2015 Şubat Anneleri

Hayir dogumun aktif donemi 4 cmden sonra imis 8 cme kadar esas sancıli surec orda kiminde hizli ilerlermis bikac saat ki Dort bes saati buluyomus kiminde de uzun bi süreç olabliomus. Son evre zaten dogum ikinma bir saate halloluyomus

E iki cm imiş krizantemciğin acaba Dr iğneyle veya progestanla açılmayı önleyemez miydi diye düşündüm de.

Gittim geldim nst falan filan çok sürdü, ordan işe gittim yazamadım.
Çok şükür bir problem yok.
Daha 3 haftan var diyor kadın başka bir şey demiyor.
Kafan rahatladı madem 3 hafta var.
Neden acele ediyorsun diyor.
3.600 gr 50 cm.
Yine tombul yine tombul ne yapayım.
Sadece sebze ye ve magnezyum dahil bütün vitaninleri kes dedi.
Proteinde yeme diyor.
Ot mu yiyecem sabah.
Dr diyorki Böyle diyorum ama kadının birini doğurtmuştum kadın zayıflıktan zafiyet geçiriyordu ama bebek 4200 doğdu diyor.

Benm doktor şu ana kadar hiç oyle bişeyler yapmadı. ..ve senle aynı haftadayiz..neden ki acep?

Bir de hemen doğum oluyor mu iki cm açılma olunca acaba? Büyük olasılıkla açılmalardaki sancıyı hissetmemesi için epidural takılmıştır.
Yok hemen olmuyor.bazılarının açılması hızlı oluyor.bazısının bi iki günü buluyor.degisiyor

Esobacım gözün Aydın canım geçmişi okuma tamam mı üç haftamız var daha Dr un dediği gibi.

Dikkat et derken neler yapabilirmissin ki.yatıp dinlenmen mi gerekiyor acaba.
evet is yapma,alisverise gitme, agir tasima, falan dedi
çocuk kafasi asagida oldugu için ben ayakda olunca rahim azgina baski yaparmis, o baskida açikliga yol açarmis ..
sadece onlem alsan iyi olur, bu halde gidip 48 saaat sonra doguranda olur 40 haftayi dolduranda olur bunu kimse bilemez falan dedi iste : ((

Çok şükür yarın 36 bitiyo 37 ye başlıyoruz..içimi rahatlattın Allah razı olsun bisaattir kafamda kur kur paranoyak oldum

Cumlemizden razi olsun canım benim,cidden içini ferah tut bak ben oğlumu 36 haftalıkken dogurdum ne kuvozde kaldı ne Bisey ama sen yine de çok dikkatli ol tansiyon yükselmesi senin açından ciddi Bisey benimki son zamanlarda 17/10lara çıkıyordu ellerim ayaklarim yüzüm acayip sisiyordu ödem yapıyor vücutta çünkü sende de var mi su anda? Doktorun sana söylemiş olmalı diyete girer gibi giriyorsun tatlım yediklerine dikkat edersen ne tansiyonun çıkar ne odemlerin olur ne Bisey. Eğer doktorun durumla fazla ilgili de degilse değiştir hemen derim sinir oluyorum ilgisiz doktorlara da. Herşeyi bilme imkânımız yok bizi bilgilendirmesi lazim her konuda.​

E iki cm imiş krizantemciğin acaba Dr iğneyle veya progestanla açılmayı önleyemez miydi diye düşündüm de.

Haftası büyüktü zaten onlemezler diye düşünüyorum.36 haftaliktan küçükse o işlemi uyguluyorlar diye biliyorum ben

Yalnızım canım yaw o yuzden tırsıyorum ya. Annemler Eskişehir'de burası buZ durumda Allahım korusun inşallah.
sen telaş etme olmadı anamla babama haber verırım gelır götürürler senı hastaneye :)
Bir de hemen doğum oluyor mu iki cm açılma olunca acaba? Büyük olasılıkla açılmalardaki sancıyı hissetmemesi için epidural takılmıştır.
2 cmle doğum başlamış olmuyor.krızantemcıgın suyu gelmeye başlamış (doğumun başladığının ısaretı bu)aynı benım ılk hamılelıgımde boyleydı..azar azar suyum geldı gıttım 1 cm açıklık var dedı yatış verdı..bır kac saat sonra da sancılar geldı ve tam 12 saat sonra doğum yapabıldım..
Ayy keşke bunu önceden okusaydım
Geçen hafta sipariş verdim hala bekliyorum. Arkadasa bebek görmeye gittik. Mecbur eliboş kaldım gelmediği icin. Beklenen kargo tarihinden de sonra mı gönderiyor yoksa
Allah kahretsın onları..n11 den besık sıparısı verdım salak kargonun yüzünden elıme gelmedı ıade ıstedım parayı yatırırlarsa gonullerı olurda yenısını alıcam netten.tabı o sırada bebek te doğmazsa

cocugun basının normalden assagıda olması tehlıkelı bısey degılkı.kızımda 7. ayın sonlarıydı sıddetlı sancım oldu gıttık kafasını kanala sokmus erken doğum rıskı yüksek dedı. cahıllıgımdenmıdır nedır hıc takmadım kafaya..40. haftada dogdu kızım

suyu gelmeye başlamış açılmayı onlemesı bısey kazandırmaz su saatten sonra. suyu gelmeseydı bekleyebılırdı hala..

Bazen bişey bilmemek cahil kalmak daha iyi olabiliyor. Ben de herşeyi öğrenicem bilicem diye uğraşıyorum. Rahat olmak lazım di mi. Allah Herşeyin hayırlısını versin inşallah.

Ondan demek ki Dr her kontrolde bana kanlı su gelirse hemen ara falan diyor. Suyun gelmesi en büyük işaret o zaman.
isaret deilde su gelince bebek susuz kalabiliyor, dogum baslasin yada baslamasin dr kontrolunde olunulmasi lazim o yuzden onemli .. sancida nisan da hepsi ayni derece isaret yani , sancida gitmek acil deil dr a, bi kaç saaat bekleyebilirisn dr ada gitsen bekleyecksin zaten yapacak bisey yok

ama su yada nisanda hemen dr a gelin diyolar ..

Bazen bişey bilmemek cahil kalmak daha iyi olabiliyor. Ben de herşeyi öğrenicem bilicem diye uğraşıyorum. Rahat olmak lazım di mi. Allah Herşeyin hayırlısını versin inşallah.
kesınlıkle cok bılmek ıyı bırsey degıl..

resmen herbırımız bı dr olduk çıktık .. gecen hafta kafası 4 hafta buyuk cıktı benım pipilinin beynınde bır sorunmu var dıye yedım kendımı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…