ben iki dpgumdada yaptirdim canim
katater takiliyor omurlardan birine, elinde pompa oluyor bakdin sanci hiisediyorsun basip doz verme hakkin var
hatta ben kizimda basmayi unutmusum dikisler baya canimi acitmisti ama oglumda tecrubeliydim hiç bisey hisssetmedim
nst de daglar oluyor sanci yuzunden, açiklik ilerliyor ama sen bunlarin hiç birini hissetmiyorsunnn,ben uyyyordum valla , arada bakiyordum saate , nst ye falan geri içim geçiyordu , gece gittiigm için bide doguma uyumakdan baska bisey yapamiyordumki masada açilmanin ilerlermesini bekliyorsun : )
Hic acitmiyo o igne ben bel fitigindan ameliyat oldum doktor belimi cizdi fitiklasan yerleri kesti sadece yaptigi islemi hissettim hic bisey olmuyo dr ameliyat ederken ben etrafi izledim.epiduralli sezeryanda boyledir heralde igne hissedilmiyo bile yani
:)benim ablamin cocuklarida birbirlerinin aynilari dogucak cocugu merak etmiyoruz artik:)aynen dedigin gibi doktorun saglikli demesi yetiyo bide kilosunun arttigini bilmek:)evet tipini bende tahmine diyorum : ) , benim çocuklar birbirine benzer, evdekilerin aynisidir herhalde
gecen hafta abisine benzettim ben
dogunca hep gorucez ansilsa, onceden cinsiyeti dogumda ogreniyoalrdi insanlar çok takilmiyorum ben bu usg olayina
ayni serum mantigini dusun, masanin kenarina oturuyorsun sanci aralarinda igneyi sokuyolar, katateri serumdaki gibi sabitleyip igneyi çekiyolar .. bi kaç saniyeligine ignenin acisi oluyor yani ama dogum sancisinin yaninda devede kulak o tabi :))))Ohh valla ne guzelmis canim ya :) gercekten buyuk nimet. Iste o sey oraya takilana kadar korkum o anda nasil oluyo aci hissediyo musun? Kipirdamamak gerekio di mi?
Bu dozunu kendin ayarlama olayini duymamistim ama hic benim bildigi anestezi uzmani verio dozu. Sanirim oyle de oluyo degisik yontemler var galiba
Tatlım benim sancım olmuştu birazda belki o yüzden haftada bir görücem artık dedibana 15 gun sonra gel dedi cnm
valla dogsun da ahyirlisiyla uçununnde resmini koyyum size ilk gunlerdeki bakalim ayirt edebilcenizmi, ayni bebek sanrsiniz : ))):)benim ablamin cocuklarida birbirlerinin aynilari dogucak cocugu merak etmiyoruz artik:)aynen dedigin gibi doktorun saglikli demesi yetiyo bide kilosunun arttigini bilmek:)
Bende soruyorum tanidiklara genel anesteziden daha guzelmis:)bebegin ciktigini goruyosun tabi guzeldr:)ama isini iyi yapan biri yapmasi gerekiyo tabi.ama takip ediyolar onu ya igne dagildimi falan diye.cunku ben hareket etmistim olmamsti dr 2.ci igneyi yapmisti.Evet her yasayan oyle dedi. Ama bizim milletimiz doktorlardan iyi biliyo ya her seyin profesoru ya kime soylesem aman yaptirma felc kalma ihtimali var deyip sinirlerimi bozuyo.
Ya bu hamilelikte valla insanlardan kacmak lazim dağa yemin ediyorum.
ayni serum mantigini dusun, masanin kenarina oturuyorsun sanci aralarinda igneyi sokuyolar, katateri serumdaki gibi sabitleyip igneyi çekiyolar .. bi kaç saniyeligine ignenin acisi oluyor yani ama dogum sancisinin yaninda devede kulak o tabi :))))
evet igne takilirken kipirdamamk onemli tabi ..
hatta bana ilk yapildiginda yani ilk dogumda ikii defa igne sokdular birincide beceremedi anastezi yapan meymenetsiz , banda dediki omurlarin çok yakin ondan zor oldu dedi
ikinci dogumda ilk seferde takildi bi sorun olmadi
gecen haftaki anesteziste soyledim boyle boyle oldu diye, adam guluyor genislemismi omurlar diye : )))
Super yaa hayrlisiyla dogsunda insallah :)erkek mi kiz mivalla dogsun da ahyirlisiyla uçununnde resmini koyyum size ilk gunlerdeki bakalim ayirt edebilcenizmi, ayni bebek sanrsiniz : )))
igne derken dozunumu diyorsun canim ?Bende soruyorum tanidiklara genel anesteziden daha guzelmis:)bebegin ciktigini goruyosun tabi guzeldr:)ama isini iyi yapan biri yapmasi gerekiyo tabi.ama takip ediyolar onu ya igne dagildimi falan diye.cunku ben hareket etmistim olmamsti dr 2.ci igneyi yapmisti.
