2015 Şubat Anneleri

ben yıne h.sonu tutarım bırde kadır gecesı tutmayı planlıyorum bı aksılık olamzsa

Ben ramazanın ilk günleri bilmiyordum
Tuttum
Sonra doktora gittiğimde sordum
Tutma dedi
Arada 1 gün tutamaya başladım vücut sıvısız kalmasın diye
Herkes bişey deyince de korktum
Şimdi hiç tutmuyorum maalesef

Rabbim zaten hamile ve emziren annelere sonradan kaza etme imkanı vermiş çok şükür kendi durumumuza bakarak buna karar verebiliyoruz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar beni işten çıkarttılar haklarım neler bilgileriniz var mı? Tazminatımı alacağım ama kimi diyor ki gebeyken çıkarılma olmuyor cezası var.

ben zaten birkere gittim yoğun gününe denk gelmemişim demekki dediğim gibi ben zaten hiç birine gitmiyorum riskli gebelik olduğu için. ama söylediğin gibi bütün özellerde devlet gibi sıra bekliyorsun doruk hastanesine eşim gitmemi istmeiyor bir kere gittim kimliğimi adamın tekine vermişler adam gitmiş tam 3 saat bize kimlik gelicek diye beklettiler eşim çok sinirlendi. sonradan adam getirdi ama rezillikti yani :) o yüzden özel diyince şöyle bir düşünüyorum malesef. çok iyi bir doktor ve iyi bir hastane bulmak zor bu devirde ya para tuzağı yada çok yoğun o yüzden biran önce arayıp bulmak gerekli yoksa bak benim 2li testim var haftaya bir doktor olunca kontrolüde rahat oluyor :)

ayy canım sağa yatmak da mı olmuyomuş. bende sağa dönmeden uyuyamam. şu hamile yastıklarından mı alsak ilerleyen zamanlarda acaba?

bence yasal haklarını iyice araştır ona göre çık işten canım. 7. aya kadar sabret nolacak ki 4 ay maaşını alırsın misler gibi. paragözlük değil bu inan sgk o kadar kesinti yapıyor maaşımızdan verdiği emekli maaşı da ortada neye kesiyor o kadar. alabiliyorsan doğum iznini de işsizlik maaşını da al tabi helalı hoş olsun.

Arkadaşlar beni işten çıkarttılar haklarım neler bilgileriniz var mı? Tazminatımı alacağım ama kimi diyor ki gebeyken çıkarılma olmuyor cezası var.

Hamile oluduğunu bildirdiysen seni hiçbir şekilde işten çıkartamaz ha oldu ki performans yetersizliğini bahane ettiler savcılığa gidip suç duyurusunda bulunabilirsin direk hamile bayanın hangi sebeple olursa olsun işten çıkarılması insan hakları ihlali sayılıyor beni de 5 haftalıkken çıkardılar istesem hak talebinde bulunabilirim ama iş yerime daha bildiremeden çıkışımı verdiler hayrlısı demekle yetinebildim

Ha bu arada kesinlikle tüm haklarımı aldım diye imza atayım deme

işveren sana yasal olarak bır sebep sunmalı.. bunuda hamılelık olarak yazabılır ve ıhbar ve kıdemını vererek maalesef bu hakka sahip r.. sadece 30 kişiyi gecen bir işletme ise 1 ay içinde işe iade davası acabilirsin ve kazanırsın bu arada da cocuk doğar ... yınede uzman bır avukata danılın veya bır malı müşavire....
bu arada kıdem tazmınatını gerçek rakamdan almak içib dıren..yanı ssk daasgarıden gözukup... normalde 1000 TL alırsın ama brutu 1390 gıbı bır rakama gelır...
senın tazmınatın 1390 dan hesaaplanacaktır... bunun uzerıne yoğunlaş..tabı bırde işsizlik maaşı alabılrsın

ben bu konuda çok dertliyim
bakacak annemde var kaynanamda gönüllü ama içimden hiç gelmiyorum anneme bırakmak hiçç
daha olmamışken bu hislerdeyim olsa hiç istemem :2:

anladım.hakkımızda hayırlısı olsun
bunu dert eden tek kişi ben değilmişim sevindim

ne kadar olduğunu bilmiyorum ama evet ceza veya tazminat gibi birşey ödeniyor. ayrıca işe iade davası da açabilirsi ki kazanırsın büyük ihtimalle.

