyen değil.
Gözün aydın canım maşallah kuzuna :)Saol canım ya çok şükür iyiymiş kuzucum
Şimdi evde duran hatunlar söleyin bakalım evde duran kadın ne yapar nasıl vakit geçirir. Ben sadece hafta sonları evdeydim oda temizlik,yemek,çamaşır ve gezmeyle geçiyodu napcam ben evde
Normal canım heralde bende de oluyorŞu hıçkırık olayını sorucatım kızı görünce unuttum. Doğum fiyatımı öğrendim 1,500 tl dedi eşim dediki zam gelirmi artarmı yada fiyatı sabitlem
aman gıcık yazmadı işde neyse bebeler sağlıklı olsunda onların olsun 1 haftaben kızı görünce unuttum arada sürekli titreme nabız atma tarzı bişey oluyo hıçkırk herhalde normalmi diye sorucakdım unuttum
geçen hafta benimde çıktı ufak sancılar. 30 lardaydı benimkide. Ebe ağrın oluyor mu dedi. yoo dedim. Sonra doktora gösterdim.Önemli değil dedi. Ufak sancılar sonuçta.
Şimdi evde duran hatunlar söleyin bakalım evde duran kadın ne yapar nasıl vakit geçirir. Ben sadece hafta sonları evdeydim oda temizlik,yemek,çamaşır ve gezmeyle geçiyodu napcam ben evde
Pofff olurmu öle ya neyse keçeden bişeyler yapar vakit geçiririm. Her gün evi siler süpürürümhiç birşey yapmıycan sıkıntıdan patlıycanben şimdi oturdum sizinle konuşuyorum ama az sonra evi toplayacağım akşam oluyor hala kalkmadım yerimden. akşamada kızartma yapıcam sonra kocam gelir yemek yeriz tv izleriz hopp yatağa ertesi gün yine aynı böyle
Uzun sürüyomu seninde yani 1-2 dk falanNormal canım heralde bende de oluyor
saol canım..Ay yaaa kabus gibi bir gün geçirmişsiniz ailecek canım, şikayet et hepsini.Özellikle kan almaya takati olmayanları çocuğa tahammülü olmayanları kınıyorum gerçekten.Geçmiş olsun tatlım.
bır hasta ıcınen onemlı sey dr a ıtıbardır,guvendır..hadı gel de güven..böyle apır sapır konuşan bırıne..bazen denk geliyorsun işte ki sen iyi sabretmişsin ben sabredemiyorum çok kavga etmişliğim vardır sonra melek gibi oluyorlar emin ol.
ayrıca o üni. hastanesi her şeyi yapar demesi de ayrı bir saçmalık olmuş seni ve bebeği riske atacak bir girişimde bulunmaz hiç bir doktor ve hastane ne kadar ön yargılılar. beni de korkutmaya başladı etrafımdakiler üni hastanesi deney yeri gibi deyip duruyorlar. ne yapmalıyım ki bu saatten sonra beni hangi hastane kabul eder. dua etmekten başka elimden birşey gelmiyor,buradaki kadın doğum hastanesine zaten gitmeye niyetim yok kötü anılarım yüzünden.allah iyi insanların eline düşürsün ne olursa olsun vicdanlı allahtan korkan insanlar oldumu zaten gerisi çok kolay gelir.
benim 80 e çıktı dün 1 kere oldu nst de..ben de dedim ağrı eşiğim hakikaten iyiymiş,migren ataklarında bile ağrı kesici almıyorum..hayatımda 2 kere içtim ağrı kesici,onda da iki dişim aynı anda apse yapmıştı sağlı sollu =)Ben 13te nasıl da kıvrandım. Ağrı eşiğim bu kadar mı düşükmüş yaw.
esra erol' u izleyeceksın 4-7 arası.Şimdi evde duran hatunlar söleyin bakalım evde duran kadın ne yapar nasıl vakit geçirir. Ben sadece hafta sonları evdeydim oda temizlik,yemek,çamaşır ve gezmeyle geçiyodu napcam ben evde
Bende böle olucam yanisabah eşimi 8,30 da işe yolluyorum ardından tekrar yatıyorum 10,30 da uyanıyorum
kahvaltı edene kadar 12 oluyor
sonra ortalığı toparlama süpürge derken saat 2 oluyor
sonra yemeği yapıyorum
ve oturuyorum tv izliyorum burada takılıyorum facede takılıyorum
günümün %80 ini yatarak geçiriyorum
sadece temızlık yap..ıyı stres attırıyor..dun dıp kose temızledım birazdan kalkıp yıne aynını yapıcam.yoksa dusun dusun sarpa sararımŞimdi evde duran hatunlar söleyin bakalım evde duran kadın ne yapar nasıl vakit geçirir. Ben sadece hafta sonları evdeydim oda temizlik,yemek,çamaşır ve gezmeyle geçiyodu napcam ben evde
benimkinin hıçkırığı 10 dk kesilmiyor canım ve günde 3-4 defa hıçkırdığı oluyo,doktorum iyidir dedi bebeğin hıçkırması,hıçkıran bebeklerin emme refleksleri daha kuvvetli olurmuşUzun sürüyomu seninde yani 1-2 dk falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?