• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

@serefraz85 iyi yolculuklar hayirlisiyla yorulmadan varirsiniz insallah....

Litchi Litchi cocuk ilk dogdugunda vucudunda bir yag tabakasi oluyor onu yiakamamak lazim hemen birgun sonra yikayabilirsin. Ben eve geldigim gunden sonra her gun yikadim kizim kis bebegiydi. Burda onemli olan gobegini islak birakmamak. Yıkaninca cok guzel uyuyordu her aksam ayni saatte yikamaya calistim zamanla bebekte bu rutine alisiyor.

Yıkayınca göbeğe alkollü pamukla pansuman yapıcaz di mi?

anlayan kızlar bır bakarmısınız..kızımın kan ve ıdrar tetkıklerıne baktımda ..

ferritin 18.1
eritrosıt +2 5
hgb 11.8 cıkmıs ,, kanı dusuk ve ıdrarda enfeksıyon var anladığım kadarıyla..sızce?

Bu değerlerden idrar enfeksiyonunu anlayamadım ama kanı düşük evet. 3 yaşını geçmiş miydi? Dr lar yiyebilir diyorsa Ciğer ve dalak yedirmeni öneririm. Haftada en az üç gün köfte yesin. Yani kırmızı et şart. Yanında c vitamini olsun mutlaka. Limonata ya da portakal suyu gibi.

Merhaba Kızlar,
Doktora gittik bizde bugün şükürler olsun iyiydi kuzucuk doktor teyzemiz jimnastikçi olacağına karar verdi kasıklarımda kafasının yanına ayaklarınıda getirmiş poposu göğsümde iki büklüm kalmış orada küçük adam:)) 2700 Gr. olmuş bu haftada nst istemedi haftaya yazdı bakalım ne çıkacak. En güzelide doğum tarihimizi aldık 10 Şubat'a gerçi babamız bozuldu biraz daha erken olur diye umut ediyordu ama ne kadar dursa içeride onun için o kadar iyi:) sağlıkla alalım da kuzucuklarımızı kucağımıza önemli olan o

Off allah yardımcın olsun. Resmen gider ayak sabrımızı ölçüyorlar. İnş son huysuzluklarıdır, doğumdan sonra feraha çıkarız :KK43: sürekli huy değiştirmeleri pozitif şekilde de olabilir yani neden olmasın :p

Haha valla benim hic umudum yok daha beter olacakmış gibime geliyor. Bir de agirlastim ki sormayın oturamiyorum kalkamiyorum çok cabuk yoruluyorum. Diğer hamilelikleri de boyle değildim inan naz da yapmıyorum bilmiyorum belki o zaman yaşım daha gençti sonuçta onla mi alakası var... Belim catlicak bu gidisle

yarım saat sonra gidiyorum dr a heycan bastı zaten ağrım var sanki doğuma gidiyo gibi akşam bütün çantalarımı kontrol ettim çarşafımı hazırladım kızımın kapı süsünü taktım süslemeleri koydum fön çektim ojelerimi sürdüm sir de yaptırdım :D doğuma alsa hazırım ama tabi inşallah öle bişey olmaz evimide tertemiz bıraktım eşim diyo içinemi doğuyo neden böle yaptın ama bilmiyorum neden içimden bi ses yap dedi

Haha valla benim hic umudum yok daha beter olacakmış gibime geliyor. Bir de agirlastim ki sormayın oturamiyorum kalkamiyorum çok cabuk yoruluyorum. Diğer hamilelikleri de boyle değildim inan naz da yapmıyorum bilmiyorum belki o zaman yaşım daha gençti sonuçta onla mi alakası var... Belim catlicak bu gidisle

Yaşından dolayı değildir canım. Ben senden on yaş büyüğüm yaw.

anlayan kızlar bır bakarmısınız..kızımın kan ve ıdrar tetkıklerıne baktımda ..

ferritin 18.1
eritrosıt +2 5
hgb 11.8 cıkmıs ,, kanı dusuk ve ıdrarda enfeksıyon var anladığım kadarıyla..sızce?

Canım bebeklerde değişir mi bilmiyorum da benim son yaptığım tahlillerde aralık değerleri şöyleydi:

ferrritin: 10-291
eritrosit: 3.8-5.6
hgb: 11.5-15.5

Canim geneli n8ye daha kotu olarak dusundun yasadigin olumsuz bi durumdanmi?

Canım ben bi kere ameliyat olmuştum o zaman tansiyonum aşırı düşmüştü zor ayilmistim simdi de korkuyorum ne bileyim. Yani gerçi o amelyatti bu doğum yani ikisi farklı ama sonuçta narkozun etkisiyle tansiyon düşmesi yaşadığım için.. Benim tansiyonum hep düşüktür zaten az cekmedim su tansiyondan.bi de kendimi hep normale hazırlamıştır simdi farklı Bisey düşünmek zor geliyor

Gebelik sekerim

Normalde sekerim yok canim. Spinal hakkinda bir bilgim yok. Epidurale benziyo sanirim. Epidural olan arkadaslarimin cogu memnun yalniz 1 arkadasim 1 yil boyunca felcli yatmis o kafami karistiriyo :KK43: eger esim ameliyata girerse epidural olabilir, yoksa genel anestezi tercih edicem sanirim

Benim rahim ağzı dikişi yapıldı,epidural yapıldı,3-4 saat belden aşağısını hissetmedim ama sonra hemen toparlandım,spinalin daha kısa süre uyuşturucu etkisi varmış canım...