Merhaba arkadaşlar bugün aile sağlığı uzmanıma gittim bi kaç gündür çok kötüyüm fenalaşıyorum nefes alamamıyorum 11 haftalık hamileyim meğer kan ve Demir eksikliğim varmış aşırı derecede doktorum bu Demir oranınla doğuma girersen masada kalırsın dedi çok üZüldüm 😢 kadın doğum uzmanım normal demişti az ama şimdi başlamaya gerek yok demişti 3. Ayda başlarız demişti meğer kötüye gidiyormuşum her geçen gün, aile sağlığı doktorum ferrum fort verdi hemen başlamam için namazı falan da yasakladı yatacaksın dedi umarım işe yarar bu hap 😥😪

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi.

Avukattan bilgi aldım ama istifa dilekcesini elden verince sıkıntı yapabilirler dedi işverenimde cidden cok kötü noter den yollucam istifamı artık :)

GEÇMİŞ olsun ne kadarmış hgb merak ettim. benim mesela yıllardır 9 un üstüne çıkmazdı et yemeye başladım sonra yükseldi. 2-3 ay önce ameliyat oldum 14,9 du olduğumda doktor şaşırdı bu nasıl kan diye. ama sağolsunlar ameliyatta 11 e düşürmüşler. sonra yine etle yükselttim.
kısaca bol bol kırmızı et ye miden bulnamıyorsa tek çaresi et.

Yaa canım şikayetim vardı ama kum döküyormuşum doktor bol bol su iç yoksa taşa dönüşür bunlar dedi Yalnız bu olaylar zinciri aynı kızımın hamileliğinde olan şeyler :)) Demek ki bu da kız olacak Daha diğer yaşadıklarımı anlatmadım müsait bir zamanımda anlatmak istiyorum.Amacım sizi boğup canınızı sıkmak asla değil ama bilirseniz tedbirli de olursunuz ben bilmedim ama Rabbim yardım etti çok şükür.

Canım maalesef böyle şeyler olabiliyor benim 2. doğumumda da yaşadım işte asıl doktorum (aynı zamanda oğlumun doğumuna giren doktor) uzaktaki bir hastanede olduğu için ben yine aynı hastanenin bana yakın olan şubesine ve tabii farklı bir doktora gttim.Doğumumu yaptığım hastane çok büyük ve tam teşekküllü tabii ama burası şubesi ve polikilinik olarak geçiyor yani doğum falan yok.Oradaki doktor da idare ederdi yani ama gel gör ki son haftalarımda aşırı sancım tuttu kendi doktorumu bulamadık.Sonra aradık işte hastaneyi nerdedir diye dediler ki bilmem nerdeki şubemizde bizi farklı bir ilçedeki şubelerine -ama büyük bir hastanesine- yönlendirdiler.Oraya gittik doktorumuzu tanıyan çıkmadı 0_o O kadr hamileyim sancım var kimse bana yer verp otutturmadı.Daha hiç ilgilenmeden doktorla görüşmeden doktorumuzun orda olup olmadığını bile bilmeden bize fiş veriyorlar diyorlar gidin ödeyin şunu Sırf para.İnsanda biraz insnalık olur ne diyim.Sinirlendim o kadar sancıma eşime dedim yürü gidiyoruz Eve geldik sancılardan 2 gün geçmişti ki sancılarım tekrardan tuttu ve bu sefer kendi doktorumun olduğu uzak hastaneye gittik ve doğumumu orda yaptım.

Güzelliğe bakın ki hiç giriş filan istemeden önce ebeler beni muayene etti,nst'ye yatırdılar.Sonra sancım çıkınca dokto eşime gerekli evrakları verdi ve eşim yatışımı yaptı.Oğlumda da sancım tuttuğunda gelmiştik yine giriş istemeden bakmışlardı Allah razı olsun.Yani önce insana ilgi var sorun para değil zaten ödücez oralara kadar gelmişiz.Sancı içinde kıvranıyorsun ilgilenen yok burnuna kağıt uzatıyor hiçbir işlem yapmadan git önce bu parayı öde diye.İkisi de aynı hastane.Sadece şubeleri farklı.Doktor orda mı burda mı diye doktorun peşinde gezeceğimize doktor bildiğimiz bir yerde dursun da başımız sıkıştığında hemen ulaşabilelim değil mi?

al senin kaynananı vur benimkine :) elekçi gibi gezmesini biliyor ama torununa bak diyince kıvırıyor. aman zaten bırakmam ona uğraşamam onunla mecbur bırakcam işi bide eşim ilk çocuk tek erkek ama kadının umrunda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…