evet bende inanamadım heralde 9 ay bekleseydi 5 kilo olcaktı ne yediğini öğrencem gidince :)Maşallah :) 29. haftada kilosu falan çok iyiymiş maşallah çok güçlü bi bebeymiş :)
Eminönünden havuzluhandan aldım canım. Bebek şekerleri falan satan bi dükkan var ordan. 3,5 lira bişey tuttu:)yasemin kızına yaptığın abla oldum harflerini nerden aldın
Hadi hayirli sonuclar olsun ins canimDoktordayim Muayene oldum suyu hareketi vb iyi dedi agrin var mi dedi az karin agrsi ishal oldu dedm lekeyi cok minik diye soylme geregi duymadim muayene bulguları iyi olunca bilmem hata mi ettim bidaha gelen bisey yok toplu igne başı kadar bsydi zaten. Yola gidecegmi söyledim nst istedi sıra bekliyorum simdi bisey cikarsa alttan bakicam dedi ona göre raporu yazarim ucus icin dedi daha da gec kalma git dedi bakalim ins nst bisey cikmaz da sagsalim duserz yola hayrlisiyla gerci arabayla sakin gitmeyin diye de uyardi ya neyse hayırlısı bi nst temiz sonucu alırsam oh diycem
kaderdaşım :) bizim tahmini doğum tarihimiz aynı bebeklerimizin durumu da hatta kilomuz bile (2750 gr) bana yürüyüş yap dedi ama bu havada da ne kadar yürünebilirse ben şu fener tutma olayını denemek istiyorum ama ne zman denesem bilemedim
Arabaya falan akıyor yani o su ya da hastaneye giriyorsun akıyor mu su asagilaradediğim gibi benim suyum ilk geldi hemen hastaneye gittik. sancıyla birlikte suda geliyordu. sanki işiyormuş gibi
Hadi gözün aydın canım bence nst de bişi çıkmıcak inşallahDoktordayim Muayene oldum suyu hareketi vb iyi dedi agrin var mi dedi az karin agrsi ishal oldu dedm lekeyi cok minik diye soylme geregi duymadim muayene bulguları iyi olunca bilmem hata mi ettim bidaha gelen bisey yok toplu igne başı kadar bsydi zaten. Yola gidecegmi söyledim nst istedi sıra bekliyorum simdi bisey cikarsa alttan bakicam dedi ona göre raporu yazarim ucus icin dedi daha da gec kalma git dedi bakalim ins nst bisey cikmaz da sagsalim duserz yola hayrlisiyla gerci arabayla sakin gitmeyin diye de uyardi ya neyse hayırlısı bi nst temiz sonucu alırsam oh diycem
Ya bu benim ikinci doğumum olacak hayirlisiyla ama sanci nasil birsey tam olarak bilmiyorum, tecrubeli anne bana azicik tarif etmen mumkun mu? :)Canım senin takvimin bitmiş gözüküyor benim satım 8 mayis bugün tam 36+0 olduk doktorum bana Bisey demedi senin ilk doğumun mu olacak? Üçüncü doğum daha kolay olacağı için herhangi Bisey olursa beklemeden gel dedi ama 3. Olduğu halde insan anlayamiyor benim doğumlarım sanciyla başlıyor sadece suyumu hastanede patlatiyorlar gecen gün öyle sancilandim ki aha doguruyorum dedim doktora da gitmedik Allahtan sabaha kadar bi uyu bi uyan derken geçti öyle... Fener olayını ben gece denemek istiyorum karanlıkta. Çünkü bebekler Işığı gorebiliyorlarmis ya kapkaranlik olsun sadece o Işığı görsün aşağı yonelsin kuzucuk. Doğumlarım erken olduğu için muhtemelen 3 kg doğar benimki zaten o zaman doğum başlıyor benim rahmim tasimiyormus.ama senin bebegin beklerse zamanının dolmasını maasallah 4 kga yakin doğar son zamanlarda kilo alimi bayağı artıyor çünkü. Valla bu havada yürümek değil dışarıya burnunun ucunu çıkarmak bile zor burada kar yagmiyor ama her su birikintisi buz tutmuş aşırı soguk .sogugu da geçtim belim ortadan ikiye ayrılacak sanki yuruyemem hic sanırım. Çok da kilo aldım ben sen kaç kilo aldin canim?
