Kızlar ya bi şey sorucam benim salı günü kontrolüm vardı bebeğim in Her seyi normal Allaha Şükür kilosu 2640 olmuş doktor normal dedi ama sizinkiler kaçar kilo merak ettim herhalde 3 kilo anca doğacak minik kuzum
bnm baska sebepten dolayı sezeryan cnm böbreğiyle ilgili deil yani..1 cm olursa haftası kaç olursa olsun alırız demişti sadece.Tatlım senınde mi sezeryan bnmde 9 mm hemen hemen aynı senınkıyle de dr bana sezeryan demedı bununla ılgılı
Sanırım o sertleşmeler doğuma hazırlıkmış benim öyle acayip sertlesiyo gobegim yamuk geziyorum resmen :) süt olayıda doğum yapınca bişey hormonu devreye giriyomuş sanırım
kizlar sutun gelip gemedigni nerden anliyonuz, yoklayip duruyonuzmu yoksaaa
ben çok korkarimmm asla dokunmam meme uçlarina, rahimi uyariyormus ya dogum için uçlariyla oynamak elimi bile surmem ben :))
Slm arkadaslr sali gunu kahvrengimsi sumuksu bir sivi gelmisti..carsmba dr a gittim..
Neyse carsmba yani dun gece suyum geldi evde acayip biseydi...fosur fosur...gece 1de hastaneye gekdik bugun ogleyin12:30 som amda acil epidural sezeryen ike kicagima aldim.... cok Sukur darisi basiniza..minik kizim 38 haftakik ve 3kg..dogdu cok sukur Allaha emabet...
Gözünuz aydın.Allah sağlıklı büyütmeyi nasip etsin.Kizlar saat 3 te aldim bebegimi kucagima. Sut gelmedihemen emmedi mama verdiler emdi onu. Bu saat oldu kac kez denedik emmiyo beni. Mama da istemiyo. Kan sekerini olcuyolar iyi. Kustu midesini yikadilar. Hala uyuyo aglamiyoda. Napacam ben. Neden ne emiyo ne mama yiyo kafayi yiyece m normalmi bu. Uyuyo hep.
35 i doldurdugumda2700 du.3500 doğar dedi haftasını beklerseKızlar ya bi şey sorucam benim salı günü kontrolüm vardı bebeğim in Her seyi normal Allaha Şükür kilosu 2640 olmuş doktor normal dedi ama sizinkiler kaçar kilo merak ettim herhalde 3 kilo anca doğacak minik kuzum
Modern çatal :)) sırt üstü uzanıyosun,ayaklarını koyman için yer var tekerlikli sandalyedeki gibi,poponu tam uca getiriyosun ve bacaklarını iyice açıyosun.. Üstünde çarşaf örtülü zaten,doktor hiç bakmıyo bile,el yordamıyla kolayca hallediveriyo :))
bnm baska sebepten dolayı sezeryan cnm böbreğiyle ilgili deil yani..1 cm olursa haftası kaç olursa olsun alırız demişti sadece.
cidden cok sanslisin dr konusunda. 38 doldurmasi yeter deyip aliyorlar bebegi. Sonra derdini onlar cekmiyor tabi.bu konuda sansliyim canim anneden cok bebegin durumu daha onemli doktor icin acik acik planli sezeryana kqrsiyim dedi zaten gunlerin doldu bugun yarin sancin gelecek dedi.hakkimizda hayirlisi olsun ben iceride durmasinin ne yarari dedim oda iceride durdugu her gun altin degerinde dedi 40 hafta duran bebeklerle haftasindan once qlinan bebekler.arasinda bir ton fak var dedi eh bakalim ege bey ne zaman gelmek isteyecek :)
giremiyorum canim eskisi gibi. canim bisey yapmak istemior her tarafim sis otursam ayri sikinti yatsam ayri sikinti. beklioruz bakalim ege bey ne zaman isareti yollayacak.sonum sezeryanda olsa normal dogum baslangicini tadicam sanirim :)
haha ben acaba diyorum bebegin kiyafetlerini demi utulemesem. Yikadim dolaba yerestirdim. Neyse hastane cikisini bari utuleyeyim ayip di mi.benimki de desem yapar ütüyü ama çok yavaş yapıyor
içim sıkılıyor benimde yavaş işten
o yüzden kendim yapıyorum hep, ama ben nevresim ütülemiyorum
Valla helal olsun doktoruna demek ki kendine güveniyor adam kime gifiyorsun fakültede cnm? Bizim ünide çok velimiz var da. Bide doktorun peki iğne konusunda kararlı mı? Yani iğneyi bırakmayacaksın aniden sancın olsa doğuma alınacaksan olsan bile mi ? İster normal doğum ister sezeryan?bu konuda sansliyim canim anneden cok bebegin durumu daha onemli doktor icin acik acik planli sezeryana kqrsiyim dedi zaten gunlerin doldu bugun yarin sancin gelecek dedi.hakkimizda hayirlisi olsun ben iceride durmasinin ne yarari dedim oda iceride durdugu her gun altin degerinde dedi 40 hafta duran bebeklerle haftasindan once qlinan bebekler.arasinda bir ton fak var dedi eh bakalim ege bey ne zaman gelmek isteyecek :)
giremiyorum canim eskisi gibi. canim bisey yapmak istemior her tarafim sis otursam ayri sikinti yatsam ayri sikinti. beklioruz bakalim ege bey ne zaman isareti yollayacak.sonum sezeryanda olsa normal dogum baslangicini tadicam sanirim :)
Yok emzirmek ayri birsey. Guzel bisey. Yani basta ben de incelemistim nasil diye ama bebekle paylastigin mucizevi bir sey. Rahatsizlik yok yara olmadikcaya sen tecrübelisin bişey soracam
meme ucu demişken : )))
ben şimdi dokununca falan huylanıyorum , önceden de öyleydi yani , acı gibi de değilde bi rahatsızlık hissi oluyor
bebek emzirirken de hisseder miyim ? diyorum bazen bu hissi
hayirdir insBu sabah rüyamda bi kadın cuma günü gelen misafiri reddetme dedi.ay bi gelen olur mi ki diye tedirginim.evim pis değil ama dağınık.çocuklar evde malum.kolumu kaldırmaya enerjim yok.
