- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
Akşam pert yattım hiç ayılamadım.Bence sabah olduğu icin. Sabahları insan kendini daha enerjik hissediyor. Akşama da bu enerjin kalıyor mu bakmak lazım.
evet kc iceri girse sancilarim kacardi benim kesin. Annem de o yuzden engel olmus. Yoksa esim gelip israr etmis annem.cok istiyo bakmak diye. Neyime bakacaksin. Sanki bebek dogdu da bebegi sakliyoruz. Gelir soyle mi boyle mi bir suru soru sorup strese sokar insani. Gelmesin yni o anda en son gereken sey stres. Bu defa annemi de istemiyorum.Işte o yüzden bebiş doğduktan sonra gelsinler daha mantıklı. Bana Dr suni sancı hapı verdi altı saat sonra sancı başlıycak dedi altı saat oldu on saat oldu sancı yok. Dr geldi ben yataktayım yanımda babam kp kv görümce hepsi sancı bekliyor. Dr ikinciye ilaç verdi sorumu artırdı falan. Büyük olasılıkla psikolojik olarak sancıyı durdurdum. Ne zaman eşim geldi sanırım gece 11 civarıydı sonra herkesi gönderdik babam tutturdu kalıcam diye. Onu yan odada biryere yerleştirdik ondan sonra sancı gelmeye başladı. Gece habire babamı düşündüm rahat mı diye. Yok bu sefer bebiş doğsun Allah'ın izniyle ondan sonra haberleri olsun. Boşu boşuna onların stresini de istemiyorum üstümde.
huyunu bildigimden canim katilik degil. Safra ameliyti oldum dikis yok dogru duzgun. Bir hafta israr etti ac dikisleine bakayim. Merakli. Ve yorum yapar baskalari hakkinda hep. Malzeme olmk istemiyor insan.Ben diyemem öyle şeyler
Siz çok katısınız. Kuzenimde ameliyat oldu kafasından. Eşine demiş annen refakatçi kalırsa hakkımı helal etmem.
K.validesini sever aslında. Demek insan hassas oluyor.
Bizimki çok sever hasta bakmayı.
Olurmu cnm ben varim:)
Bende hiç ödem olmadı kiloları geç mi vericem ki?
Valla marala da söyledim canım 20 kg almama rağmen geliyordu yüzükler ,hadi yüzükleri de geçtim bacaklarım kalas gibi ve hissizler sanki yuruyemiyorum.bence sen de bi idrar tahlili yaptır ne olur ne olmaz
sen onceki hamilelikte yasadigindan korkuyrsun ama olabiliuor dogum yaklastikca ani odem artisi. Tahlil temiz ciksin da icin rahat etsin. Oglumda son 10 gun balon olmustum. Bunda yavas yavas sistim yine balonum.Kiz bildiğin sisti tansiyon yok çok şükür ama ben çok korkuyorum oğlumda da böyle olmuştum iste ama 20 haftalık hamileyken.bugün sağlık ocağına idrar tahlili vericem orda inş. İdrarda protein cikmaz
hele ozlemle beklediysen koklamaya bakmaya doyamazsin. Sikayet de etmezsin bnce. Hiv cocugum olmaz diye korkarken allah vermis sikayet mi edilir di miYani bende biliyorum hayat eskisi gibi olmaz. Sonuçta bir can getiriyorsun dünyaya.
Herkes bilerek sahip oluyor.
Çok istedimde yaptım sırf çocuk olsun diye de yapmadık. Allah sağlık sıhhat versin gerisi hallolur.
Sen verirsin hamilelikte aldiklarini bir cirpida. Ama bnim gibi 100 gr vermek icin bile emek vermek gereken bunye varsa ilk 6 ay zor. Zaten 3. Ayda baslayabilmistim dikkat etmeye. Ama yaza vermem lazim yani 80 kilo ile duramamDiyet yapıcaz ya birlikte. Ne kadar aldığım değil ne kadar vermek istediğim önemli. Altı ayda vericez tüm fazlalıkları tamam mı?
silerken fark edermişiz tatlım rahatla sende, anlaşılmayacak gibi değilmiş (kendini kandırmaya çalışan anne adayıBende aynı şeye takığım
masallah sana. Uyku gibisi yokGünaydın hanımlar. Dun gece Nasil güzel Uyudum anlatamam. Darısı inş. Sizin başınıza olur ben de inanamadim kendime.önce biraz salonda Uyudum 4e kadar filan,sonra yatağa gectim.ozlemisim deliksiz uykuyu.aralarda tuvalete uyandım ama çok yoğun degildi.birazdan kahvaltı zamanı belim o kadar agriyor ki anlatamam
yok ruya yok enerji sen niyeti bozdun gibi bugun. HayirlisiYsmnfth e doğum enerjisi geliyormuşya bende gece uyumadım ama sabah kalktım sanki rüyamda gördüm yerleri silmeye başladım.
Eşim gördü aldı elimden ama bir enerji sormayın.
Kahvaltımı yaptım,silme işini bitirip işe gideceğim bakalım artık.