Yigenımın kreş tatil onun legolariyla oynuyoruz canım :) kentparkta h&m varmıydi oranın bebis kıyafetleri çok güzel bi göz at istersen :)
yooook benim öyle akmadı doğuma az kaldıysa akıyor. öyle bir durumda pet koyarsınArabaya falan akıyor yani o su ya da hastaneye giriyorsun akıyor mu su asagilara
2-3 tane pamuklu battaniye aldım ben. bir tane kalın battaniyesi var yünlü, onu hastaneden çıkartırken aramak için aldım, aşılara götürürken felan. 2 tane örme battaniye var biri benim bebekliğimden :) bir de hani yeni çıktı yumuşacık içi polar gibi üstünde ponponları var sanki kendi kumaşından, ondan almış arkadaşım. yani tek uyku tulumu yetmez canım al sen kalın bişeyler.
bende hamilelik takvimi yok sat 8 mayıs ilk doğum olacak inşallah bende akşam deneyeyim de eşim ne der bilemiyorum ilk bebeğimizi kaybedince azcık pimpirikli ama ben normal doğum istiyorum, doktorda hiç döner felan demedi ama kadın pek normal yanlısı değildi zatenCanım senin takvimin bitmiş gözüküyor benim satım 8 mayis bugün tam 36+0 olduk doktorum bana Bisey demedi senin ilk doğumun mu olacak? Üçüncü doğum daha kolay olacağı için herhangi Bisey olursa beklemeden gel dedi ama 3. Olduğu halde insan anlayamiyor benim doğumlarım sanciyla başlıyor sadece suyumu hastanede patlatiyorlar gecen gün öyle sancilandim ki aha doguruyorum dedim doktora da gitmedik Allahtan sabaha kadar bi uyu bi uyan derken geçti öyle... Fener olayını ben gece denemek istiyorum karanlıkta. Çünkü bebekler Işığı gorebiliyorlarmis ya kapkaranlik olsun sadece o Işığı görsün aşağı yonelsin kuzucuk. Doğumlarım erken olduğu için muhtemelen 3 kg doğar benimki zaten o zaman doğum başlıyor benim rahmim tasimiyormus.ama senin bebegin beklerse zamanının dolmasını maasallah 4 kga yakin doğar son zamanlarda kilo alimi bayağı artıyor çünkü. Valla bu havada yürümek değil dışarıya burnunun ucunu çıkarmak bile zor burada kar yagmiyor ama her su birikintisi buz tutmuş aşırı soguk .sogugu da geçtim belim ortadan ikiye ayrılacak sanki yuruyemem hic sanırım. Çok da kilo aldım ben sen kaç kilo aldin canim?
ben ince pamuk yorgan aldım english home'dan. uyku setlerininki çok kalın bi de elyaf, kaloriferli evler için fazla bence.
uyku tulumunuda hareketlenince kullanmayı planlıyorum. şampuan olarakda mustela mı bübchen mi bende karar veremedim. ne aldığını yazar mısın canım?
bende 20 sine kadar doğum yapmayı düşünmüyordum ama böyle görünce panıklıyorum
ayynen bizim evin halini anlattın.dinlen otur diye başımn etini yiyo bi dinlenirsem bi daha kalkamam zaten.sonu gelmiyo işin gücün.Bugün kahvaltıda yine bi halsizlik geldi. Elin ayağım boşaldı. Duramadım gittim yattım. Kalktım daha iyiyim. Eşimde diyoki " yorgunluktan, hep ayaktasın." Kim yapacak dedim. Saolsun yardım ediyo ama her işide yapamazki. Bulaşık makinesini doldurdum çalıştırdım, şimdi çamaşır atıcam, daha ütü var ve hastane çantası hazırlıcam. Bu evdede çamaşırın sonunu göremedim bi arkadaş.. Geldiler yine bana te Allahım yaaaaaa
yorgan örtülmez dediler banaUyku tulumunu nevresim takımını english home dan aldım ben de ama yorgan almadım yaw