Hatta bi ara bebis mi gelecek ki dedim ama hic bi işaret yok.
önce beyaz sıvı sonra sut gelecek.doğumun akabinde ilk20 dakika içinde emzirebilirsen şartlar müsait olursa bebegin emme refleksi çok kuvvetli oluyormuş.hem kolay kavrar hem sütü indirir.kızlar bu karnın sert yada yumuşak olması ne anlama geliyor
benim karnım 1 saat yumuşaksa 2 saat sert oluyor
birde mesela doğum yapar yapmaz süt mü gelecek göğüslerden
şimdi bişey yok su bile yokken süt nasıl gelecek anlamıyorum
Ben maralla ayniyim.37'deyim.25 şubat benim.sonlardayim yani.bugün misafir gelmezse herhalde cuma günleri beklentiye girerim.hayirdir ins
Bebek gelecek olabilir ama takvimin yok kac gunun kalmis bilemedim. Bugun olmazsa diger.cuma gelir belki :))
Amin canım inşallah. Çatı muayenesinde biraz problem çıkardım. Dr böyle olursa sezaryan yaparız yada epidural normal doğum dedi. Haftaya tekrar gideceğim.dr un ajandasini dusunmuyorsa normal olur herhalde canim, hayirlisi olsun artik sagliklica al kucagina yavrunu
cnm hergun olay var daha dun yıktılar her yerı molotofmu dersın el yapımı bombalar mı dersın karısık anlıycagın merkez ıyıymısMerkezdeyim bende. Dargeçit nasıl? Ilk atandığımda hep gözümü korkuttular oraya verirlerse fena diye, dedikleri kadar var mı?
Burdaki hastanelerle pek uyuşamadım, Diyarbakır'da da tanıdık doktor vardı oraya gidiyorum.
Batman Mardin'den iyi olmuş bence senin için, orda hastaneler daha iyi diye biliyorum.
ayyy yok bende nevresim utulemem. Keske herseyi utulesek cok iyi olur ama dayanamam vallahi. Annem ic camasirlarimiza kadar utulerdi yaabenimki de desem yapar ütüyü ama çok yavaş yapıyor
içim sıkılıyor benimde yavaş işten
o yüzden kendim yapıyorum hep, ama ben nevresim ütülemiyorum
cidden cok sanslisin dr konusunda. 38 doldurmasi yeter deyip aliyorlar bebegi. Sonra derdini onlar cekmiyor tabi.
haha ben acaba diyorum bebegin kiyafetlerini demi utulemesem. Yikadim dolaba yerestirdim. Neyse hastane cikisini bari utuleyeyim ayip di mi.
ayyy yok bende nevresim utulemem. Keske herseyi utulesek cok iyi olur ama dayanamam vallahi. Annem ic camasirlarimiza kadar utulerdi yaa
nasil problem?Amin canım inşallah. Çatı muayenesinde biraz problem çıkardım. Dr böyle olursa sezaryan yaparız yada epidural normal doğum dedi. Haftaya tekrar gideceğim.
yok utulenmiyor her zaman. Oglum kusardi gunde iki makine calisirdi kim nasil utulesin. Ama ilk giyeceklerini utuleyeyim yazik :)e onu ütüle sana zahmet : )))
ben daha yıkamadım bebeğinkileri ama ütülicem hepsini , sonra doğunca ütüleyemem hemen hemen pis oluyomuş zaten nerde yetişecem , izne ayrılmayı bekliyorum
kuzenim sezeryan olmuştu 6-7 yaşında çocuk , hala sezeryanın sıkıntılarını yaşıyorum, sonuna kadar bekle normal için uğraş diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?