Nisan hakkinda her yerde sumuksu bir akinti diyor. Rahim agzindaki yogun kivamli akintinin.acilmasi zaten nisan gelmesi. Su gibi olmadigindan dusmez oyle delige fln korkma. Silerken gelir ya da camasirina gecer. Bir de her nisani gelen hemen dogurmuyor no panicsilerken fark edermişiz tatlım rahatla sende, anlaşılmayacak gibi değilmiş (kendini kandırmaya çalışan anne adayı)
Allah sağlık versin hastalık olmadığı sürece ilk zamanlar gece emmesi olacağı için insan uykusuzluğa dayanır zaten ama sen eşşek kadar ilkokul 5'e giden çocuğu gece koridor ışığı açık olduğu halde anne beni wc'ye götür diye kendini uyandırtmaya sonrada gel beni oku diye bahanelerle yanında yatırtmaya alıştırırısan o çocuk seni gece uyutmaz evlendiğinde de uyutmamaya devam eder bence bu yetiştirme ile alakalı....Off ya böyle dediler mi çok korkuyorum Beb ne uykuymuş arkadaş bak ayaktayım.bundan beter ne olacak.
Arkadaşınki 2,5 aylık başlarda 2 saatte bir emziriyordum şimdi uyuma süreleri uzadı 4 saatte bir emziriyorum dedi. 4 saat uyku yeter yav.4+4 daha ne olsun.
Ben mi garibim insanlar mı uykuya düşkün,yoksa abartmaktan zevk.mi alnıyor.
Bir el atın şu işe anneler.
Allah dermansız hastalık vermesin tatlım...biz yeni annelerin siz tecrübeli annelerden öğreneceği çok şey var o yüzden doğum yaptıktan sonra gözden kaybolmayın şimdi olduğu gibi yine başınızı çok ağrıtıcaz.....evet anneligin ilk senesi biraz zor oluyor tecrubesiz olunca insan daha çok panik oluyor
ben astim o durumlari, buda illaki grip olucak oksurucek çunku ablasi abisi okuldan getirecek onlar 2 gun oksurup geçirecek yazik 3 numara iki sene surunur ama sonra saglam olur bagisikligi insalalh : )))
ben çocuklarin hasta olmasina daha degisik gozle bakiyorum, hasta olduklarinda o mikroba karsi vucud bagisiklik kaznaiyor
mesela benim kiz 6 yasinda omrunde 1 yada 2 sefr ateslendi onuda hayal meyal haturliyorum ite :)) unuttum ne zamandiben isterdim atesi olsun vucud sava$sin antikorlar uretsin ama çocuk dogustan bagsiklikli dogmus ne edeyim :)))
Yeniden günaydın. Ben bugün doğum yapabilirim
Rüyamda uçakla hacca gidiyordum ve orda namaz kılıyordum.
günaydın kızlar herkese hayırlı günler hayırlı cumalar
gripten boğazı şişmiş burnu tıkalı gözleri akan sesi kısık birinden hepinize selamlaar
bende hala kullanıyorum decaviti hatta geçen sağlık ocağında doğumdan sonra 3 ay daha kullanacaksın dediler....Allah Allah onlar hamileliğin başında kullanılan ilaclar belirli bi süreden sonra Kesmek gerekiyor doktorun neden o kadar kullandirdi bi sorunun mu var?
Yani bende biliyorum hayat eskisi gibi olmaz. Sonuçta bir can getiriyorsun dünyaya.
Herkes bilerek sahip oluyor.
Çok istedimde yaptım sırf çocuk olsun diye de yapmadık. Allah sağlık sıhhat versin gerisi hallolur.
Benımde babam öyle işte ameliyattan sonra tutturdu doktorlar kavga edecem dıye. zorla eve yolladık. neden dr demıs parça kalmış olabılır ıkıncı bır ameliyat gerekebılır.evet kc iceri girse sancilarim kacardi benim kesin. Annem de o yuzden engel olmus. Yoksa esim gelip israr etmis annem.cok istiyo bakmak diye. Neyime bakacaksin. Sanki bebek dogdu da bebegi sakliyoruz. Gelir soyle mi boyle mi bir suru soru sorup strese sokar insani. Gelmesin yni o anda en son gereken sey stres. Bu defa annemi de istemiyorum.
huyunu bildigimden canim katilik degil. Safra ameliyti oldum dikis yok dogru duzgun. Bir hafta israr etti ac dikisleine bakayim. Merakli. Ve yorum yapar baskalari hakkinda hep. Malzeme olmk istemiyor insan.
Bir de abimin esi dogum yapti gece annemi cagirmis yanina, kendi ailesine bebek dogunca haber vermis. Sulale olarak toplanip panik yaparlarmis dr.a dk basi soru sorup ortaligi karistirirlarmis. Kiz kendi ailesini bebek dogunca cagiriyor huylarini bildiginden. Aksine annem sakindir, kv sini tercih etmis. Benimki de kv diye degil o sorulari o halini cekemem inan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?