Ay o ruh halini biliyorum.insanin ömrünün yarısı gidiyor.şükür geçmiş gitmiş.ALlah daha beterlerinden korusun.çocuğu okula birakiyorsun ama aklinida yaninda birakiyorsun.bugün nasıl rüzgar var.çatılardan birşeyler ucmasa bari diyorum.Çok sağol tatlım,Rabbim meleklerimizi korusun. Ben oğlumu kaç kere uyardim boyle koşma diye evde de çok koşturuyor çünkü ben hep kardeşiyle çarpışacagini düşünüyordum böylesi aklıma hic gelmemişti yine şükür alnina gelmiş kaşinin üstüne kadar açılmış ama damarları dahi gözüküyordu göze giden beyne giden damarlar Allahtan zarar görmedi dikişi de güzelce atıldı sanırım hic iz kalmicak yeni yeni iyileşiyor ama o gün yaşadığım stres bana yetti de arttı.artik gidemem agirlasiyorun diye dedim kıyafet pazarı var bizim burada oraya gideyim bebeğe de birşeyler alırım demiştim.güzelce de bir yere park ettim arabayı başladık gezmeye.oğlanı da okula birakmistim kizim ve annemle gittik pazara.biraz dolaştık annem seker hastası cabuk görülüyor kizim biz su kenarda oturalim da sen gez gel çocukla da olmuyor dedi bebek arabasıyla gezmek zor oluyor pazarda tamam dedim ne bileyim aradan ne kadar geçti bi de baktım ismimi anons ediyorlarönce arabadan dolayı diye düşündüm sonra dedim ismimi nerden bilecekler sonra annem aklıma geldi dedim şekeri düşüp fenalaştı mi acaba telefonuna bi baktım 14 cevapsız arama duymamisim ki pazarda eşim aramış annem aramış oldum koptu kostirdum hemen annem dedi oglan okulda yaralanmış hemen eşini aradım sağlık ocağına gidiyorum dedi ben de geliyorum dedim anam park yerine gittim bi tane araba önüme paralel park etmemiş mi trafik polislerinden yardim istedik çekici çağırdılar çekici gelmedi,arabanın sahibini bulamadılar bi turlu... Aglaya aglaya bi hal oldum trafik polisleri dediler bizim araçla götürelim sizi ben kabul etmedim o arada eşim aradı hastaneye goturuyorum dedi..sonra öğretmeni aradı canım dedi korkulacak Bisey yok filan deyince eyvah dedim kesin durumu kotu bana soylemiyorlar o sırada gerizekali arabanın sahibi geldi madem bi diğer arabayı kapatacak şekilde park ettin önüne telefon numaranı bıraksana
İnsanlarımız çok duyarsız yeminle.sol şeritte dortluleri yakarak ve korna çalarak ilerliyorum inanır misiniz mal gibi kırmızı ışıkta duruyorlar o kadar kornaya rağmen kimse yol mil vermedi iyi mi.milletçe inek gibi olumsuz ayni arabada bi kalp krizi filan geçiren biri olsa kesin ölmüştü Allah korusun ama.. Arabayı sakin sakin kullanan ben 120-130la gittim hastaneye.oğlumu da bi gördüm sararmış solmuş korkmus.. Hemşirenin teki oğlumun alnındaki büyük bandı çıkarınca bi de baktım kocaman yarılmış kafası resmen.elim ayağım titredi resmen ağlamaktan sistim.. Hastane hastane gezdik saat 14:30 gibi filan yaralanmış biz anca 17:30 gibi filan müdahale ettirebildi.bi yere gidiyoruz bunu biz dikemeyiz diyorlar bi yere gidiyoruz bayiltcaz diyorlar.. Off gitsin de gelmesin o günler. Sonra özel hastaneye gittik orda işlem yaptırdık bu memlekette paran kadar adamsın zaten.paran yoksa hicbiseye de hakkin yok.
bebe şampuanını bilemem sana ait ama pişik kremi için acele etme. pişik olsun doktorun önerdiği kremi kullan,önceden alınanlar pek işe yaramıyor edindiğim bilgilere göre o yüzden sebamed veya başka marka iyi diyemem. hemen pişik olmuyorlar zaten.
Oyyyy masallah 29 haftalik ve o kiloda bebis acaba arkadasin ne yemis ne ivmis cnm :) allah bagislasin ailesine ya masallaharkadaşım 29 haftalık doğum yaptı biraz önce bebiş 2780 doğdu görseniz çok tatlı2 cm açılması varmış 4 saat sonunda verdiler suni sancıyı normal doğum yaptı epiduralli rabbim hepimizi sağlıklı kavuştursun poyrazım kuveze bile konmadı akşam yanına gitcem
Evet cnm ben kizim ilk dogdu altini degistirdim ve hemen pisik kremini surdum her degistirdigimdede surmeye ozen gisterdim bizdede hic olmamisti hastaneye goturucem yineKv pişik kremi pişik olmadan önce sürülmeli diyor 40 yıl önce o öyle yapmış :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?