EPİDURAL VE SPİNAL ANESTEZİ İLE SEZARYEN

BELDEN AŞAĞISINI UYUŞTURARAK SEZARYEN YAPILMASI

Sezaryen ameliyatı genel anestezi ile hasta uyutularak veya belden aşağısı uyuşturularak iki şekilde yapılabilir. Belden aşağısını uyuşturma diye tabir edilen anestezi spinal anestezi veya epidural anestezi diye iki şekilde olabilir. Spinal ve epidural anestezide hastanın bilinci açık olur, ben aşağısı ve bacakları hissetmez hale gelir. Sezaryende hem spinal hem epidural hatta bazen ikisi birden (kombine spinal-epidural) uygulanabilir. Normal doğumdasadece epidural anestezi uygulanır (ağrısız doğum), spinal anestezi normal doğumda uygulanmaz. Bu yöntemlerin hepsi anestezi uzmanları tarafından uygulanır. Uygulama sırasında hasta oturur pozisyonda veya yan yatar pozisyonda olur ve bel bölgesi temizlendikten sonra ince bir iğne ile belden girileren 1-2 dakika gibi kısa bir sürede ilaç verilerek anestezi uygulanır. Anestezi uygulandıktan birkaç dakika sonra ayaklarda bacaklarda karıncalanma ve uyuşma başlar. Bu yöntemlerde genel anestezinin tersine bebeğe hiç ilaç gitmez bu nedenle ameliyat uzun sürse bile bebek etkilenmez. Normal doğumda uygulanan epidural anestezide daha az ilaç verilir bu sayede anne doğum sırasında bacaklarını hareket ettirebilir ama sezaryende bacaklarını hareket ettiremez.

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.

• Beğen
Reactions: ydm
Küçükken koşarken düşmüş kafası yarılmış,annesi babasını kahveden çağırmış gel çocuğu doktora götürelim.diye.
Babası demiş ölürse yenisini yaparız.
Babaları arkadaş gibi ama sevgisi olaydan belli oluyor.
Eşim çok iyi biridir ama genlerden gelen bir şeyler var demekki,biraz merhametten yoksun sanki.

inan kp söyleyecek söz bulamadım

Bu değerlerden idrar enfeksiyonunu anlayamadım ama kanı düşük evet. 3 yaşını geçmiş miydi? Dr lar yiyebilir diyorsa Ciğer ve dalak yedirmeni öneririm. Haftada en az üç gün köfte yesin. Yani kırmızı et şart. Yanında c vitamini olsun mutlaka. Limonata ya da portakal suyu gibi.
erıtrosıt : + + olunca enfeksıyon var demek (2 ay once yıne böyle cıktı ant. verdı dr) bıde deger olarakta 5 cıkmıs ..cıger dalak bızım eve hıc gırmedı kı :KK43:ama kırmızı etı sık sık yaparım ..bakalım dr ne dıcek..
Canım bebeklerde değişir mi bilmiyorum da benim son yaptığım tahlillerde aralık değerleri şöyleydi:

ferrritin: 10-291
eritrosit: 3.8-5.6
hgb: 11.5-15.5
çocuklar yetıskın kategorısınde degerlendırılıyor..bence yanlış yapılıyor..aşırı derece dusmedıgı müddetçe açıkçası ılac kullanmataraftarı degılım,daha oncekı tecrubelerımıde goz onunde bulundurarak..
ben kızımın sacları cok dokuluyor dıye kanına baktırmıştım..:KK51:

Valla Canım Dikişlerim Hep Enfeksiyon,İltihap Kaptı İdrardanmı Ameliyattanmı Bilmiyorum 1,5 Sene Çektim :mad:
gelmis gecmis olsn canim. Kisiden kisiye de degisiyor bu isler. Kiminin dikisi 3 gunde iyilesir mesela benim hep uzun surer

Bizim kızımız adını kendi getirdi Melek koyduk adını.
kesin karar verdiniz mi

Bu durumda iddiayı ben kazandım di mi :KK66: eşime söyleyeyim.
isye yontem kisiye gore degisiyor ya ikinizin iddiasi da guclu. Neyine girdiniz

gecen gun kontrole gıttıgımde bır hanım geldı dr a soyle dedı..Allah askına yardım edın..yakınım sezeryanla doğum yaptı ogunden berıdır delırırcesıne bası ağrıyor..dıkıslerden degıl bas ağrısından yatıyor..çocuğuna bakamıyor..emzıremıyor bıle.. dr kendısı nıye gelmedı dedı..ayağa kalkacak dermanı yok dedı kadın..dr um spınal sez. olduysa bas ağrısı kaçınılmaz agrı kesıcı alsın,bol bol turk kahvesı nescafe ıcsın ve su tuketsın dedı..ne zaman geçer bısey dıyemem ama cok zordur bılırım dedı..:KK51:spınalle alakalı herkesten bunu duydum ..

Back
X