Kesinikle isini iyi yapan biri olmali. Aslinda bakaraan genelden daha guvenli. Uc kez genel anestwI oldum korkmuyom da epiduralden korkuyom bende :))Bende soruyorum tanidiklara genel anesteziden daha guzelmis:)bebegin ciktigini goruyosun tabi guzeldr:)ama isini iyi yapan biri yapmasi gerekiyo tabi.ama takip ediyolar onu ya igne dagildimi falan diye.cunku ben hareket etmistim olmamsti dr 2.ci igneyi yapmisti.
Anladim dogum olayida farkli oluyo galiba sezeryanda olsa almanyada bebek kendi gelmeden almiyolarms sonuna kadar sanci cektiriyolarms almanyada yasayan kuzenimin oyle olmusDevletin karsiladiklari haricinde ben her ay yani her ultrason icin toplam da 150 € ödedim bebisi hersefer görebilmek icin yani Ödemen gerekiyo. Hernekadar sigortalida olsan öyle.
bacaklarimi hatirlmaiyorum kiz yeminle : ))) ama dikisleri hisssetmedim, ilacin verildigi omur rahim kasilmasini yapan agriyi veren yere etki ediyor diye biliyorum ama iste vajinadaki dikiisde hissetmiyorsunHahaha beceremedim demiyo da :) iste bu epidural olayinda anestezi iyi olan bi hastane bulmak lazim. Guvenmek lazim.
Cok soru sordum ama hazir tecrubeli anne bulmusum sorayim :)) belden asagin uyusuyo tabii di mi bu durumda yuruyemiyosun yatarak bekliyosun? Dogumdan sonra d hemen kendine gelmiyodur tabii.
Amin insallah merak etme o cok daha kolay ben hic korkmuyorum normal isterdm ama olsunKesinikle isini iyi yapan biri olmali. Aslinda bakaraan genelden daha guvenli. Uc kez genel anestwI oldum korkmuyom da epiduralden korkuyom bende :))
Narkoz daha tehlikeli, ayilmasi daha zor sonrasi da daha kotu allah kimseye mecbur kalmadikca yasatmasin
çati açilmasi ne demek canim ben bilmiyorumkiBugün dr a gittim, bebiş 2750 olmuş. Daha 15 gün tut içinde erken dedi 36+3 suan. Progestan verdi. Bu sıralarda doğarsa küveze konabilir dedidoğum kanalına girmemiş, rahim tıkacı da atılmamış henüz, ama yine de dinleneceksin dedi.
Bir de o gece acile gittiğimde ebe alttan muayene yapmıştı baya geride dedi hatta canım baya bi yandı muayenede. Doktora söylemiş telefonda çatısı çok dar demiş.
doktor da bekleyecez 38 e kadar açılması lazım çatının yoksa normal doğum çok zor dedi
açılırmı acaba çatı bir iki haftada?
yoksa bana sezo yolları gözükür :/
:)aynen dozuigne derken dozunumu diyorsun canim ?
katater kaliyor igne çikiyor çunku, kizlar orada igneyle durucaz sanmasinlar yada her dozda igne sokulmuyor : )
hatta ben merakdan sormustum sezeryan olunca da boylemi oluyor diye, hemsire evet sadece dozu farkli demisti ..
bacaklarimi hatirlmaiyorum kiz yeminle : ))) ama dikisleri hisssetmedim, ilacin verildigi omur rahim kasilmasini yapan agriyi veren yere etki ediyor diye biliyorum ama iste vajinadaki dikiisde hissetmiyorsun
verdikleri ilacin dozu geçiyor zaten bi kaç saaatde yeniliyorsun, yenilemeyince de hareket kabiliyeti geliyodur otomatikma ama inan hatirlamiyorum
yurumek yok zaten sedyeye alip oyle goturduler beni odaaya ..
karnimdaki erkek canim,içerde uyyan bi oglum bide kizim var :)Super yaa hayrlisiyla dogsunda insallah :)erkek mi kiz mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?